HABERLER>POLİTİKA
9 Nisan 2023 Pazar - 12:33

CHP’li Polat ‘onur verici’ dedi: Kızmak, küsmek kenara geçmek olmaz

28’inci dönem milletvekilliği için yeniden aday gösterilen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mahir Polat, yeniden İzmir’den milletvekili olmanın kendisine onur vereceğini belirtirken, aday gösterilmeyen isimler için ise, “Artık kızmak, küsmek, kenara geçmek mücadelesi değil, eğer biz bunu yapıyorsak kendimizi ve tüm söylemlerimizi inkar etmemiz anlamına gelir. Bu nedenle benim hiçbir yol arkadaşım böyle düşünmez” mesajını verdi.

CHP’li Polat ‘onur verici’ dedi: Kızmak, küsmek kenara geçmek olmaz

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 14 Mayıs'ta yapılacağını açıklamasının ardından siyasi partilerin milletvekilliği adaylarını YSK’ya bildirmesi için son gün 9 Nisan (bugün) olarak belirtilmişti.

Liste tesliminin son gününde hareketli saatler yaşanırken Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de de milletvekili aday adayları listesi belli oldu. Mevcut vekillerden Murat Bakan, Mahir Polat, Ednan Arslan, Sevda Erdan Kılıç, Tuncay Özkan ile yola devam etme kararı alan parti genel merkezinde yeniden vekillik adaylığı listesinde yer alan vekiller dikkat çekici mesajlar verdi.

BENİM İÇİN ONUR VERİCİ OLACAK
2’nci Bölge 4’üncü sıradan milletvekili adayı gösterilen mevcut CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise yeniden mücadelenin içinde yer almaktan mutlu olacağını vurgularken, “Bir muhalefet mücadelesi verdik. Türkiye'yi değiştirmek ve dönüştürmek için… Aktif siyaset yaşamım bunun içinde geçti. Bugünden sonra bu listenin anlamı benim için; ‘İktidar mücadelesinin’ ve ‘Türkiye’nin hak ettiği noktaya, Türk insanını dünyanın birinci sınıf dünya vatandaşı olma yolunda götürme mücadelesi’... Demokrasi ve refah mücadelesi... Kısacası Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yaparak Türkiye'yi dünyanın diğer gelişmiş ülkeleri ile rekabet edebilecek bir ülke haline getirme mücadelesi vereceğiz. Bu mücadelede bu dönemde bunu parçası olabilmek çok gurur verici bir şey. Tekrardan İzmir'i temsil edecek vekillerden biri olmak benim için onur verici olacaktır. Şimdiden İzmirlilere sahada mücadelede iktidar mücadelesinde birlikte olma dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

SÖYLEMLERİMİZİ İNKAR ETMEK OLUR
Parti içinde kızgınlık ve küskünlük olmayacağını belirten Polat, “Ben bir kızgınlık ve küskünlük olacağını tahmin etmiyorum. Sonuç itibari ile ben adaylık başvurusu yaptığım zaman arkadaşlarımıza 'belki partim tarafından yürütmede görev almam geri çevrilebilir,  hiç aday yapılmayabilirim, belki de aday yapılabilirim fark etmiyor. Bu üç durumda da tek hedefimiz var. Türkiye'yi aydınlık  yarınlar ulaştırmak. Bunun için de sonuna kadar  mücadele edeceğim' demiştim. Tekrar milletvekilliği başvurusu yapan ya da ilk kez başvuru yapıp da aday gösterilmeyen tüm arkadaşlarımın da düşüncesinin bu olduğunu düşünüyorum. Artık kızmak, küsmek, kenara geçmek mücadelesi değil, eğer biz bunu yapıyorsak kendimizi ve tüm söylemlerimizi inkar etmemiz anlamına gelir. Bu nedenle benim hiçbir yol arkadaşım böyle düşünmez" dedi.

 
Göztepe'nin ayak sesleri
 
Emine Erdoğan'ın eski özel kalem müdürü CHP listesinden aday!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alo 10 Nisan 2023 Pazartesi 15:30

sayın vekil biraz önce ki toplantınızdaydım vekilin konuşup asilin konuşmadığı siyaset DEMOKRASİ değildir

Yorumu oyla      2      3  
Ahmet kocacal 9 Nisan 2023 Pazar 20:42

İzmir''in çalışkan vekili sonuna kadar vekil olmayı hak ettin seninle gurur duyuyoruz bazıları genel merkezden medet umarken sen sağda gece gündüz çalıştın ve hak ettiğin vekilliği aldın başarıyı kıskananlar olabilir olsun bizler gece gündüz demeden çalışıp 13.cumhurbaşkanımız sayın Kemal kılıdaroğlunu başkan chp listesindeki tüm vekil adayları vekilimiz yapacaz.

Yorumu oyla      3      5  
Tireli Serhat 9 Nisan 2023 Pazar 20:14

Eger aday adayligi basvurulari sirasinda isi garantiymisse bundan sonraki islere allaha kalmistir allah muhafaza etdin kul hakki kotu birseydir bide dort bin kisi allah nuhafaza tuz dagit mahir bey

Yorumu oyla      5      3  
Kader Bekle 9 Nisan 2023 Pazar 14:17

Daha aday adaylığı başvuruları bile yeni başlamışken bir ilçe başkanını arayıp genel başlanla görüştüm benim işim tamam bana seçim bürosu tutan mahir polat mı demiş aday olamayabilirim diye? 3500 aday adayının ahı sizin be genel başkanın üzerindedir. İyi bakın kendinize

Yorumu oyla      10      3  
Partili 9 Nisan 2023 Pazar 13:33

Bir partide ön seçim gereksiz diyen milletvekili olacaktır tabi ki,makam koltuk adayları devam ediniz nereden oy alacaksınız bakalım...

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul'dan başvuru yapmıştı... İZDOĞA'nın eski müdürü Ankara yolcusu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İZDOĞA A.Ş’de İYİ Parti kontenjanı ...
CHP'de sürpriz aday: Mustafa Sarıgül
Milletvekilliği adaylığı için liste görüşmelerinin sürdüğü CHP'de Türkiye ...
Liste dışı kaldı, yol haritasını anlattı: Sendikacılığa dönmeyeceğim!
CHP’de netleşen mevcut aday listesi hakkında değerlendirmelerde bulunan ...
 
İzmir esnafının başkanı istifa etti, liste dışı kaldı: Saat 17.00'yi bekliyorum!
İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanlığı görevinden istifa edip ...
CHP İzmir'in kontenjan adayları kimdir?
CHP'nin İzmir milletvekili adayları kesinleştikten sonra Millet İttifakı'nda ...
CHP’li Bakan’dan ‘liste’ yorumu ve 'kırgınlık' uyarısı: Tek hedefimiz var!
28’inci dönem milletvekilliği için yeniden aday gösterilen Cumhuriyet ...
 
DP’ye CHP İzmir listesinden iki vekil ve ilk yorum: Bizim için de sürpriz oldu
Demokrat Parti için ayrılacak üç kontenjanın ikisinin İzmir'e verilmiş ...
Sertel’den vekilliğe veda paylaşımı: Bu bir bayrak değişimidir!
CHP Parti Meclisi tarafından yeniden vekil adayı gösterilmeyen İzmir Milletvekili ...
CHP milletvekili adayları belli oldu: İşte tam liste...
14 Mayıs seçimlerine katılacak Cumhurbaşkanı adaylarının açıklanmasının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva