HABERLER>DÜNYADAN
20 Aralık 2010 Pazartesi - 00:00

CHP'de delegenin 5 gözdesi

CHP delegesi, 5 isme en yüksek oyu verdi. Bu isimler görme engelli İçli, sendikacı Akkaya, deprem uzmanı Eyidoğan,  Avukat Tanal ve Baykal’’ın gözdesi Tamaylıgil oldu.’

CHP'de delegenin 5 gözdesi

 
ANKARA- CHP delegesi, kurultayda en fazla oy verdiği 5 isme partinin kapılarını açtı. Bu isimler arasında ’“AKP’’nin belalısı’” bir Avukat, ’“Eylemci engelli’” ile lağvedilen Ulusal Deprem Konseyi’’nin başkanı da yer aldı.

Kılıçdaroğlu’’nun PM listesine aldığı beş isim, oy kullanan bin 242 delegenin bin 110’’unun oyunu aldı. Bu isimler, Basın-İş Genel Başkanı Yakup Akkaya, deprem profesörü Prof Haluk Eyidoğan, Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Turhan İçli, Avukat Mahmut Tanal ile Baykal yönetiminde Genel Sekreter Yardımcılığı yapan İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil oldu.

Delegenin gözdesi isimlerin başında sendikacı Yakup Akkaya geliyor. 20 yaşındayken 1976’’da Milli Eğitim Basımevi Müdürlüğü’’nde matbaacılık yapmaya başladı ve Basın-İş Sendikasına üye oldu. Akkaya, işyeri temsilciliği,  genel teşkilatlandırma ve genel eğitim sekreterliği görevlerinde bulunduktan sonra önce Genel Sekreter sonra Genel Başkan oldu.
 İTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, ise 17 Ağustos depreminden sonra,  koordinasyon için kurulan, ancak 2007’’de lağvedilen Ulusal Deprem Konseyi başkanlığı yaptı. Baykal’’ın partiye üye kaydettiği Eyidoğan, CHP’’nin deprem sempozyumlarına da başkanlık yaptı ve Kılıçdaroğlu’’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sırasında projeler üretti.
 
CHP’’DEKİ LOKMAN AYVA
AKP’’deki görme engelli milletvekili Lokman Ayva gibi CHP’’ye de görme engelli bir isim katıldı. Engelliler Federasyonu’’nun Genel Başkanlığı yapan Turhan İçli, 11 yaşında geçirdiği bir kaza sonucu gözlerini kaybetti. ODTÜ Sosyoloji Bölümünü bitirdi. MTA^da çevirmen olarak çalıştı. Hukuk Fakültesini de bitirdi ve Avukatlık yaptı. Ardından Türkiye Körler Federasyonu başkanı oldu. İçli, engelli yurttaşların yaptığı her eylemde yer aldı. Özürlüler Şurası’’nda Başbakan Erdoğan’’ın tokalaştıktan sonra kendilerine söz verilmediği gerekçesiyle açıklama yapmaya kalkınca  Başbakan'ın korumaları İçli’’yi yaka paça salondan dışarı çıkardı.
 
AVUKAT VE BAYKALCI İSİM
Açtığı davalar ile ’“iktidarın kabusu’” olan Avukat Mahmut Tanal, CHP İstanbul İl Yönetimi’’nde de ’“Disiplin Kurulu’”nda görev yaptı. Atatürk’’ten ’“Bu adam’” diye söz eden Prof. Dr Atilla Yayla’’yı mahkum ettirdi. Başbakan Erdoğan’’ın türbana ilişkin sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Bakanlar Kurulu kararıyla Suudi Arabistan kralına Şeref Madalyası verilme kararının iptali için dava açtı. Son olarak protesto gösterisi yapan üniversite öğrencilerine karşı şiddet kullanan polisleri dava etti.
Baykal’’ın Genel Başkan olduğu dönemde Genel sekreter yardımcısı olan Bihlun Tamaylıgil, Sav’’ın müdahalesiyle önceki kurultayda PM listesine giremedi. Ekonomist  olan Tamaylıgil, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. Sermaye Piyasası Aracı Kurumunda Genel Müdürü oldu. Geçen dönem de İstanbul Milletvekili olarak görev yapan Tamaylıgil, ’“iyi günde, kötü günde’” Baykal’’ın yanında oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
Dört yaşındaki kızının organlarını çıkardı!
İngiltere'de dört yaşındaki kızını öldürmek ve organlarını çıkarmakla ...
Tekin: Hangi kriterlere göre çizdiler?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, kurultaydaki PM seçimlerinde ...
 
Sarı Deniz'de gerçek mermilerle tatbikat
Güney Kore, Kuzey Kore'nin missilleme tehdidine rağmen, gerçek mermilerle ...
Seri katilin evinde 180 kadın fotoğrafı’…
10 kadının katili olarak yakalanan 'Uyuyan Felaket' Lonnie Franklin'in ...
Tam 159 mahkum ön kapıdan kaçtı!
Meksika'daki Nuevo Laredo cezaevinden cuma günü 159 mahkumun kaçmasıyla, ...
 
Assange Mossad’’la anlaştı mı?
Dünya gündemine bomba gibi düşen Wikileaks'in kurucusu Julian ...
Bolivya Filistin’’i tanımaya hazır
'Soykırım' hamlesi sonuçsuz kaldı
ABD’’de Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin, "Soykırım Tasarısı"nı ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva