HABERLER>POLİTİKA
2 Mayıs 2011 Pazartesi - 11:59

CHP’den baskına sert tepki: Operasyon siyasi!

Büyükşehir’e yönelik polis baskınından dakikalar sonra olay yerine akın eden CHP'liler, zamanlamaya dikkat çekip baskının siyasi olduğunu savundular

CHP’den baskına sert tepki: Operasyon siyasi!

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik şok polis baskını CHP'de sert bir tepkiyle karşılandı. Operasyondan dakikalar sonra Büyükşehir Belediyesi'nin başkanlık sarayı önünde toplanan CHP'nin yönetici ve milletvekili adayları, Kocaoğlu'na sahip çıkıp, operasyonun genel seçimi etkilemeye dönük siyasi bir hamle olduğu görüşünü savundular. Başta CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, PM Üyesi Milletvekili Mehmet Ali Susam, Milletvekili Oğuz Oyan  ve İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır olmak üzere çok sayıda CHP'li olay yerine gelerek, operasyona tepki gösterdi. 

“OPERASYONUN NEDENİ TAŞERONU BİTİRMEK”
CHP’li Büyükşehir ve Karabağlar Belediyesi’ne maliye polisi tarafından eş zamanlı yapılan baskınlarla ilgili değerlendirme yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, Türkiye’de taşeronlaşmayı bitiren tek belediyenin İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirterek, yapılan operasyonun arkasında bu başarının yattığını iddia etti.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşmesinin ardından Büyükşehir Belediye binasından ayrılışı sırasında açıklama yapan Yüksel, “İzmir Büyükşehir Belediyesi 7 yıldır Türkiye’de en şeffaf yönetilen, kurallara, yasalara en uygun çalışan belediyedir. Sürekli burada mülki müfettişlerin denetimi vardır. Sürekli olarak Danıştay denetimi vardır. Büyükşehir’in epey bir süredir bütün şirketlerinde mali denetim sürmektedir ve daha geçen hafta Maliye Bakanlığı İzmir Büyükşehir Belediyesini örnek göstermiştir. Gizli saklısı hiçbir şeyi yoktur. Bu denetimler niye yapılıyor? Sayıştay denetimleri niye yapılıyor? Mülkü denetimler niye yapılıyor? Maliyenin denetimleri niye yapıyor? Eğer bunlar denetliyorsa bir şey bulunursa soruşturmayı açarsınız. Baskın yapılmasına bizim açımızdan hiçbir gerek yoktur. Baskını düzenleyenler bu açıklamayı kendileri yapmalıdır” diye konuştu.
 
HALKI SAKİNLEŞTİRİYORUZ
Olayların ardından İzmir’de büyük bir infialin oluştuğunu dile getiren Yüksel, “İzmir infial halindedir. Herkesi biz yatıştırıyoruz. Herkes Büyükşehir Belediyesinin nasıl çalıştığını bilen İzmirliler buraya gelerek Başkana sahip çıkmak istiyor. Bu infiali önlüyoruz. Bir sıkıntıya neden olmasını istemiyoruz. Polis soruşturmasını gerekli incelemesini mahkeme kararına uygun olarak yargıya teslim etmesini bekliyoruz. Yargıya güveniyoruz. Uzun süredir muhalif sesleri susturmak için bu tür uygulamalar sürüyor. Basında, medyada, özel şirketler bazında sürüyor, CHP’li ve MHP’li muhalif belediyeler üzerinde sürüyor. Bilisin ki bu tür operasyonlar kesinlikle ters tepecektir. İzmirli daha çok CHP’li yerel yönetimler etrafında kilitlenecektir. 12 Haziran seçimlerinden CHP çok daha güçlü çıkacaktır. Bunu yapanlar bilsinler. Bütün İzmirli hemşerilerimizden sakin olmalarını ve bunun hesabını 12 Haziran seçimlerinde sandıkta vermelerini söylüyorum” dedi.
 
‘SEN BUNU NASIL BAŞARIRSIN’ SORGUSU
Ortada bir mahkeme kararı olduğunu ve onun dışında bir açıklamanın kendilerine ulaştırılmadığını belirten Yüksel, “Bizim bildiğimiz herhangi bir açıklık, usulsüzlük, yolsuzluk yoktur. İzmir Büyükşehir Belediyesi taşeronu bitirmiş tek belediyedir. Ve şimdi anladığımız kadarıyla yapılan soruşturmalarda bu doğrultudadır. ‘Sen nasıl işçi haklarını korumaya yeltenirsiniz’ denilmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden bir tanesi taşeronu ihalesini almıştır. Zannediyoruz ki daha çok araştırmalar bu yöndedir. Acaba buradan bir şey çıkar mı diye öküz altında buzağı aranmaktadır. Her şey yasalara uygun yapılmıştır. CHP Türkiye’de iktidar olduğu zaman taşeronu kaldıracağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu nasıl başarmıştır. ‘Sen bunu nasıl başarırsının’ sorgusudur bu” diye konuştu.
 
SUSAM: KOCAOĞLU KENDİNDEN EMİN!
CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam da belediyeye gelip bilgi aldıktan sonra, "Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret ettik. Aziz Kocaoğlu kendisinden emin, yaptıklarının bilincinde. Kendisi bu olayı CHP’ye yönelik bir baskı olduğu düşüncesinde. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapacak" dedi.

BAYIR: AKP'NİN ÇILGIN PROJESİ BUYMUŞ DEMEK Kİ!

CHP İl Başkanı Tacettin Bayır basın mensuplarına yaptığı açıklamada;“ Emniyetin bir açıklama yapması gerekiyor. Ama henüz böyle bir açıklama gelmedi. Gözaltı yok sadece iki şirket müdürün ifadesine başvurulduğu bilgisi bize ulaştı. Esas açıklama yapması gerekenler operasyonu yapanlardır. Niçin operasyon yapıldığı da belli değildir. Tamamen siyasi bir rant için yapılmış bir incelemedir. Seçimlere 40 gün kala mı aklınıza. Kaldı ki Büyükşehir Belediyesi devamlı denetlenen bir kurumdur. Biz belediye Başkanımaza güveniyoruz. Türkiye’nin en başarılı en dürüst belediye başkanıdır. Asla ve asla buradan prim yapmaya kalkanlar başarılı olamıyacaklar İzmirlilerin chp ye verdiği oyları bu şekilde etkileyemezler. Bu ters etki yapar, CHP böyle bir olaydan sonra, CHP’ye ve İzmir Büyükşehir Belediyesine sürülmek istenen bu kara lekeye karşı İzmir halkı tepkisini gösterecektir” dedi. 

GENEL SEKRETER GENÇ: DEVLETİMİZ SAĞOLSUN, İFTİRACILAR KAHROLSUN
Bu arada gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Genç burada ne olduğunu soran gazetecilere, "37 yıllık memurum. Devletimiz sağolsun, iftiracılar kahrolsun. Seçim üstü siyaset yapıyorlar" dedi. Gözaltına alınanlar arasına bir süre önce Aziz Kocaoğlu tarafından görevden uzaklaştırılan ancak mahkeme kararıyla dönünce yetkileri alınan Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser’in de bulunduğu öğrenildi. Yine Protokol Müdürü Zeki Karatay’ın da gözaltında olduğu bildirildi.

CHP'Lİ BAŞKANLARIN ALINLARI AÇIKTIR
Karabağlar Belediyesi’nde de eş zamanlı operasyon yapıldığını doğrulayan Bayır “Belediyelere yapılan operasyonlar hakkında Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bilgisinin olduğu ancak şu anda uçakta olduğu için detayla konuşamadıklarını söyledi. AK Parti’nin 2 Mayıs’taki çılgın projeyi açıklayacağını hatırlatan Bayır, ‘‘Anlaşılan o ki bugün açıklanması gereken AK Parti’nin çılgın projesi, Türkiye’nin en dürüst en başarılı belediye başkanına bu tür bir baskın yapmakmış. Bizim bir açıklama yapmamıza gerek yok, biz onlardan açıklama bekliyoruz. CHP’nin de Belediye Başkanı’nın da alınları aktır.’’ dedi

MİLLETVEKİLİ OYAN’DAN DA SERT TEPKİ
CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaretin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:"Seçime 40 gün kala böyle bir operasyon neden yapılır? İçişleri Bakanlığı kime bağlıdır? Bu işler olur mu nereye kadar, çıkıyor hangi noktadan bu talimatlar veriliyor ona bakmak lazım. Bu bir baskıdır. Medyaya, yargıya kurulan baskı neyse CHP’ye kurulan baskı da aynı şeydir. Bu İzmirliler’in çok sert tepkisiyle karşılaşacaktır buna emin olun. İzmir’deki iddiamız eskisinden daha fazladır. Eskiden neyse onun bir fazlasını çıkaracağımızdan emin olun. İktidarın bu tür baskıları aslında Türkiye’yi götürmek istedikleri baskı rejiminin bir kişisel mutlakiyet rejiminin işaretlerini vermektedir. Galiba bu son İzmir operasyonuyla iktidar gerçekten baltayı taşa vurmuştur. Operasyon şirketler üzerinde yapılıyor. Birtakım belediyelerde Kayseri, Elazığ’da iktidar partisi belediye başkanlarının çok açık yolsuzluk olayları var ve bunlar belgelenmiştir. Bunlarla ilgili soruşturma yapmayan iktidarın CHP’li belediyelere sürekli müfettiş yollaması gariptir. CHP’li belediyelerde sürekli müfettişler var, demirbaş niteliğindeler. Maliye Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni örnek belediye göstermiş iken bu uygulamanın olması bir paradoks. Aynı Hükümet’in Maliye Bakanı ki esas olarak bu bakanlıktır işlerin başında olması gereken İzmir’i örnek gösteriyor. Şimdi İçişleri Bakanlığı üzerinden böyle bir baskı ortaya çıkıyor. Seçime çeyrek kala AKP, acaba bir şey yapabilir miyiz? Buradan bir menfaat sağlayabilir miyiz? İzmir’i bu nedenle bir avantaj sağlayabilir miyiz? Diye düşünüyor. Bu, AKP’nin Türkiye’ye yakışmadığını göstermektedir. Kocaoğlu’nu çok rahat gördüm, tereddütü yok. O da olaya daha fazla milletvekili çıkaracağız diye bakıyor."

Öte yandan son olarak Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'da Büyükşehir Beledeyesi binasına destek için geldi. Vatandaşlar ve Belediye çalışanlarının belediye önünde toplanarak Aziz Kocaoğlu lehinde ve hükümet alehinde slogan atmaya başladığı öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erkan tek 3 Mayıs 2011 Salı 09:46

470 son gün 50 olur

Yorumu oyla      12      6  
erkan tek 3 Mayıs 2011 Salı 09:25

akim araştırma sonucu baykal sav 680 kılıçdaroğlu470 korku budur bırakın kamuoyunu onu medya bir günde belirler ve bozar

Yorumu oyla      13      6  
erkan tek 3 Mayıs 2011 Salı 09:20

sayın sıtkı kürüm sayın ercan tatı sayın hasan karabağsayınfaik tütüncüoğlu sayın vefa ülgür sayın cevat durak silkelenin dökün taşlarınızı gün baykal sav birlik günüdür proje chp iktidari değil mevcutu koruma adına gaz vermedir

Yorumu oyla      13      6  
erkan tek 3 Mayıs 2011 Salı 08:59

hedef mhp nini baraj altı kalması kılıçdaroğlunun rezil olmaması dır.onla devam proje gereğidir.tek çare baykal sav barışmasıdır.tüm adam gibi adamlar bunu sağlamalıdır.izmir chp ye bakın galerici sorumlu doğramacı acemi il başkanı yazıkkkkkkkkk

Yorumu oyla      13      6  
serkan 2 Mayıs 2011 Pazartesi 22:10

seçim öncesi izmir bşb baskını düşündürücü olduğu kadarda komik...kayseri başta olmak üzere akp'li diğer belediyelere soruşturma izni dahi verilmiyor buda düşündürücü..gavur izmir alışkındır böyle davranışlara..biz sandıkta gerekli cevabı verdikçe bunlar olmaya devam edecektir..

Yorumu oyla      16      7  
sami 2 Mayıs 2011 Pazartesi 21:08

chp yada aziz kocaoğlu izmire bugüne kadar ne verdi ? ben o parti yada bu parti demiyorum ama chp izmirde oldukça izmir köy kalır .

Yorumu oyla      14      13  
sami 2 Mayıs 2011 Pazartesi 20:53

arkadaşlar izmir büyükşehir belediyesi personeliyim ama işçi arkadaşların yapmış olduğu mesai saatleri içerisinde gövde gösterisi gb bağırmalar çağırmalar çok yanlış . ne oldu soruşturma tamamlandımı ? bir bekleyin bakalım olurda belediyenin ilgili birimlerinde usulsüzlük yolsuzluk yada karışık işler çıkarsa belediyede gerçekten yolsuzluklar olduysa tekrar aynı meydanda toplancakmısınız?

Yorumu oyla      15      8  
MUSTAFA ÖZNUR 2 Mayıs 2011 Pazartesi 16:47

SAVCI BELLİ BAZI BİLGİ VE BELGELERLE BİR İDDİADA BULUNMUŞ ,MAHKEME DE KABUL ETMİŞ,POLİSE TALİMAT VERİLMİŞ VE BU TALİMATA İSTİNADEN POLİS ARAMA YAPIYOR,ELDE ETTİĞİ BİLGİ VE BELGELERİ SAVCIYA TESLİM EDECEK.AKP'NİN BUNUNLA NE İLİŞKİSİ VAR?İDEOLOJİK SAPLANTI BAZI İNSANLARI KÖR ETMİŞ,BEKLEYİN GÖRÜN...

Yorumu oyla      15      20  
HASAN TUFAN'a CEVAP 2 Mayıs 2011 Pazartesi 15:32

SEVGİLİ HASAN ARKADAŞ SEN İZMİR BÜYÜKŞEHİRDE ÇALIŞIYORSUN CHP YE ÜYE VE DELEGESIN SEN KENDİ PARTININ VEKİL LİSTELERINDE FAŞİST ARA BAK SUÇLADIĞIN PARTININ BAKANI E.GÜNAY SAHİP ÇIKTI BAŞKANINIZA AK PARTILI CEMİL ŞEBOY TUTUKLANINCA HEMEN HIRSIZ DAMGASI VURDUNUZ O ZAMAN NERDEYDIN SEN HASAN TÜM İZMİR ZATEN BAYRAKLI VE KARABAĞLAR BELEDIYESINI BEKLIYORDU TELAŞLANMA HASAN

Yorumu oyla      13      16  
dalyan 2 Mayıs 2011 Pazartesi 13:54

sevgili fanatik arkadaş ozaman ak partinin olan ankara yada bir denetleme yollasana ama olmaz cünkü ankara belediyesi kendisine özel kanun gecirttiriyo bunu tüm millet biliyor istanbula nrden dokunulmuyor mega kentin yolsuzlukları mega yolsuzluk gibidir

Yorumu oyla      27      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günay: Baskından rahatsızım
Sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonu değerlendiren ...
Dervişoğlu Ayrancılar esnafını dinledi
Seçim çalışmalarını başlattığı 20 Nisan'dan bugüne ilçe ve esnaf ziyaretlerini ...
ÖSYM Başkanı'nın notunu kırdı
"YGS'de kopya yok, şifre ise neticeyi ilgilendiren bir konu değil" diyen ...
 
Gül: Bin Ladin’in ölümünden memnunum
Cumhurbaşkanı Gül, El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in öldürülmesini büyük ...
Arınç’tan ‘ucube minare’ yorumu
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Eskişehir'de bir sergide minarenin Kars'taki ...
İzmir’in çılgın projesi 4 Mayıs’ta
AK Parti İzmir milletvekili adayı ve eski ulaştırma bakanı Binali Yıldırım, ...
 
Balıkçı: Engellilerin sesi olmak istiyorum
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı dünya eski vücut geliştirme ...
Doğan: İzmirliler en güzel hizmetleri hak ediyor
AK Parti İzmir 1.Bölge milletvekili adayları Bilal Doğan, İzmir’de çok ...
Dağ: İmar affı yerine kalıcı çözümler üreteceğiz
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı avukat Hamza Dağ Naldöken, ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva