HABERLER>POLİTİKA
21 Ocak 2023 Cumartesi - 12:03

CHP’den Bakan Kurum’a tepki!

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan ile CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, bir dizi program için İzmir’e gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a yaptığı değerlendirmeler nedeniyle tepki gösterdi.

CHP’den Bakan Kurum’a tepki!

EGEDESONSÖZ- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün katıldığı programda CHP’li  yerel yönetime göndermede bulunmuştu.

Kurum açıklamasında “İzmirli kardeşlerimiz asla merak etmesinler. İzmir’i asla liyakatsizliğin, belirsizliğin, iş bilmezliğin insafına terk etmedik, terk etmeyeceğiz. İzmir'imize dair beklentiyi gördük. Biz artık her zamankinden daha kararlıyız ve inşallah istiklalin şehri İzmir'imizi kültürel ve o tarihi dokusuna, doğal dokusuna uygun bir şekilde, iklime uygun, iklime duyarlı ve sürdürülebilir akıllı şehir uygulamalarıyla istikbalin de şehri yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

- BAKAN KURUM NE DEMİŞTİ?

Bakan Kurum’a yanıt ise CHP PM Üyesi ve İzmirMilletvekili Ednan Arslan ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’ndan geldi.

ATANMIŞLAR SEÇİLMİŞLERE ÖLÇÜLÜ VE SAYGILI OLMALI
CHP’li Arslan yazılı açıklamada ‘Bir ıslak imza kadar Bakanlık ömrü olan atanmışlar, vatandaşların helal oyları ile seçilmiş belediye başkanlarımıza karşı daha saygılı ve ölçülü olmalılar. Milli iradeyitemsil eden Belediye Başkanlarımızı beceriksizlikle, liyakatsizlikle itham etmek hadleri değil. Onlara bölücü, ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı dilinizi de zihninizi de İzmir’den uzak tutun diyorum.’ Diye konuştu.

İzmirlilerin CHP’li belediye başkanlarını 25 yıldır takdirle karşıladığını ifade eden CHP’li Arslan, "AKP’li bakan ve milletvekilleri buna saygı duymak yerine, belediye başkanlarımız nezdinde onları seçen halkımıza saygısızlık yapıyorlar. Alıştıkları hamaset nutuklarını İzmir içinde geçerli görüyorlar. Oysa Cumhuriyet Kenti İzmir’de yaşayan herkes, iktidar tarafından yapılmayanları gördüğü gibi, seçtikleri CHP’li belediyelerin nasıl hizmet yaptıklarını da çok iyi biliyor, görüyor ve 25 yıldır takdir ediyorlar. Atanmış bu bakanlar akıllarınca İzmirlileri beceriksiz ve liyakatsizlikle suçluyorlar. Ama onlarda öğrenecek Milli İradeyi temsil eden seçilmişlere saygı duymayı" dedi.

DEPREMZEDELERİN YARALARI SARILMADI
İzmir’in yaşadığı büyük acının üzerinden 3 yılın geçtiğini, henüz yaraların tam olarak sarılmadığını söyleyen CHP’li Arslan, ‘Bakan Kurum depremzedelerimizin yaralarını sarmayı bırakmış, İzmir’e siyaset yapmaya gelmiş. Bütün sorunlara pansuman tedbirlerle yaklaşan bu zihniyet, İzmirli depremzedelerimize 0,87 ile kredi kullandırırken, geçtiğimiz günlerde açıkladıkları orta gelirlilere yönelik emlak satışında neden 0,69’la kredi kullandırıyorlar bunun açıklamasını yapsınlar. 2 yıl içinde 250 bin konut kampanyası yapma gücünü neden bugüne kadar İzmirliler için kullanmadılar onun hesabını versinler. İzmir’den alınan vergilerle İzmir’e yapılan yatırımlardaki uçurumun nedenini anlatsınlar. Halkapınar otogar metrosu için bütçeden ayırdıkları 3.000 TL’ ile mi İzmir’e hizmet edecekler bunu anlatsınlar.‘ Dedi.

Bakanın yatay mimari sözünün arkasının boş olduğunu gösteren en güncel örnek Buca ceza evi için askıya çıkarılan plandiyen CHP’li Arslan,’26 bin 460 m2 alanda 1,5 emsal ile 39 bin 691 m2 olan betonlaşmanın, bakanlık eliyle 42.366 m2 alanda 1,65 emsal ile 69 bin 904 m2 betonlaşmaya çıkarıldığını görüyoruz. Bu 69 bin 904 m2 betonlaşmanın ticaret-konut alanı olarak planlandığını görmekteyiz. Bu mu yatay mimari hedefleri onu anlatsınlar.’ Diye konuştu.

BAKAN KURUM'UN İZMİR'E GELMESİNİN SEBEBİ...
CHP’li Ednan Arslan, ‘AKP iktidarı, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletimizin yaşadığı tüm sorunlara karşı ortaya koyduğu çözüm önerilerini yarım yamalak yapmaya çalışıyor. Şimdi anlıyoruz ki programlarını da takip ediyor ve Genel Başkanımızın peşinden programlar tertipliyorlar. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın İstanbul’da Roman vatandaşlarımızla buluşmasının da Bakan Kurum’un İzmir’e gelmesinin de altında yatan gerçekte bu’ diye konuştu.

‘Geçen hafta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile gerçekleştirdiğimiz, İzmir Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapımı üstlenilen Halk Konut Projesi onları telaşlandırmış’ diyen CHP’li Ednan Arslan, ‘Ama onlarda vatandaşlarımızda Sayın Genel Başkanımızın şu sözlerini unutmasınlar: ‘Hiçbir yurttaşımız endişe etmesin o deprem vergilerinin nereye harcandığını, nereye savrulduğunu bulacağız. Türkiye’nin bütün kentlerini depreme dayanıklı kentler haline dönüştüreceğiz. Akılla, mantıkla, bilgiyle, birikimle ve şeffaf yönetimle ve demokrasiyle bunların tamamını yapacağız.’ Tabi sorunlara vakıf olmayan, hatta sorunların sebebi ve parçası olan,toplumla bağını koparmış AKP zihniyetinin ülkemize verecek hiçbir şeyleri kalmamıştır. ‘dedi.

İktidar mensuplarının ülkemizde yaşanan derin ekonomik ve sosyal krizi örtmek için ellerinden gelen tüm çabayı sarf ettiklerini söyleyen CHP’li Arslan, ‘daha dün karnesini alan bir çocuğumuz karne hediyesi olarak annesinin ona et aldığını ifade ediyor. Bu ülke gerçekliğini en yalın ve en çıplak haliyle gözler önüne sermiştir. Bu ne kadar acı ve vicdan kanatan bir olay. AKP’li bakanlar buna bir tek cümle kuruyorlar mı? Ülkemizde kişi başı milli gelir hedefini 2023 yılı için 25 bin Dolar açıklayan AKP’nin bugün getirdiği durum 9 bin dolar’dır. Bakınız ülkemizde maalesef işsizlik çift hanelerden aşağı inmiyor. En son 10,2 olarak açıklandı. Aralık ayında kayıtlı olan işsiz sayısı 3 milyon 53 bin. Bu ne demek bilen var mı, bu insanlarımızın derdi ile dertlenen var mı? İnsanlarımızın iş bulma ümidi her geçen gün kayboluyor. 2022 yılında 1 milyon 700 bin vatandaşımız işten çıkarılmış. Acaba bakanlar bu vatandaşlarımızın içinde bulundukları sorun ve sıkıntıların farkındalar mı? Milletimiz hastanelerden ravdevu alamıyor, almış ise doktor bulamıyor, bulmuş ise yazılan ilaçları eczanelerden bulamıyor. Kapı kapı eczane dolaşan vatandaşlarımızın bu sorunlarına çare üreten var mı? Bakınız 2021 yılında 3,5 Milyon abonenin elektriği, 1 milyon abonenin doğalgazı borcunu ödeyemediği için kesildi. Yani vatandaşlarımız kör karanlıkta bırakılıp, soğuk evlerine hapsedildiler. Bugün dünyada doğalgaz fiyatları düşüyor. Ülkemizde ise konutlarda ve sanayide faturalar hala can yakıyor. Buna çözüm üreten, fiyatları düşüren bir irade var mı? Yok! Vatandaşlarımızın bankalara olan borçlanmaları hız kesmeden devam ediyor. Konut, otomobil ve ihtiyaç kredi tutarı 1 trilyon 131 milyar, kredi kartı borç tutarı ise 458 milyara ulaşmış durumda. Vatandaşlarımız bugün yüksek faiz oranlarına rağmen krediye ulaşamamakta. Ülkemizi, eğitimden adalete, sağlıktan enerjiye, ulaşımdan tarıma tarihimizin en derin krizlerini yaşatan AKP iktidarı, tüm bu mağduriyetlere rağmen itibardan tasarruf olmaz diyerek araç saltanatına, israfa, şatafata devam ediyor. Kur Korumalı Mevduat hesabı ile bir avuç döviz sahiplerine, zengine, yoksul milletimizin sırtından aldıklarını vermekte bir behis görmüyor. Onlar magazin yöneticiliğine devam etsinler. Koskoca Çevre Bakanlığında, onca üniversitede ve meslek odasında uzman ve bilim adamı kalmamışçasına Hakan Ural’a çevre konusunda konferans verdirsinler. Yazık!, ülkemize, bilim dünyamıza, sanat ve kültürel dünyamıza yaptıklarına. Bu kötü siyaset anlayışına ilk seçimlerde milletimizle birlikte biz son vereceğiz.’

ASLANOĞLU'NDAN METRO GÖNDERMESİ!
Başkan Aslanoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı, "Fildişi kulelerde söz söyleyenlerden hiçbir zaman olmadık” demiş. Gülelim mi? Sahi, 500 odalı sarayda oturanın adı neydi?

Sayın Bakan demiş ki "İzmir'i sürdürülebilir akıllı şehir uygulamalarıyla istikbalin de şehri yapacağız." Ne yapacaksınız efendim, metro için 3.000 TL ayırmıştınız, akıllı şehir yapmak için de ekstra bir 3.000 TL mi göndereceksiniz ?

 
Nebati, milletvekillerine ekonomi sunumu yapacak
 
Akran zorbalığına karşı farkındalık artırılacak
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Destan 21 Ocak 2023 Cumartesi 23:50

Tam 1 palyonco luk bu izmirin hali belli görmüş olmaları lazım CHP çizgisini kaybetmiş 1 parti yazık bizim gibi Atatürk çekerek oy atmamak daha mantıklı el kimseye gitmiyor çünkü çizgisinden çıkan CHP mi AKP mi 2 side gönül rahatlığıyla oy kullanmaya gönül razı değil hayırlı si

Yorumu oyla      3      3  
Az Bilmiş 21 Ocak 2023 Cumartesi 22:16

Kendi il başkanlarının, Sayın ATANMIŞ CHP İl başkanının nasıl göreve getirildiğini hesaba katmadan (Genel Merkezin kararıyla paraşütle geldi.) Sayın CHP’li Arslan'' ın yazılı açıklamasında (Bir ıslak imza kadar Bakanlık ömrü olan atanmışlar) diye sayın Bakanımıza konuşması ne kadar isabetsiz olmuştur. Buna düşünmeden konuşmak denir. Başkanlık sisteminde bakanlar devlet başkanı tarafından atanıyorlar. Sayın CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan. Sizde ise parti içerisinde DEMOKRASİ yoktur. Her işiniz ATAMA.

Yorumu oyla      3      3  
tahsin 21 Ocak 2023 Cumartesi 13:43

ulen senin il başkanın da atanmış şimdi chpliler olarak biz saygı mı duyuyoruz hayır önsecim yaparak il baskanı secen bir parti olun bundan sorna baskaların dil uzatın sandık gelsin bakalım yeni il başkanına oy cıkıyor mu gorursunuz getirin sandığı önseçim istiyoruz il baskanını tanımıyoruz

Yorumu oyla      3      4  
Bucalı 21 Ocak 2023 Cumartesi 12:35

Izmir siyasetçilerin demeçleri yorumları ile o kadar çok ki hizmet getirmeye zamanları yoktur,sadece karşılıklı salvolar,gençlere iş alanı,temiz çevre,dayanıklılı konutlar,buna benzer hizmetler yerine getirilmesi gerektiğini iktidar ve muhalefete hatırlatıyoruz...

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın adaylığı ile ilgili açıklama
30 Ocak’ta Altılı Masa liderlerinin katılımıyla gerçekleşecek Ortak Politikalar ...
AK Partili Sürekli’den '14 Mayıs' mesajı ve muhalefete ‘takoz’ göndermesi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İl Başkanlığı’nın düzenlediği ...
Kılıçdaroğlu SPK'ya seslendi: Yeni adımları da duymak istiyorum
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı ...
 
AK Partili Çelik'ten İsveç'e tepki
Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmayı hedefleyen ...
İsveç Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
Türkiye ve İsveç arasında ipler gerilmeye devam ediyor. Dışişleri Bakanlığı, ...
'Hedefimiz her Roman'a bir yuva'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 Roman Buluşması'nda konuştu. ...
 
Bahçeli'den seçim tarihi açıklaması
MHP Lideri Devlet Bahçeli, 2023 seçimleriyle ilgili açıklama yaptı. Sosyal ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Bakan Kurum'dan mesaj seli: İzmir'i liyakatsizliğe terk etmeyiz!
MÜSİAD toplantısında konuşan Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, vatandaşları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva