HABERLER>POLİTİKA
7 Ocak 2012 Cumartesi - 10:02

Karşıyaka'da yönetim düştü, Sürekli Ankara'ya davet edildi

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt, ilçe kongresinden bir gece önce telefonlarını kapatıp kayıplara karışmanın bedelini yönetimden düşerek ödedi. Ak Parti İl Başkanlığı’ndan yapılan yönetimin düştüğü açıklamalarının ardından Kerem Ali Sürekli Ankara’ya davet edildi.

Karşıyaka da yönetim düştü, Sürekli Ankara ya davet edildi

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt, ilçe kongresinden bir gece önce, yönetim listesi üzerinde yaşanan tartışmalar nedeniyle telefonlarını kapatıp kayıplara karışmıştı. Kendisine ulaşamayan İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve İzmir Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Abdullah Cantimur, polise bile ihbar da bulunmuş, ilçe kongresi ileri bir tarihe kadar ertelenmişti. Yaşanan bu tatsız olay sonrasında, genel merkez Bozkurt’un aday olmamasını istemişti. Başkan Bozkurt’un kongre için aday olmakta ısrarcı olması üzerine harekete geçen İl Başkanı Akay dün geceden itibaren ilçe yönetim kurulu üyeleri ve yedek üyelerin istifalarını almaya başlamıştı. Akşam saatlerinde beklenen haber geldi ve İlçe yönetiminin düşmesi için gerekli istifa sayısına ulaşıldığı belirtildi. Bozkurt, altında bulunan yönetim kurulu üyelinin istifası nedeniyle başkanlıktan düştü. Önümüzdeki günlerde yapılması planlanan kongre için genel merkezin yeni bir aday göstermesi bekleniyor. AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kerem Ali Sürekli’nin bu süreçte başkan adayı olarak gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.
 
Yönetimin düştüğü haberi ile ilgili değerlendirme yapan Tuncay Bozkurt, "Henüz bana tebliğ edilen resmi bir bilgi yok. Eğer düşmüşsek de hayırlısı olsun" dedi. Bozkurt, genel merkezin bu hamlesine rağmen aday olup olmayacağı konusundaki soruları ise yanıtsız bıraktı.
 
“YÖNETİM MÜNFESİH HALE GELDİ”
AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Aziz Demir, Karşıyaka İlçe Yönetim ve yedek yönetim kurulu üyelerinin yönetim kurulu üyelik görevlerinden istifa ettiğini açıklayarak Karşıyaka İlçe Yönetimin münfesih hale geldiğini söyledi. Demir şunları kaydetti:
 
“Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulumuz, İlçe yönetim kurulu asil ve yedek üyelerimizin yönetim kurulu üyeliklerinden yapmış oldukları istifalar neticesinde münfesih hale gelmiştir. 28 asil ve yedek Yönetim kurulu üyelerimiz istifalarını İl Başkanlığımıza sunmuşlardır.
Yapılan istifalar neticesinde ilçe yönetimimizin tüzüğümüz ve teşkilat iç yönetmeliğimiz gereğince münfesih hale geldiği Genel Merkezimize bildirilmiştir. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sayın Kerem Ali Sürekli Bey de Genel Merkezimiz tarafından Salı Günü Ankara’ya davet edilmiştir. Genel Merkezimiz de Salı Günü yapılacak değerlendirmeler sonucunda Karşıyaka İlçemizde bundan sonra işleyecek süreç belli olacaktır.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şakir Turan 7 Ocak 2012 Cumartesi 21:43

Ömer Cihat Akay bey'e saygısızlık yapılmasın,parti menfaatlerini kendi menfaatinle karıştırmıyor.Partiye faydalı olabilecek kişileri ön plana çıkarıyor,lütfen anlamadan yorum yapmayın.

Yorumu oyla      13      11  
AHHA 7 Ocak 2012 Cumartesi 20:38

KÜÇÜK ADAMLARIN GÖLGELERİNİN BÜYÜDÜĞÜ YERDE GÜNEŞ BATIYOR DEMEKTİR.OK GİBİ DOĞRU OLSAM YABANA ATARLAR BENİ.YAY GİBİ EGRİ OLSAM ELDE TUTARLAR BENİ.HEYKEL HİKAYESİ Mİ.KELEBEK HİKAYESİ Mİ.KÜÇÜK ADIM MI BÜYÜK ADIM MI. VE ELBET KİMİN İÇİN.OK KİM YAY KİM.KİM HANGİ HEYKEL.KÜÇÜK ADAM KİM BÜYÜK GÖLGE KİM.VE KELEBEK KİM VE KİM KİMİN AVUCUNDA.

Yorumu oyla      15      7  
Emre A 7 Ocak 2012 Cumartesi 14:35

Karşıyaka artık hiç birşey eskisi gibi olmayacak.Siyaset brlikte yürüme sanatıdır.Bizler bunu beceremedik Tuncay Başkanın uğradığı haksızlık ve baskılar cabası ancak unutmamak lazım Sn.Genel Başkanımız Beyoğlunda uğradığı haksızlık ve baskılar sonrasında T.C. nin Başbakanı olduğu yola girdi. Hiç bir haksızlık yıldırmasın sizi Başkanım.Saygılar

Yorumu oyla      20      10  
Alnımız AK Yolumuz AK 7 Ocak 2012 Cumartesi 12:39

Torbalıda 2dönem seçim kaybeden ATİLLA KAYA ile Torbalıda işyeri Olan ÖMER CİHAT AKAY İzmiri ne hale getirdiler.Bıraksınlar bunlar. KARIŞMAYAN İLÇE KALMADI.İL BAŞKANI ALİ OSMAN KAYALAR OLSUN.

Yorumu oyla      18      7  
7 Ocak 2012 Cumartesi 12:15

tek kelimeyle sivil diktatörlük bunlar

Yorumu oyla      19      11  
ŞİRİNYERLİ 7 Ocak 2012 Cumartesi 12:03

Parti TÜZÜĞÜNE göre KONGRE SÜRECİNE girilmiş ve karar alınmışsa. SEÇİLMİŞ yönetimlerin İSTİFA,SAYISAL ORANLA DÜŞÜRME,GÖREVDEN ALMA olamaz,Tüzükle İLÇE SEÇİM KURULUNA SEÇİLMİŞ MAZBATA ile itiraz etseler SEÇİM kurulu aynı gün DURDURMA yapar,Ama durduranlar bir daha LİSTEYE giremez, "TEKADAY = ATAMA" oy sayısı önemli değil,bu Program,KEREM ALİ SÜREKLİ'nin İL BAŞKANLIĞINI engellemedir.saygılar.

Yorumu oyla      20      9  
EMEK VEREN AK PARTİLİ 7 Ocak 2012 Cumartesi 12:03

BİR PARTİLİ İL BAŞKANI ÖMER CİHAD AKAY VE EKİBİNİ ABDULLAN CAN TİMUR BEYFENDİYİ İL EKİBİYLE BİRLİKTE İZMİRİN BÜYÜK İLÇELERİNİN KENDİ DEDİKLERİ İLÇE BAŞKANLARINI DELEGELERE BASKI YAPARAK ÖMER CİHAD KENDİ KOLTUĞUNU KORUMAK İÇİN İLÇE BAŞKANLARINI SEÇTİRDİ.YAZIK OLUYOR AK PARTİNİN 2014 ÇALIŞMALARI MALESEF SINIFTA KALDI.TEBRİKLER!

Yorumu oyla      19      9  
izmirli 7 Ocak 2012 Cumartesi 11:56

bundan sonra sizlerle değilim yolunuz açık olsun birde bu halinizle büyükşehire adaysınız bu kadar yalan dolan yeter artık gene CHP götürür biz bakarız..

Yorumu oyla      19      9  
SAİT SAN 7 Ocak 2012 Cumartesi 11:48

BU TÜR OLAYLAR HOŞ DEĞİL. ZATEN İLÇE KONGRESİ ELİ KULAĞINDA, NEDEN BU REZİLLİKLERE MEYDAN VERİLİYOR ANLAŞILMASI GÜÇ?? TUNCAY BEY BİLDİĞİM DUYDUĞUM KADARI İLE DÜZGÜN BİR KİŞİLİK. İKTİDAR KAVGASI İÇİN İFTİRA VE AYAK OYUNLARI YÜZÜNDEN AKPARTİ İZMİR DE YETERİNCE GÜÇLÜ OLAMIYOR... SEÇİM, DELEGE VS HEPSİ BİNDİRİLMİŞ KIT'ALARDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL. DEMOKRASİ TEŞKİLATLARINDA YOK AK PARTİNİN. BAYRAKLI BU KONUDA ÖNCÜ OLDU DARISI DİĞER İLÇELERE..

Yorumu oyla      17      10  
KIYASETTİN BAĞCI 7 Ocak 2012 Cumartesi 11:28

10 AYLIK İL BAŞKANI AK PARTİ İZMİR'İ BU DURUMA GETİRDİYSE TAKDİR ETMEK LAZIM BAŞARI BÜYÜK

Yorumu oyla      14      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li muhaliflerden 'tüzük kurultayı' hamlesi
22 Aralık’ta reddedilen ‘tüzük kurultayı’ isteği sonrası, CHP’li muhalifler ...
Bahçeli: Kimse TSK’yı terör örgütü olarak gösteremez
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Konumu ve görevi ne olursa olsun, hiç ...
İşçi Partisi: TSK kurumsal olarak hedef alınmıştır
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. H. Tugay ...
 
Demirtaş: Başbuğ'un tutuklanması sıradan değil
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İlker Başbuğ'un tutuklanmasının ...
Tunus’tan; yönetime övgü, AK Partiye eleştiri
CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, ‘hülle’ tartışmalarının ardından ...
Cumhurbaşkanı'ndan Başbuğ hakkında ilk yorum
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanması ...
 
AK Parti'den 'Vekillere kıyak emeklilik'te geri adım
AK Parti, Cumhurbaşkanı'nın veto ettiği ve muhalefetin tepki gösterdiği ...
CHP Lideri'nden Başbuğ'un tutuklanmasına ilk yorum
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un ...
Atalay: Evet, Başbuğ’u biz atadık
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva