HABERLER>POLİTİKA
4 Kasım 2013 Pazartesi - 16:09

CHP İzmir Kadın Kolları’nda ‘görevden alma’ krizi: 16 isitfa!

CHP İzmir’de Kadın Kolları Başkanı Başkanı Özgün Utku, Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Düriye Taş’ın ablası Zübeyde Çelik başta olmak üzere yönetimden bazı isimleri görevden alınca kadın kolları karıştı. İl Kadın Kolları’nda 5 asil 11 yedek üye istifa etti. Gözlerin çevrildiği MYK Üyesi Taş ise, “İl Başkanı Ali Engin’in görüşü çok önemli. Güven tazelenmelidir. Yönetimdeki ciddi sorunlar Ankara’ya kadar gelmişti” dedi.

CHP İzmir Kadın Kolları’nda ‘görevden alma’ krizi: 16 isitfa!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Uzun süredir tartışma ve iç çekişmeler ile gündeme gelen İzmir İl Başkanı Ali Engin’in değişim istediği CHP Kadın Kolları İl Yönetimi karıştı. Yerel seçim öncesinde Konak Belediye Başkanlığı’na talip olan ve aday adayı olan İl Başkanı Özgün Utku’nun uygulamalarından rahatsızlığını dile getiren 5 il kadın kolları yönetim kurulu üyesi ve 11 yedek üye istifa etti.
 
Kadın Kolları’nda kaosun fitilini Utku’nun Kadın Kolları Genel Merkez MYK Üyesi Düriye Taş’ın ablası Zübeyde Çelik’i görevden alması ve bazı isimleri istifaya zorlaması ateşledi. Utku ayrıca, yönetim kurulu toplantısını yapmayıp, düzenlenen kadın kolları yemeğinin faturasını da ibra edemeyince tartışmalar daha da alevlendi. İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri Şengül Baysak, Zübeyde Çelik, Kader Taş, Nurcan Helvacı ve Hagehan Akar ile birlikte 11 yedek yönetim kurulu üyesi istifalarını sundu. İl Başkanlığı ve genel merkeze gönderilen istifa faksları yetkili makamlara ulaşırken partide çıkan tartışmalar seçim öncesi krize neden oldu. İl Kadın Kolları Başkanı Utku’ya tepki gösteren isimlerin aldığı tavır Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’a da iletildi.
 
SORUMLU DEĞİLİM
Kadın Kolları’ndaki istifaların ardından gözlerin çevrildiği isim MYK Üyesi Düriye Taş, birilerinin kendisini hedef gösterdiğini söyledi. Yönetim kurulunda yer alan isimlerin istifa gerekçelerinin her şeyi anlattığını söyleyen Taş, “Birileri sanki ben müdahale ediyormuşum havası yaratıyor. Böyle bir şey yok. Yönetim kurulu 64 gün yaz tatili mi yapar? Uzun süre toplantılar yapılmamış. Karar defteri ve harcamalarla ilgili sıkıntılar var. İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın problemlerini herkes biliyor. Başkan yöneticileri görevden alırken ‘genel başkan yetki verdi’ diyor. Böyle bir şey yok.  Yöneticileri ben mi al dedim” dedi.
 
İL YÖNETİMİNİN FİKRİ ÖNEMLİ
Taş, ortaya çıkan manzaraya genel merkezin dikkatlice bakacağını ve gereken incelemenin yapılacağını söyledi. İstifaların kendilerine ulaştığını dile getiren Taş, “ Şu anda yönetimdeki yedekler yok. Ana kademeden istifaların yerine alttan isimlerin gelmesi lazım. Bu manzara MYK’nın önüne gelecek. Üçte iki oylama ile yönetim görevden alınır. Tabi ki burada İl Başkanı Ali Engin’in fikri bizim için çok önemli. İl Başkanlığı ile uyum sağlayamayan bir yapı ile çalışamayız. Bize göre seçim öncesinde acilen ve hızlı bir şekilde toparlanma için kadın kolları güven tazelemeli ve yenilenmelidir” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GALEM 5 Kasım 2013 Salı 14:42

Büyümek istiyorsak, görev ve sorumluluklar paylaşılmalı ve de bu da tüzükte açıkça yazılmalır ki kargaşa ortamı doğmasın:1-)Gerek ana kademe gerekse kollar da görev alacak üyeler takip eden seçimde aday olcaklardan seçilmemelidir yada aday olanları seçmemelidir 2-)millekvekilleri yerel yönetimlere aday olmamalıdır(birde seçilecekleri garanti olan yerleri hiç tercih edememelidir)3-)Yerel yönetimde görev yapanlar örgüt yönetimlerinden görev almamalıdır 4- tabanda ne oluyorsa tavanda da o olmalı milletvekilleri de parti meclisine girmemedir5-)Kendine güvenen üye ikamet ettiği yerden yani kendisine oy vereceği yerden aday olmalı kimsenin emeğinin üstüne oturmayı düşünmesine bile izin verilmemelidir 6-)Her şeye rağmen seçimle gelmiş bir yönetimin kendi yöneticileri tarafından bu şekilde düşürülmemelidir.

Yorumu oyla      14      5  
partili demokrat 5 Kasım 2013 Salı 12:46

Evet aday adayı olan arkadaş ayrılabilirdi,ama bu sadece Özgün hanım için değil MYK üyesi gaziemir adayı olan arkadaş içinde geçerlidir,aralarındaki sürtüşme seçime beş ay kala partiye zarar vermektedir.Düriye hanımda istifa edip il yönetiminden elini çekmelidir.

Yorumu oyla      37      7  
chp buca 5 Kasım 2013 Salı 11:38

kadın kolları başkanı hep yanlış yaptı örgütte calışmanın resim cektirmek veya etknliklere katılmak degil örgütle barışık olmak sokak sokak calışmak oldugunu bilmesi gerekirdi ....

Yorumu oyla      21      11  
buca 5 Kasım 2013 Salı 11:22

seçim üstü yapılmaması geren bir davranış bu 1,5 yıldır başkanı çekebildiyseniz eğer bi 6 ay daha çekebilirdiniz kim bilir neler düşünüldüde istifa edildi

Yorumu oyla      19      8  
C.H.P Üyesi 5 Kasım 2013 Salı 08:42

Adaylık için başvuran örgüt yöneticileri ve başvuru yapmayıp bekleyen sinyalciler bireysel beklentilerini partinin önüne koymamalılar. Partiye özen göstermeliler. Başta il başkanı olmak üzere niyeti olanlar daha geç olmadan örgüt görevlerinden ayrılmalılar.

Yorumu oyla      17      15  
Eşitlik İlkesi 5 Kasım 2013 Salı 08:34

Kadın kollarında seçime bu kadar az bir zaman kalmışken böyle istifaların olması partiye zarar vermektedir.Yorumlara bakıldığında hep Özgün Utkuyu suçlar bir dil kullanılmıştır. Oysa bu konuda kadın kolu myk neden istifa kararı almamıştır. Gençlik kolları bu istifa kararını almış ve aday adayı olanlar istifa etmiştir.Aynısını kadın kollarıda yapabilirdi.Ben Özgün Utkuyu savunmuyorum onunda yaptığı yanlışları basından ve örgütten görebiliyorum.Ama bu konuda kadın kolu genel başkanı ve myk üyelerini sorumlu tutuyorum.Eşitlik ilkesine göre kadınlarda adaylık parası alınmaması doğrudur.Çünkü tüm kadınlara uygulanan bir sistemdir.Oysa görevdekilerin istifa etmemesi sadece kadınların bir kısmına yapılan ayrıcalıktır. Diğer kadın aday adaylarıyla eşit yarışmak bir ilkedir.Bu kararıda myk almalıydı.Bugün bu duruma gelmezdi diyecem ama bugün bu durumda olmasının başka konularla ilgisi vardır. Bu konuları aslında tüm İzmir biliyor...Ama bu konulara girip partiye zarar vermek bize yakışmaz.Gerekli yerlere zaten bildirilmiştir!!!!!!!!!

Yorumu oyla      42      6  
NERMİN 4 Kasım 2013 Pazartesi 22:46

özgün utku partiyi basında dahada yıpratmadan bence istifasını vermelidir,hem kendi onurunu kurtarır hemde örgütteki çalışacak kadınların önünü açar.Partisini seviyorsa bence istifa etmelidir.

Yorumu oyla      29      19  
Naime Yaprak 4 Kasım 2013 Pazartesi 21:40

Etik olan daha önceden Özgün başkanın kendiliğinden istifa etmesi olacaktı.Diğer aday adaylarına karşı yapılan bir haksızlıktı bana göre.

Yorumu oyla      21      19  
kent35 4 Kasım 2013 Pazartesi 16:40

kadınlarda erkeklerden oluşan siyaset dünyasının içinde erkeksileştiler.il kadın kolları başkanı konaktan aday bildiğim kadarıyla.niye görevini bırakmıyor ki...üstelik seçileli bir yıl bile olmadan belediye başkanı aday adayı oldu.amacı belediye başkanı olmaksa neden kadın kolları başkanı oldu.bu sizce doğrumu siyasi etiğe sığar mı?evet kadınlarımız siyasette daha fazla temsil edilsin diyoruz ama bu tür ayak oyunlarıyla değil.gerçekten kadın hakları mücadelesi için...

Yorumu oyla      38      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den Meclis’te ‘kadın’ devrimi!
AK Parti Grup Başkanvekilleri, mevcut iç tüzükteki 'Bayanlar tayyör giyer' ...
Erdoğan: Kız-erkek öğrenci aynı evde, bize ters!
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, “Yurt yetersizliğinden kız-erkek öğrenciler ...
Bakan Kılıç ve Vekil Erdem’den Kılıçdaroğlu’na şok foto-yanıt!
İkili Twitter’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Erdoğan’a karşı ‘dikiz’ ...
 
İzmir’in Sarıgül sandığı: Tek ret!
CHP’ye dönüşü Parti Meclisi’nde oylanan Şişli Belediye Başkanı Mustafa ...
Sarıgül dönüşü anlattı, 'Bismillah'la yola çıktı!
8 yıl sonra CHP’ye geri dönen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ...
MHP’nin İzmir’de kesinleşen aday sayısı 9 oldu
MHP Genel Merkezi İzmir’de Büyükşehir Adayı’nı hala açıklamasa da ilçelerde ...
 
Bağış 'Marmaray'da CHP’yi tüple vururken' ofsayta düştü!
Egemen Bağış Twitter’dan Marmaray’ı öven, CHP’yi de ‘tüp geçitlerle’ yeren ...
Seçim sürprizi: Erbakan’ın yeğeni CHP’den aday adayı!
Necmettin Erbakan'ın yeğeni Prof. Dr. Sabri Erbakan'ın, CHP'den Fatih ...
Bakan Ergin: Gizli darbe girişimleri oldu
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye'de gizli kalan darbe girişimleri olduğunu söyledi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva