HABERLER>POLİTİKA
20 Haziran 2024 Perşembe - 09:38

CHP'li Özel: Değişim olmasaydı İzmir'i kaybederdik

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir televizyon programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özel, "Değişimi ilk dile getiren Ekrem İmamoğlu’ydu. CHP’de değişim olmasaydı İzmir’i, İstanbul’u kaybederdik" dedi.

CHP li Özel: Değişim olmasaydı İzmir i kaybederdik

CHP lideri Özgür Özeli Ekol TV'de gündeme dair soruları yanıtladı.

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Özel, partisindeki değişim sürecini değerlendirdi. Özel, "Değişimi ilk dile getiren Ekrem İmamoğlu’ydu. CHP’de değişim olmasaydı İzmir’i, İstanbul’u kaybederdik” ifadelerini kullandı. 

Genel seçim sonrası partide yaşanan değişimle ilgili Özel, şu ifadeleri kullandı;

DEĞİŞİM AÇIKLAMASI

*Dünyanın hiçbir yerinde parti lideri seçimle değişmedi. Var gücümüzle Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalıştık ama olmadı. Arkadaşlarım, ailemin ve benim travmam oldu. Sokakta gençlerin feri de söndü, heyecanı gitti.

*"CHP'nin iktidarını görmezsem gözüm arkada gider" diyen bir kitle de var. 50 yıldır ıstırap çeken insanlar var.

"DEĞİŞİM OLMAZSA ADAY OLMAM"
*İnanılmaz duygusal travma vardı. Adım atmak gerekiyordu. Bu duygumla hareket ettim. Bunu en erken dile getiren de Ekrem İmamoğlu'ydu. Partide değişim olması gerektiği konusunda konuştuk. Ekrem İmamoğlu, 'CHP'de değişim olmazsa İstanbul'da aday olmam' dedi.

*İnsanlara "Ders aldık, değiştik, gençleştik ve lütfen umudunuzu kesmeyin" dememiz gerekirdi. Dünyadaki popülist liderler insanların sandığa küsmesinden yararlanır. Burada da o yaşanıyordu. İnsanlar fatura kesecek yer arıyordu.

*Biz sahadaki duyguyu doğru okuyan tek parti olduk. Biz genç, seçmene hesap sormayan, sorumluluğu üstlenen, fazla kadın adaylı tek parti olduk. Seçmen değişmeyen herkesi AK Parti MHP ve İYİ Parti dahil herkesi cezalandırdı.

ERDOĞAN'LA YAPILAN GÖRÜŞMELER
*Bazı görüşmeler baş başa yapılıyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde spekülasyonlar oldu bu konuda. Partim ve ailem adına tereddüt ettim ve bunun olmaması için yöntem arıyordum. Kimsenin sırtına yük yüklensin istemedim.

*Ahmet Necdet Sezer'e gittim ve bunu sordum. Görüşme düzeni olarak büyükelçi görevlendirmemi söyledi. "Akışı planlarlar" dedi ve buna uyduk.

*Ben de büyükelçi emeklisi ve tarafsızlığından şüphe duyulmayacak Namık Tan ve özel kalemimiz ile gittim.

*Namık Bey bu görüşme ile ilgili notları deşifre etti. Ben de partide arşivledim ve genel sekreterimiz Selin Hanım'a da verdik ve arşivledik. Notları hepimiz okuduk. Şu anda partinin resmi arşivinde ve genel başkanlık sekreterliğindeki kasada bulunuyor.

"ŞİMŞEK İLE GÖRÜŞME FİKRİ ERDOĞAN'DAN ÇIKTI"
*Biz 10 bin TL ile geçinen emekli, asgari ücretli, çay ve buğday üreticileri ve borçlarını ödeyemeyen dünya kadar insan var. Sayın Erdoğan'a anlattım. Vergilerin yüzde 68'i dolaylı verdi.

*Fabrikatör ile işçisi aynı vergiyi ödüyor. Yüzde 21 ise gelir vergisi yani maaş alanlardan. Yalnızca geri kalan yüzde 11'i sanayicilerin, gemi sahiplerinin ödediği vergi. Tam tersi olması lazım. Vergi reformu için Erdoğan, Şimşek ile görüşmemizi istedi.

*Şimşek şu an rasyonel değil. Zenginlere rasyonel, fakirlere alabildiğine irrasyonel. Şimşek ile bayramdan sonra görüşeceğiz.

*Bizim IMF politikalarına destek verme durumumuz söz konusu olamaz. Kayıt dışı ekonomiyi ekonomiye katmak ve zenginden daha fazla vergi alınmasını istiyoruz.

"AKP'NİN YÜKÜNÜ ALMAM"
*Ben AK Parti'nin 22 yıllık yükünü üstlenecek bir işin içine girmem. Devlet Bey kenara çekilemez. Hep birlikte muhalefete gidecekler. Biz 31 Mart seçimlerinde iktidara ortak olduk.

*Merkezi yönetim ve mahalli idareler olarak anayasa iktidarı ikiye böler. Mahalli idarelerde toplam yüzde 87 CHP'nin idaresinde. Bugüne kadar olan her şeyden Cumhur İttifakı sorumludur.

*Biz partilerle ittifak yapmadık. Biz milletle ittifak yaptık. Devlet Bey eğer Cumhur İttifakı'ndan ayrılacaksa Türkiye ittifakına gelebilir, sorun yok. Devlet Bey de milli takım gol atınca sevinecekse gelsin.

ANAYASA AÇIKLAMASI
*İçerikle ilgili kesinlikle bilgi verilmiyor. Usul çalışalım dediler. "Benim partime 17 milyon 499 bin kişi oy verdi. Oturmamız kolay değil" dedim.

*Ortada uyulması gereken bir anayasa var. Buna uyulmazsa devlet ortadan kalkar. Anayasadan rahatsız olduğum çok madde var. Ama ilkeler ayrılığını değil birliğini isteyen bir parti ile bu nasıl olacak?

GEZİ TUTUKLULARI İÇİN AF İSTEDİ Mİ?
*Gezi meselesi 3 alana ayrılıyor. AİHM uyarsanız Kavala'yı, AYM kararlarına uyarsanız da Can Atalay'ı bırakmanız lazım. MHP, "AYM kapatılsın" diyor, Erdoğan "Gezi kişisel meselem" diyor.

*Biz ise sadece AİHM ve AYM kararlarına uyulması gerektiğini söylüyorsunuz. Biz "Affedin" gibi bir talepte bulunmadık.

 

 
Yılmaz'dan orman yangını ve trafik kazası uyarısı
 
Adı tehdit ve şantaja karışan hakime ihraç!
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Turgutlu Turgut 21 Haziran 2024 Cuma 11:30

Sayın Özel değişim mantığı sadece vekil yakınları dostları yandaşları ve sizin çok iyi ikili ılişkiler yaşadığınızın yakınları belediye başkanı olarak atandı 2019 12,800 oy alan bir belediye başkanı bu dönem 8400 oy aldı ne oldu da köprüler yıkıldı,halk sizden ve iktidardan bıktı usandı ve bu dönem oy verdi yoksa HALK sizi partide neyin ne zaman olacağı belli değil önemli olan koltuk ve makam derdinde olduğunuzu biliyoruz ve izliyoruz değişim diye bir şey YOKTUR...

Yorumu oyla      3      0  
özgür 21 Haziran 2024 Cuma 01:02

bir defol git. sem em ihtiyacın olmayan insansın. ikinci kılıçdaroğlu olma...

Yorumu oyla      2      0  
Ksk 20 Haziran 2024 Perşembe 19:24

Karşıyakanın nefretini kazanmış birini büyükşehire başkan yaptınız. Şimdi tüm İzmirin nefretini kazanıyor. Ne değişimmiş bu.

Yorumu oyla      7      0  
tuba 20 Haziran 2024 Perşembe 19:24

yanlıs dusunuyorsun esegin semerini koy aday yap yine kazanırsın

Yorumu oyla      8      0  
Vatandaş 20 Haziran 2024 Perşembe 19:22

Değişim dediniz getirdiğiniz başkanları gördük. Keske değişmeseydiniz. İzmir düşmanı birini getirdiniz. Geldiğinden bu yana sadece kinini kusuyor. Bu ne kinmiş böyle. İşçiden memurdan, izmir halkından çıkarıyor tüm kinini.

Yorumu oyla      8      0  
Ne değişti ki . 20 Haziran 2024 Perşembe 17:40

İzmir’de % 50 ‘yi geçememişseniz kaybetmişsinizdir . 25 yıldır İzmir’i CHP yönetmiyor mu . Demek ki geçmiş dönem İzmir’i iyi yönetememiş .

Yorumu oyla      8      0  
ANKARA 20 Haziran 2024 Perşembe 17:08

Akp'nin İzmir Büyükşehir Adayini Chp den Gosterseydik İzmir Büyükşehir Secimini Yine de Kazanirdik... Siyasetik Kurnaz Demeclerden Vaz Geciniz... kimseyi Keriz Yerine Koymayiniz... Kimseyi Saf Sanmayin... Aciklamalariniza İnanacagimizi Mi Sanmaktasiniz... Tunc SOYER İle de Kazanirdik... Aziz KOCAOGLU İle de... Alaattin YUKSEL İle de... Buyuksehir Secimlerinin Kazanmasi Degisimle İlgisi Bulunmamakta. Tunc SOYER Kurultay Oncesi Ozgur OZEL'i Desteklesydi Aday Olacakti...

Yorumu oyla      6      1  
Komedi 20 Haziran 2024 Perşembe 16:55

Cemil Tugay olmasaydı İzmir kaybedilmişti. Şaka len şaka!

Yorumu oyla      6      0  
20 Haziran 2024 Perşembe 16:36

kaybetmezsın... 20 yıldır işe alınan profil . köşeler sağlam.

Yorumu oyla      3      3  
BİR İZMİRLİ 20 Haziran 2024 Perşembe 15:40

Sayın ÖZEL bu değişimi İzmir yanlış anladı galiba. Partide ki değişimi anladık da, her Allah'ın günü belediye ve bağlı birimlerindeki değişimi nasıl açıklayacaksınız? Buna bir son verilmeli. Tüm kamu çalışanları yarın işe geldiğimde acaba benim yerim değişecek mi diye yaşadığı travmalardan dolayı ne iş barışı ne de iş verimliliği kaldı. Artık buna bir son verilmeli İzmir'de..

Yorumu oyla      19      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Duruşmadan önce Özel'i yeniden ziyaret edecek
Temmuz ayında görülmeye başlanacak olan Sinan Ateş davası öncesinde sosyal ...
Dervişoğlu'ndan Akşener'e bayram ziyareti
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin eski lideri Meral ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paşinyan ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ...
 
CHP’li Bayır eylemler için konuştu: Tek maaşlı olanı işten çıkarmazdım!
İzmir Büyükşehir’de üç ay önce işe alınan ve işten çıkarıldıkları için ...
Mehmet KARABEL yazdı... Evli evine köylü köyüne!
Mehmet KARABEL yazdı... Evli evine köylü köyüne!
Erdoğan: Netanyahu ateşkese zorlanmalı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ile bayramlaşma programında konuştu.
 
DSP Genel Başkanı Aksakal, İzmir’de partililerle bayramlaştı
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, İzmir'de partilileriyle bir araya geldi.
Bayramlaşma ziyaretinde 'asgari ücret' diyaloğu
Kurban Bayramı’nın ikinci gününde Ankara’da siyasi partiler arasında bayramlaşma ...
MHP'li Şahin’den ‘normalleşme’ yorumu: Ilıman iklim umarım sonsuza kadar sürer
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, "Türkiye'deki ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva