HABERLER>POLİTİKA
15 Ocak 2016 Cuma - 11:44

CHP'li Çam'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert çıkış

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların son dönemde aleni tehdide dönüştüğünü ifade etti.

CHP li Çam dan Cumhurbaşkanı Erdoğan a sert çıkış

İZMİRCHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Kanal D Televizyonunda yayımlanan bir programda yaşanan gelişmelerden sonra sunucunun özür dilemesi üzerine CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘dik durmadın’ sözlerine karşılık, Erdoğan’ın kullandığı üslubun kabul edilemez olduğunu kaydeden Çam, “Diktatör bozuntuluğunda ısrar ederek varılacak bir yer yok” dedi.

Son günlerde saray ve AKP çevrelerinde şiddet ve savaş dilinin iyice koyulaştığına vurgu yapan CHP’li Çam, “...Barış isteyen akademisyenler için YÖK ve yargıya talimat yağdıran diktatör bozuntusu, mafya artıklarından medet umar hale geldi" dedi. Ülkenin saygın akademisyenlerine, saraydan aldığı cesaretle, suç örgütü liderleri ‘oluk oluk kan akacak ve akan kanda duş alacağız’ diyor. Cumhurbaşkanı ve başbakan koltuklarında oturan zevat bu duruma dair tek kelime etmiyor. Ne yargı ne hükümetin tek bir yetkilisi kan akıtacağız diyen suç örgütü lideri için ses çıkarabiliyor. Şiddeti körükleyen dili yayan, savaşı isteyen herkesi koruyan kollayan AKP güruhu, yargı üzerinde kurduğu vesayetle halkın haber almaması için olay yerine daha ambulans ulaşamadan yayın yasağı getirtmeyi beceriyor. AKP zihniyeti bu ülkeyi her gün şiddet sarmalının derinliklerine, kendi zihni karanlığının dibine çekiyor. Bugün Diyarbakır’da, Çınar polis merkezindeki patlamada aralarında bebeklerin de olduğu altı sivil yurttaşımız katledildi ve bir de polisimiz şehit oldu;  40’a yakın da yaralımız var. Ülkemizde Haziran'dan bu tarafa aylardır yaşananlar şiddet ve savaş çağrılarıyla büyüyerek devam ediyor. AKP zihniyeti savaş istiyor, kan dökülsün istiyor. Kutuplaşma ayrışma istiyor. Beraber yaşama irademize saldırıyor. Katliamların, ölümlerin sorumlusu şiddeti körükleyen bu zihniyettir, saraydır. Haziran seçim sonuçlarını gasp eden, yurttaşların iradesini hiçe sayan iktidar hırsızlarıdır” diye konuştu.

HEM VİCDANLARDA HEM DE YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEKSİNİZ!
Erdoğan’ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li siyasetçiler için sarf ettiği sözlere de dikkat çeken Çam, “Barış için acil adım atılması, akan kanın, şiddetin durması, savaş çığlıklarından uzaklaşılması, TBMM'nin süreçte etkin olması gereğini her fırsatta dile getiren bizler, saraycıların gözünde suçluyuz. Ama, oluk oluk kan akacak, o kanda duş yapacağım diyen vicdansızlar, tecavüzcüler, mafya bozuntuları masum, öyle mi? Yok öyle yağma düzeni. Senin çağrı yaparak harekete geçirttiğin kurumlar, vesayet altına aldığın yargın, senden ilham alan mafya bozuntuların varsa bu ülkenin de bir vicdanı var! Hukuk devleti geleneği var. Aylardır yaptıklarınızla, yürüttüğünüz savaşla, halkı birbirine kırdıran, katliamlara göz yuman politikalarınızla abad olamayacaksınız. Günü gelecek ve hesap vereceksiniz. Halkın vicdanıyla ve hukukun soğuk yüzüyle karşılaştığınızda bugün attığınız ve yarın atacağınız adımları hatırlayacaksınız. Bu yoldan dönmezseniz, varacağınız yer hüküm giymektir. Hem vicdanlarda hem yargı önünde mahkum olmaktır. Biz o gün geldiğinde aynı bu ülkeyi kurarken olduğu gibi ilkelerimizden ödün vermemenin gururu ile davranacağız. Sizin hakkınızı hukukunuzu da biz savunacağız. Şimdi olduğu gibi o gün de toplumsal uzlaşma ve barış diyeceğiz” dedi.

 
İzmir’deki tele-dolandırıcılıkta 73 tutuklama istemi
 
Yüksel büyük güne 1 kala konuştu: İzmir ne istiyor?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP PM'den akademisyenlere destek
CHP Parti Meclisi evleri basılıp gözaltına alınmaya başlayan akademisyenlere ...
Kılıçdaroğlu kurultaya 1 kala konuştu: Ben değiştim, CHP de…
CHP Genel Başkanı “Demokrasi, değişim ve kardeşlik” adını verdiği kurultaya ...
CHP'li Sertel: TRT ölmüş, ağlayanı yok!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Yoksulluğun ...
 
Yıldırım’dan müdürlüklere ‘Elvan’ revizyonu!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, önceki dönemde ...
CHP'de kurultay ateşi: Bir tek onun yeri garanti!
CHP'nin hafta sonu gerçekleştirilecek kurultayında MYK ve PM'de büyük ...
Güvenlik Zirvesi sonrası açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, Beştepe'de toplanan "Güvenlik Zirvesi" ...
 
Yüksel açıkladı: Kılıçdaroğlu’ndan PM profili
CHP İl Başkanlarının Genel Başkan’la yaptığı kurultay zirvesi sonrası ...
CHP’de o kongre karara bağlandı: Görevsizlik!
Yargıya taşınan Kemalpaşa kongresi için il başkanlığı savunmasının ardından ...
HDP'den Çınar saldırısı açıklaması
HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen: Çınar'daki saldırının başka bölgelere yayılması ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva