HABERLER>POLİTİKA
29 Mart 2016 Salı - 10:30

CHP'li Bakan sordu: O karar neden uygulanmıyor?

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya 2014 yılında atanan bin 709 Şube Müdürü’nün atama işleminin yürütmesini durduran Danıştay’ın kararının neden uygulanmadığını sordu.

CHP li Bakan sordu: O karar neden uygulanmıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2014 yılında atanan bin 709 Şube Müdürü’nün atama işlemini hem Anayasnın eşitlik ilkesine aykırı bulan hem de ilgili Yönetmeliğin atamadan önce değişen hükmünün yürütülmesini durduran Danıştay’ın kararını uygulamıyor.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya 2014 yılında atanan bin 709 Şube Müdürü’nün atama işlemin yürütmesini durduran Danıştay’ın kararının neden uygulanmadığını sordu.

YAKLAŞIK 6 BİN KİŞİ MAĞDUR!
Milli Eğitim Bakanlığı, MEB Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü atamaları için ÖSYM kanalıyla yaptığı yazılı sınavdan sonra başarılı olan yaklaşık 5 bin 900 kişiyi mülakattan da geçirerek, 16 Nisan 2014 tarihinde şube müdürlüğü atamalarını gerçekleştirmişti.

Danıştay, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin sadece mülakatla atama yapılabilmesini öngören hükmünün yürütmesini 6 Mart 2014 tarihinde durdurmuştu.

Atamalar gerçekleşmeden yaklaşık 40 gün önce yapılan atamalara dayanak olan hükmü Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı bularak durduran Danıştay, Yönetmeliğin sadece sözlü ile alım yapılması hükmünün yürütmesini de durdurmuştu.

Danıştay’ın sadece sözlüyle yapılan bin 709 atama işlemini kesin olarak iptal etmesine rağmen, Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararlarının sadece yönetmeliğe geldiğini, atamalarla ilgili herhangi bir iptal kararı verilmediğini savunan Milli Eğitim Bakanlığı, 5 bin 900 kişiyi mağdur etti. Bakan, binlerce kişi hukuki mücadelesini sürdürüp mahkemelerde sonuç elde etse de kararları uygulamayan Milli Eğitim Bakanlığı’na, konuyla ilgili soru önergesi verdi

BAKANLIK KANUNLARA UYGUN HAREKET EDECEK Mİ?
Bakan verdiği önergede, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya, “Bakanlık, Anayasa'nın 138. maddesindeki, ‘Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez’ ve İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 28. Maddesindeki, ‘Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak 30 günü geçemez’ hükümlerine uygun hareket ederek, gerekli atama iptallerini gerçekleştirecek midir?” diye sordu.

Atanan ve atanamayan 5 bin 900 şube müdürü adayının mağduriyetini ifade eden Bakan, “Milli Eğitim Bakanlığı, mahkeme kararlarının gereklerini yerine getirip, bin 709 şube müdürü atamasını iptal ederek, yayınlamış olduğu ‘görevde yükselme yönetmeliğine’ göre boş bulunan Şube Müdürlüğü kadrolarını sınavı kazanan şube müdürlerine açacak mıdır? Yeniden tercihler alınarak atamaları yenilenecek midir?” sorularını yöneltti.

 
Bahçeli: Davutoğlu'nun bu acelesi nedir?
 
İzmir’de ölüm içkisi deposuna baskın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Davutoğlu'nun bu acelesi nedir?
Bahçeli yeni Anayasa konusunda, “Davutoğlu'nun bu acelesi nedir, neye ...
Erdoğan’dan Sarraf sorusuna Pensilvanyalı yanıt!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanmasının Türkiye'yi ...
MHP İzmir’in turizm projesine sektörden tam destek
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl başkanlığı tarafından geliştirilen ...
 
Başbakan Davutoğlu’ndan 5 kritik mesaj!
Başbakan Davutoğlu, Ürdün dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. ...
Kritik zirve: Çavuşoğlu, Kerry ile görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri John Kerry ile görüştü. ...
Bakanlar Kurulu sonrası 'Sarraf' açıklaması
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Rıza Sarraf'ın tutuklandığı davaya ilişkin ...
 
CHP'li Özel'den okullara kalıntılı üzüm iddiası
Haziran ayına kadar üreticinin elindeki üzümlerin satın alınacağını bildiren ...
Çıray’ın ‘Lidere ihtiyaç var’ sözlerine örgüt ne tepki verdi?
CHP İzmir Milletvekili Çıray’ın MHP’nin yanı sıra partisini de kast ederek ...
Kılıçdaroğlu ve Baykal İnce’yi yalnız bırakmadı
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin 76 yaşında vefat eden babası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva