HABERLER>İŞ DÜNYASI
22 Ağustos 2024 Perşembe - 14:22

CHP'li Yücel'in WhatsApp hesabı hacklenmişti: Turkcell'den açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel'in SIM kartının kopyalanması skandal bir güvenlik açığını ortaya çıkardı. Yücel, sosyal medya hesabından tüm süreci paylaşırken Turkcell'e dava açacağını söyledi. Turkcell'den yapılan açıklamada da, "Yapılan incelemelerde, Sayın Yücel adına oluşturulan sahte kimlik ile usulsüz işlem yapıldığı tespit edilmiştir. Resmi evrakta sahtecilik suçu işleyen kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Hukuki süreç titizlikle takip edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

CHP li Yücel in WhatsApp hesabı hacklenmişti: Turkcell den açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, WhatsApp hesabının çalınmasına ilişkin bir açıklama yaparak tüm süreci anlattı ve güvenlik açığı nedeniyle Turkcell'e dava açacağını söyledi.

Yücel'in süreci anlatmasının ardından Turkcell'den söz konusu güvenlik açığına ilişkin açıklama geldi.

Turkcell'den yapılan açıklamada, "Yapılan incelemelerde, Sayın Yücel adına sahte kimlik ile usulsüz işlem yapıldığı tespit edilmiştir. Resmi evrakta sahtecilik suçu işleyen kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Hukuki süreç titizlikle takip edilmektedir" denildi.

Sosyal medya platformu X üzerinden açıklama yapan Yücel,  "Bugün Ana Muhalefet Partisi’nin Parti Sözcüsüne, Genel Başkan Yardımcısına ve bir Milletvekiline yönelik gerçekleştirilen bu saldırının, yarın 85 milyon vatandaşımızın başına gelmemesi ve ülkemizdeki iletişim güvenliği zaafiyetinin normalleşmemesi için gerekli her türlü mücadeleyi vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın" ifadelerini kullanmıştı.

Yücel’in açıklamaları şöyle:

25 YILLIK NUMARAYA KOPYA SIM KART
Hangi yöntemle olduğu henüz tespit edilememiş olmakla birlikte, kimlik bilgilerimi ele geçiren kişi ya da kişilerce, 19 Ağustos 2024 tarihinde, saat 14:40’da kullanmakta olduğum operatörün bir iletişim merkezi aracılığıyla, benim kimlik bilgilerimle, benmişim gibi davranılarak, üzerime tanımlı 25 yıldır kullandığım numarama yeni bir SIM kart çıkarılmıştır. Ve benim telefonumda takılı olan SIM kart otomatik olarak kullanıma kapanmıştır.

KOPYA SIM KART İLE WHATSAPP'A GİRİŞ
Bu SIM kart aracılığıyla Whatsapp'ıma giriş yapılarak, önce profil fotoğrafım değiştirilerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı profil fotoğrafı yapılmış, daha sonra hesabımda ekli kişilere ya da gruplara Alpay Özalan'ın fotoğrafı gönderilerek altına "Alpay Özalan size de mi yumruk atsın?" şeklinde mesajlar gönderilmiştir.

SOSYAL MEDYADAN UYARDI
Bu saldırıyı fark ettiğimiz andan itibaren öncelikle telefon rehberimde kayıtlı ve Whatsapp hesabımda ekli kişilerin zarar görmemesi için sosyal medya üzerinden bir uyarı mesajı yayınladık.

Daha sonra gerekli girişimleri yaparak WhatsApp hesabımın kullanılmasını durdurduk. Şu an WhatsApp hesabımın aktivasyonu gerekli yazışmalar sonucunda durdurulmuş, sorunu gidermeye yönelik resmi yazışmalarımız ise devam etmektedir.
Bu olay benim veya partimizin bir güvenlik zafiyetinden kaynaklanmamıştır.

Bu saldırı sadece Deniz Yücel’e yönelik bir saldırı değil, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Milletvekili görevlerinde bulunmam nedeniyle yapılmış bir saldırıdır.

"KİMSE GÜVENDE OLAMAZ"
Ana Muhalefet Partisi Sözcülüğü, Genel Başkan Yardımcılığı ve Milletvekili görevlerinde bulunan birinin üzerine hukuk dışı bir şekilde SIM kart çıkarılabiliyorsa bu ülkede kimsenin haberleşme hürriyeti, kişisel verileri ve bilgileri güvende değildir. Bunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum...

SUÇ DUYURUSU VE TAZMİNAT DAVASI
Kimlik bilgilerimi temin ederek, hukuk dışı yöntemlerle Watsapp'ımı ele geçiren kişi ya da kişiler hakkında, ayrıca bu olayın yaşanmasında kusuru veya ihmali bulunan kişiler hakkında kişisel verilerin ele geçirilmesi, bilişim suçları ve haberleşme hürriyetinin ihlali suçlarından Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.

Ayrıca kullanmakta olduğum operatöre ait iletişim merkezi aracılığıyla gerçekleşen bu saldırı hakkında Turkcell’e de maddi ve manevi tazminat davası açacağımı ifade etmek isterim.

"HER TÜRLÜ MÜCADELEYİ VERECEĞİM"
Bugün Ana Muhalefet Partisi’nin Parti Sözcüsüne, Genel Başkan Yardımcısına ve bir Milletvekiline yönelik gerçekleştirilen bu saldırının, yarın 85 milyon vatandaşımızın başına gelmemesi ve ülkemizdeki iletişim güvenliği zafiyetinin normalleşmemesi için gerekli her türlü mücadeleyi vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın."

 
Muğla'da orman yangını kontrol altında
 
MHP'den DEM Parti'ye mesaj: Meclis'te ilelebet kalamayacaksınız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rekabet Kurulu'ndan ilaç firmalarına dev ceza!
Rekabet Kurulu, Bilim İlaç Sanayii ve Ticaret AŞ'ye 155,5 milyon lira, ...
Gıda devi Toybox konkordato ilan etti
Gıda devi Toybox, yaşadığı ekonomik zorluk nedeniyle konkordato ilan etti.
Uzak Doğu’ya İZTO çıkarması
İzmirli firmalar, kendi sektöründe Asya kıtasının en önemli etkinliklerinden ...
 
1554 firma konkordato talebinde bulundu
Ekonomide sıkılaşma adımları sürerken durgunluk belirtileri de artıyor. ...
Sümer Holding'e ait iki marka özelleştirilecek
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Sümer Holding AŞ, tescilli "Bursa ...
Gram altın haftaya rekorla başladı!
Gram altın yeni haftaya rekorla başladı. 2 bin 500 doları aşan ons altın, ...
 
Kozmetik devi Avon iflasını ilan etti
Brezilya merkezli dev kozmetik şirketi Avon, iflas başvurusu yaptı. Şirketin ...
Rekabet Kurulu'ndan 130,9 milyon lira ceza
Rekabet Kurulu, Tetra Pak Paketleme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ...
Esnaf ücretsiz faydalanacak... NarPOS tanıtıldı!
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), NarPOS ve PaybyMe ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva