HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Ağustos 2020 Cumartesi - 10:15

CHP'li Sındır: Daha çok esnaf kepenk kapatacak!

İlçe gezilerine ara vermeden devam eden CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Aliağa’da esnafı ziyaret etti, kahvehane toplantılarında vatandaşlara seslendi.

CHP li Sındır: Daha çok esnaf kepenk kapatacak!

Sındır, “esnafın kira, iş yeri masrafları ve düşen alım gücü nedeniyle beli bükülmüş. Esnaf vergi ve kredi borçlarını ödeyemiyor. Sattığı malın yerine yenisini koyamıyor. Esnafımıza destek olunmaz, girdi maliyetleri aşağıya çekilmez ise esnaflarımız da işsizler ordusuna katılacak. İktidar esnafı 2. sınıf vatandaş olarak görüyor” dedi.

“35 BİN 965 İŞ YERİ KEPENK KAPATTI”
Esnafın ağır ekonomik koşullar altında ezildiğini ve kepenk kapattığını ifade ederek sözlerine başlayan Sındır, “İktidar gelişi güzel hazırladığı ‘Koronavirüs Tedbirleri’yle esnafımızı yüzüstü bıraktı. 2020’nin ilk 6 ayında 35 bin 965 iş yeri kepenk kapattı. Geçtiğimiz Haziran ayında bu sayı 7 bin 222 oldu. Bugünün Türkiye’sinde esnafın sorunlarına, sıkıntılarına yüz çevirmiş bir iktidar var. Esnafın olmadığı bir kentin yaşayabilmesi söz konusu değil. Esnaf ekonomik hayatın ve sosyal yaşamın olmazsa olmazıdır. Salgın sürecinde devlet esnafa virüsle mücadele kapsamında dükkanını genelge ile kapattırdı fakat esnafın kredisinin, elektriğinin, suyunun, çalışanı varsa maaşlarının nasıl ödeneceğini düşünmedi. CHP olarak; esnafın borçları silinsin dedik, esnafımıza karşılıksız yardım yapılsın dedik, AKP söylediklerimize kulak asmadı.  Sağlığın her şeyden önde geldiği bilinciyle; pandemiye karşı esnafımız, taşın altına elini koydu, iktidar istedi esnaf ekmek teknesini kapattı; peki ya hükümet ne yaptı; esnafımıza 25 bin TL yüzde 4 faizle borç verdi. Borcunu 3 ay faizle erteledi. Borçluyu daha da borçlandırdı” dedi.

“YANDAŞA VERDİĞİNİZ DESTEK YETMEDİ Mİ?”
İktidarın esnafı kaderine terk ettiğini ifade ederek sözlerine devam eden Sındır, “Esnaf vatandaşın kara gün dostudur. İvedilikle esnafın sorunlarına çözüm üretilmesi gerek. Ekmek teknesini kapatan yüz binlerce yurttaş ve aileleri yaşam mücadelesine nasıl tutunacak? Borçlarını, faturalarını nasıl ödeyecek, ihtiyaçlarını nasıl giderecek, ailelerine nasıl bakacak? Yandaşa verdiğiniz destek yetmedi mi? İktidar üzerine düşeni yapmalı ve esnafın BAĞ-KUR ödemeleri hükümet tarafından karşılanmalı; kira, elektrik, su, doğalgaz ödemeleri için destek verilmeli, temel ihtiyaçları için yardım yapılmalı, işyeri kira ödemelerinde stopaj kaldırılmalı. Bugünün muktedirleri bu çağrıya kayıtsız kalamazsınız. Esnafımızı açlıkla sınayamazsınız” dedi.

“SATTIĞI MALIN YERİNE YENİSİNİ KOYAMIYOR!”
Esnafın sattığı malın yerine yenisini koyamadığını ifade ederek sözlerini sonlandıran Sındır şöyle konuştu: “Esnafın kira, iş yeri masrafları ve düşen alım gücü nedeniyle beli bükülmüş. Esnaf vergi ve kredi borçlarını ödeyemiyor. Sattığı malın yerine yenisini koyamıyor. Yüksek vergilere, devalüasyon boyutuna ulaşan enflasyona dur diyemezsek 2020’nin son 6 ayında daha çok esnaf kepenk kapatacak. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin, büyüme ve istihdamın arttırılmasında ekonomilerde büyük önem taşıdığı unutmayınız. Eğer esnafımıza destek olunmaz, girdi maliyetleri aşağıya çekilmez ise işsizliğin azaltılmasında etkili bir rol teşkil eden esnaflarımız da işsizler ordusuna katılacaktır. İktidar maalesef esnafımızı 2. sınıf vatandaş olarak görüyor.”

 
Bornova’da 30 Ağustos’a tedbirli kutlama
 
Başkan Çalkaya’dan ‘İnciraltı’ yorumu: Siyaset üstü düşünmeliyiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da 30 Ağustos’a tedbirli kutlama
Bornova Belediyesi’nden Zafer Bayramı’na tedbirli kutlama. Bornova, Kurtuluş ...
KARBEM, 141 öğrenciyi daha üniversiteli yaptı
Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde (KARBEM) öğrenim gören ...
Bayraklı'da amatöre destek!
Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, ilçede faaliyet gösteren 16 ...
 
Karşıyaka'da 30 Ağustos özel sergisi: Zafere Giden Yolculuk
Karşıyaka’da Bostanlı Sanat Galerisi’nde Selami Torun’dan “Zafere Giden ...
Buca Belediyesi’nin YKS ve LGS kursları başlıyor
Buca Belediyesi, LGS ve YKS hazırlık kursları için ön kayıt almaya 1 Eylül’de ...
Dikili’de araç kiralama dönemi artık kapandı
Dikili Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla bünyesine kattığı araçların ...
 
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka’dan Büyükşehir’e ziyaret
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Kadın Kolları MYK üyeleri ...
Başkan Sengel'den ‘imalı’ bilgilendirme: Takdir Selçuk halkınındır!
Selçuk Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında ...
Karabağlar'dan Ankara çıkarması: Neler konuşuldu?
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cumhuriyet Halk Partisi ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva