HABERLER>POLİTİKA
23 Ağustos 2023 Çarşamba - 18:30

Kılıçdaroğlu'ndan seçim açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siz seçime montaj videolarla gidiyorsanız, sahtekarlık yapıyorsanız ve yaptığınız sahtekarlığı da televizyonlarda dillendiriyorsanız ve gelip, 'ben yeniden kazandım' diye meydanlara çıkıyorsanız, sizin ahlaki ve siyasi meşruiyetiniz yoktur" dedi.

Kılıçdaroğlu ndan seçim açıklaması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde 'CHP İl Kadın Kolları Başkanları Eşitlik Gelecek Toplantısı'na katıldı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka başkanlığındaki toplantıda Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra; 81 ilden gelen kadın kolları başkanları ve çok sayıda partili yer aldı. Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki kadınların seçme seçilme hakkını, diğer ülkelerden çok daha önce aldığını; ancak parlamentoda kadının çok da iyi temsil edilmediğini söyledi.

'İKTİDARIN ANAYASA´YI ÇİĞNEDİĞİNİ KABUL EDERSİNİZ'
Kılıçdaroğlu, ahlaki ve siyasi meşruiyeti olan bir siyasal iktidarın, halktan topladığı vergilerin hesabını vermesi gerektiğini söyleyer, "Topladığınız verginin hesabını, kendi insanınıza vermediğiniz andan itibaren sizin ahlaki ve siyasi meşruiyetiniz tartışılır. Biz 6 lider ortak mutabakat metnine bir hedef koymuştuk 'ulusal vergi konseyi kuracağız' diye. 85 milyondan toplanan vergilerin nerelere harcandığını Resmi Gazete'de her yıl yayımlayacak ve toplumun her kesimi, ödediği vergi nerelere harcanıyor görecekti. Şimdi bu yok. Bu olmadığı içindir ki iktidar partisinin; yani devleti yönetenlerin ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur. Anayasa'nın 73'üncü maddesine göre; herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Anayasa'nın hükmü gayet açık. Peki Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamaya kondu. Vergi veriyorlar mı? Bu rakamı lütfen not alın. KKM sahiplerine bugüne kadar ödenen faiz 717 milyar lira. Ne dedik; 'Herkes mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür.' 717 milyar liraya faiz geliri elde edenler, bir kuruş bile vergi ödemediler. Eğer 84 milyon insandan topladığın vergiyi, bir avuç insana faiz olarak öder ve ondan hiç vergi almazsan, siyasal iktidarın hem Anayasa'yı çiğnediği hem de ahlaki ve siyasi meşruiyetinin olmadığını kabul edersiniz" ifadelerini kullandı.

Seçimlerin ahlaki temellerde yapılması gerektiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Siz seçime montaj videolarla gidiyorsanız, sahtekarlık yapıyorsanız ve yaptığınız sahtekarlığı da televizyonlarda dillendiriyorsanız ve gelip 'ben yeniden kazandım' diye meydanlara çıkıyorsanız, sizin ahlaki ve siyasi meşruiyetiniz yoktur. Ahlaki ve siyasi meşruiyeti olmayan kişinin, devleti yönetmesi devleti işte size anlattığım noktalara getirir. Biz CHP olarak ahlaki ve siyasi meşruiyeti olmayan bir siyasal iktidarın aldığı her kararı gözden geçirir, yasalara uygunluğuna bakarız. Aykırılıklar varsa Anayasa Mahkemesi'ne götürürüz" dedi.

 
Arda Güler'in dönüş tarihi belli oldu!
 
BioNTech’ten kanser ilacı için tarih
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Karayel 25 Ağustos 2023 Cuma 13:23

Kemal bey 17 seçim kaybettin.. Emekli olup eve gitmem için 27 seçim mi kaybetmen gerekiyor acaba? Yeter insanlar size inanmıyor ve güvenmiyor.. Onun için sandıktan çıkmıyorsunuz.. Onurunuz ile lütfen istifa edin ve çekiliniz...

Yorumu oyla      2      3  
Delege 24 Ağustos 2023 Perşembe 09:22

Büyük kurultayda delegelerin bir çoğunun oyunu alarak tekrar genel başkan olması için aday olacaksınız tek aday olduğunuz büyük bir zafer ile genel başkanlık koltuğunda güven tazeleyip tekrar genel başkan olarak devam edecekseniz,ama halk yerel seçimlerde oy verir mi vermez mi? Biraz zor çünkü halk ve seçmen her şeyin farkında öncellikle CHP fişini çoktan çekti ne yaparsanız kimlerle belediye başkanlığı hediye edilir? Göreceğiz,ayrıca istanbul ve Ankara büyük şehir belediye başkanlarının ablası var ona bağlıdır,CHP ne kadarıyla yararlı olur mu? Kamuoyunun takdiri görülecektir.

Yorumu oyla      4      3  
Partili 23 Ağustos 2023 Çarşamba 23:30

Kılıçdaroğlu,seçim öncesi etrafınızda paralı anket firmaları her zaman öndeyiz kazanacaksınız ile yola çıktınız hem paralar gitti hem de milletvekilleri gitti,diğer partilerden kopmuş atılmış adamlar ile ittifak yap sonrada pişkin pişkin biz oyları artırdık diyerek demeç veriyorlar,bizler partiye gönülden bağlı olanlar seçimden sonra üzüntüden sokağa çıkmaya çekindik ama malesef siz gereğini yapmadınız ama direnmekle parti tasfiye sürecinde olduğunu bilmeyen yoktur sız ve ekibiniz bilmezlikten geliyorlar...

Yorumu oyla      6      3  
Son dakika anlaşması - Kaç ortağın haberi vardı 23 Ağustos 2023 Çarşamba 19:50

CHP’si olarak vatandaşa neden güven veremiyorsunuz ? Bu konuyu ciddi şekilde araştırdınız mı ? 2024 Mart yerel seçimlerine ittifak yapmadan seçime giderseniz , alabileceğiniz gerçek oy ortaya çıkar .

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Ukrayna’nın toprak bütünlüğünden yanayız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırım'ın ilhakını tanımayan Türkiye'nin, ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a enflasyon tepkisi: Bunu da mı dış güçler yaptı?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hem gerçek enflasyonun yüksekliği ...
Çıray 'hepsi belgeli' dedi, o günü anlattı: Saat saat 6'lı Masa'ya geri dönüş!
İYİ Parti'den istifa eden Aytun Çıray, seçimlerden yaklaşık 2 ay önce ...
 
Yangın açıklaması: Sefil ve şerefsiz bir bühtandır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sosyal medyaya üşüşmüş bazı alçakların ...
CHP Karşıyaka'da devir teslim günü
CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığına seçilen Levent Güçlü, görevi Rafet Yacan'dan devraldı.
Gözler ilçe başkanlığı koltuğunda... Bayındır’da aday adayı bolluğu!
İlçe başkanlığı kongrelerinin sürdüğü Cumhuriyet Halk Partisi’nde26 Ağustos ...
 
İzmir'deki kahreden ölüm meclis gündeminde… ‘PTT’de ya sürgün ya ölüm!’
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir'de 42 yaşındaki bir dağıtım ...
Araştırmacı Yaldız ‘konu siyaset üstü’ dedi, AK Parti’yi uyardı: İki konuda masaya yumruk vurulmalı!
İzmir’in gündeminde yer alan çöp ve mezarlık alanı konularını değerlendiren İntegral ...
Yıldırım emekliye zam için o tarihi işaret etti
Milyonlarca emeklinin merakla beklediği maaş zammına ilişkin açıklama ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva