HABERLER>POLİTİKA
3 Mayıs 2011 Salı - 09:09

CHP'li adayların Bergama çıkarması

CHP’nin 4 Milletvekili adayı Bergama’da seçim bürosu açtı. Gündüz meslek odaları, muhtarlar ve sivil toplum örgütleriyle, gece köylülerle bir araya geldi.

CHP li adayların Bergama çıkarması

İZMİR - CHP 2.Bölge Milletvekili adayları, Mehmet Ali Susam, Birgül Ayman Güler, Mustafa Moroğlu, Rahmi Aşkın Türel; Bakırçay’ın en büyük ilçesi olan Bergama’da iki ayrı seçim bürosunun açılışını yaptı. Barbaros Mahallesi Eski Bahçıvan Pazarı, Arasta ve Kapalı Çarşı çevresinde esnafları ziyaret eden adaylar, gündüz odalar, muhtarlar ve sivil toplum örgütleriyle, gece de Kozak Yaylası’ında düzenlenen kahve toplantısında köylülerle bir araya geldi.
 


Gece geç saatlere kadar süren programa Belediye Meclisi, İl Genel Meclisi üyeleri ve muhtara verilen öğlen yemeğiyle başlayan adaylar, mahallelere ilişkin sorunlarını dinledi.
 
Partisinin muhtarları demokrasinin kalesi olarak gördüğünü söyleyen Mehmet Ali Susam, “CHP iktidarında muhtarlar, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis toplantılarına katılacak, kendi mahallelerinin ya da köylerinin sorunları hakkında önerge verecek ve oy kullanabilecekler. CHP programı ve projeleriyle iktidara en hazır partidir. AKP, 9 yıllık iktidarında ülkeyi iyi yönetemedi. İhraç ettiğimiz miktarla, ithal ettiğimiz miktar arasında 50 milyar dolarlık açığımız var. Yani biz başka ülkelerden pamuk, ayçiçeği yağı, yedek parça, tekstil ürünü alarak başka ülkenin çiftçisini, işçisini destekledik. CHP ülkeyi üreterek büyütecek” diye konuştu.
 
İzmirli Bakanlar olacak
CHP sosyal devleti kuracağını, kimseyi yatağına aç göndermeyeceklerini söyleyen Susam, “Biz yoksulluğu yönetmeyeceğiz, yok edeceğiz. 3 milyon 200 bin aileye asgari ücret düzeyinde gelir yaratacak bir sosyal devleti inşa edeceğiz. Köylüyü yeniden milletin efendisi yapacağız. Teknolojiyi köylerimize taşıyıp, köylüyü ailesiyle birlikte toprağında mutlu edeceğiz. AKP, oy almak için İzmir’e 2 bakan yolladı, size hizmet gelecek diyor. 13 Haziran’da kurulacak olan CHP iktidarında, Bergamalı bakanlar olacak” diye konuştu.
 
AKP kaybedecek
Daha sonra Üç Kahveler ve İstiklal Meydanı’ndaki seçim bürolarının açılışında yurttaşlara seslenen adaylar Bergamalılardan oy istedi. CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Gürsel Çelebi tarafından “Bergama Çocuğu” olarak adı anons edilen Birgül Ayman Güler, “Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu ve Bergama Lisesi mezunu” bir Bergamalı olarak halkın iktidarını kurmak için destek istedi. Güler, “AKP’nin baskı mantığının son operasyon adresi İzmir Büyükşehir Belediyesinde yaşananlar, AKP’nin kaybedeceğini gösteriyor” dedi.
 
Tarımsal kalkınmaya öncelik
AKP iktidarına son verip tüm yurttaşların sesi olmak için yola çıktıklarını belirten Mustafa Moroğlu, “Bergama’daki bu coşku, halkın iktidarı hedefimizin Bakırçay bereketini arkasına aldığını ortaya koyuyor” derken; Rahmi Aşkın Türeli, “2023’e kadar tarımsal kalkınma atılımını gerçekleştireceğiz. Bunun için sulama, arazi toplulaştırma ve araştırma geliştirme gibi üç eksende hazırlık yaptık. AKP’nin Milli Gelir’den tarıma ayırması gereken payın yarısını bile vermiyor. Biz yeniden büyüyen ve hakça paylaşan Türkiye’yi CHP iktidarında kuracağız” diye konuştu.

Kozak yaylasında köy toplantısı
Akşam saatlerinde Bergama’daki esnaf ve ticaret odaları sendika temsilcileri, iş ve hemşeri dernekleriyle Bergama Öğretmenevi’nde bir araya gelen CHP adayları, gece de Kozak Yaylası’ndaki Karaveliler köyünde kahve toplantısı yaptı. Bölgenin sorunlarını dinleyen milletvekili adayları CHP iktidarında tarımsal kalkınmaya öncelik vereceklerini söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali 3 Mayıs 2011 Salı 17:52

insanları tanımadan çamur atmak ne kadar kolay değil mi ahmet tok? ak parti zihniyeti naparsın

Yorumu oyla      14      6  
ahmet tok 3 Mayıs 2011 Salı 17:48

düzgün siyasetçinin chpde ne iş olurbe güldürmeyin adamaı

Yorumu oyla      12      8  
topaloğlu 3 Mayıs 2011 Salı 10:05

chp deyilim ama mustafa moroğlu çok düzgün bir siyasetçi olduğunu biliyorun

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Senin zamanında yolsuzluk…
Kemal Kılıçdaroğlu zamanındaki SSK'da yolsuzlukların diz boyu olduğunu ...
Tekin: AK Parti artık şeriat istemez
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kral FM'de Kral Grup Genel Yayın ...
'Cin Ali'de sempati var bunda o da yok'
Kılıçdaroğlu ÖSYM Başkanı'na sert sözlerle yüklendi: 1 Mayıs’ta genç çocuklarımız ...
 
Trablus Büyükelçiliği kapandı
Ankara, çatışmalar yaşanan Libya’daki Trablus Büyükelçiliği’ni tahliye etmeye karar verdi.
Siyasetin fotoğrafını Tanju Tosun çekti
Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi, siyaset bilimci Tanju Tosun, seçimler ...
Türker: Ecevit'e uzanan dili keseceğiz
Partisinin seçim bildirgesini açıklayan DSP Genel Başkanı Masum Türker, ...
 
Günay: İzmir'i Türkiye'nin hızına yetiştireceğiz
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Torbalı İlçe Teşkilatını ziyaret etti.
CHP'lilerden 'operasyon' teyakkuzu
Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan baskına büyük tepki veren CHP Örgütü, ...
CHP’den baskına sert tepki: Operasyon siyasi!
Büyükşehir’e yönelik polis baskınından dakikalar sonra olay yerine akın ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva