HABERLER>POLİTİKA
15 Ocak 2016 Cuma - 11:51

CHP PM'den akademisyenlere destek

CHP Parti Meclisi evleri basılıp gözaltına alınmaya başlayan akademisyenlere destek bildirisi yayınladı. Bildiride "Yargı ve bazı üniversite yönetimlerinin harekete geçmesi Türkiye demokrasisine yeni bir leke düşürdü" denildi.

CHP PM den akademisyenlere destek

CHP Parti Meclisi bugün toplandı. Toplantı sonrası 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı bildirisine imza atıkları için haklarında soruşturma başlatılan ve evleri basılıp gözaltına alınan akademisyenlerle ilgili bildiri yayınlandı. Bildiride, "Yargı ve bazı üniversite yönetimlerinin harekete geçmesi Türkiye demokrasisine yeni bir leke düşürdü. Gözaltına alma ve görevden uzaklaştırmaların derhal son bulmasını talep ediyoruz" denildi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, bazı milletvekilleri ile parti genel merkezinde CHP Parti Meclisi Bildirisi'ni açıkladı.  CHP Parti Meclisi Bildirisi'nde "Söz konusu akademisyenler bildirgesi ekseninde devam eden hukuksuz soruşturma, gözaltına alma ve görevden uzaklaştırmaların derhal son bulmasını talep ediyoruz" denildi.

CHP Parti Meclisi bildirisinde şunlar dile getirildi: "Cumhuriyet Halk Partisi, her türlü terörü amasız fakatsız ve lakinsiz şiddetle kınar ve lanetler. Terörün insanlık suçu olduğunu kabul eder.  'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı bildirisine imza atan 1128 akademisyen üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamayı emir telakki eden yargının ve bazı üniversite yönetimlerinin harekete geçmesi Türkiye demokrasisine yeni bir leke düşürdü. Bugün sabah itibariyle Cumhurbaşkanı'nın verdiği talimatla açılan soruşturmayla çok sayıda akademisyen gözaltına alındı ve görevden uzaklaştırmalar başladı. CHP Parti Meclisi olarak, ancak demokrasi dışı rejimlerde rastlanan, düşünceyi açıklama özgürlüğü ve bağımsız yargıyı hedef alan bu operasyonları hukuksuz, kabul edilemez ve son derece tehlikeli buluyoruz. Geçmişte bazı kişi ve mihraklar tarafından hedef gösterilen insanların katledilmesi hafızalarımızdadır. Maalesef, Cumhurbaşkanı himayesinde konuşan bir mafya liderinin 'akan kanlarınızla duş yapacağız' ifadesi endişelerimizi güçlendiriyor. CHP olarak düşünce açıklama özgürlüğünü demokrasinin vazgeçilmez temel ilkelerinden biri olarak kabul ediyor ve kararlılıkla savunuyoruz. Bu anlayışla, şiddet çağrısı içermedikçe ifade özgürlüğünü kullanan tüm yurttaşların yanındayız ve onlara destek olmaya devam edeceğiz.  Söz konusu akademisyenler bildirgesi ekseninde devam eden hukuksuz soruşturma, gözaltına alma ve görevden uzaklaştırmaların derhal son bulmasını talep ediyoruz." (dha)

 
İntihar eden galerici kurtarılamadı
 
Galatasaray taraftarı maça değil savaşa gelmiş!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu kurultaya 1 kala konuştu: Ben değiştim, CHP de…
CHP Genel Başkanı “Demokrasi, değişim ve kardeşlik” adını verdiği kurultaya ...
CHP'li Sertel: TRT ölmüş, ağlayanı yok!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Yoksulluğun ...
Yıldırım’dan müdürlüklere ‘Elvan’ revizyonu!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, önceki dönemde ...
 
CHP'de kurultay ateşi: Bir tek onun yeri garanti!
CHP'nin hafta sonu gerçekleştirilecek kurultayında MYK ve PM'de büyük ...
Güvenlik Zirvesi sonrası açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, Beştepe'de toplanan "Güvenlik Zirvesi" ...
Yüksel açıkladı: Kılıçdaroğlu’ndan PM profili
CHP İl Başkanlarının Genel Başkan’la yaptığı kurultay zirvesi sonrası ...
 
CHP’de o kongre karara bağlandı: Görevsizlik!
Yargıya taşınan Kemalpaşa kongresi için il başkanlığı savunmasının ardından ...
HDP'den Çınar saldırısı açıklaması
HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen: Çınar'daki saldırının başka bölgelere yayılması ...
Çakmur anlattı: ‘Kılıçdaroğlu’na desteğe neden imza atmadı?
Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı, Kılıçdaroğu’na destek için yapılan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva