HABERLER>POLİTİKA
21 Şubat 2022 Pazartesi - 13:57

CHP’li Bakan’dan Karaburun tepkisi: Demografik yapıyı değiştirmek istiyorlar!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Karaburun’da yapılması planlanan TOKİ sosyal konut projesine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bu projenin dar gelirli vatandaşlara değil, AK Partili seçmenlere yapıldığını iddia eden Bakan, Karaburun’a TOKİ'nin konut yapma amacının oradaki demografik yapıyı değiştirerek dışarıdan belli bir nüfus getirmek ve seçimlerde kendine oy verecek yapı oluşturmak olduğunu söyledi.

CHP’li Bakan’dan Karaburun tepkisi: Demografik yapıyı değiştirmek istiyorlar!

EGEDESONSÖZ- Geçtiğimiz günlerde Karaburun ilçesinde, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılmak istenen toplu konut projesi, başta Karaburun Belediyesi olmak üzere ilçede örgütlü sivil toplum kuruluşları arasında tepkiye neden oldu. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, projenin sosyal konut değil rant projesi olduğunu belirterek, mecliste bu proje özelinde gelebilecek olası bir imar planı değişikliğini reddedeceklerini ifade etti. Buna istinaden TOKİ, Erdoğan’ın projelere destek vermek yerine baltalamaya çalıştığını iddia eden ifadelerde bulundu. TOKİ'ye yanıt veren Erdoğan’ın son olarak yaptığı "Herkes haddini ve konumunu bilmeli; devlet kurumlarının idarecileri, burunlarını siyasete sokmamalı" açıklamasına TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un, "Devletin milletin arazisine deniz manzaralı toplu konut yapılamaz mı? Deniz manzaralı da olur, deniz manzarasız da. Arazinin planı uygunsa yapar geçeriz” sözleri tartışmayı daha da alevlendirdi.

Bu tartışmalara yönelik SonSöz TV’de çarpıcı değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, TOKİ’nin bu projeyi öne sürmeden önce yerel yönetimden sorumlu Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan’la irtibata geçilmesi gerektiğini dile getirerek, TOKİ’nin yoksula ev satma gibi bir kaygısı olmadığını aksine 'ev sahibi olayım' diyen AK Parti seçmenlerine konut dağıtacağını iddia etti. Son olarak TOKİ’nin buraya konut yapmasının tek amacının Karaburun’da demografik yapıyı değiştirerek dışarıdan belli bir nüfus getirmek ve seçimlerde kendine oy verecek yapı oluşturmak olduğunu ifade eden Bakan, bu projeyi ‘dışarıdan insan getirme projesi’ olarak nitelendirdi.

KURA AK PARTİ BAŞKANLIKLARINDA YAPILIYOR
TOKİ’nin Karaburun’daki dar gelirli vatandaşlara yönelik yapmayı planladığı konut projesine yönelik “TOKİ nerede yoksula ev yapmış? Zengine ev yapıyor” diyen Bakan, AK Partili seçmenlerin bu konutlardan faydalandığını iddia ederek şu ifadeleri kullandı:

“Dar gelirli yaşasın tamam da vatandaş evine ekmek götüremiyor... İnsanlar 1 lira ucuza ekmek alsın diye Halk Ekmek’in önünde kuyruk oluyor. Dar gelirli TOKİ’nin deniz manzaralı yerinden ev mi alacak? TOKİ nerede yoksula ev yapmış? Zengine ev yapıyor. TOKİ için kuraya girecek olanlar AK Parti İlçe Başkanlıklarında yapılıyor. Eşini dostunu ev bark sahibi ediyorlar. Bir de oradaki halkın konut ihtiyacı var mı? Oradaki halkın böyle bir talebi var mı? Senin Karaburun’a TOKİ konutu yapma amacın ne? Amacı; oradaki demografik yapıyı değiştirerek dışarıdan belli bir nüfus getirmek ve seçimlerde kendine oy verecek yapı oluşturmak. Dışarıdan insan getirme projesi, rant projesi olarak tanımlıyorum. TOKİ’nin şuan ki inşaat maliyetleriyle yoksula ev satma imkanı yok. Yoksul insanın TOKİ’den ev alma ihtimali yok. Hali vakti yerinde olan insanlar alacak. Sen orada bir rant yaratıyorsun. Herkesi cezbedecek bir yer. Dolayısıyla AK Parti İlçe Başkanlığı kendisine oy veren, ev sahibi olayım diyen AK Parti seçmenlerine konut dağıtacaklar”

HAZİNE ARAZİSİNE ÇÖKÜYORLAR
Bakan, TOKİ Başkanı Bulut’un yerel yönetimle irtibata geçmesi ve Karaburun’un ihtiyaçlarına yönelik proje oluşturulması gerektiğini belirterek, “TOKİ Başkanı atanmış bir memur, haddini bilsin! Haddine mi seçilmiş belediye başkanına laf yetiştirmek? En yakınlarını getiriyorlar, TOKİ’ye başkan yapıyorlar. 1 milyon 100 bin konut yaptılar madem peki niye bu kadar yoksul hala evsiz? Kime yaptınız o konutları, kimi zengin ettiniz? İstanbul’da rantın en yüksek olduğu yerler olan Ataköy’de, Ataşehir’de konut yaptı. İnsanları evlerinden çıkarttılar, zenginleri yerleştirdiler. TOKİ’nin yoksula konut yapma vasfı yok. TOKİ ancak biz iktidara geldiğimizde yoksula ev yapar. En güzel yerleri seçiyorlar ve ellerindeki imar hakkını oradaki yerel yönetime sormadan, bir vesayet makamı gibi tepeden bakarak kullanıyorlar. TOKİ Başkanı Karaburun’a kaç kere geldin? İzmir’i bilmezsin. Plana yukarıdan bakıyorsun, kamu, hazine arazisi nerede diye sonra çöküyorsun, AK Partili eşe dosta ev yapıyorsun. Karaburun’da bir proje yapacaksan oradaki seçilmiş yerel yönetimle irtibata geçeceksin. Oranın tarihi ve kültürel yarımada yapısını göz önüne alacaksın. Karaburun yoksulları kimlerdir? Belediye Başkanıyla konuşacaksın. Bunlara nasıl kredi imkanı sağlanır? Bunlarla ilgi bir tespit yaptın mı? Yok. Karaburun Belediye Başkanımız son derece haklıdır. Yanındayız. Karaburun’da bir oyun oynanıyor!” şeklinde konuştu.

VALİLİK VE MUHAKKİK ÜZERİNDE BASKI MI VAR?
Bu tartışmaların yanı sıra geçtiğimiz aylarda gündeme gelen Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin’in, göreve başladıktan 15 ay sonra Mordoğan’da satın aldığı 1347 metrekarelik araziyle ilgili tartışmalara da değindi. İzmir Valiliği’nin 24 Aralık 2021 tarihinde bir muhakkik görevlendirerek inceleme ve araştırma başlattığını duyurmasından sonra bir sonuç çıkmadığını dile getiren Bakan, İzmir Valiliği’nin ve muhakkikin üzerinde siyasi bir baskı olduğunun duyumlarını aldıklarını ifade etti.

Soruşturma ve inceleme sürecinin bir haftada bitecek bir iş olduğunu söyleyen Bakan, bu kadar uzun sürmesinin sebebinin baskı olduğunu ifade ederek “Valilik muhakkik tahin ettik demişti. O muhakkikin ve valinin üzerinde siyasi bir baskı olduğuna ilişkin birtakım duyumlar alıyoruz. Bazı AK Parti Milletvekilleri gidip kaymakamla görüşüyorlar. ‘Senin problemini hallettik, çözdük’ diye... Hangi milletvekili son zamanlarda gitti oraya, o kaymakamla kim görüşüyor? Bu iddialar daha ortaya çıkmadan, görevi kötüye kullanıp kullanmadığı hakkında soruşturma sonuçlanmadan kaymakamı ziyaret ederek ‘Sen suçsuzsun’ mesajı veren milletvekili kim? Valilik üzerinde bir baskı var mı? Niye iki aydır hiçbir şey olmadı. Ben 2 ayda 20 tane meclis araştırması verdim. Normalde bir haftada bitecek bir iş. Niye neticelenmiyor? Valinin üzerinde siyasi baskı olduğunu duyuyoruz. Siyasi baskılara boyun eğmeyen. Siz gidersiniz ama yarın tekrar açılır o dosya. Objektif kriterlerle yapılması lazım. Biz bu işin takipçisiyiz, peşini bırakmayız” sözlerini kullandı.  

 
Üzüm tarlasından Avrupa 2’nciliğine!
 
Mahmut Tuncer'in kızından olay sözler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli 'Desteğe hazırız' dedi... 'Biz skora oynamıyoruz!'
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan Buca-Otogar Viyadüğü ve ...
AK Partili Nasır’dan Büyükşehir’e 'yatırım' tepkisi!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Kiraz’daki programında, Kiraz'da, ...
CHP İzmir'de bir skandal paylaşım daha! 'Kıvrımları muhteşem'
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de dikkat çekmek için kadın fotoğrafı ile ...
 
CHP'li Serter: Yok olan Atatürk tablolarının hesabını verin!
Karşıyaka Öğretmenler Lokali’nde kaybolduğu iddia edilen Atatürk tabloları ...
Kılıçdaroğlu: Teklif gelirse kabul ederim
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, henüz cumhurbaşkanı adaylarının ...
CHP'li Bakan polis memuru Aksu'yu Soylu'ya sordu
Maraş’ta görev yerinde cansız bedeni bulunan polis memuru Seyit Ahmet ...
 
Bakan Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ...
MHP'nin 'Aydınlatma Toplantıları' devam ediyor
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla tüm Türkiye'yi kapsayan ...
Kurtulmuş: AK Parti 84 milyonun sesidir
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin sadece bir siyasi ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva