HABERLER>SPOR
26 Ağustos 2013 Pazartesi - 09:34

Cim Bom'a çelmeyi taktı rekoru kırdı!

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Galatasaray, 5 sezondur kazanamadığı Bursaspor deplasamanında sahadan yine 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Maçta yeşil-beyazlıların tek golünü kaydeden Enes Ünal, Süper Lig tarihinde gol atan en genç isim unvanını kazandı. En çok bu unvanı 2007 yılında Batuhan Karadeniz kazanmıştı.

Cim Bom a çelmeyi taktı rekoru kırdı!

BURSA - Bursa Atatürk Stadı'ndaki mücadelede Galatasaray, 44. dakikada Hamit'in mükemmel pasında Burak Yılmaz'ın golüyle öne geçerken, Bursaspor 16 yaşındaki golcüsü Enes Ünal 74. dakikada attığı gol ile maçın skorunu tayin etti. 

STAT:
Bursa Atatürk
HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu (3) , Adil Sinem (3) , Mehmet Can Hanoğlu (3)
BURSASPOR: Frey (2)-Şener (3), İbrahim Öztürk (3), Civelli (3),Taiwo (2)-Bellusch (4), Şamil (2) (Dk.71 Ferhat Kiraz 2), Murat Yıldırım (3), Batalla (3), Tuncay Şanlı (2) (Dk.71 Enes Ünal 3), Pinto (2) (Dk.84 Yasin)
GALATASARAY: Muslera (2)-Eboue (2), Gökhan Zan (3), Chedjou (2), Hakan Balta 2), Selçuk İnan (2) (Dk.81 Umut Bulut 1), Hamit (2) (Dk.84 Erman) , Melo (2), Sneijder (2), Drogba (2) (Dk.66 Emre 1) , Burak Yılmaz (2)
GOLLER: Dk. 44 Burak Yılmaz (Galatasaray), Dk.75 Enes Ünal (Bursaspor)
SARI KARTLAR: Dk.21 Şamil, Dk.32 Civelli, (Bursaspor)

Maça yoğun ilgi gösteren Bursasporlu taraftarlar, müsabakadan bir saat önce tribünlerin tamamını doldurarak takımlarına destek verdi. Deplasmanda takımlarını yalnız bırakmayan Galatasaraylı taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümde yerlerini aldı. Hem Bursasporlu hem de Galatasaraylı taraftarlar, maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan futbolcularını tek tek tribünlerin önüne çağırarak onlara moral verdi.
 
Mücadeleyi, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde bir spor savcısı da izledi. Savcı, kendisine ayrılan bölümde maçı takip etti. Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu kararı gereğince karşılaşma öncesi stat içi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Maç dolayısıyla polis ve jandarma ekiplerinin yanı sıra 600 özel güvenlik görevlisi mesai yaptı.
 
Stada ilk olarak Galatasaray kafilesi geldi. Sarı-kırmızılılar, maçın başlamasına 1,5 saat önce stada ulaştı. Ev sahibi kafileyi taşıyan otobüs ise bundan yaklaşık 15 dakika sonra stada giriş yaptı.

ENES TARİHE GEÇTİ
Bursaspor'u 74. dakikada attığı golle 1-1'lik eşitliğe taşıyan Enes Ünal, hem takımına 1 puanı getirdi hem de Süper Lig tarihinde gol atan en genç isim unvanını kazandı. Henüz 16 yaşında olan Enes Ünal, Batuhan Karadeniz'in 2007-2008 sezonunda, 25 Ağustos 2007 tarihindeki Gaziantepspor-Beşiktaş maçında fileleri havalandırarak sahibi olduğu, "lig tarihinin gol atan en genç futbolcusu" unvanının el değiştirmesini sağladı.

Doğum tarihi 24 Nisan 1991 olan Batuhan Karadeniz, altı yıl önce 16 yaşından 123 gün aldıktan sonra attığı golle bu unvanı elde ederken, doğum tarihi 10 Mayıs 1997 olan Enes Ünal ise 16 yaşından 107 gün aldıktan sonra Süper Lig'de bir gole adını yazdırdı ve unvanın yeni sahibi oldu.

KAZIM TRİBÜNDE
Bursaspor'a transferi gündemde olan Kazım Kazım karşılaşmayı kapalı tribünden izledi. 26 derece hava sıcaklığında oynanan karşılaşmanın 29'uncu dakikasında maçın orta hakemi Kamil Abitoğlu su molası verdi. Hakem Abitoğlu, karşılaşmanın 69'uncu dakikasında ikinci su molasını verdi.

HAKEMLER SAHADA G.SARAY YOK
Karşılaşmanın ikinci yarısı için Bursaspor ve hakemler sahaya çıkarken, Galatasaraylıların sahaya geç çıkması dikkat çekti.

TERİM'İN TRİBÜNDEKİ SON MAÇI
Geçen sezon verilen hak mahrumiyeti cezası Bursaspor karşılaşması ile sona eren A Milli Takım ve Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, kapalı tribünün üzerinde bulunan bir kabinden maçı takip etti. Bursaspor'da, Hikmet Karaman'ın yerine göreve getirilen Teknik Direktör Christoph Daum, yeşil-beyazlı takımın başında ilk kez Bursa Atatürk Stadı'nda maça çıktı. Alman teknik adam, Eskişehirspor maçında ilk 11'de yer verdiği Sestak ve Musa Çağıran'ın yerlerine Murat Yıldırım ile Belluschi'yi aldı. Galatasaray'da ise geçen hafta Gaziantepspor maçında ilk 11'de forma giyen oyunculardan sadece Semih Kaya bu maçta görev yapamadı. Hafta içi antrenmanda sakatlanan savunma oyuncusunun yerine Gökhan Zan, Bursaspor karşısında ilk 11'de forma buldu. Her iki takım oyuncuları karşılaşma öncesi seremoniye, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Gençliğe Yatırım Yapıyoruz" yazılı pankartlarıyla çıktı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mağlubiyete rağmen Bucaspor oyundan memnun
PTT 1'inci Lig'e Kahramanmaraş galibiyetiyle başladıktan sonra İstanbul ...
Göztepe'de savunmaya 'gol' ayarı!
Spor Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta zirve mücadelesi vermeye hazırlanan ...
Akhisar eski futbolcularından vazgeçmedi!
Spor Toto Süper Lig'de birçok takım yeni sezonda yeni kadrolarla sahaya ...
 
Kaf-Kaf ‘direne direne’ kazandı: 1-0
Yeşil-kırmızılı takım son bölümde sıkıntılı anlar yaşadığı maçta Adanaspor’u ...
Galatasaray İtalya’dan ‘duran adam’ transfer etti
Fatih Terim, futbolcularının sağlığı adına İtalya’dan idmanların değişmez ...
Fatih Terim’in yardımcısı da Süper Lig’den
Milli Takım'ın başına geçen Fatih Terim, görev süresince Akhisar Belediyespor ...
 
Pınar Karşıyaka’dan ‘dev’ hamle: Batista
BEKO Basketbol Ligi’nde pivot arayan Pınar Karşıyaka, Anadolu Efes’ten ...
Kaf-Kaf’ta Roberto Carlos isyanı
Karşıyaka’da UEFA Pro Lisans diploması olmadığı için sahaya teknik direktör ...
Göztepe’de transferin acı itirafları…
Göztepe Futbol Direktörü Özgür Zengin, transfer döneminde büyük sıkıntı çektiklerini söyledi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva