HABERLER>POLİTİKA
24 Ağustos 2023 Perşembe - 09:28

CHP İzmir’de gözler 7 ilçede… Son düzlükte kimler aday?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de ilçe kongre maratonu bu hafta gerçekleştirilecek kongreler ile son bulacak. Aliağa, Dikili, Buca, Narlıdere, Bergama, Çiğli, Karabağlar’ın sandık başına gideceği ilçede ismi ön plana çıkanlar belli oldu.

CHP İzmir’de gözler 7 ilçede… Son düzlükte kimler aday?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nden mahalle delege seçimleri sonrası 5 Ağustos tarihinde başlayan ilçe kongreleri takvimi, bu haftaki 7 ilçe ile son bulacak.

‘Değişim’ tartışmaları gölgesinde geçen ve bir çok ilçede yarışların yaşandığı süreçte bu hafta ise 26 Ağustos Cumartesi günü Bayındır ve Dikili, 27 Ağustos Pazar günü ise Aliağa, Buca, Narlıdere, Bergama,Çiğli ve Karabağlar’da ilçe örgütleri sandık başına gidecek.

GÖZLER İLÇE BAŞKANLIĞI KOLTUĞUNDA... BAYINDIR'DA ADAY ADAYI BOLLUĞU!

DİKİLİ’DE GÖZLER ‘KIRLI’ DA
Geçtiğimiz Şubat ayında Hasan Altıparmak’ın yerine sağlık sorunlarını gerekçe göstermesi ve ardından 8 ilçe yöneticisinin daha istifa etmesi sonrası oluşan yeni yönetimde göreve gelen mevcut ilçe başkanı Emre Kırlı’nın kongrede aday olması bekleniyor. Atama sonrası koltuğa bu kez seçilerek oturmak isteyen Kırlı’nın seçimlerde tek aday olması bekleniyor. Kırlı’ya mevcut Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün de tam destek verdiği kulislerde yerini aldı.

BUCA’DA SAFLAR NETLEŞTİ
İlçe kongresine sayılı günler kala ilçede ‘Hacer Abla’ olarak bilinen mevcut ilçe başkanı Hacer Taş’ın aday olmamasına kesin gözüyle bakılıyor. Edinilen bilgilere göre örgütten ve belediye kanadından destek alamayan Taş yeni dönem için adaylık yarışına girmeyecek.

BELEDİYE KANATLARI ‘KAYA’ DİYOR
Geçmiş dönem İl Yönetiminde görev alan ve geçmişte bir çok kademede görev yapan Çağdaş Kaya’nın ilçe kongresinde başkanlık yarışına girmesi bekleniyor. Gerek Buca Belediyesi gerekse Büyükşehir Belediyesi kanadının desteklediği iddia edilen Kaya adaylığını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu.

SAĞLAM DA ADAY
İlçede ismi geçen bir diğer aday adayı ise Hasan Sağlam. Ercan Tatı döneminde grup sözcülüğü görevini de yürütmüş olan Sağlam’ın adaylığını açıkladı. Kulislerde ise Sağlam’ı geçmiş dönem belediye başkan aday adayı Suat Nezir ve Lokman Fazla’nın desteklediği iddia ediliyor.

ÇİĞLİ’DE ADAY BİLMECESİ
Adaylığı en çok merak edilen isim ise mevcut başkan Mert Özcan… Yeniden ilçe başkanı olmayı istediği bilinen Özcan’ın mahalle delege seçimlerinde alınan mağlubiyetler sonrası ise adaylık konusunda henüz karar vermediği öğrenildi. Delegeler ile görüşen Özcan’ın karar öncesi Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile de görüştükten sonra karar vereceği iddia edildi.

ADAY ADAYLIĞI İÇİN KİMLER ÖNE ÇIKIYOR?
Kongre için aday adayları netleşmeye başlamış durumda. Geçmiş dönem ilçe başkan adayı olan Şirin Akgül yeni dönemde de delegelerden oy isteyecek isimler arasında... Adaylığını duyuran bir diğer isim de Erkan Akar olmuştu. Mavi liste temsilcileri arasında yer alan Akar, düzenlediği basın toplantısı ile ilçe başkanlığı için yola çıktığını ilan etmişti.

İlçede başkanlık için ismi geçen diğer isimler ise Çiğli eski İlçe Başkanı Nihat Gültekin ve  Erzurum Tekman Hınıs Çevre Köyler Derneği Başkanı Haydar Ceylan… Delege seçimlerinde Mavi Liste’de yer alan Ceylan ve  Gültekin geçtiğimiz günlerde başkanlık için adaylığın açıklarken, seçim gününe kadar destek nabız yoklayacakları iddia edildi.

KARABAĞLAR’DA ADAYLAR BELLİ, GÖZLER SANDIKTA
2019 yılında İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'nın desteği ile Karabağlar İlçe Başkanlığı’na seçilen Mehmet Türkbay’ın milletvekilliği için görevinden ayrılması sonrası boşalan ilçe başkanlığı koltuğuna İzmir Büyükşehir Belediyesi Bütçe Komisyonu Başkanı Bülent Sözüpek getirilmişti.

Göreve gelişinin ardından yürüttüğü çalışmalar sonrası örgütten tam destek alan Sözüpek önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek ilçe kongresinde de bu kez seçilerek göreve gelmek için aday  olacak. Sözüpek geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen mahalle delege seçimlerinde ise rakip listelere büyük oranda üstünlük sağlamıştı.

TANGOBAY DA ADAY
Karabağlar siyasetinde uzun süredir etkili olan bir diğer isim olan Emel Tangobay’da ilçe başkanlığı için delegelerin oyunu arayacak. Meclis üyeliği ve parti eğitmenliği gibi bir çok kademede geçmişte görev almış olan Tangobay adaylığını kamuoyu ile paylaşırken, Tangobay’ı belediye kanadının desteklediği iddia ediliyor.

ALİAĞA’DA İKİ ADAYLI YARIŞ
Aliağa’da mevcut İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın yeni dönem için aday olmayacağını açıklaması sonrası gözler kimlerin aday olacağına çevrilmişti. Boşalan koltuk için meclis üyesi Hakan Turan ile ilçe esnaflarından Ali Serçe’nin ismi ön plana çıkıyor. Kongre gününe kadar uzlaşı olmaması halinde iki isim delegelerden oy isteyecek.

BERGAMA’DA TEK ADAYLI SEÇİM BEKLENİYOR
Bergama’da üç dönemdir İlçe Başkanı olarak görev yapan ve ismi belediye başkanlığıyla anılan Mehmet Ecevit Canbaz yeni dönemde ilçe başkan adayı olmayacağını duyurmuştu. Canbaz’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından ise ilk aday adaylığını ilçe yöneticilerinden İsmail Durmaz açıklamıştı. Henüz Durmaz’a rakip bir aday çıkmazken, gözler sandık gününe çevrildi. Durmaz’ı ayrıca mevcut ilçe başkanı Canbaz’ın da desteklediği iddia edildi.

NARLIDERE’DE ÇİFT ADAY
Genel seçimlerde İzmir’de en iyi performansı sergileyen ilçelerin başında gelen Narlıdere’de  13 Ağustos tarihinde sandıkların kurulması planlanmıştı. Ancak Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in ani rahatsızlığı sonrası ilçede sandık tarihi ertelenirken, kongre takviminin son günü olan 27 Ağustos’ta Narlıdere’de sandıkların kurulması kararlaştırıldı. 

Mevcut ilçe başkanı ve ilçe belediye başkanı arasındaki uyumun dikkat çektiği ilçede, ilçe başkanı Mesut Durgun yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.  

SÜRPRİZ ADAY KIRLANGIÇ
Mahalle delege seçimlerinde de uzlaşı listelerinin olduğu ilçede Durgun en güçlü aday konumunda bulunurken, ilçe başkanlığı için ismi geçen bir diğer aday adayı ise Devrim Kırlangıç. Geçmişte bir dönem meclis üyeliği görevi yapan Kırlangıç’ın da delegelerden oy istemesi bekleniyor.

 
Putin'den Rus askerlerine: Gurur duyuyorum!
 
Masterler Bornova'da buluştu
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GENCO 26 Ağustos 2023 Cumartesi 06:02

Huseyin duyan ittifak yapti secim cagdasin kesinlikle hayirli ugurlu olsun herkeze

Yorumu oyla      2      3  
ANKARA 25 Ağustos 2023 Cuma 11:40

Cumhuriyet Bassavciligina Duyurulur... Kamuyu Zarara Ugratmasi Sebebi İle Buca İlcesinde Bos Bos Gezen Murat İSİK''a Sorusturma Acilmali... Eyy Murat İSİK Sen Muhtar Bile Olamazsin!

Yorumu oyla      2      3  
harbi buca partili delege 25 Ağustos 2023 Cuma 09:16

bucada hiç istemesemde tek örgütçü olan hasan sağlam seçimi kesin aldı gibi.başkan rica ediyorum müdahale et.çağdaş la bu iş olmayacak gibi.

Yorumu oyla      3      3  
Adem BALCI 25 Ağustos 2023 Cuma 08:10

Değerli parti üyelerimiz bu bir parti içi yarıştır kimse kimseyi karalama gibi bir lüksümüz yok herkes üzerine düşeni yapacak birbirimizi kırmadan üzmeden seçimlerimizi yapacağız yerel seçimlerede hep birlikte Elele sahaya ineceğiz Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum saygılar sunuyorum Adem Balcı

Yorumu oyla      3      3  
BUCALI 24 Ağustos 2023 Perşembe 22:07

ankara rumuzlu yoruma aynen katılıyorum

Yorumu oyla      2      4  
METEHAN İZMİRLİ 24 Ağustos 2023 Perşembe 15:19

Devrim Kırlangıç efendiliği ile bu göreve layıktır, fark yaratır.

Yorumu oyla      3      3  
ANKARA 24 Ağustos 2023 Perşembe 14:03

Huseyin UZER Ve Bir İse Yaramayan Ekibi Buca dan Lav Edilmeli! Buca da Belediye Baskani Olan Erhan KİLİC da Siyaseten En Basarisiz En Berbart En Kotu İsimlerden Biri... Her Seye Para Bulan İscilere Mi Para Bulmadi... Bugun Bir Unlu Siyasetcinin Yakini Evlensin Tüm Belediyenin İmkanlarini Ayakkarina Serer... Neden Yalaka Olsun Diye... Sozde Gazetecinin Birini de Yanina Almis Haberlere Ayar Veriyor Sozde... Buca da Erhan KİLİC Ve Huseyin UZER Ekibi Lav Edilmeli... Buca da Belediye Baskanligi Yapan Levent PİRİSTİNANİN Ekibi Halen Belediyeyi Kemirmeye Devam Ediyor... Levent PİRİSTİNA Simdi Nerede! Leventin Atadigi Kuzeni Belediye Koordinatore Nerede... Soyleyeyim Mhp İzmir de Yonetim de... Murat İSİK Denen Kisi de Kendini Bugday Ambarinda Sanmakta... Sen Degil Miydin Belediyeyi Levent İle Yiyip Bitiren Eyy Murat İSİK... Murat İSİK Derhal Partiden İhrac Edilip Cezaevine ATİLMALİ...

Yorumu oyla      6      4  
delege 24 Ağustos 2023 Perşembe 12:41

narlıderedeki başarı mesuttan falan değil herkes biliyor burası böyle bir ilçe bu bir ikincisi mesut güzel arkadaş ama ilçe başkanlığı hele chp de. birde çok önemli yerel seçimler öncesi yeni canlar gerekli yoksa izmirde işimiz zor.mürettebat çalışkan olmazsa gemi su alıyor.hukukçu kırlangıç bu işi toparlar

Yorumu oyla      4      3  
Alo 24 Ağustos 2023 Perşembe 12:04

Adı devrim,yapacağı işlerde BÜYÜK DEVRİM başaracak Babadan kalma DEVRİMİ tamamlayacak

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meral Akşener'e takipsizlik kararı
Cumhuriyet Başsavcılığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında ...
Kılıçdaroğlu'ndan seçim açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siz seçime montaj videolarla gidiyorsanız, ...
'Ukrayna’nın toprak bütünlüğünden yanayız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırım'ın ilhakını tanımayan Türkiye'nin, ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a enflasyon tepkisi: Bunu da mı dış güçler yaptı?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hem gerçek enflasyonun yüksekliği ...
Çıray 'hepsi belgeli' dedi, o günü anlattı: Saat saat 6'lı Masa'ya geri dönüş!
İYİ Parti'den istifa eden Aytun Çıray, seçimlerden yaklaşık 2 ay önce ...
Yangın açıklaması: Sefil ve şerefsiz bir bühtandır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sosyal medyaya üşüşmüş bazı alçakların ...
 
CHP Karşıyaka'da devir teslim günü
CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığına seçilen Levent Güçlü, görevi Rafet Yacan'dan devraldı.
Gözler ilçe başkanlığı koltuğunda... Bayındır’da aday adayı bolluğu!
İlçe başkanlığı kongrelerinin sürdüğü Cumhuriyet Halk Partisi’nde26 Ağustos ...
İzmir'deki kahreden ölüm meclis gündeminde… ‘PTT’de ya sürgün ya ölüm!’
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir'de 42 yaşındaki bir dağıtım ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva