HABERLER>YEREL MEDYA
17 Nisan 2010 Cumartesi - 00:00

İzmir’’in duayenleri kitap oldu

Türkiye'nin bölgesel çıkan tek gazetesi olan Yeni Asır tarafından İzmir ekonomisine yön veren 23 duayenle yapılan röportajlar, ''İzmir'in duayenleri. Dün, Bugün, Yarın'' başlığıyla kitaplaştırıldı.’

İzmir’’in duayenleri kitap oldu

Türkiye'nin bölgesel çıkan tek gazetesi olan Yeni Asır tarafından İzmir ekonomisine yön veren 23 duayenle yapılan röportajlar, ''İzmir'in duayenleri. Dün, Bugün, Yarın'' başlığıyla kitaplaştırıldı.’
 
İZMİR - Yeni Asır muhabirleri Sinan Doğan ve Murat Şahin tarafından hazırlanan kitapla ilgili açıklamalarda bulunan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, Türkiye'nin en köklü yayınları arasında yer alan gazetenin ''3 asra tanıklık eden bir Yeni Asır'' olduğunu söyledi. 1895 yılında Selanik'te kurulan ve 1924'den bu yana da İzmir'de yayımlanan gazetenin 8 ile hitap eden, ülkenin tek bölgesel gazetesi olduğuna dikkati çeken Bursalı, gazetenin aynı zamanda Türk basın tarihinde Latin harflerin kullanılmasından, yeni matbaa ve bilgisayar teknolojilerinin uygulanmasına kadar pek çok ilke imza attığını ifade etti.
 

 
Gazetenin bölge ekonomisinin geçmişinde de büyük etkiye sahip olduğunu belirten Bursalı, 115. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bölge ekonomisine yön veren duayenlerle bir röportaj dizisi yapma kararı aldıklarını söyledi. İlk etapta bir haftalık yazı dizisi planlarken 23 gün süren bir yazı dizisinin ortaya çıktığını dile getiren Bursalı, ’“Bu kadar uzun süren bir dizinin insanları sıkabileceği yönünde tereddütlerimiz oluştu. Ancak röportajlar yayınlandıkça toplumun her kesiminden olumlu geri dönüşler aldık. Bu dizide bildiğimiz bazı bilgilerin pekiştirilmesinin yanında daha önce duymadığımız bilgiler de gün yüzüne çıktı. Söyledikleri her cümle önemliydi.
 
Bu aynı zamanda Türk yazılı basın tarihinin en uzun röportaj dizileri arasına girdi. Röportajların tamamlanması sonrası duayenleri bir araya getirerek İzmir ekonomisinin önceliklerini içeren ortak bir bildiri oluşturduk. Görülen ilgi üzerine bu çalışmayı gazete sayfasında bırakmayıp kitaplaştırma kararı aldık. İzmir'in tarihini, ülke ekonomisi içindeki önemini anlatan bir araştırmayı da ekleyerek ''İzmir'in Duayenleri. Dün, Bugün, Yarın'' isimli bir kitap oluşturduk. Eser, sadece duayenlerin görüşlerinin ortaya konduğu bir belge değil, araştırmacılar için bir başucu kitabı haline geldi. Kitap yayımlanalı henüz bir hafta olmasına rağmen kitapla ilgili her gün 8 telefon alıyorum.''
 
Kitapla ilgili gelen tepkilerde İzmir ile ilgili bu tip kaynak kitaplara ihtiyaç duyulduğu sonucunun ortaya çıktığını ifade eden Bursalı, kitabın elde ettiği başarı üzerine benzeri çalışmalara devam etme kararı aldıklarını dile getirdi.
 
188 sayfadan oluşan kitapta Cumhuriyet öncesi ve sonrasında İzmir'in tarihçesiyle Lucien Arkas, Öner Akgerman, Cem Bakioğlu, Kemal Baysak, Kemal Çolakoğlu, Şinasi Ertan, Jak Galiko, Melih Gürsoy, Ahmet Küçükbay, Noel Micaleff, Mehmet Ali Molay, Erdoğan Özgörkey, Nail Özkardeş, Samim Sivri, Oğuz Tatış, Yılmaz Temizocak, Yusuf Uz, Tufan Ünal, Selçuk Yaşar, İsmet Yorgancılar, Zuhal Yorgancıoğlu, Uğur Yüce ve Kemal Zorlu ile yapılan röportajlar yer alıyor. Kitapta ayrıca, duayenlerin kent ekonomisiyle ilgili öne çıkan önerileri de ayrı bir başlıkla sunuluyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Egedesonsöz’’den Türkiye’’ye 'Yumruk' gibi gündem...
Ülkenin en çok konuşulan ve en çok okunan yazarı Yılmaz Özdil’’in, ...
AA’’nın hedefi, Türk dünyasının ortak platformu olmak
90. yılını kutlayan Anadolu Ajansı’’nın İzmir Bölge Müdürlüğü’’nde ...
Egedesonsöz’’e Gazeteciler Cemiyeti’’nden ödül
İGC tarafından düzenlenen kentin en önemli yarışmalarından Şehit ...
 
EBSO Aytaç Sefiloğlu ödüllerini kazananlar açıklandı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından ekonomi gazeteciliğini ...
Tarım Bakanı gazeteciden korktu!
Tarım Bakanı Mehdi Eker, NTV’’de Murat Birsel’’in Gündemdekiler programına ...
Ege Life Dergisi Nisan sayısı çıktı
Ege Bölgesi'nde aylık olarak yayınlanan Ege Life Dergisi'nin ...
 
Kafkaslar’’da barışa gazeteci katkısı
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ...
Galip Çetin aramızda...
İzmir’’in genç kalemlerinden tiyatro oyuncusu Galip Çetin, Egedesonsöz yazar ailesine katıldı.’
Gazeteci Tamer Topçu’’ya saldırı
İzmir’’de Buca ölçeğinde yazdığı yazılarla dikkat çeken, özellikle Buca ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva