HABERLER>POLİTİKA
20 Temmuz 2012 Cuma - 13:32

CHP PM seçiminde hangi İzmirli kaç oy aldı?

CHP Büyük Kurultayı tamamlandı ve listelere aday olan partililerin oy oranları da şekillendi. Parti Meclisi’ne 7, YDK’ya 4 isim gönderen İzmir’de, listelere aday olan partililerin aldıkları oy oranları da dikkat çekti.

CHP PM seçiminde hangi İzmirli kaç oy aldı?

Can Özlü/ EGEDESONSÖZ - CHP 34. Olağan Kurultay’ı tamamlandı. Açıklanan resmi sonuçların ardından partiyi yerel yönetim seçimlerine taşıyacak olan kadrolar belirlendi. İzmir’den; 60 kişilik Parti Meclisi’ne 7, Yüksek Disiplin Kuruluna ise 4 isim adını yazdırdı. CHP İzmir örgütünü sevince boğan 7 kişinin dışında, 17 partili daha PM’ye aday oldu ancak yeterli oyu alamayarak liste dışında kaldı.

- PM LİSTESİNİN SON HALİ…

- PM’DEKİ İZMİRLİLERDEN İLK MESAJLAR…
 
- ÜMİT YALDIZ YAZDI: ŞAPKADAKİ TAVŞAN!..

İZMİR’DEN EN ÇOK OYU OĞUZ OYAN ALDI
Parti Meclisine en yüksek oyla girmeyi başaran isim 914 oy partilinin oyunu alan milletvekili Oğuz Oyan oldu. Oyan gibi Bilim Yönetim Kültür Platformu kontenjanında yer alan Hülya Güven 874 oy ile PM’ye girerken, hiçbir listede yer almayan ancak partililerin desteği ile listeyi delen Birgül Ayman Güler ise 750 oy alarak Parti Meclisi’ne adını yazdırmayı başardı. İzmir milletvekillerinden Alaattin Yüksel 533 oy olarak üst sıralarda yer almayı başardı. Genel Başkan’ın çağrısı ile PM’ye son anda aday olan ve MYK’ya da girmesine kesin gözü ile bakılan milletvekili Aytun Çıray 401 oya sahip olurken, bir diğer PM üyesi Gazeteci Berrin Gürçay Dilekçi 398 ve kadın kotasına takılacağı konuşulan eski İl Yöneticisi Hüseyin Saygılı ise 389 oy aldı.
 
SUSAM VE NALBANTOĞLU LİSTEYE GİREMEDİ
Parti Meclisi’ne aday olan diğer İzmirliler listeye girmeyi başaramadı. Genel Başkan tarafından hazırlanan 98 kişilik listede yer alan ancak sonrasında ortaya çıkan 52 kişilik sarı listeye giremeyen İzmirlilerin oy oranları ise listeyi delmeye yetmedi. Önceki dönem PM’de yer alan Milletvekili Mehmet Ali Susam 236 oy alırken, CHP eski İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu 242 oyda kaldı. Genel Başkanın 98 kişilik anahtar listesinde yer alan Kadın Kolları eski MYK üyesi Elfin Tataroğlu ise 106 oy ile liste girmeyi başaramadı. Kurultay kürsüsünde ateşli bir konuşma yapan ve salondakiler tarafından ayakta alkışlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur 323 ve Seyrek eski Belediye başkanı Nurgül Uçar da 103 oy aldı.
 
BAYIR 82, TATLI 71 OYDA KALDI!
Son yapılan CHP İzmir İl Kongresi’nde koltuğu kaybeden eski İl Başkanı Tacettin Bayır 82 oyda kalırken, eski Parti Meclisi Üyesi Hatice Tatlı 71, Milletvekili Adayı ve Bilim Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Umdular 54 ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi Müdürü Oktay Gökdemir de 26 oy almayı başardı. Önder Sav ve Baykal ekipleri tarafından hazırlandığı öne sürülen mavi listede yer alan CHP Kadın Kolları eski İl Başkanı Nurşen Balcı ise 81 oy almayı başardı. Milletvekili Adayı ve Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Avukat Aydın Özcan 24 oyda kalırken, PM’nin en genç adayı olma özelliğini taşıyan CHP Konak üyesi Sıla İşi 16, Fatma Tosunoğlu 30 ve Konak Belediye Meclis Üyesi Gürsoy Özdamar'ın oğlu Volkan Özdamar 31 oy aldı. Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdullah Cıstır 24 partilinin desteğine ulaşırken, Narlıdere Belediye Meclis Üyesi Abidin Arslan 15, Narlıdere’den İl Genel Meclis Üyesi olan Binali Gül 12 oyda kaldı.
 
YDK’DA, KİM- KAÇ OY ALDI?
CHP İzmir örgütü, Yüksek Disiplin Kurulu’na aday olan 7 partiliden 4’ünü de listeye sokmayı başardı. İzmir’i Yüksek Disiplin Kurulu’nda en yüksek oy ile temsil edecek olan isim Süleyha Sumru Karaer oldu. Karaer 530 oya ulaşmayı başardı. Milletvekili Mustafa Moroğlu da 524 oy alarak YDK üyesi oldu. İl Disiplin Kurulu üyesi iken partiden atılan ancak mahkeme kararı ile geri dönen, şimdiki akıbeti için ise parti hukukçularının kararını bekleyen Avukat Ülkü Caner 342 oy almayı başardı. Karşıyaya İl Delegesi olan Selahattin Balta ise YDK’ya 398 oy ile girdi. Önder Sav ekibinde yer alan eski YDK üyesi Kemal Cengizoğlu 119, eski YDK üyesi Murat Haluk Öncel 194 ve eski Konak İlçe Yönetim Kurulu üyesi Onur Temiz ise 31 oyda kaldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
delege 21 Temmuz 2012 Cumartesi 13:04

Tebrikler belediye meclis üyesi gürsoy özdamar.oğlun volkanı her yere aday yapıyorsun.Bundan sonra nereye aday göstereceksin.İşte gençlerin önü aile boyu ile açılır.

Yorumu oyla      15      10  
Hüseyin 21 Temmuz 2012 Cumartesi 11:57

Konak ilçenin 14 yıldır üyesiyim bu kadar yürekli ve çıkar beklemeden herhangi bir popilist yaklaşım göstermeden adan olan önce 92 sonrasında 16 oy aldıgı acıklanan SILA İŞİ'yi kutluyorum. Buradan ilçe başkanımız SINAN beye seslenıyorum. Lütfen bu arkadaşımızı aktıf sıyasete katın. Çalışma ekiplerinizde görev verin. TEKRAR TEBRİKLER SILA KARDEŞ...

Yorumu oyla      13      6  
SILA İŞİ SİYASETE DEVAM ETMELİ, KÜSMEMELİ 21 Temmuz 2012 Cumartesi 11:10

CHP Pm listesinde Türkiye'nin en genç adayı olan SILA İŞİ'nin daha önce 92 oy aldığını duymuştum. Şimdi sizin aracılığınızla 16 oy aldığını duyuyorum. Acaba hangisi doğru ve bir anda oylar nasıl bu kadar değişti. Çok şaşırdım. AYRICA SILA İŞİ SİYASETE DEVAM ETMELİ, BU SONUCA BAKIPTA SAKIN KÜSMESİN... GENÇLER VAROLDUKÇA CHP İKTİDAR OLACAKTIR.

Yorumu oyla      15      6  
partili 20 Temmuz 2012 Cuma 23:30

seçimlerden önce oğuz oyanın olması gerektiğini yazmıştım.. oldu umarım şimdide myk ya girer.musa çamın girememesinede üzüldü.ekipten ayrı kendi doğruları olan biri onu tebrikediyorum...

Yorumu oyla      17      7  
sabır 20 Temmuz 2012 Cuma 22:05

Az kaldı gercek izmirliler geecek aziz engin alaaddın çok oldu.! izmirli secimde tepkisini sunacaktır.ozaman sizi destekcileriniz ne olcak

Yorumu oyla      18      10  
karşıyaka 20 Temmuz 2012 Cuma 16:43

sayın editör bu sunduğunuz bilgi için teşekkürler.izmir delegelerinin oy kullandığı sandıkların sonuçlarını yayınlarsanız göreceksinizki izmir örgütünü il başkanı sadece büyükşehire ve alaattine yakın isimlere oy versin diye kanalize etmiş ve maalesef diğer izmir adayları hançerlenmiştir.tebrikler ALİ ENGİN.......

Yorumu oyla      27      13  
Tuncay Bozkurts 20 Temmuz 2012 Cuma 16:17

CHP MODERN KONGRELERIYLE GERCEK DEMOKRASI VE ATATURKCU DUSUNCE SISTEMINE TAM MANASIYLA SAHIP OLDUGUNU GOSTERMEKTEDIR.BU DEGISIM AKP NIN KORKULU RUYALARI OLMAYA DEVAM EDECEKTIR.IZMIR ATATURKCU VE CHP SEVGISIYLE DAIMA VAR OLACAKTIR...

Yorumu oyla      16      13  
gazi 20 Temmuz 2012 Cuma 16:02

Örgütün listesi olarak lanse edilen mavi listede ismi bulunan sayın Yüksel ÇAKMUR yaptığı etkileyici konuşmayla kurultay salonunda heyecan yaratıp, taraflı tarafsız herkesin beğenisini ve sempatisini kazanmıştır. 323 oy gibi ciddi bir rakama ulaşan ÇAKMUR yaklaşık 50 oy daha alsa liste delen ender isimlerden olacaktı. Yine de başarısını kutluyorum.

Yorumu oyla      27      10  
partili 20 Temmuz 2012 Cuma 14:45

Sayın editör kimin kaç oy aldığını yazarak bizi aydınlattığınız için teşekkür ederiz,ancak eski il başkanı hiç bir listede olmadan bu oyu almıştır.Bilgilerinize

Yorumu oyla      21      11  
GÖZTEPELİ 20 Temmuz 2012 Cuma 14:17

hiçbir listede olmayıp 82 oy almak bence çok büyük bir başarıdır,,helal olsun sana TACETTİN BAŞKAN... KOLTUK,MAKAM AŞKI İÇİN KİMSEYE EYWALLAH ETMEDİĞİN İÇİN,BİAT ETMEDİĞİN İÇİN,ONURLU,DİK DURUŞUN İÇİN,GERÇEK SOSYAL DEMOKRAT,HALKÇI OLDUGUN İÇİN,MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNDEN TAVİZ VERMEDİĞİN İÇİN,İZMİRLİYE YAKIŞIR ŞEKİLDE SADECE EFE OYNARKEN DİZ ÇÖKTÜĞÜN İÇİN,BİR İZMİRLİ OLARAK,BİR PARTİLİ OLARAK SENİNLE GURUR DUYUYORUZ,, İZMİRİN ÇOCUGU TACETTİN BAYIR HERZAMAN ARKANDAYIZ...

Yorumu oyla      28      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SP İzmir’den hem ramazan hem de kuruluş mesajı
Saadet Partisi İzmir İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Sakartepe, ...
Mehmet Ali Susam'ın acı günü
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'ın kayınpederi sanayici Özcan ...
Erdem’den Karşıyaka İlçe Başkanlığı'na ziyaret
AK Parti İzmir Koordinatörü Aydın Milletvekili Mehmet Erdem Karşıyaka'yı ziyaret etti.
 
‘Erdoğan Rusya'ya ikna etmeye gitti, ikna oldu’
CHP lideri Kılıçdaroğlu Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Rusya temaslarıyla ...
Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Edeb ya hu
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine ...
‘Nalbantoğlu’nu ayıplıyorum, özür dilesin’
CHP’nin iki eski İl Başkanı Tacettin Bayır ve Rıfat Nalbantoğlu’nun arasına ...
 
AK Parti ‘İl Tanıtımı’ stratejisini belirledi
AK Parti İzmir İl Tanıtım ve Medya Başkanlığı yeni dönemin ilk birim toplantısını ...
PM'deki İzmirliler'den ortak mesaj: Daha çok çalışacağız
Kurultayda göreve gelen yeni yönetimde yer alan İzmirliler ortak mesaj ...
AK Parti’de Çelik’le Şahin yine karşı karşıya!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İçişleri Bakanı Şahin'i ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva