HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Haziran 2016 Cuma - 11:02

Kocaoğlu’ndan çarpıcı mesajlar: Çıray’a yanıt, Yıldırım’a gönderme!

Karabağlar Belediyesi ile ortak yapılan kız öğrenci misafirhanesi temel atma töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na mermi atılması üzerinden çok önemli mesajlar verdi.

Kocaoğlu’ndan çarpıcı mesajlar: Çıray’a yanıt, Yıldırım’a gönderme!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi'nin ortak hizmet protokolü kapsamında yaşama geçireceği Karabağlar Kız Öğrenci Misafirhanesi’nin temeli atıldı.



Projenin temel atma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bornova Belediye Bakanı Olgun Atila, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır ve Atilla Sertel ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

CEMAAT YURTLARINA KARŞI
Projenin ortakları arasında yer alan ve yurt binasının işletmesini yapacak olan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, “Bize verilen bu alanın hizmetini en iyi şekilde yapmaktan gurur duyuyoruz. Orta Doğu’ya dönen bir Türkiye’de böyle bir tesisin yapılması çok önemli. Birileri gençleri cemaat yapılanmalarına sevk ederken biz cumhuriyetçilerin gençlerimizin geleceğine sahip çıkması lazım. Başarı cumhuriyetçi güçlerin birleşerek, cemaatçi ve orta çağ birliktelikleri kadar güçlü olmasına bağlı. Bu projenin devamını tüm ilçe belediyelerimizden istiyorum. Bu çalışma aydınlık günlere vesile olacak” diye konuştu.

AĞAÇLAR İÇİN GECİKMEYİ GÖZE ALDIK
Çölaşan’ın ardından proje hakkında bilgi veren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, sözlerine projeyi başlatan eski belediye başkanı Sıtkı Kürüm ve eski meclis üyelerine teşekkür ederek başladı. Projenin gecikmesi ile ilgili Selvitopu, “Karabağların kıt bütçesine rağmen kendi bütçemizden pay ayırdık. Burası çam ağacı kaplıydı. Ağaçların sökümü söz konusuydu. Proje tadilatına gittik. ‘En az ağaç sökümünü nasıl yaparız’ diye düşündük. 17 ağacı başka yere sevk ettik. Doğa için, proje için gecikmeyi göze aldık” diye konuştu.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN EN ÇOK YATIRIM YAPAN KURUMUYUZ
Temel atma töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Belediyelerimizin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet yolculuğu devam edecek. Kaynaklarımızı yerinde kullanarak, aklı ve bilimi rehber alarak, kentin ihtiyacını hemşehrilerimizin öncelik sırasına koyarak, 12 yıldır yürüdüğümüz yolda devam edeceğiz. Büyükşehir doğru yol haritasıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin en güçlü ve en çok yatırım yapan kurumudur. Son 10 yılda merkezi hükümetten daha fazla yatırım yapan bir yapıdan söz ediyoruz. Buna ulaşan hiçbir kurum yoktur. Dünya finans piyasasında Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi  bizim aldığımız kredi notunun yanına yaklaşan bir kurum yoktur” ifadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ TÜM KENTE YAYACAĞIZ
Uzundere’de Büyükşehir tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projesi hakkında konuşan Kocaoğlu, “Bizim kenti dönüştürmek istediğimiz nokta,  2005 yılında oyunlar köyü dediğimiz, projesi Ahmet Piriştina tarafından başlatılan, bizim dönemimizde bitirilen örnek bir kentsel dönüşümdür. Biz kentte dönüşümü bina yıkmak olarak gerçekleştirmiyoruz. Yaşanacak bir kent yapmak istiyoruz. Uzundere’de vatandaşlarımızla başlattığımız projenin 18’inde ihalesini gerçekleştireceğiz. Yandaşı kayırmak amacıyla, rant yaratmak amacıyla dönüşüm yapmıyoruz. Burada ne değer yaratılıyorsa inşaat maliyeti hariç, burada oturan hemşehrilerimize vermeyi planladığımız kentsel dönüşümü yürütüyoruz. Bunun tüm İzmir’e yayılabileceğimizi görüyoruz” dedi.

HERKESİN KAFASINDA TEK SORU VAR
Ülke gündemini de değerlendiren Kocaoğlu, “Hepimizin kafasında bir soru var. Nereden gelirse gelsin hangi partiye oy verirse versin her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kafasında tek bir soru var. ‘Ülke nereye gidiyor? Yarın ne olacak?’ Bırakın çocukların gelişini bugünümüzden bile emin değiliz. Bu gidiş, gidiş değil. Ötekileştirilerek, kamplara bölünerek ‘o sizden, bu bizden’ denilerek kenti ve bölünmeye çalışılıyor. Biz İzmir’de bütün hemşerilerimizle birlikte her vatandaşa aynı hizmeti götürmek herkesin işine aynı şekilde koşmakla hemşerilik bağlarını güçlendirmeye çalışıyoruz. Bunda en başarılı il İzmir’dir. Ondan dolayı 1 Mayıs Gündoğdu Meydanı’nda tüm hemşerilerimizce kutlanıyor. Ama gidiş gidiş değil” şeklinde konuştu.

ŞİDDET VE NEFRETLE KINIYORUM
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde mermi kovanı atılarak yapılan tehdit hakkında da tepkisini dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Bugün ana muhalefet partisi genel başkanına yapılan tehdit hepimize yapılacaktır. CHP aydınlanmanın öncüsü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan beri var olan siyasi partidir. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana CHP’nin ülke gidişine katkısı vardır. CHP halkın partisidir. Bu partinin genel başkanına Başbakan’ın, İçişleri Bakanı’nın bulunduğu bir cenazede herkesin önünde bunların yapılmasını şiddetle, nefretle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN YILDIRIM’A ‘İEF’Lİ GÖNDERME  
Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya da gönderme yapan Kocaoğlu, 2010 yılındaki İzmir Enternasyonel Fuarı açılışında dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’e yapılan protestonun ardından yaptığı müdahaleyi hatırlattı.

Kocaoğlu, “Ben bundan yıllar önce genel başkanın huzurunda İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışında bir bakanı  rencide etmeye kalkıldı diye kürsüye çıktım, müdahale ettim. Bana ‘amma aşırıya kaçtın Aziz’ denildi. Ben ev sahibiyim buna izin veremem. Başbakan ülkeyi yönetiyor,  İçişleri Bakanı hepimizin hayatından, namusundan, can güvenliğinden sorumlu. Bir İçişleri Bakanı, bir Başbakan neden bunu yapamıyor? Neden protesto etmiyor? O zaman bir kez daha durup düşünmemiz, saflarımızı sıklaştırmamız gerekiyor. Bu fotoğraftan herkes rahatsız… Sadece kafasında başka hesapları olanlar rahatsız değil. Onu bunu ayrıştırmayı bırakalım. Ülkemizi içeride ve dışarıda korumamız gerekiyor. Hepimizin bu bilinçle davranması gerekmektedir”  şeklinde konuştu.

ÇIRAY VE DÜNDAR’A YANIT
Büyükşehir Belediye Başkanı, açılışın ardından Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı sonrası CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın sosyal medya üzerinden Kocaoğlu’nun Yıldırım’ın başbakan olduğu sürece gönderdiği sıcak mesajlar ve ‘ofis’te yapılan görüşmeye gönderme yapması ve gazeteci Uğur Dündar’ın Kocaoğlu’nu protestoya davet etmesi hakkındaki soruları yanıtladı.

Kocaoğlu, “Ben kendi yolumda emin adımlarla ilerliyorum. Belli bir deneyimim, belli bir amacım, hayat duruşum ve belli bir hayat felsefem var. Felsefem doğrultusunda İzmirli hemşerilerime hizmet etmeye çalışıyorum. Bunun yöntemi olarak, yaptığım işlerde aklı ve bilimi rehber alıyorum. Herkesin fikrine saygım var. Ama ben kendi bildiğim yolda yürüyorum” dedi.



187 ÖĞRENCİYE YUVA OLACAK

Karabağlar Belediyesi’nin mimarı olduğu projenin yüzde 50 oranında destek olan  Büyükşehir Belediyesi, yurdun yapımı için 3 milyon 114 bin TL yardım yaparak, proje maliyetinin yüzde 50'sini karşılamış olacak. Tahsin Yazıcı Mahallesi’nde bulunan Karabağlar Kız Öğrenci Misafirhanesi tamamlandığında toplam 187 öğrenci konaklayacak. Ayrıca oda sayısı 94 olarak belirlenen misafirhanede spor salonu, yemekhane, kütüphane gibi faaliyet alanları da bulunacak. Misafirhane 1,5 yıl içinde bitirilecek.

 
Erdoğan’ın ABD’den dönme kararı için 2 iddia!
 
Turizm cennetinde UFO heyecanı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ilker 10 Haziran 2016 Cuma 13:42

Ya muhittin bey bir tane de proje senden bekliyoruz eski yönetimin projelerini herkese sanki siz yapmışsınız gibi göstermekten bikmadiniz mı ama unutmayınız kimse yemiyor bunu

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 10 Haziran 2016 Cuma 12:50

Syn Kılıctarogluna mermi gosterilmesini herkesin nefretle kınaması gerekir ,kim ki kınamıyor bilin ki o merminin atılmasına cevaz vermistir ve yarın daha kotulerine ortak olmustur...

Yorumu oyla      11      5  
deniz 10 Haziran 2016 Cuma 12:44

karabaglar ilcesi icin cok büyük bir sanssın muhuttin başkanım bu halk her zaman seninle daha iyi günler bizi bekliyor karbaglar pazar yeri cok güzel olmus bizleri o rezil pazardan kurtardınya sonsuz teşekkürler.aksini inkar eden senin başarını kıskanandır

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de stajyerlere veda: Önce sertifika, sonra diploma
Gaziemir Belediyesi’nin müdürlüklerinde staj yapan 60 lise öğrencisi sertifikalarını ...
Çiğli'de vatandaşa her akşam iftar yemeği
Çiğli Belediyesi Ramazan ayı nedeniyle Çiğlili yüzlerce vatandaşa her akşam iftar yemeği veriyor.
Yalı'dan Başkan Pekdaş'a sürpriz ziyaret
İzmir’in köklü spor kulüplerinden Göztepe’nin taraftar derneklerinden ...
 
'Yeryüzü sofrası'nda dayanışma mesajı
Karabağlar Belediyesi birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu daha da güçlendirmek ...
Bucalı kursiyerlerden muhteşem sergi!
Evlerinin duvarları arasında körelmeye yüz tutmuş yetenekler Buca Belediyesi ...
Bornova’da hayata engel yok!
Bornova Belediyesi’nin engelli ve down sendromlu çocukların sosyalleşmelerini ...
 
Fuar İzmir’den tarihi smaç!
Türkiye’nin en büyük fuarcılık tesisi Fuar İzmir, daha önce binlerce firmanın ...
Karşıyaka'da bu yaz 4 bin çocuk spor yapacak!
Karşıyaka Belediyesi, 20 Haziran’da başlayacak ‘Yaz Spor Okulları’ ile ...
Toprak’tan Kocaoğlu’na veda ziyareti: İkili ne mesaj verdi?
Valiler Kararnamesi ile Malatya'ya atanan İzmir Valisi Mustafa Toprak, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva