HABERLER>POLİTİKA
18 Temmuz 2023 Salı - 10:16

CHP’li Polat, Bornova seçimlerini anlattı: ‘Tilki’ bana operasyon çekti!

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bornova’da süren mahalle delege seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. CHP’li Polat, Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un sürece müdahalesinin örgütte reflekse neden olduğunu belirtti. CHP’li Polat, “Benim ‘şu listeyi destekleyin’ dediğim 2 mahallededir. 3'ncü bir mahalle yok. Çünkü orada çok fazlaca bana karşı operasyon yapılmaya çalışıldığını, benim ‘tilki’ diye tabir ettiğim arkadaşın operasyon yapmaya çalıştığını biliyorum. Bu nedenle orada müdahil oldum. Ben örgütü ezdirmem" dedi.

CHP’li Polat, Bornova seçimlerini anlattı: ‘Tilki’ bana operasyon çekti!

EGEDESONSÖZ- CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde ise mahalle delege seçimleri vardı. CHP’li Polat, geçmişte siyaset yaptığı ve kendi ilçesi olan Bornova’da Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un kendi listelerini oluşturması sonrası yaşanan iç rekabet ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

BORNOVA’DA KİMİN/HANGİ MAHALLEDE OLDUĞUNU BİLİRİM
Bornova’da mahalle delege seçimlerinde yaşanan süreci yorumlayan Polat, “Ben her dönem olduğum gibiyim. Ben Bornova ilçe örgütünden gelmiş bir milletvekiliyim. Ben ilçede Sayın Enver Dündar yönetiminde 4 yıl boyunca yöneticilik yapmış, bilişim sorumluluğu , örgütten sorumlu ilçe başkan yardımcılığı yapmış Bornovalıyım. Bornova'da son olduğum dönem ile ilgili ismen ve soy isimle ilgili kimin/hangi mahalleden olduğunu ezbere bilirdim. Şimdi örgütün bir parçasıyım, insanlarla görüş alışverişinde bulunuyorum. Bu süreçte sanırım iki arkadaşım ile örgüt siyaseti konuştum. Onun dışından kimseye şuradan buradan taraf olun demedim. Bir çerçeve çizdim” dedi.

ÖRGÜT GEREKSİZ GÜÇ KULLANIMINA MÜSAADE ETMEZ
Belediye ekibinin mahalle delege seçimlerine müdahalesinin ters teptiğini söyleyen CHP’li Polat, “Ben elbette ki tarafım. Bu örgüt o kadar muazzam bir örgüttür ki... Ciddi refleksleri olan bir örgüt… Ben Bornova’da, Çiğli'de Karşıyaka'da, Kiraz'dayım da. Ben kendi bölgemde her yerdeyim. Ancak Bornova'da çalıştığım için daha çok orada anılıyorum. Ancak bu örgüt o kadar muazzam örgüt ki gereksiz güç kullanımına müsaade etmiyor, refleks gösteriyor, onu algılarını yönetmeye çalışan erk sahiplerine karşı çıkıyor, 'sen beni yönetemezsin' diyor. Sonuçlar bunu gösteriyor” açıklamasını yaptı.

‘TİLKİ’ BANA OPERASYON ÇEKTİ
‘Kim bunlar? Belediye Başkanı mı?’ sorusuna yanıt veren CHP’li Polat, “Belediye başkanı da milletvekili de... Benim ‘şu listeyi destekleyin’ dediğim 2 mahallededir. 3'üncü bir mahalle yok. Çünkü orada çok fazlaca bana karşı operasyon yapılmaya çalışıldığını, benim ‘tilki’ diye tabir ettiğim arkadaşın operasyon yapmaya çalıştığını biliyorum. Bu nedenle orada müdahil oldum. Benim anlayışımı biliyor arkadaşlarım. Örgüt benim anlayışımı biliyor. Ben örgütü ezdirmem. Örgütün üzerine güç kullanılmasına izin vermem. Örgütün manipüle edilmesine izin vermem. Gücüm yettiğince izin vermem. Ses çıkartırım, karşı durdum” ifadesini kullandı.

BEN KİMSEYE AŞ, İŞ VAAT EDEMEM, BU VAATLERLE İNSANLARA BİR ŞEY YAPILMASININ KARŞISINDAYIM
Belediye başkan yardımcılarına yönelik açıklamaları ile ilgili soruya yanıt veren CHP’li Polat, Başkan İduğ’a yerel seçim sürecinde maksimum destek verdiklerinin de altını çizdi. Polat açıklamasında “Yerini buldu onlar. Benim Evka-3'te üyeliğim. Oradaki sanıkta beni aradılar, aradıklarında hangi listeyi doğru buluyorsanız ona oy kullanın dedim. Siz hangisine vereceksiniz dediler, ben hangisine oy vereceğimin rengini bile açıklamadım. Ancak bir anlayış tarif ettim. O anlayışta; bindirilmiş, yönlendirilmiş, manipüle edilmiş ya da belli güçler kullanılarak algıların değiştirilmesine izin vermeyeceğimi söyledim. İnsanlara sert gelebilir. Mustafa İduğ ile ilgi konuştuğum şeyler, kesilerek, seçilerek alınmış cümleler. Konuşmanın bütüne baktığınızda farklı. Bana soru 'Belediye başkanlarının karışmasına ne şekilde bakıyorsunuz' dediler. Bende örnek verdim. Dedi ki; Mustafa İduğ tabii ki karışabilir, tabii ki gidip taraf olabilir. Sonuç olarak parti üyesi, bir oyu var. Bende partinin milletvekiliyim, benim de bir oyum var. Oyum var, çevrem var. Ben kimseye aş, iş vaat edemem. Bende bu vaatlerle insanlara bir şey yapılmanın karşısında olduğumu söyledim. Mustafa İduğ genel merkeze geldiğinde Kamil Hoca ile elinden tutup kapı kapı gezdik. Kendisi de söyledi. Kayıtlarda var. Atom karınca gibi çalıştı diye teşekkür etti. Mustafa İduğ olsun diye gecemizi gündüzümüze kattık, çalıştık. İduğ da ilk geldiğinde inkar etmedi, inkar ettiren tilkiler oldu biliyoruz. Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda söylediğinde keşke benim adımı kullanmasaydın dedim. Bir sürü aday vardı. Siyasette düşman kazanmamak önemli... Sonra devam ettim 'Örgütün üstünde güç kullanıldıysa, insanların elinden nasıl tutup çıkarttıysak bu parti tutup indirmesini bilir' dedim” şeklinde konuştu.

İDUĞ’UN HUKUKUNA SAYGISIZLIK YAPACAK İNSAN KARŞISINDA BENİ BULUR
‘Mustafa İduğ’a verdiğiniz destekle ilgili pişman mısınız?’ sorusuna yanıt veren Polat, eski belediye başkanı Olgun Atilla’nın başkanlık süreci sonrası erdemli davranışlar sergilediğini de belirtti. Polat yaptığı değerlendirmede “Tarihte olan şeyler, başka türlü olmadığı için öyle olmuştur. Şimdi Olgun Atila ile ismimiz çokça birlikte kullanılıyor. Olgun Atilla partiye küsmemiş, ayrılmamış... İfadesi şu, biz kucaklaştık, helalleştik. Genel Başkanımız bir helalleşme strateji geliştirmediğimiz, siyasette hiç birlikte hareket etmediğim arkadaşım Olgun benim. Ancak hiçbir zaman birbirimize hakaret etmedik. Siyaset olarak birbirimizden haz etmediğimiz iki gençtik. Yaşlarımızda biraz daha gençti. Günün birinde ben milletvekili oldum, o belediye başkanı olamadı. Ben onunla, o benimle uğraştı. Bunlar olağan şeyler. Günün sonunda birlikte oturduk, muhasebe yaptık, masadan kalkarken kucaklaşıp helalleştik. Onun sonrasında Olgun ile konuşulup ‘sen şu olacaksın, ben bu olacağım’ diye bir pazarlığımız söz konusu değil. Olgun da parti için var gücüyle çalışıyor. Hatta Sayın Kılıçdroğlu'nun adaylaşma süreci de dahil olmak üzere adaylık sonrası nasıl çalışılacağı ile ilgili Olgun başkan gücü çerçevesinde elinden geldiğince mücadele etti, ben de mücadele ettim. Partinin ikinci dönem belediye başkanlığı vermemiş bir arkadaşın bu  erdemi, olgunluğu takdir edilmesi gereken bir durum değil mi? Başkaları gibi milletvekili, belediye başkanı yazılmadım, küstüm gittim başka partiden aday oldum... Böyle bir adam değildi Olgun. Takdir edilmesi gereken konu bu… Keşke aday yapılmayan belediye başkanları Olgun gibi karaktere sahip olsalardı. Bizde bu konuda konuşup helalleştik. Olgun bey partililik anlayışı ile sürecin başından sonuna kadar partisine küsmüş biri değil. Başından sonuna kadar örgüt içinde olup çalıştı. Biz bugüne kadar oturup şunu bitirelim, bunu bitirelim diye bir konuşmamız yok. Bir belediye başkanımız var. Olgun Atilla, Kamil Okyay Sındır'ın yerine belediye başkan adayımız oldu. Kamil Hoca da benim için abidir. Kamil hocayı örgütte tartıştırmadım. Bu benim hayata doğru duruşum. Sonra  nasip oldu beraber çalıştık, elimizden tutular Atilla abi ile genç ve heyecanlı milletvekiliydik. İlk konuşmamızda alkışladılar. Sağ olsunlar. Aynı şeyi Mustafa İduğ içinde söylüyorum. Kendisinin hukukuna son derece saygılıyım. Bizim belediye başkanıyımız. Onun hukukuna saygısızlık yapacak insan karşısında beni bulur. Partimizi temsil ediyor, etmediğinde parti mekanizmalarında ve yüzüne karşı söylerim. Yüzüne söylemediğim hiçbir şeyi konuşmam. Milletvekili olarak bana ihtiyaç duyarsa yanında da dururum. Bugüne kadar ihtiyaç duymuşluğu da yoktur, kendi göbeğini kendi kesiyor. Bu sebeple bizimkisi nacizane tilkilik yapmaya çalışan arkadaşlara ‘yapmayın’ demekten öte bir şey değildir” değerlendirmesini yaptı.

BEN ORADA GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞTIM
‘Bornova Belediye Başkanı sizinde bulunduğunuz mahallede niye listeye yazılmadı?’ sorusuna yanıt veren CHP’li Polat, “Benim bilemeyeceğim bunu. Kazanan liste içinde Ulaş Polat'ın (kardeşi) olduğu ve Tanju Özbek’in olduğu listeye beni ısrarla yazmak istediler, ben kabul etmedim. Kendim ile ilgi geçen dönemde kabul etmemiştim, bu dönemde kabul etmedim. Mahalle delegesi olmak istemediğimi söyledim. Daha çok gençlere ve kadınlara yer verilmesi telkininde bulundum. Kaybeden listeden beni aramadılar. Arasalardı onlara da tavrım aynı olurdu. Ben kendi duruşum itibari ile ne olduğunu biliyorum. Mustafa Beyi, Tanju ya da Ulaş arayıp gel dediler mi biliyorum. Ya da öbür taraftaki liste başkanın listesiydi, ona 'başkanım yazalım mı ' dediler mi bilmiyorum. Mustafa Bey’in desteklediği liste ile benim desteklediğim liste yarıştı, bizim listemiz açık ara farkla kazandı. Ben orada gece gündüz çalıştım. Arabamı park eder, kravatımı çıkarır broşür dağıtırdım. Örgüt arkadaşlarımız ile öyle bir ilişkimiz var. Sağ olsunlar ne zaman benim ismimi, yakınlarımı görseler destek veriyorlar” dedi.

İDUĞ’UN ETRAFINA DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR
Başkan İduğ’un geçmişte mahalle siyasetinde olmadığını belirten CHP’li Polat,  “Mustafa Bey mahalle siyasetinde yoktu hiç. İş insanıydı yanına giderdik örgütteyken. Partiye bağış istediğimizde cüzi bağışlar alırdık kendisinden. Ben Şehr-i Emin’sem girip yarışırdım. Olgun Atilla'da girdi yarıştı, Kamil Okyay da girip yarıştı. Biz Kamil Okyay Sındır'ı döneminde de bizim mahallemizde çift liste vardı, tek liste de olmuştu. O zaman da yazmıştık. Siyaset yapma biçimi farklıdır. Her yiğidin yoğurt yeme biçimi farklıdır. Bizim başkanın da siyaset yapma biçimi bu olsa gerek. Hukukuna son derece saygılıyım. Bir parti adına kamusal görev yürüyor. Bunda başarılı olması için bana görev düşerse yanındayım, etrafına dikkat etmesi gerekiyor, erk sahibi herkes gibi” ifadelerini kullandı.

 
Bilimden 'El Nino' uyarısı: Sıcaklık rekorları kırılacak!
 
Polisten kaçarken bisikletliyi öldürdü!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dünyalı 20 Temmuz 2023 Perşembe 13:47

Hiç kimse chp den üstün değildir hiç kimse gerçek partili örgüte laf edemez günlük ucuz siyaset yapıp milleti bölmeyin tilki çakal demeyin ya adam gibi ismini söyleyin yada susun bune ya sizi seçene hiçmi saygınız yok bulunduğunuz mevkiye parti ve örgütü sayesinde geldiniz saygılı olun yada istifa edin defolun bune ya

Yorumu oyla      3      3  
Bornovalı 19 Temmuz 2023 Çarşamba 14:35

Örgüte laf söyleme mahir seni oraya o örgüt getirdi, millete tilki diyene bak hele kendide sırtlan sırtlan...

Yorumu oyla      7      3  
Vatandaş 18 Temmuz 2023 Salı 19:38

Sen ne zaman örgütçü oldun da örgütü ezdirtmen diyerek boyundan büyük laf söylüyorsun! Tombaladan çıkıp gelip vekil oldun İzmir'in Bornova'nın sokaklarını bilmezsin sefa sürüyorsun çar çar konuşma bari..

Yorumu oyla      11      4  
menemenli 18 Temmuz 2023 Salı 16:24

mahir akıllı ol mahir sen bu örgütte bir nokta bile değilsin akıllı ol bu örgüt seni cebinden çıkarır kimseye parmak sallamaya kalkmayın

Yorumu oyla      10      4  
İŞTE BUNLAR YÖNETİYOR.. 18 Temmuz 2023 Salı 15:18

kulağından tutarım.. tilki operasyon çekiyor..laflara vizyona tarza bak. hayatı bornova ilçe kongre seçimi. vizyon bu. arkadaşı da en fazla üç ay il başkanı.. ve ne yazık ki bu arkadaş daha 5 yıl vekil olup ben,m vergimle maaş alacak.

Yorumu oyla      11      4  
İsmihan 18 Temmuz 2023 Salı 12:49

Çok doğru söylüyorsunuz ama şurada yanılıyorsunuz Siz kamil beyle birlikte güç oldunuz ulaş beyin başk yrd kabul edilince iduğ geldi.ulaş bey gitti iduğla birliktelik bitti.Şimdi de iş sözü vermiyorsunuz doğru ama verdiriyorsunuz mahallelerdeki prenslerinize.Özellikle büyükşehirde

Yorumu oyla      7      4  
İzmir'li 18 Temmuz 2023 Salı 12:29

Gerçekten,umut olamıyorsunuz,iktidar olmayı geçtik insanlara heyecan,sinerji de veremiyorsunuz.Yerel seçimlerde de kötü akıbet şimdiden görünüyor ama siz bunu görmek istemiyorsunuz.

Yorumu oyla      11      3  
Karşıyakalı 18 Temmuz 2023 Salı 11:48

her İLÇEDE VE mahallede aynı. MİLLETVEKİLİNİ AL BELEDİYE BAŞKANINA VUR. BELEDİYE BAŞKANINI AL MİLLETVEKİLİNE VUR. İL VE İLÇE BAŞKANLARINI DA TÜMÜNE VUR. KILIÇDAROĞLU VE ÖNE GELEN CHP liler değişimden söz etsin dursun. 5*6 dönem delege olan var. Böyle mi değişim ve yenilik 0olacak. Güldürmeyin kendinize...

Yorumu oyla      8      3  
Bornova gençlik 18 Temmuz 2023 Salı 11:34

Birbirinizle uğraşmaktan halkın derdi umrunuzda değildir,koltuk ve makam derdinde olduğunuzu biliyoruz ve izliyoruz onun için halka CHP umudunu kesti,genel merkez disiplin kurulu üyesi Tuba Erdoğdu açıklama yaptı belediye başkanları atanırken günlük kur üzerinden adaylardan ücretler tahsil ediliyor dedi ve doğrudur,ayrıca Izmır'de Balçova ve bazı belediye başkanları atanırken neler olduğunu duyduk umarız gelecek seçimlerde akçeli işler karşılığında belediye başkanları atanmaz durum hiç iyi değil kısır çekişmeler devam ediyor,sayın Polat bunları düzeltiniz öncelikle delege seçimleri boş bir kurgu ve üyelerin katılmı çok düşük...

Yorumu oyla      10      3  
Alo 18 Temmuz 2023 Salı 11:33

Bakarmışsın CEHAPEDEKİ siyaset anlayışına BAY. Vekil niye zoruna gidiyor bulunmaz Bursa kumaşımızın yarın başka partiye geçmeyeceğinin garantisimi var

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de yerel seçim çalışmaları hızlandı
CHP, 2024’teki yerel seçimler için çalışmalarını hızlandırdı. İl il ayrı ...
Suudi Arabistan ile 5 anlaşma imzalandı
Türkiye ve Suudi Arabistan arasında yatırım, savunma sanayii, enerji ve ...
Muhalefetin yarısı MTV oylamasına katılmadı
Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin bu yıl iki kez ödenmesini öngören kanunun ...
 
CHP İzmir’de mahalle delege seçimi günü... Hangi ilçede/ne sonuç çıktı?
CHP'de mahalle delege seçimleri yeni gününde de devam ediyor... Bugün ...
CHP Parti Meclisi, 23 Temmuz’da toplanıyor!
CHP'de altı il başkanının görevden alınmasının ardından beklenen Parti ...
Akşener: Zam rüzgârına sessiz kalmayacağız!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TC-TRK" ile Körfez turunun ...
CHP'den Ümit Özdağ'ın iddialarına yalanlama
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'in '3 ...
Özdağ’dan Işıkkent çıkarması… Suriyeli mülteciye 'yüzme biliyor musun?' sorusu!
Suriyeli işçilerin yoğun olarak çalıştığı Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’ne ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva