HABERLER>POLİTİKA
24 Eylül 2023 Pazar - 13:41

CHP'li Özel memleketinde destek istedi… ‘Takımı şampiyon yaparım’

Memleketi Manisa’da genel başkanlık adaylığı için destek isteyen Özgür Özel, "Kaybeden takımda santrafor olarak oynayacağıma kaybeden takımda her mevkiye talibim dedim. Burası benim evim. Burada tüm üyelerimizin gözlerine bakarak diyorum ki. Özgür sen çok oynadın kaleye geç, kaleye, dinlen yedek otur yedek kulübesi, oynama top topla, top toplamaya da razıyım. Ancak diyorsanız Özgür size inanıyoruz geç takımın başına, ben bu takımı şampiyon yaparım" ifadelerin kullandı.

CHP li Özel memleketinde destek istedi… ‘Takımı şampiyon yaparım’

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- Memleketi Manisa İl Kongresi'nde konuşan CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Parti içi ve Türkiye gündemine yönelik sert sözlerle eleştirilerde bulunan Özel, İlhan Cihaner’in kendisine yönelik sözlerine de yanıt verdi.

ASIL HİKAYEM SİZİN DESTEK ÇIKMANIZ İLE BAŞLADI
Sözlerine geçmişte gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi vererek başlayan Özgür Özel, “Bu kürsüler çok çıkık. Mecliste şimdiye kadar 800'e yakın basın toplantısı yaptım. Meclis kürsüsünü açık ara en  çok kullanan milletvekiliyim. 81 ilde 975 ilçeden davet edildiklerimde yetişebildiklerimde sürekli elimizde mikrofonla partimize hitap ettik. Geçtiğimizi hafta İzmir'de sonra Konya ve Mersin'de yeni bir heyecanla konuştum. Ancak burada kendi evimde tuttuğum mikrofonun heyecanı hepsinden fazla.  Sayın Cihaner, birlikte yürümekten onur duyduğum yol arkadaşımdır. Söylediklerinde elbette benim payıma da eleştiriler vardı. 'Bu süreçlerin hemen her yerinde Özgür Özel'in imzası vardı' dedi. 2009 yılında Manisa'da Kadri Kocabaş aday olup, emek verirken sağlık sorunu geçirmesinden sonra  o dönemdeki sesimizden etkilenen büyüklerimizin tavsiyesi ile 40 günde belediye başkan adaylığı yaptık. Çok koştuk ancak bayrağı yere düşürmedik. Manisa Eczacı Odası başkanlığında yaptığımız işler, ortaya koyduğumuz mücadele, Oda'nın Türkiye gündemine oturduğu projeler beni Ankara'ya taşıdı. Ethem Sancak'ın zincir eczaneler ile ekmeğimiz elimizden almak istemesine karşı büyük bir mücadele verdik. Bu süreçte Sayın Genel Başkan'ın genel başkan seçildiği kurultaydan sonra Sayın Genel Başkan'ın kurmak istediği yeni grupta kendisinin önündeki Özgür Özel olmamdan kaynaklı 2011 yılında milletvekili adayı oldum. Manisa’nın tüm köylerinde omuz omuza koşturduk. Soma travmasına orta çıkmadan önce dikkat çekmeye çalıştık ve davayı aralıksız takip ettik. '2015'de yerel seçimde tüm isimler tek aday olarak bu görev senindir' dediler. İtirazlarına rağmen verilen görevi üstlendim. Birlikte süreci, nerden nere geldiğimiz ve sonrasında nasıl anket manipülasyonları ile, dezenformasyonlarla mücadele ettiğimiz biliyorsunuz. 2015 yerel seçimleri geldi, PM'ye hiçbir anahtar listede olmamama rağmen en yüksek 5'nci oyu alarak girmiştim. PM'de 7 milletvekilimizin 4'ü belediye başkanı oldu.  'Ben Manisa'ya sığınacağım onlar bana sahip çıkarsa çok daha güçlü geleceğim ancak seçmezlerse bu hikaye burada biter' dedim. Geldim o sandığa girdim, kullanılan 13 bin oyun 11 bin 652'sini alarak Türkiye rekorunu gence sahip çıkarak sizler kırdınız. Özgür Özel'in hikayesi nereden başlıyor derseniz, gencecik eczaneci iken başlar. Ancak asıl hikayesi Manisa CHP üyelerinin ona sahip çıkması ile, arkasında durması ile başlar” dedi.

ÖNSEÇİMİN FAİLİ DEĞİLİM
Önseçim konusunda kendisine yöneltilen eleştirilere de yanıt veren Özel, “Zaman zaman partide üstlendiğim görevden dolayı, önseçim yapılmamasından kaynaklı sorumlu tutulduğum oldu. Öncesçim beklentisi olup bu gerçekleşmediği için buna kızan,tepki gösteren herkesi anlıyorum. Ancak, ben geçtiğimiz dönem hatta 2015'de, 2018'de ve hatta son dönemde il başkanım ön seçim istiyoruz dediğinde ilk imzayı ben atarım dedim. Yapılmayan önseçimlerin bu kardeşiniz faili değil, mağdurudur. Önseçimden taviz vermemeliyiz. Sevgili Cihaner 2018'deki tüzük değişikliğini hatırlattı. Benim rolümü de orada iktidardı, arabuluculuk yapıyor diye söyledi. Sayın Selin Sayek Böke ile Cihaner demokratik tüzük hareketinin kendi liderleriydi. O salonda iki tarafın kutuplaşmasından kaynaklı tartışmalar çıktı, kurultay kilitlendi. Bazıları sandalyelerin üstüne çıkıp istifa sloganları atarak Genel Başkan'ının zor durumda kalmasını sağladı.Ben Böke'nin ve Cihaner'in niyetinin bu olmadığını biliyordum. Kendileri ile müzakere ederek gerginliği çözmeye çalıştım, ancak bir maddenin Siirt delegasyonundan bir arkadaşımızın önerisinin tüm salondan oy alarak geçtiği konuda bir dikkatsizlik, eksiklik varsa hepimize aittir. Burada bir kasıt varsa o kastın bana ait olmadığını en iyi Cihaner bilmektedir.CHP'nin grup başkanvekilinin yaparken, partimi, grubumu ve üyelerimin yüzünü hiç öne eğdirmedim. Ben sizi utandırdım mı? Bir eksik yaptım mı? Ben Süleyman Soylu'ya , Hulusi Akar'a, Tayyip Erdoğan'a karşı, Binali Yıldırım'a karşı hiç yüzünüzü öne eğmedim” ifadelerini kullandı.

ŞAMPİYON YAPARIM
Genel başkanlık iddiasını da dile getiren Özel, “28 Mayıs sabahı genel başkan adaylığına takatim yoktu. Ancak süreç partinin hiçbir şey yokmuş gibi davranmasına, bunun da seçmende büyük bir duygusal kopuşa sebep verdi. Eğer biz sağlıklı itirazı, eleştiriyi, yeni bir yol yürüyüşünü sağlamazsak önümüzdeki yerel seçimlerde büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız. Dünyadaki tüm diktatörler seçimlere katılımda muhalefetteki kopuşa güvenirler. Bu nedenle yeni bir yol yürüyüşüne ihtiyaç vardı. Bende dedim ki Kaybeden takımda santrafor olarak oynayacağıma kaybeden takımda her mevkie talibim dedim. Burası benim evim. Burada tüm üyelerimizin gözlerine bakarak diyorum ki. Özgür sen çok oynadın kaleye geç, kaleye, dinlen yedek otur yedek kulübesi, oynama top topla, top toplamaya da razıyım. Ancak diyorsanız Özgür size inanıyoruz geç takımın başına, ben bu takımı şampiyon yaparım” diye konuştu.

PARTİYİ AYAĞA KALDIRACAĞIMIZA İNANIYORUM
Memleketinden destek isteyen Özel, “Nasıl yaparsın, iddia koymakla olur mu diye sorarsanız… Evet ilk önce iddia koymak lazım. Değişim demekle olur mu… Elimde değişimin 100 yılı, 100 yılın değişimi diye tutum belgemiz var. Bunu tüm partililerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu belgenin özü şudur, bu belge 1 kişinin hareketi değildir. Bu ilk adımdır ancak birikimin sonucudur.  Özünde şunu söylüyoruz, CHP, kurucu kadroların, iradenin partisi... Bundan sonraki süreçte  'bizim oyumuz yüzde 25, tepemizde görünmez cam tavan var zıplamayalım, sağdan, daha sağdan desteklerle, onlara açılarak, oradan danışmanlarla, söylemlerle büyümeye çalışmak' anlayışında olmadığı ilkeli bir siyaset için yola çıkmış durumdayız. Sizin evladınız bu yolculuğa çıktı.  Bu partiye bir genel başkan gelecekse tombaladan çıkmayacak, meteor ile düşmeyecek, laboratuvarda üretilmeyecek. Sizin desteğiniz ile bu partinin bir evladı olacak. Siyaset sözle yapılır. Sözle yapılan her iş hataya açıktır. Benden yana olan tüm haklar helal olsun. Bu salondan dışarıya hiçbir küskünlük ve kırgınlık çıkarmıyorum. Siz bu evladınıza, kardeşinize arkandayız diyorsanız ben yola çıkıyorum.  Eğer Özgür yola çık arkandayız diyorsanız ben yola çıkıyorum! Ben sizi seviyorum, size güveniyorum, inanıyorum. Ben sizinle bu partiyi ayağa kaldıracağıma, başaracağımıza sonuna kadar inanıyorum!” dedi.

 
Açık hava müzesi Bergama'ya ziyaretçi akını!
 
Cihaner’den Manisa’da Özel’e soğuk duş: Değişim isteyenler önce hesap verecek!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili 26 Eylül 2023 Salı 13:16

Sayın Özgür bey Sizin Manisa M.Vekili olarak Manisa da gözle görülür bir başarınız var mı? 1- Manisa da M.Vekili Sayısı arttı mı? 2- Manisa da Belediye başkanlığını Parti''ye kazandırdınız mı? Hangi değişimden söz ediyorsunuz. 11yıldır M.Vekili ve grup başkanı olarak beraber bulunduğunuz parti organlarının değişiminden dolayı aday oldunuz. Değişim isteyenleri, önce kendileri değişimi gerçeleştirmeleri gerekmez mi? Partiyi yaralayanlar olarak anılacaksınız.

Yorumu oyla      2      3  
altan koralttan 25 Eylül 2023 Pazartesi 11:07

sen daha manisa'da belediyeyi alamamışsın özel özgür..takımı nerede şampiyon yapacaksın..kazalararası ligde mi?

Yorumu oyla      3      3  
Az Bilmiş 24 Eylül 2023 Pazar 21:00

Yazmaya değmez ama işte dayanamıyorum yazıyorum. Ne yapayım. Adamın konuşmak için sermayesi kalmamış sıfırı tüketmiş ne diyor ben bu takımı şampiyon yaparım diyor. Güler misin, Ağlar mısın. Allah''ım sen yardım et. Yapılan İl kongrelerinde heyecan yok, katılım yok (türübünler boş), KAVGA VAR VAR VAR VAR. Sanki futbol takımına başkan seçiyorlar. Yok yok yok adamın konuşacak sermayesi yok yok yok. Eline mikrofonu almış zaman dolduruyor. Sıkıştığı zaman da hemen aklına ATATÜRK geliyor. Neymiş. Parti''nin tapusu ATATÜRK teymiş. Vay anasına. CHP kimlerin elinde. Bu şahsın TAVŞAN ADAY OLDUĞU ne kadar da belli oluyor. Sıkıştığında hemen AK Parti nin değerli üst yöneticilerine saldırıyor. Hedef yok, ilke yok, kalite yok yok yok. Ben diyor bu partiyi sizinle ayağa kaldıraçağım diyor. Bu demek oluyor ki partiyi bu hâle biz getirdik demektir. Bunların hepsi CHP yi BATIRDILARRRRRRRRRRRRRRRRRR.

Yorumu oyla      3      3  
CHP''li 24 Eylül 2023 Pazar 18:44

On üç seçim kaybetmiş yetmiş dört yaşındaki kişiye halen umudum diyorsa bu örgüt örgüt demeye dilim varmıyor bu çetelere ...sizler deve kuşu gibisiniz. Taban değişim diyor siz biz buraları kaptırmayız diyorsunuz yaa parti elden gitti gidiyor siz cümbüş yapıyorsunuz, parti içi kazanmak size yetiyor ama bize yetmiyor, artık bıçak kemiğe dayandı.

Yorumu oyla      3      3  
Ako 24 Eylül 2023 Pazar 18:00

Fırsat şebekelerine fırsat vermeyelim bunlar bunlar parsa toplayıcılar ,siyasetten zengin olanlar

Yorumu oyla      2      4  
Partili 24 Eylül 2023 Pazar 15:46

Bu partide sıradan bır üye olarak değil üst düzeyde uzun zamandır milletvekili olarak bulunuyorsunuz,partinin bir çok sorunları var iken,bu iş böyle olmaz diyerek bir manifesto vererek istifa ettiniz mi? Seçim meydanlarında ver coşkuyu cazgır gibi ahkâm kestiniz,şimdi de şöyle böyle yaparım diyerek demeç vererek ne yapmak istiyorsunuz? Size kimse inanmıyor ve güvenmiyor tabi ki hepinize,bu partiyi bitirdiniz şimdi de helva mı? Yoksa lokma mı? Dökelim diyorsunuz hiçbirini yapmayın hepiniz çekin gidiniz yeter ki...

Yorumu oyla      4      3  
ATATÜRKÇÜ GENÇLİK 24 Eylül 2023 Pazar 15:05

Bu partide her şey hayatımıza girip çıkarken,sen Özgür Özel gönül bahçemizde hep kalıcı bir gül olacaksın.Her şey bir yara izi bırakırken sen her derdimize bir şifa olursun inşallah. İYİKİ VARSIN,İYİKİ BU PARTİDESİN...

Yorumu oyla      8      7  
Gaziemir 24 Eylül 2023 Pazar 15:02

Senide seçmezlerse vay bu partinin haline ve geleceğine!!! Sevgili vekil biz örgüt ve örgütler olarak elimizden geleni yapıyoruz,elimizden gelmeyenler içinde ellerimizi açıp sana bırakıyoruz. Hayırlısı neyse sen onu nasip et ya RABBİM...

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis yoğun gündemle açılacak
Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1 Ekim'de çalışmalarına başlayacak. Emekli ...
AK Partili Saygılı'dan Başkan Batur’a salvo: Kordon’a çalı konulamaz!
Son dönmemde yaşanan asayiş olayları sebebiyle gündem olan Kordon’da alkol ...
CHP kurultay tarihi için gözler PM'de!
CHP’de il kongreleri sürüyor. Bir yandan da büyük kurultay tarihinin ne ...
 
CHP’li Sevigen: İYİ Parti'nin İstanbul adayı İnce
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul adayının kim olacağı sorusuna ...
'Başka çarenin kalmadığını gösteren bir operasyondu'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycan'ın Karabağ'daki operasyonuna ...
CHP'li Özel'den tartışma açıklaması: Uzak durmalıyız!
CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, "Partinin kalitesinden ...
 
CHP'de kurultay tarihi salı günü netleşecek
CHP'de, kasım ayının ilk haftası yapılması beklenen 38. Olağan Kurultay'ın ...
'Kadın Dostu Belediyecilik, AK Belediyecilik’ programı Bergama'da düzenlendi!
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği “Kadın Dostu ...
CHP’li Nalbantoğlu’ndan Özlale’ye tepki: Felaket tellallığı oy getirmez
Katıldığı bir televizyon programında İzmir Körfezi’nde kokuyu gidermek ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva