HABERLER>EGE
8 Ocak 2016 Cuma - 15:42

CHP’li vekilden Soma için kamu görevlilerine suç duyurusu

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasında, kamu görevlilerinin kusurlu olduğunu ileri sürüp, yargılanmaları için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

CHP’li vekilden Soma için kamu görevlilerine suç duyurusu

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa İl Başkanlığı'nda, Soma maden faciasında eşlerini kaybeden kadınlarla birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, madenci eşleri Aliye Yıldırım, Naciye Kaya ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Soma maden faciasının Akhisar'da görülen ceza davasının uzun bir süreç olduğunu ve dava uzadıkça ilginin azaldığını belirterek, kamuoyunun ilgisini tekrar davaya çekmek istediklerini söyledi.

Facianın olduğu madeni denetleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin yargılanmadığını hatırlatan Milletvekili Biçer, müfettişlerin kullandıkları ifadelerde firma yetkilileri tarafından aldatıldıkları sözlerinin yer aldığını belirterek, "Müfettişlerin resmi ifadeleri bu yönde. 'Biz aldatıldık' diyorlar. Bu cümle bize çok tanıdık aslında. AKP iktidarının başarısızlığının su yüzüne çıktığı her noktada kullandığı ifade ile aynı. 'Bizim bir suçumuz yok, aldatıldık kandırıldık' diyorlar. Resmi sorumlu bir müfettişin firma yetkilisi tarafından aldatılmış olması ne kadar yasaldır. Madenci aileleri acılarını anlatırken "Firma yetkililerinin sorgulanması bize yetmez, TKİ ve Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nün ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın da bütün müfettişlerinin, resmi görevlileri yargılansın' diye feryat ettiler. Hakim buna karşılık, 'Evet, haklısınız ama bu beni aşar, bunu üst düzey makamlara iletin' dedi. Soruşturmayı, suç davasını yürüten hakim çaresiz bir noktadaysa ben de bu konuyu daha üst makamlara iletiyorum. 301 madencinin hayatını kaybettiği faciada ihmali bulunan tüm kamu görevlilerinin yargılanması için suç duyurusunda bulunuyorum" dedi.

"BİR ÇOK KEZ BAŞVURULDU ANCAK SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEDİ"
Bu kişilerin yargılanması için birçok kez başvuruda bulunulduğunu ancak soruşturma izni verilmediğini hatırlatan Milletvekili Biçer'in Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği şikayet dilekçesinde, facianın meydana geldiği maden ocağını denetlemekle görevli memur ve müfettişlerin ağır derecede kusurlu ve ihmallerinin bulunduğuna yönelik ifadelerin yer aldığını kaydetti.

Maden ocağını denetlemekle görevli kamu görevlilerinin görevini yerine getirmemesinin kamuya karşı işlenmiş bir suç olduğunu dile getiren Biçer, "Görevi ihmale göz yumulması yeni facialara zemin hazırlayacaktır. Manisa Milletvekili olarak öncelikle şahsım ve vekili bulunduğum vatandaşlarımız adına kusuru bulunan tüm kamu görevlilerinden davacı ve şikayetçiyim" diye konuştu.

"ARTIK YETER, ADALET İSTİYORUZ"
Maden faciasında eşi Mustafa Kaya'yı kaybeden Naciye Kaya da adalet isteğini dile getirdi. Kaya, "Ne para ne de başka bir şey. Tabii ki varsa biz sadece adalet istiyoruz. Ben de denetlemeye gelip de denetlemeden giden müfettişlerin yargılanması için dilekçe vermiştim. Tabii ki rededildi. Devlet varsa sahip çıksın. Artık yeter diyoruz. Ölümler olmasın, çocuklar babasız kalmasın istiyoruz" dedi.

KİTABINI TANITTI
Basın toplantısında maden faciasında eşi Engin Yıldırım'ı kaybeden Aliye Yıldırım da yazdığı kitabı tanıttı. Yaşadıkları acıyı ve umutlarını anlattığı kitabı oğlu için yazdığını dile getiren Aliye Yıldırım, 13 Mayıs'tan bu yana çok kötü günler geçirdiklerini söyledi. Yıldırım, "Hayat mücadelesi içine girdik. Oğluma destek amacıyla, hayatın devam ettiğini göstermek amaçlı bu kitabı yazdım. Adını da 'Umut' koydum, oğlumun adı da Umut. Onun için, geleceği için umut ışığı olsun" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer madenci eşleri ile birlikte Manisa Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu. (dha)

 
Korkunç son: Fıtık ağrıları dinmeyince...
 
Tarihi baskın sonrası uyuşturucu gemisinde arama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkunç son: Fıtık ağrıları dinmeyince...
Denizli'de, fıtık ağrıları nedeniyle bunalıma giren işçi emeklisi 67 yaşındaki ...
Bodrum çöplüğü yandı gökyüzünü duman kapladı!
Bodrum'da çöplükte çıkan ve kısa sürede büyüyen yangında, gökyüzünü kaplayan ...
Eski Bakan Şakar son yolculuğuna uğurlandı
Ankara’da solunum yetmezliğinden yaşamını yitiren Gençlik ve Spor eski ...
 
Koruma altındaki flamingoları vurdular!
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4'üncü Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Dilek Yarımadası ...
Cezaevi firarisi Aydın'da yakalandı
Muğla'da üç yıl önce yaralama ve gasp suçlarından girdiği cezaevinden ...
Öğle tatilinde fenalaşan Ayşegül yaşam mücadelesi veriyor
Aydın'ın Kuyucak İlçesi'nde, arkadaşlarıyla otururken aniden fenalaşan ...
 
Kavgada yaralanan asker hayatını kaybetti
Afyonkarahisar'da 2 asker arasında çıkan bıçaklı kavgada yaralanan er ...
Denizli'deki hastane inşaatından acı haber!
Denizli'de, hastane inşaatının su dolu havalandırma boşluğuna düşen sokak ...
Kuşadası plajlarını dalgalar dövdü!
Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde dün öğle saatlerinden itibaren etkili olan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva