HABERLER>POLİTİKA
6 Nisan 2011 Çarşamba - 17:50

Başbakan'ı doğruyu söylemeye davet etti

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan son günlerdeki büyüme rakamlarının gerçeği yansıtmadığın ifade ederek, Erdoğan’ı bir kez olsun gerçekleri söylemeye davet etti.

Başbakan ı doğruyu söylemeye davet etti

İZMİR – İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan Başbakan Erdoğan’ı yaptığı yazılı açıklamayla soru yağmuruna tuttu. İnsani gelişmişlikte 83’üncü, demokraside 89’uncu, Gelir dağılımında 131’inci, yoksulluk sıralamasında, 56’ncı, Kişisel alım gücünde, 61’inci, Refahta 80’inci, İnsan haklarında, 78’inci, Can güvenliğinde, 65’inci, Basın özgürlüğünde, 106’ncı, Yaşanabilirlikte 58’inci,  Beslenmede, 73’üncü, Çocuk sağlığında, 97’nci, İnsan ömrü ortalamasında, 98’inci olduğumuzun Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)’yla ortaya koyulmasına rağmen Başbakan Erdoğan’ın  5 Nisan 2011 günkü grup toplantısında ; ‘Türkiye ekonomisinin 2010 yılının son çeyreğinde 9,2 ile Çin ve Singapur'dan sonra dünyada üçüncü büyüme oranını yakaladığını açıkladığını belirten Selçuk Ayhan “2010 yılının tamamında ise büyüme tahminlerinin, çok çok üzerinde yüzde 8,9 olarak gerçekleştiğini ki bunda da Avrupa ve OECD ülkeleri arasında Türkiye’nin birinci sıraya geldiğini’, ‘hatta kişi başına milli gelir seviyesinin 2008'deki gibi 10 bin doları aşarak 10 bin 79 seviyesine ulaştığını’ TV ekranlarının karşısında tüm dünyaya ilan etmiştir. Ben buradan soruyorum Sayın Başbakana büyüyen ne?” dedi.

Büyüyen Ne?
Birleşmiş Milletlerin İnsani Gelişme Raporu’na karşın Sayın Başbakan gerçekleri örtmeye ve kamuoyundan gizlemeye devam etmektedir diyen Selçuk Ayhan “ Sayın Başbakan’a sormak istiyorum; Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) çerçevesinde hazırlanan İnsani Gelişme Raporu da mı yalan? Büyüdüğünü söylediğiniz şey; çocuklarınızın, damatlarınızın ve yandaşlarınızın şirketleri mi? Yoksa ülkemizin ormanlarını, su havzalarını, tarım alanlarını hallaç pamuğu gibi atan yabancı maden şirketlerinin sayısı mı? Büyüyen ne Sayın Başbakan? Yapılan imar değişiklikleri ile yandaşların göklere uzanan plazaları mı, yoksa tarlasına icradan el konulan çiftçilerimiz ile işyerlerini kapatan esnaf ve sanatkârların sayısı mı? Ne büyüdü Sayın Başbakan? Haraç mezat yabancılara peşkeş çektiğiniz kamu tesisleri ve şirketlerinden sokağa atılan emekçilerin sayısı mı? Yoksa eş, dost ve yandaşlarınız tarafından yağmalanan kamu varlıklarının büyüklüğü mü?” dedi.

Başbakan neyle övünüyor anlamıyorum
Türkiye’nin içinde bulunduğu durum açıkken Başbakan Erdoğan’ın neyle övündüğünü bir türlü anlayamadığını dile getiren Ayhan “ Başbakan neyle övünüyor anlamıyorum ,Cumhuriyet tarihindeki rekor seviyelere ulaşana cari açıkla mı? Kadına artan şiddet ve kadın cinayetleriyle mi?  Kadın ve çocuklara artan tecavüz olaylarıyla mı? Artan boşanmalarla mı? Esnaf ve sanatkârlara ait kapanan iş yerleriyle mi? 20 milyonun üzerin yoksulluk sınırında yaşayan yurttaşımızla mı? Yoksa yatağına aç giren 1 buçuk milyon bu ülkenin insanıyla mı?” dedi.
 
Yolsuzlukolaylarının gerçekleştirdiği ülkeler sıralamasında dünyadaki ilk altı ülkenin içinde yer aldığımızı belirte Ayhan “Lütfen ülkemin insanlarını yanıltmaya son verin Sayın Başbakan. Açlık sınırını bir simide indirgeyen, rakam oyunlarıyla kişi başına düşen milli geliri bir gecede 10 bin dolarlara çıkaran TÜİK’ in şaibeli, gerçeklerden uzak verileri ile bu ülkenin insanlarını yanıltmaktan vazgeçin” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
huseyın polat 9 Nisan 2011 Cumartesi 00:05

bayraklı ılce baskanı sayın leven olcerın dusuncelerıne katılmıyorum hangı ılcebaskanı ılce yönetımını toplayıpta aday belırleme konusunda bır toplantı ypmıstır dogrusu merak edıyorum bu yontem sonderece yanlıstır ve sakıncalıdır burda yapılan ılce yönetımını ve beledıye baskanlarımızı örgutle karsı karsıya getırmektır son derece yanlıstır bu yanlısa genel merkez dur demıstır

Yorumu oyla      12      6  
efkan muhtar 7 Nisan 2011 Perşembe 12:16

ne kadar gerçekcisin vekilim

Yorumu oyla      12      6  
mehmet atman 7 Nisan 2011 Perşembe 10:12

sayın selçuk ayhan seçim sürecine girilince aklınıza geldi heralde milletvekili olduğunuz okey masalarından kalkıp soru önergesi vermişsiniz. tebrik ediyorum

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de ‘oylama’ krizi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel’in, partili belediye ve ilçe başkanlarına ...
Engin Alan Silivri'den aday gösterilecek
MHP'nin tartışmalı milletvekili adayı Balyoz davası sanığı Engin Alan, ...
'Türkiye turuncudan kırmızıya boyanacak'
CHP 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Burak Oğuz, CHP Buca İlçe Örgütü’nü ...
 
BDP'den 'dini itaatsizlik' çağrısı
BDP lideri Selahattin Demirtaş, hükümet tarafından Güneydoğu’ya gönderilen ...
AK Parti’de 'çizik' iddiası
Sözcü Gazetesi’nin iddiasına göre, Bülent Arınç'tan Cemil Çiçek'e, Abdülkadir ...
Çakmak: İzmir'e hizmet için yola çıktım
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İkinci Bölge Milletvekili Aday ...
 
Piriştina: Toplumla iç içe olacağım
İzmir'in 7 yıl önce vefat eden Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın CHP ...
BDP ‘sivil itaatsizliği’ Meclis’e taşıdı
BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, partisinin sivil itaatsizlik eylemini ...
Demirsoy'dan 'demir' gibi bildiri
CHP 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Yüksel Demirsoy, yayınladığı bildiri ile vatandaşları uyardı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva