HABERLER>POLİTİKA
14 Aralık 2011 Çarşamba - 12:27

CHP’li muhaliflerden “Hülleci Tunus” eleştirisi

CHP Konak İlçe Yönetim Kurulu’nda görevden düşürülen muhalif üyeler, Başkan Aytekin Tunus’u hülle yapmakla suçladı. Eski İlçe Sekreteri Özarkalıoğlu “Kişisel amaçlar doğrultusunda kurnazlık yaptılar. İl yönetimini de devre dışı bırakarak bir taşla iki kuş vurdular” dedi.

CHP’li muhaliflerden “Hülleci Tunus” eleştirisi

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus’un, ilçe yönetimindeki muhaliflere yönelik gerçekleştirdiği tasfiye operasyonu tartışmaları alevlendirdi. Görevden düşen eski ilçe yönetim kurulu üyeleri; Başkan Tunus’a yakın 5 ismin istifa etmesi ile düşen yönetime, MYK kararı ile kendi belirlediği yeni isimlerin atanmasını sert dille eleştirdi. Görevden düşen yönetim kurulu üyeleri adına açıklama yapan eski ilçe sekreteri Faruk Özarkalıoğlu, yeni yönetim listesinin, antidemokratik şekilde hazırlandığını ve haklarını hukuki zeminde arayacaklarını söyledi. İstifa eden 5 üyenin, istifa kararlarının yönetim kurulunda tartışılmadığını ve yedek üyelere de çağrı yapılmadığını savunan Özarkalıoğlu, İlçe Başkanı Tunus’u hülle yapmakla suçladı.

GENEL MERKEZ YANILTILDI
Tunus’un, İl Başkanı Bayır ve parti genel merkezini aldattığını da ifade eden Özarkalıoğlu “Alınan kararın haksız, hukuksuz ve zamansız olduğuna inanıyoruz. Tüzük gereği, yönetimin düşmesini gerektiren koşullar olmamıştır. İstifalar yönetim kurulunda tartışılmadı ve yedeklere çağrı yapılmadı. İstifa eden üyelerin, yeni yönetime de yazılması, bir hülle olduğunun açık göstergesidir. Operasyonun, delege seçimlerine kısa süre kala yapılması da kafalarda soru işareti bırakmıştır. İl yönetimine ve genel merkeze şaşırtıcı bilgiler verildi” dedi.

KURNAZCA DAVRANDILAR
Uzun zamandır görevden alınacak ilçe başkanları arasında adı geçen Tunus’un bir taşla iki kuş vurduğunu söyleyen Özarkalıoğlu “Bizi ekarte ederek hem görevden alma ihtimalini düşürdüler hem de delege seçimleri öncesi kendilerine avantaj sağladılar. Biz muhalif değiliz. Sadece ilçe sekreterliği seçiminde bir uyuşmazlık yaşadık hepsi bu. İlçeyi 3-4 kişi ile yönetmeye çalışıyorlar. Çok kurnazca bir hamle bu” diye konuştu.

AYNI YÖNTEME BAŞVURMUŞLARDI!
İlçe Başkanı Aytekin Tunus ile muhalif grup arasındaki ilk ayrışma mahalle temsilcileri toplantısında yaşanmıştı. Görüş ayrılığı yaşadıkları gerekçesi ile kendilerine haber verilmediğini öne süren Faruk Özarkalıoğlu ve ekibi, yönetim içindeki hamle ile ilçe sekreteri Tevfik Gürol Işık’ı düşürerek yerine Özarkalıoğlu’nu ilçe sekreteri seçtirtmişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili 15 Aralık 2011 Perşembe 11:42

bu duruma kendim ettim kendim buldum da denebılır basından takip ettiğim kadarıyla..çekişmeleri bir kenara bırakıp çalışmaya devam edilmeli. bunların sonu gelmez bu kadar saldırıya hakarete gerek duyulmamalı ...partinin adını iyice zedelemeye hiç gerek yok. kişisel çatışmalarınızın getirebileceği durumları görememenize şaşırıyoruz...

Yorumu oyla      14      6  
örgüt 15 Aralık 2011 Perşembe 09:31

Demokratik delege seçimi yapacağım diyen sayın Tunus son yaptığın delege seçimlerini unutmadık.Hatta gazetelere düştün dosyalara sahip çıkamayıp çaldırdığın için.Bu lafları başkalarına anlat örgüt biliyor seni!

Yorumu oyla      15      9  
gereken yapılmalı2 14 Aralık 2011 Çarşamba 19:29

Hayır "katılmıyorum "a basılmış..:)) Burada katalınmayacak ne vardır?Okuyan da okuduğunu bilmiyor,il başkanının haberi olmaksızın bir merkez ilçe değişiyor ve yönetimi atanıyorsa o il başkanı yerinde mi duracak?yerindemi durmalı? saygınlığı kalır mı? ya ilçe değişecek ya da kendisi rest cekecek..zaten resti görürlerse kendisi hiçbirşey değilmiş..rest tutarsa da saygınlığını yeniden kazanacak...bu kadar basit

Yorumu oyla      20      9  
gereken yapılmalı 14 Aralık 2011 Çarşamba 17:41

İl Başkanı bunu yutarak devam ederse işi yaş..Saygınlığı kalmaz..Bu ilçe bakanı bunu yapmışsa,il başkanı ile gemileri yakmıştır demektir..İl bu ilçeyi düşüremezse gerekeni yapmalıdır..

Yorumu oyla      21      10  
Ali Özarkalıoğlu 14 Aralık 2011 Çarşamba 15:25

Örgütten sorumlu Genel Başkan yardımcısı Nihat Matkap için zor bir durum. Artık bu görevi, demokratik bir biçimde yürütebilmesi zorlaşmıştır...

Yorumu oyla      24      10  
14 Aralık 2011 Çarşamba 14:52

neolacak bu chp nin hali hep böyle kavgalarlamı parti yöneltilecek yılardır hep kavga ve adınıda çok güzel koymuşlar parti içi demeokrasi kavganın adı demokrasi olmaz herkes hedefine ulaşmak için çalışıyor gerisi partiyi düşünen yok elbete emek verirsin biryerlere gelmek için ama barışçıl ortamda olması gerekir yoksa sadece hedefe gitmeklen olmuyor kişisel hedef deyil partiyi hedefe taşımak lazım yani iktidara ama öyle görünüyor baykal ve sav döneminde başlıyan adamcılık halen devem ediyor yazık

Yorumu oyla      20      9  
konaklı 14 Aralık 2011 Çarşamba 13:04

Senin ne olduğunu tüm Konak biliyor Sayın Başkan..Ama siyaset uzun maratondur,gün olur devran döner..Sandık koymadan bu delege seçimlerini kazanamazsın,ben de seni tanıyorsam sandık koymayacaksın...

Yorumu oyla      27      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bütçe'de reel sektör gündeme alınmadı'
CHP’li Susam, bütçe görüşmelerinde reel sektörün beklentilerinin gündeme ...
CHP'den operasyona Hadis-i Şerifli tepki
CHP Bornova İlçe Başkanlığı, ilçenin görünen noktalarına astığı pankartlara ...
AK Parti Bergama'da Ürper Çeşme'de Özen
Delege seçimlerinin ardından kongre süreci devam eden AK Parti İzmir İl ...
 
İşte Erdoğan'ın masasındaki son anket
Anket çalışmasında Bakanların performansı değerlendirildi. İşte 25 bakanın beğenilme oranları…
Konak operasyonu CHP İzmir’i karıştırdı
CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus’un İl Başkanı Tacettin Bayır’ı by-pass ...
CHP'li vekiller: Tek amaçları İzmir'i elegeçirmek
CHP İzmir milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonların ...
 
Tanrıkulu'ndan Yerli Malı açıklaması
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Yerli Malı Haftası ilgili ...
Çiçek: Sarkisyan da Hocalı katliamına katıldı
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Ermenistan lideri Sarkisyan’ın 19 yıl önce ...
Egedesonsöz sordu, Deniz Baykal her şeyi anlattı
CHP’ye 18 yıl genel başkanlık yapan ancak Mayıs 2010’daki beklenmeyen ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva