HABERLER>POLİTİKA
7 Nisan 2011 Perşembe - 08:41

CHP’de oylama krizi büyüyor

Tacettin Bayır ile Sıtkı Kürüm arasında ‘diploma’ kavgasının ardından bu kez de oylama krizi yaşandı. EGE TV’de canlı yayına çıkan Bayır, dün il başkanlığında yapılan toplantıya katılmayan Kürüm’ü, Genel Merkez’e giderek aday kulisi yapmakla eleştirdi.

CHP’de oylama krizi büyüyor

Fırat Soylu/Egedesonsöz - CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’in dün il başkanlığı binasında gerçekleştirdiği ‘mini oylamaya’ yeni bir krize daha neden oldu.  EGE TV’de yayınlanan Ana Haber bültenine katılan CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’a, oylamaya katılmayan belediye başkanlarından Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün, Ege’de Sonsöz’e verdiği demeçte dile getirdiği sert sözler soruldu. Canlı yayınlanan programda Kürüm’ün açıklamalarına çok sert yanıt veren Bayır, Başkan Kürüm’ü parti hiyerarşisine uymamakla suçladı. Yapılan oylamaya katılmayan Kürüm’ün, yapılan oylamayı eleştirmesini doğru bulmayan ve açıklamalarını yersiz olduğunu dile getiren Bayır, “Sayın Belediye Başkanı toplantıya katılmayarak Ankara’ya gitmiş. Sanırım kendisinin aday olmasını istediği kişilerle ilgili kulis çalışmaları var. Önce toplantıya katılmasını beklerdim. Toplantıya katılmadan bu tür açıklamalar yapması doğru değil” diyerek sert bir çıkış yaptı.  
“KİMİN SEÇİMİ KAZANACAĞINI BENDEN İYİ BİLEMEZ”
Kendisini eleştiren Bayır’ın sözlerini televizyondan takip eden Belediye Başkanı Kürüm’den yanıt ise gecikmedi. İl Başkanı Bayır’ın Genel Merkez’e gitmesini eleştirme hakkının olmadığını belirten Kürüm, “Ben belediye başkanı olarak destek verdiğim kişilerin olması kadar normal bir şey olamaz. Karabağlar’da kiminle seçimi kazanacağımı benden iyi bilemez. 400 bin’den fazla nüfusu olan bir ilçenin belediye başkanıyım. Bir milletvekili daha kazanmak için, kimlerle oy kazanacaksam onları destekliyorum” dedi.
DİPLOMA KRİZİ YAŞANMIŞTI
İl Başkanı Tacettin Bayır ile Karabağlar Belediye Başkanı Kürüm arasında daha öncede ‘diploma krizi’ yaşanmıştı. 2009 yerel seçimlerinde Karabağlar’dan il genel meclis üyesi adayı olan Bayır’ın, başvuru dosyasında ‘diploması’ olmadığı için 5. sıradaki adaylığı düşmüş, yerine 6. Sıradan aday gösterilen Sabahat Şahoğlu meclis üyesi seçilmişti. İl Başkanı atanmasının ardından seçilememe olayının gündeme gelmesinin ardından açıklama yapan Bayır, düşürülmesi olayında kendisine haber verilmediğini iddia etmişti. Bayır, dosyasındaki ‘eksik evrakları’ tamamladığını ancak ilçe başkanlığının bu evrakları YSK’ya iletmediğini söylemişti. Bayır’ın bu iddiaları üzerine açıklama yapan Karabağlar Belediye Başkanı Kürüm, Bayır’ın 5. sırayı beğenmediğini iddia ederek, ‘diplomasını’ getirmediği söylemişti. Bu açıklama üzerine arası açılan ikili, yan yana gelmekten kaçınır hale gelmişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
RUHİ EVCİMEN.MUHTAR.ÖDEMİŞ 8 Nisan 2011 Cuma 09:17

tacettin bayır a bu öfke niye.il başkanı gecesine gün düze katmış partimizin başarısı için olağanüstü çalışıyor.meyve veren ağacı taşlamaktan ne zaman vazgeçeceğiz.bu arkadaşlar tabii alışmışlar 80 LİK İL BAŞKANLARINI.genç ve üretken il başkanı istemiyorlar.

Yorumu oyla      22      8  
kerem güçlü 7 Nisan 2011 Perşembe 21:55

sıtkı kürümü kutluyorum. çok kimsenin yutkunup da söyleyemediğini sölyediği için

Yorumu oyla      16      13  
ilkay 7 Nisan 2011 Perşembe 19:04

CHP nin olduğu her yerde kriz var.CHP seferihisar'da ilçe örgütü genel seçimleri düşünebilecek durumda değiş çünkü haklı olarak bazı meclis üyeleri komisyon seçimlerde başkan soyer'in önerdiği isimlere karşı çıkarak oylamayı tamamladı.Sonuç olarak chp li muhalif meclis üyeleri ile DP li ve Akp li muhalefet üyelerinin uygun gördüğü isimler komisyonlara seçildi.Başkan TUNÇ SOYER İLÇESİNDE MUHALEFET DÜŞTÜ. Bütün meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleriyle ve chp ilçe örgütü ,ilçe başkanıyla aylardır münakaşalı olan Soyer'ın düştüğü bu durum bekleniyordu.

Yorumu oyla      14      11  
chp izmir 7 Nisan 2011 Perşembe 16:01

nasıl olurda karabağlar belediyesine laf atıyosun.sıktı başkan ve rezzak erten bu kadar çalışmasa allah aşkına chp kazanabilirmiydi?lütfen biraz emeğe saygı

Yorumu oyla      22      14  
gözde uçar 7 Nisan 2011 Perşembe 13:17

yaaaaa siz tacettin bayıın nasıl calısıgını goruyomusunuz? bı arastırın .gayette dogru bı secım en azından partıyı yemıyo! bıraz artık mantıklı dusunun ve mıllete laf sylemekten vazgecın herkesın bı bıldıgı vardır konusuyodur ıl baskanına saygı duymak lazım.

Yorumu oyla      21      14  
chp örgüt 7 Nisan 2011 Perşembe 12:24

ne oldu bukadar egolu olmayın yeter ya ilde sekreterin yok onu bile sana sıtkı kürüm gönderdi neyin şeklini yapıosun adam haklı gitti ankaraya karabağlar ilçesinde çalışabileceği adam için destek vermeye doğrusunuda yapıor.kazanılamayacağı kesin gözüyle bakılan o karabağlar bölgesini sıtkı başkanla abdürreezzak bey kazanmıştır.ispatı ortada yeter sayın tacettin bayır yeter bukadar da ihtiraslı olmaaaa

Yorumu oyla      21      18  
Nedim 7 Nisan 2011 Perşembe 11:30

Zaman göstermiştir ki, genel merkezin Tacettin Bayır tercihi çok başarısız olmuştur. Geldiğinden beri kavga-tartışma... Teşkilatlar kapışırsa, il başkanı yatıştırır. Ama il başkanı kapışırsa, onu kim yatıştırır?

Yorumu oyla      18      19  
cüneyt yılmaz 7 Nisan 2011 Perşembe 10:14

tüm küçük menderesin oyu bornavanın yarısı sen bornavada karşıyaka adaylarını görme sonrada yan gel

Yorumu oyla      14      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin İzmir listesi nihayet kesinleşti
Bayır ve Yüksel'in AKP'yi ikiye katladık açıklamaları, 358 aday başvurdu ...
Başbakan'ı doğruyu söylemeye davet etti
CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan son günlerdeki büyüme rakamlarının ...
CHP İzmir’de ‘oylama’ krizi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel’in, partili belediye ve ilçe başkanlarına ...
 
Engin Alan Silivri'den aday gösterilecek
MHP'nin tartışmalı milletvekili adayı Balyoz davası sanığı Engin Alan, ...
'Türkiye turuncudan kırmızıya boyanacak'
CHP 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Burak Oğuz, CHP Buca İlçe Örgütü’nü ...
BDP'den 'dini itaatsizlik' çağrısı
BDP lideri Selahattin Demirtaş, hükümet tarafından Güneydoğu’ya gönderilen ...
 
AK Parti’de 'çizik' iddiası
Sözcü Gazetesi’nin iddiasına göre, Bülent Arınç'tan Cemil Çiçek'e, Abdülkadir ...
Çakmak: İzmir'e hizmet için yola çıktım
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İkinci Bölge Milletvekili Aday ...
Piriştina: Toplumla iç içe olacağım
İzmir'in 7 yıl önce vefat eden Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın CHP ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva