HABERLER>SEÇİM 2015
13 Şubat 2014 Perşembe - 14:45

CHP İzmir’de bir isim daha DSP trenine bindi!

CHP Balçova Belediye Başkan Aday Adayı PM eski Üyesi Semra Aksakal istifa ederek DSP’den aday oldu. Aksakal ile birlikte partide görev alan 6 isim DSP saflarına katılmış oldu. Aksakal, “Balçova’da yas var. Bunu hak etmedim. Ben torpil değil hakkımı istedim” dedi. Aksakal, ilk etapta 2 bin 500 kişi ile partiden ayrılacağını açıkladı.

CHP İzmir’de bir isim daha DSP trenine bindi!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP’de krize neden olan aday belirleme sürecinin ardından istifalar durmuyor. Dikili’de Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparkak, Torbalı’da Aday Adayı İbrahim Öz, Menderes’te Arif Ekti, Güzelbahçe’de eski Belediye Başkanı Ertan Avkıran, ve eski İl Yönetici Merih Şan’ın ardından Balçova aday adayı Semra Aksakal da ayrıldı. CHP’nin Parti Meclisi’nde (PM) görev yapan isimlerden birisi olan Aksakal, DSP’den aday oldu.
 
- DSP’DEN 2 FLAŞ TRANSFER VE BÜYÜKŞEHİR SİNYALİ…

Ekibi ile birlikte DSP’nin saflarına geçen Aksakal sert açıklamalar yaptı. Aksakal, “ Bir kere partide demokratik olmayan koşullar oldu. Genel merkez Haziran ayında ‘eğilim yoklaması yapılacak’ dedi. Partiye bir oy fazla getirecek insanı, anketlerden çıkanı aday yapacağını ilan etti. Balçova’da STK’lar il başkanlığını ziyaret etti. Ben 10 imza desteğini aldım. Meşru olan, tartışmasız anketlerde ben birinci çıktım. Kendi anketimde önce belediye başkanı ile beraber, daha sonra da önde çıktım. Bu süreçte alınan karar ile bizimle dalga geçilmiş gibi oldu. Niye böyle yarıştırıldık? Bunları anlamakta zorlanıyorum” dedi.
 
ÇALKAYA’YA TEPKİ
İl Başkanı Ali Engin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na tepki gösteren Aksakal, “Balçova’da insanlar mutlu değil. Örgüt hiç değil. Kim mutlu sadece Aziz Kocaoğlu ve il başkanı mutlu. Neden mutlusunuz? Halk mutlu değilken siz nasıl mutlusunuz?  Halkı dinlemediler. Böyle parti yönetilmez.  Kimse partinin siyasi karakteri ve genleri ile oynayamaz. Partide kalmanın manası, anlamı kalmadı. Halkın gönlünde yer ettim. Balçova’da yas var. Sokaklara insanlar dökülmedi ama kimsenin yüzü gülmüyor.  Sayın Çalkaya’nın siyasette duruşu vardır. Kendisi ile rakip olanı yok eder. Bir açıklama görmedim. Kendisine başarılar diledim. Kendisi beni aramadı. İşi kan davasına dönüştürdü” diye konuştu. Aksakal, torpil değil hakkını istediğini onu da alamadığını, şimdilik 2 bin 500 isim partiden istifa edeceğini ifade etti.

2 BİN 500 DEĞİL 24!
Bu arada Aksakal’ın CHP cephesinden açıklama geldi. CHP İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz yazılı bir açıklama yaparak şunları ifade etti:
Bugün bazı basın yayın organlarında "2500" parti üyelemizin istifa edeceği şeklinde bilgiler yer almıştır.
Bağımsız habercilik adına her görüşe yer veren Basın Mesuplarımızı bu davranışlarından dolayı her zaman demokrasimiz açısından önemli bulmuşumdur.
Ancak Ülkemizde milyonlarca Vatandandaşımızın gönül verdiği Cumhuriyet Halk Partisi'nin Balçova İlçe Başkanı olarak halkın ve basın yayın kuruluşlarının doğru bilgiyi alması benim ve parti örgütüm açısından çok önemlidir.
Bu nedenle Balçova İlçe Örgütümüzden bugün toplam da "24" kişinin üyelikten istifa ettiğini siz sayın basın mensupları yardımıyla kamuoyuna bildirmeyi bir görev olarak biliyorum.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ersin 14 Şubat 2014 Cuma 11:43

Her seçimde bir yere aday oluyorsunuz.Ya milletvekili yada belediye başkanlığı.Demek ki yeterli görmüyorlar sizi.Zamanın da Türkan miçoğulları Milletvekili yapılınca sizde haklı olarak ben neden olmayayım diyorsunuz.Baykal ın hatalarını bu parti halen çekiyor.

Yorumu oyla      13      5  
Çiğli 14 Şubat 2014 Cuma 08:59

Gerçekten ama gerçekten CHP li olsaydılar gidemezdiler bende çok kızıyorum son olaylara kabul edemediğim çok şey var ama asla oy vermem demedim.Çünkü çocukluğumdan beri CHPliyim öyle kolay vazgeçilmiyor..Gidenede dur demeyin zaten niyetleri bozuk bunların.

Yorumu oyla      21      6  
yurttaş 14 Şubat 2014 Cuma 07:53

Semra Hanım güle güle. Ama CHP ne verdiniz ki, DSP'ye ne vereceksiniz onu merak ettim.

Yorumu oyla      20      5  
ahmet 14 Şubat 2014 Cuma 07:34

ve anladımki chp hiç birzaman iktidar olmamz

Yorumu oyla      13      12  
BUCALI 13 Şubat 2014 Perşembe 23:02

SENİN ARKANDAN İKİBUÇUK KİŞİ GELMEZ...

Yorumu oyla      19      6  
metin demirtaş 13 Şubat 2014 Perşembe 21:26

çok güzel parti safralardan kurtuluyo dsp yide kandırmış onun için 3 kişi istifa etmez

Yorumu oyla      19      5  
onuncu köy 13 Şubat 2014 Perşembe 21:18

sessiz kalmayın, tepkinizi gösterin size akıl verenlere kulak asmayın. istifa chpnin kültüründe vardır. ismet inönü ve bülent ecevit bile chp üyesi değildiler. onurunuz çiğneniyorsa, hakkınız yeniyorsa, yıllarınız, emeğiniz hiçe sayılıyorsa istifa edin, yeni bir yol açın. bu parti atatürkün partisidir, halkın partisidir, saltanatı kaldıran partidir. babadan oğula başkanlık devredilecek parti değildir. izmirli kocaoğlu ve engin yönetimine dersini sandıkta verecek. izmirliyi çantada keklik görenlere bir ders şarttır. ders almazlarsa milletvekilliği seçimlerinde daha büyük hatalar yapacaklar. siz kimsiniz efendiler, teşkilatın kararını hiçe sayıp masa başında aday belirliyorsunuz. bu partiye yıllarca emek veren insanları hiçe sayıp gökten zembille aday indirirseniz bu tepkiyi alırsınız. istifa şerefli bir kurumdur. inönünde ecevitte yeri geldiğinde istifa ettiler.

Yorumu oyla      15      10  
Bu saatten sonra... 13 Şubat 2014 Perşembe 21:02

Bizim partide aday yapılmayanların arkasında saf tutanların sayısını, aday adaylarının kendi ağızlarından çıkan sayılarla üşenmedim bir bir topladım. Amaniiin.., seçmen sayısının iki nokta üçbuçuğa katlandığını gördüm. İşin içinden çıkmak için 30 yıl öncesine döndüm ve yüksek matematik dersinden tekrar ders almak üzere dersaneye gitmeye karar verdim. Hayret bi şeysin Sayın Aksakal!

Yorumu oyla      17      5  
ali 13 Şubat 2014 Perşembe 19:19

Semra hanım. Çok yanlış yoldasınız. Aday belirleme sürecinde varsayalım yanlışlık oldu, bu partiden ayrılmanızı gerektirmez. Demek siz bu partide başkan olmak için duruyordunuz denir. Düşmanları güldürmeyin lütfen.

Yorumu oyla      18      5  
Mustafa MOROĞLU- Emekli Bankacı -uca 13 Şubat 2014 Perşembe 18:28

Sayın Semra hanım yıllarınızı bu partiye vermişsiniz, parti meclisinde görev yapmışsınız, sayamadığım başka görevlerde de bulunmuşsunuz tüm bunları bağımsız yapmaya çalışsaydınız inanın bu yerlere hiç gelme şansınız yoktu. siyasi geçmişinizi heba ediyor ve saygınlığınızı zedeliyorsunuz, bir Cevat Durak gibi dik duruş sergilemenizi arzu ederdim lakin yapamadınız , siz kendiniz o anketlerin objektifliğine inanıyormusunuz ? keşke seçim kurulu gözetiminde bir önseçim olsaydı ama şartlar uygun değil ki bu şekilde tecelli etti, aslında sizin konumunuzdaki aday arkadaşlara en güzel cevabı bugün sözcü gazetesinde SONER YALÇIN mükemmel bir yorumla dile getirmiş,bu sabah ta Ege TV de en güzel yorumla Ümit YALDIZ dile getirmiştir, yazık ettiniz kendinizi daha önce halkın sevgilisi olan ve AKP ye geçen bir belediye başkanımız bugün geri dönmüş olsa da çok şey kaybettiğinin farkına varmıştır ama çok geç geçmiş olsun, bu seçimin yerel seçimin ötesinde AKP ile halkın karşı karşıya kıran kırana bir var olma mücadelesi verileceği bir seçimde konumunuzu bu şekilde belirlemeniz sizi seven ve takdir eden biri olarak beni çok üzdü çok

Yorumu oyla      56      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tartan neden istifa ettiğini anlattı: ‘Odun koysak’ anlayışı…
İzmir’de yeniden aday gösterilmeyen ve CHP’den istifa eden Konak Belediye ...
Bayraklı adayı Sarı: Çözüm olmaya geldik
Seçim çalışmalarını vatandaşların büyük ilgisi ve desteği ile sürdüren ...
CHP İzmir’in Kadınlardan Kılıçdaroğlu’na mektup var!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na mektup yazan İzmirli kadınlar ...
 
Bornova Adayı Atila’dan birlik mesajı: Herkesi kucaklayacağız
Yerel yönetimlerde hizmet anlayışının yaygınlaştırılması, etkin ve sonuç ...
Aliağa adayı Yorulmaz: Kadınlar varsa zafer vardır
AK Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, AK Parti ...
Taşer: AKP-CHP mücadelesi rant kavgası!
MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, Karşıyaka esnaf ...
 
AK Parti Çiğli Adayı Yılmaz’dan halk günü!
AK Parti Çiğli Belediye Başkan adayı Adnan Yılmaz, ilçe başkanlığı döneminde ...
Yıldırım’dan CHP’deki sancıya salvo: Hizmet kavgası yok…
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “Koltuk ...
Akşener Aydın'da aday tanıttı, vekillere çattı!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve TBMM İdare Amiri MHP Aydın Milletvekili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva