HABERLER>POLİTİKA
7 Ocak 2012 Cumartesi - 14:36

CHP’de ‘sandık’ için geri sayım

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, delege seçimleri öncesi ilçe başkanları ile biraraya geldi. Başkanlara sandık uyarısında bulunan Bayır, şeffaf olunması gerektiğini, aksi halde seçimlerin iptal edilebileceğini söyledi.

CHP’de ‘sandık’ için geri sayım

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, yaklaşan delege seçimleri ve ilçe kongreleri öncesi ilçe örgütleri ile biraraya geldi. İl Binasında gerçekleştirilen toplantıya ilçe başkanlarının yanı sıra, milletvekilleri Oğuz Oyan ve Musa Çam da katıldı. Toplantının ilk kısmında, önümüzdeki haftalarda startı verilecek İzmir Konferansları ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Bilim ve kültür Platformu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, İzmir’in sorunlarının masaya yatırılacağı ve çözüm önerilerinin aranacağı konferanslar dizisi hakkında sunum gerçekleştirdi.
 
SANDIK UYARILARI NELER?
Toplantının basına kapalı bölümünde ise delege seçimleri öncesi İl Yönetimince alınan prensip kararları masaya yatırıldı. Mahallelerde kurulacak sandıkların şeffaf ve tüm üyelere açık olmasını talep eden İl Başkanı Bayır, tüm mahallelere sandık kurulmasını istedi. Bayır ayrıca seçimler için, halka açık yerlerin seçilmesini, ev yada büro dışında sandık kurulmasını, metropol ilçelerde, delege seçimlerinin, hafta sonu ve sabah en erken 10. 00’da yapılmasını da talep etti. İlçe başkanlarına gönderilen sandık çizelgesi ile ilgili eksikleri de dile getiren Bayır, şüphe duyulan mahallelerdeki seçimleri iptal edilebileceği mesajını verdi. Bayır’ın “Sizlere gönderdiğimiz çizelgelerde bazı hatalar gördük. Hata tespit edilen çizelgeleri geri yollayacağız ve hafta içinde gözden geçirmelerini isteyeceğiz” dediği öğrenildi. Bazı ilçe başkanlarının, yönetimde alınan prensip kararlarına aykırı olarak seçimleri hafta içine koyduğu, bazılarının ise tüm mahallelerdeki seçimleri bir haftada bitirmek için sıkıştırdığı, bu durumun da il yönetimince tepki çektiği ifade edildi.
 
TÜRKİYE’NİN GÖZÜ ÜZERİMİZDE
Bayır “İzmir’i hepimiz çok önemsiyoruz. Türkiye’nin gözü İzmir’in üzerinde. İlçe başkanlarımızın çalışmalarından memnunum. Delege seçimleri öncesi hareketlilik beni umutlandırdı. Örgütü çok canlı görüyorum. Bunun en önemli nedeni de uzun yıllar sonra delege seçimlerini şeffaf ve demokratik şekilde yapma çalışmalarımız olacaktır. İlçe başkanları ve örgütümden beklediğim şey delege seçimlerinin bayram havasında geçmesidir. Davul zurna ile seçimleri yapalım” dedi. İl başkanı Bayır ve yönetim kurulu üyeleri saat 14.00’te ilçe belediye başkanları ile biraraya gelecek.

BAŞKANLAR İZMİR KOPNFERANSLARI İÇİN TOPLANDI
CHP İzmir İl Başkanı Bayır, Cumartesi mesaisinde, ilçe başkanlarının ardından ilçe belediye başkanlarını ağırladı. Bakırçay, Menderes ve Yarımada bölgelerinde yapılması planlanan İzmir Konferansları ile ilgili teknik detayların masaya yatırıldığı toplantıya 18 ilçe ve belde belediye başkanı katıldı. Bayır’ın, İzmir’in sorunlarına çözüm olması beklenen konferanslar dizisinin yer ve zamanı ile ilgili, başkanlardan görüş aldığı belirtildi.

KİMLER KATILDI?
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karşıyaka Belediye Başkanvekili Hüseyin Çalışkan, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu toplantıda bizzat yer aldı. Aliağa, Gaziemir, Kiraz, Ödemiş belediyelerinden de temsilciler katıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cemal 8 Ocak 2012 Pazar 00:16

rumuza adını yazamayıp partili yazanlar.. merak etmeyin azkaldı.. kemalide taco yu da izmirden chp den kovalıcaz...

Yorumu oyla      13      7  
partili 7 Ocak 2012 Cumartesi 23:21

vah emin amcan beklesin eski genel başkanını kardeşim il başkanının aldığı tedbirler senin emin amcanının canınımı sıktı ne güzel yıllardır,ilçe binasını kapat üyeye mahalle kafana göre delege seçimi yap sonra çık ortaya ben ilçe başkanı adayıyım de ve antidemokratik biçimde kazan,geçti bunlar arkadaşım gitti,emin amcanın genel başkanı.., artık demokrasi var partide üyelerinin listesini ve mahallelerde yapılacak sandık kurulucak varsa emin amcanının gücü gelsin başım üstüne,ama adam gibi olacak

Yorumu oyla      15      8  
yeter be 7 Ocak 2012 Cumartesi 16:49

acemi kompleks torbası bütün yönetimindeki şakçılarınıda al gel ödemişe her sandıkta bekle uzaydan gelmicek ya delegeler öylede öztürk böylede öztürk kazanır her sandıkta nöbet tut senin yüzünden binlerce kahveci parası verilecek şimdi

Yorumu oyla      17      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Güven’den Silivri çıkarması
CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Ergenekon davası kapsamında tutuklu ...
“Başbuğ’un tutuklanması demokratikleşmeyi gösterir”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, ...
Karşıyaka'da yönetim düştü, Sürekli Ankara'ya davet edildi
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt, ilçe kongresinden bir ...
 
CHP'li muhaliflerden 'tüzük kurultayı' hamlesi
22 Aralık’ta reddedilen ‘tüzük kurultayı’ isteği sonrası, CHP’li muhalifler ...
Bahçeli: Kimse TSK’yı terör örgütü olarak gösteremez
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Konumu ve görevi ne olursa olsun, hiç ...
İşçi Partisi: TSK kurumsal olarak hedef alınmıştır
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. H. Tugay ...
 
Demirtaş: Başbuğ'un tutuklanması sıradan değil
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İlker Başbuğ'un tutuklanmasının ...
Tunus’tan; yönetime övgü, AK Partiye eleştiri
CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, ‘hülle’ tartışmalarının ardından ...
Cumhurbaşkanı'ndan Başbuğ hakkında ilk yorum
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanması ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva