HABERLER>POLİTİKA
23 Şubat 2012 Perşembe - 17:18

CHP'den 'Hakan Şükür' kanun teklifi

CHP Bolu Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Tanju Özcan, milletvekillerinin yorumculuk ve danışmanlık yapmasının da önlenmesi amacıyla hazırladığı kanun teklifini Meclis Başkanlığına sunduğunu açıkladı.

CHP den  Hakan Şükür  kanun teklifi

ANKARA - Özcan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün bir özel televizyon kanalında spor yorumcusu olarak görev almasını dün toplanan Başkanlık Divanı'nın gündemine getirdiğini söyledi.
 
Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in Divan'da, “Hiç bir şekilde benden izin alınmadı, fikrim dahi sorulmadı, yapılanı etik bulmuyorum. Elimiz kolumuz bağlı ne yapalım” dediğini aktaran Özcan, “Binlerce yurttaş Hakan Şükür'e futbol yorumcusu olsun, servetine servet katsın diye oy vermedi” diye konuştu.
 
Şükür'ün Meclisteki önemli toplantılarda ve oylamalarda bulunmadığını, 9 ayda sadece 5 oylamaya katıldığını iddia eden Özcan, “Şike gibi önemli bir yasada bile Hakan Şükür oylamaya katılmadığı gibi kürsüde de konuşmadı. Oysa kendisini ilgilendiren konular ama kendisi televizyonda bülbül kesiliyor” dedi.
 
Özcan, Hakan Şükür'ün “paraya tamah etmekten vazgeçmesini” isteyerek, “Türk futboluna hizmet etti, karşılığını da TL ve dolar olarak fazlasıyla aldı. Yorumculuğu bırakarak bir önce asli görevi olan milletvekilliğine dönmelidir” ifadelerini kullandı.
 
CHP'li Özcan, Ak Parti'li Şükür'ün para karşılığı profesyonel yorumculuk yaparak hem Meclisin tüzel kişiliğinin hem de diğer milletvekillerinin itibarını zedelediğini öne sürdü.
 
Kanun teklifi hakkında bilgi veren Özcan, TBMM Üyeliği İle Bağdaşmayan İşler Hakkındaki Kanun'un ilgili maddesine, “Danışmanlık, yorumculuk gibi adlarla hiçbir surette görev alamazlar. TBMM Başkanlık Divanı, milletvekilinin yasama görevi dışında üstlendiği görevler hakkında resen veya şikayet üzerine yapacağı ilk toplantıda gerekli kararı alır” hükmünün eklenmesini öngördüğünü söyledi.
 
Özcan, kanun teklifinin gündeme alınmaması durumlunda Hakan Şükür'ü Meclis Başkanlığına şikayet edeceğini bildirdi.
 
Şükür: Beyefendiye sorulmuş gerisi laf
Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Lig TV’deki programda Şansal Büyüka’yla birlikte yorum yapması konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek, “Beyefendiye sorulmuş, gerisi lafügüzaf” dedi.
 
Dün Meclis kulisinde gazetecilerle sohbet eden Hakan Şükür tartışmaları şöyle değerlendirdi: ''Görev almadan önce Meclis Genel Sekreterliği’nden sözlü değerlendirme aldım. Meclis Başkanı böyle küçük şeylerle meşgul edilmez. Ben de Anayasa’yı, İçtüzüğü okuyup anlayabilecek kapasitedeyim. Beyefendiye (Başbakan) sorulmuş, Beyefendi ‘Kanuna bakın engel yoksa olur’ demiş. Yasaya aykırı bir durumum yok. Gerisi lafügüzaf. Ya okuyup anlamayanlar var ya da başka hesapları olanlar var. Meclis çalışmalarına devamsızlığım yok.''
 
Çiçek: Yaptığı etik değil
TBMM Başkanlık Divanı’nın dünkü toplantısında muhalefet milletvekilleri, Hakan Şükür’ün özel televizyonda ücretle yorumculuk yapmasının Meclis’i ve milletvekillerinin itibarını zedelediğini savundu. Meclis Başkanı Cemil Çiçek ise “Benden ne yazılı, ne sözlü izin aldı, ne de gelip bana danıştı. Yaptığını etik bulmuyorum. Gördüğüm kadarıyla bir yasa boşluğundan yararlanıyor. TBMM’nin bir siyasi etik kurulu yok. Diğer parlamentolarda bu tür kurullar var. Bir siyasi etik kurulu kurulsa bu arkadaşımız böyle bir şey yapamaz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 23 Şubat 2012 Perşembe 23:28

Evet Beyefendi uygun görmüş ya gerisi laf. sonra sn. Başbakana sultan denildiği zaman kızılıyor, bak adam açık açık söylüyor, beyefendi izin verdi gerisi 'lafügüzaf' yahu biz Cumhuriyet ilemi yönetiliyoruz yoksa sultanlık ilemi. varmı cevabı bilen.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıray: AKP'nin yeni oyunu 4+4+4
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda ...
Şandır: KCK, AKP-PKK yasak aşkının meyvesi
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ''Gizli sevişen eşkere doğururmuş. ...
Başkomutan’dan beş yıl sonra bir ilk...
Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı süresince ilk kez bir askeri tatbikata katılıyor.
 
İzmirli vekillerin milli kütüphane zaferi!
Milli Kütüphane’nin hükümet tarafından basılı eser kabul eden kütüphaleneler ...
CHP'li kadınların hükümete '1+4+4+4' isyanı!
CHP'li kadınlar, Ak Parti'nin eğitime 1+4+4+4 şeklinde kademeli sistem ...
BDP’nin tutuklu vekiline 5 yıl hapis istemi
12 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilen ancak YSK tarafından milletvekilliği ...
 
Deniz Baykal: İçim kan ağlıyor ama konuşamam
Kurultay öncesi yakın çevresine partinin durumuyla ilgili üzüntülerini ...
Nurettin Canikli: Kredi faizleri düşecek
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Merkez Bankası'nın faiz koridorunu ...
Bakan’dan MHP’ye taziye ziyareti
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, MHP İl Başkanlığı’na ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva