HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Haziran 2016 Cuma - 12:14

CHP’li Başkan cami açtı: ‘Yüz kere daha fazla Müslümanız!'

Menemen Belediyesi tarafından hizmete alınan Ulu-Koop Camii açılışında konuşan Başkan Şahin, “Bizi dinden uzak bir parti olarak değerlendiriyorlar. Bize o yakıştırmayı yapanlardan yüz kere daha fazla Müslümanız. Minarelerden ezan sesinin dinmemesi için her şeyi yaparız” dedi.

CHP’li Başkan cami açtı: ‘Yüz kere daha fazla Müslümanız!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi’nin 29 Ekim Mahallesi’ne kazandırdığı Ulukoop Camii düzenlenen törenle hizmete alındı.    

Temeli 3 yıl önce atılan caminin açılışına Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu, Tacettin Bayır, Atilla Sertel, CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, il ve ilçe yöneticileri, partililer, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan tören öncesinde cami bahçesinde bulunan vatandaşlara kolonya dağıtılarak Kuran-ı Kerim okundu.

GECİKME İÇİN ÖZÜR DİLEDİ
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ilçenin birçok yerinde camilerin eksiklerinin giderildiğinden bahsetti. Ülke gündemine ilişkin de açıklama yapan Şahin, “Bir yerde cami var minare yok. Bir yerde cami var boyu kısa… Bütün camilerimize katkı koymaya devam ettik. Bu ülkede Alevi de var, Sünni de var. Sünni kesime olduğu gibi Alevi kesime de hizmet etmek bizim görevimiz. Merkezde İzmir’in en güzel cem evini yaptık. Yalnız bu cami için 3 yıl önce temel atmıştık tahmin edilen süreden bir yıl sonra açtık. Bunun için özür diliyorum. Bir de geçen sene ‘seneye teravih namazını kılarak açarız’ demiştim. 5 gün gecikmeyle açabildik, bunun için de özür diliyorum” dedi.

SEÇİMDEN SONRA ROZETİMİ ÇIKARIRIM
Şahin ayrıca tarafsız hizmet ettiğini de vurgularken, “Belediye başkanı olarak seçildikten sonra rozetimi bırakırım. Seçimlere son 10 gün kala takarım, seçildikten sonra yok. Herkese hizmet etmek benim görevimdir” diye konuştu. 



YÜZ KERE DAHA MÜSLÜMANIZ

“Bizi dinden uzak bir parti olarak değerlendiriyorlar” diyerek sözlerine devam eden Şahin, “Bize o yakıştırmayı yapanlardan yüz kere daha fazla Müslümanız. Minarelerden ezan sesinin dinmemesi için her şeyi yaparız” açıklamasını yaptı.

SEÇİLDİM, HALAY KIRIKLIĞINA UĞRADIM
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’dan da ilginç bir çıkış geldi. TBMM’de hizmet üretilmediğini vurgulayan Purçu milletvekili seçildikten sonra hayal kırıklığına uğradığını ifade etti. Purçu, “Seçimler bittiğinde artık hizmet için varız. Bugün de burada olmaktan mutluyum ama ülkenin içinde bulunduğu durumdan mutsuzum. Mecliste ‘Karışık oturalım’ diye bir öneri getirdim. Bunu ilk önce biz yapalım. Bakıyorum herkes ayrı yerde oturuyor, bir araya gelemiyoruz. Orada demokrasi yok. Halk için hizmete gittim ama hayal kırıklığına uğradım. Açık söyleyeyim; mecliste hizmet yok” diye konuştu. 



BUNU YAPAN SAPIKTIR!

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise konuşmasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde gerçekleşen saldırı ve önüne mermi atılmasıyla ilgili sert konuştu. Sertel, “Biz CHP olarak dine saygılı bir partiyiz. Kimsenin inancına, saçının açıklığına, kapalılığına bakmayız. Herkes geleceğinden de, öbür dünyada vereceği hesaptan da kendi sorumludur. Dünyada zulme uğramış hangi halk varsa onun yanındayız. Aylan Bebek için gözyaşı döken insanlarız biz. O bebeğin arkasından ağlamayan bir insan olamaz. Hiçbir Müslüman olamaz. Hiçbir Müslüman da bir genel başkanın önüne mermi atmaz. Bunu yapanlar sapıktır. Uyuşturucu kullanan zavallı yaratıklardır” dedi. 

Konuşmaların ardından gerçekleşen kurban kesimi sonrasında caminin içi gezildi.

 
Şehit cenazesinde yine gerginlik çıktı!
 
Göztepe Stadı’nda ‘Yıldırım’ gelişme: Yeni süreç başlıyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Memenli 11 Haziran 2016 Cumartesi 01:58

Abiler camide siyaset yapılamaz diye yırtınıyorsunuz ama dik alasını yapıyorsunuz.Yapılan konuşmalara bakarmışsınız cami ile bir alakası varmı.

Yorumu oyla      11      5  
T.C.Erol DURUKAN 10 Haziran 2016 Cuma 13:47

TEBRİKLER EMEĞİ GEÇENLERE MÜTEŞEKKİR'LER...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu’ndan çarpıcı mesajlar: Çıray’a yanıt, Yıldırım’a gönderme!
Karabağlar Belediyesi ile ortak yapılan kız öğrenci misafirhanesi temel ...
Gaziemir'de stajyerlere veda: Önce sertifika, sonra diploma
Gaziemir Belediyesi’nin müdürlüklerinde staj yapan 60 lise öğrencisi sertifikalarını ...
Çiğli'de vatandaşa her akşam iftar yemeği
Çiğli Belediyesi Ramazan ayı nedeniyle Çiğlili yüzlerce vatandaşa her akşam iftar yemeği veriyor.
 
Yalı'dan Başkan Pekdaş'a sürpriz ziyaret
İzmir’in köklü spor kulüplerinden Göztepe’nin taraftar derneklerinden ...
'Yeryüzü sofrası'nda dayanışma mesajı
Karabağlar Belediyesi birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu daha da güçlendirmek ...
Bucalı kursiyerlerden muhteşem sergi!
Evlerinin duvarları arasında körelmeye yüz tutmuş yetenekler Buca Belediyesi ...
 
Bornova’da hayata engel yok!
Bornova Belediyesi’nin engelli ve down sendromlu çocukların sosyalleşmelerini ...
Fuar İzmir’den tarihi smaç!
Türkiye’nin en büyük fuarcılık tesisi Fuar İzmir, daha önce binlerce firmanın ...
Karşıyaka'da bu yaz 4 bin çocuk spor yapacak!
Karşıyaka Belediyesi, 20 Haziran’da başlayacak ‘Yaz Spor Okulları’ ile ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva