HABERLER>POLİTİKA
6 Nisan 2011 Çarşamba - 16:43

CHP İzmir’de ‘oylama’ krizi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel’in, partili belediye ve ilçe başkanlarına yaptırdığı aday oylaması İzmir örgütünde çatlak yarattı. Kendisi de aday olan Yüksel’in yoklamasının genel merkezden habersiz olduğu iddia edildi.

CHP İzmir’de ‘oylama’ krizi

Fırat Soylu/Egedesonsöz - CHP İzmir Örgütü’nde aday listelerinin açıklanacağı 11 Nisan öncesi “oylama” krizi çıktı. Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’in, dün il başkanlığında il yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra ilçe başkanları ve 38 belediye başkanı üzerinde yaptığı ‘mini yoklaması’ ortalığı karıştırdı. “Listelerde görmek istediğiniz en az 7, en çok 10 adayın ismini yazın, listelerde görmek istemediğiniz isimleri yazınız” gibi soruların yöneltildiği ilçe ve belediye başkanları şaşırırken, bir kısmı bu durumu eleştirdi. Sayıları henüz kesinleşmese de 300’e yakın aday adayının önemli bölümü sürpriz oylamayı eleştiren görüşlerle genel merkezi telefon yağmuruna tuttu.

Aday adayları mini yoklamaya ilişkin, yönetim kurulunun iki ayrı bölge için de oy kullanmasını, İzmir’den sorumlu isimler dururken yoklamanın rakipleri Yüksel tarafından yapılmasını, sonucun açıklanmaması gibi pek çok temelde eleştiri yönelttiler. Oylamaya Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm katılmadı.
 
TACETTİN BAYIR BOŞ OY KULLANDI
Genel Merkezin İzmir’deki aday belirleme sürecinde Genel Başkan Yardımcıları Süheyl Batum, Volkan Canalioğlu ve Engin Altay’ı görevlendirildiği belirtilirken, Yüksel’in İzmir’den sorumlu olmamasına karşılık oylamayı yapan olması tartışmaların ana konusunu oluşturdu. İl Başkanı Tacettin Bayır’ın da tarafsızlığını ortaya koymak adına boş oy kullandığını açıklaması dikkat çekti. Bayır, “Genel Merkezimiz İzmir’de birden fazla yöntemle aday belirlemesi yapacak. Bu yüzden dün yapılan oylama aday belirleme sürecine etki eden bir oylama değildir. Sayın Genel Başkan Yardımcımızın örgütün düşüncesini almak istemiştir. Ben tarafsızlığımı ortaya koymak adına boş oy kullandım. Bunu da açıkça dile getirdim” dedi.
 
ALABAY: DOĞRU BİR ÇALIŞMA OLDUĞUNU SÖYLEYEMEM
CHP’de bölünmeye neden olan oylamaya katılanların büyük çoğunluğunun isim belirtmediği öğrenilirken, oylamaya katılan ilçe başkanlarından bazıları da yapılanın şık olmadığı görüşünü dile getirdi. Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, yapılan oylamanın sağlıklı olmadığı görüşünü dile getirerek, “Bize Genel Merkezin bilgisi var denildi. Ben aday belirleme sürecinde etkisi olacağını düşünmüyorum, çok da doğru bir çalışma olduğunu da söyleyemem. Ama Genel Başkan Yardımcımız söyleyince katılmak zorunda kaldım. İlçemizde ve bölgemizde çalışmalarını beğendiğimiz, partimize yararlı olacağını düşündüğümüz isimleri yazdım. Gerekli olan düşüncelerimi aktardım. Katılımcı olarak isim belirtmemiz gerekmiyordu bu yüzden kendi ismimi yazmadım” dedi. Oylamaya tepkili olduğu konuşulan isimlerden biri olan Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, açıklama yapmayacağını söylemekle yetindi.
 
ÖLÇER: TEPKİLER ABARTILIYOR
Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer ise yaşanan tepkilerin abartıldığını, Yüksel’in gözetiminde yapılan oylamanın sadece ilçe örgütlerinin nabzını tutmak adına yapıldığını belirtti. Ölçer, “Bu tür olaylarla partimizin yıpratılmasına gerek yok. Önemli olan partimize katkı koyan isimlerin belirlenmesidir. Genel Başkan Yardımcımız da Genel Merkezden aldığı yetki dâhilinde böyle bir çalışma yapmıştır. Kendisi bu elde edilen bilgileri Ankara’ya iletecektir. Kimsenin küsüp, gücenmesine gerek yoktur. Bu yapılanın dışında bir çok yöntem kullanılarak adaylarımız belirlenecektir” diye konuştu.
 
ASKER GÜNEŞ: ADIMI YAZMADIM
Narlıdere İlçe Başkanı Asker Güneş ise, oylamanın çok önemli bir çalışma olmadığını belirterek, “Ben bağlayıcı olmadığını düşündüğüm için kendi ismimi yazmadım. Bu yüzden yapılmamış alsaydı daha iyi olurdu. Çünkü çok şık bir durum değildi. Benim ilçemden sadece 13-14 aday adayı arkadaşımız var. Bölgemde 140’dan fazla aday adayı arkadaşım var. Bu kadar çok aday adayı arasından benim yazdığım 7 ismin öne çıkacağını düşünmüyorum. Bizim için her aday adayı arkadaşımız aynıdır. Karar Genel Merkezimizindir. İzmir’de aday belirleme sürecinde farklı yöntemlerin uygulanacağını düşünüyorum. Sayın Genel Başkan Yardımcımızın yaptığını bir anlamda ‘ilçe başkanlarının nabzını tutmak olarak görüyorum” dedi.
 
KÜRÜM: ÇOCUK MU KANDIRIYORLAR
Mini oylamaya en ciddi tepki Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’den geldi. Genel merkezin bilgisi dışında aday adayı Alaattin Yüksel’in koordinatörlüğündeki oylamaya daha önce planlanmış bir programı yüzünden katılamadığını söyleyen Kürüm, “İzmir’den sorumlu MYK üyelerini aradım. Onların haberi yok. Milletvekili ağabeylerimiz genel başkan ve örgütlenmeden sorumlu genel başkan yardımcılarını aradı. Onların da haberi yok. 300’e yakın aday adayımız var. Ben bile 200’e yakınını tanımıyorum. Hiç tanımadığımız bu isimleri nasıl oylayacağız. Bu kentte uzun süredir siyaset yapıyorum. Böyle bir şey ne gördüm, ne duydum. Birileri birilerini öne çıkarmaya çalışıyorsa bunu bizim üzerimizden yapmasın. Sanki çocuk kandırıyorlar” dedi.
 
DURAK: YÖNTEM DOĞRU DEĞİL
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da oylamaya katıldığını belirterek, “Oylamanın genel merkezin bilgisi dâhilinde olmadığı söyleniyor. Sonucu etkileyeceğine inanmıyorum. Bu şekilde bir yöntemle listelerin belirlenmesinin doğru olduğunu da düşünmüyorum” dedi. Öte yandan konuştuğumuz pek çok belediye, ilçe başkanı ve aday adayı kritik süreç nedeniyle isimlerinin verilmesini istemedi.

ÜMİT YALDIZ'IN MİNİ YOKLAMANIN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ....

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
A.idris yavuzyılnaz 7 Nisan 2011 Perşembe 18:38

sEVGİLİ ARKADAŞLARIM,TARİHE ŞÖYLE BİR GÖZ ATALIM,PARTİ İÇİ DEMOKRASİ NİDALARI ATAN ALLADDİN YÜKSEL E SORALIM..SEN ÇOBAN ATEŞİNİN İÇİNDE NİYE VAR OLDUN..YANITLAMASINI İSTİYELİM.ÖN SEÇİM İSTER HALİN NİYE BİRDEN RAFA KALDRILDI..CHP SİYASETİNDEN BİR HABER OLAN HÜLYA GÜVEN VE EŞİNİ,BİR YERLERE TAŞIMAKMI,KENDİ MEVCUDİYETİNLE HAKKI ÜLKÜYÜ YANDAŞIN YAPMAK MI..YAZIK...SİZE İNANAN İNSANLAR KANDIRILDIĞINI GEÇTE OLSA ANLIYACAKLAR..PARANIN GÜCÜ BİR YERE KADAR..BEKLİYECEĞİZ VE GÖRECEĞİZ DE..PARTİ ELDEN GİTTİ..

Yorumu oyla      12      6  
konak''tan sinan 7 Nisan 2011 Perşembe 03:28

ARAŞTIRIN,ADAYLARIN ÇOĞU ANKARA'DA GENEL MERKEZE YIĞILMIŞLAR..KİME YAĞ ÇEKSEK DİYE..YAPTIKLARINI GMZLEMLEYELİM. 1-İLK OLARAK;MUHTARLARDAN İMZA ALMAK.İMZA VEREN MUHTARLAR KENDİ TARAFLI DÜŞÜNCELERİNİ İFADE EDER BÜTÜN MAHALLEYİ DEĞİL..BU YÜZDEN HİÇ ETİK DEĞİL.. 2-ODALAR,DERNEKLER;YİNE AYNI ŞEKİLDE ORADAKİLERİN ORTAK KARARI OLMADIĞI SÜRECE VERİLEN İMZALAR HİÇ ETİK DEĞİL. 3-BÖLGELERİNDE ÇALIŞMASI GEREKEN ADAY ADAYLARININ ŞİMDİ ANKARADA NE İŞLERİ VAR.ARAŞTIRIN ÇOĞU ANKARADA KAPI KAPI GEZİYORLAR..KOLTUK SAVAŞI ORADA DEĞİL İZMİRDE YAPILMALI..HİÇ ETİK DEĞİL. 4-PARTİ BÜYÜKLERİ İLE ARASI İYİ OLANLAR DAHA ŞANSLI,TORPİLLİ GURUBUNA GİRİYOR.HİÇ ETİK DEĞİL.. KISACASI KENDİNE GÜVENEN,BÖLGESİNDE ÇALIŞMA YAPAN HERKESE GÖNÜLDEN DESTEK VERİRİZ

Yorumu oyla      20      7  
dilaver 6 Nisan 2011 Çarşamba 22:24

sıtkı kürüm çocuk kandırmıyorlar ama sen yıllardır herkesi kandırıyorsun sonrada çıkıp delikanlı yorumları yapıyorsun...senden belediye değil sınıf başkanı bile olmaz...

Yorumu oyla      15      8  
Örgüt 6 Nisan 2011 Çarşamba 22:16

Gitti Abdülrezzak Erten ve ekibi, geldi Alaattin Yüksel ve ekibi. Allah aşkına, ne bu hırs, ego şişkinliği??? Müstakbel bir ön seçimde örgüt sizlere tarihin çöp sepetine atacaktır. Ya da bu yöntemle siz partiyi atacaksınız.

Yorumu oyla      16      7  
sado 6 Nisan 2011 Çarşamba 21:57

dün partiye küfredenler.küfredenleri koruyanlar aday.korkarım bu yağcı yalaka belediye destekli bukelemunlar aday olur.bayraklıyı batıranlar bayraklıdan aday.pes helal olsun belediyeye fırıldaklar sizi

Yorumu oyla      13      6  
erkan tek 6 Nisan 2011 Çarşamba 21:28

alaattin yüksel paralı olduğu için var bi kaç küçük belde başkanının rüzgarıyla esip duruyor baykalın hatası ise yanlış büyük başkan seçimi bu zamana kadar sansürlemediniz ama bbb olunca deiğşmeyin

Yorumu oyla      13      6  
AHMET 6 Nisan 2011 Çarşamba 20:29

ALAATTİN BEY KENDİ BÇLGESİNDE YAPSIN BU YOKLAMALARI.. KENDİSİ HEM MYK ÜYESİ HEM DE ADAY OLAN BİR KİŞİ NASIL ADAY SEÇİMİ İSTER.ETİK DEĞİL.YENİ YÖNETİM DEDİK.HEYECAN VAR DEDİK BU HEYECANI MİLLETİN KURSAĞINDA BIRAKMAYIN. KİMSE BİRİLERİNİ DESTEKLEMEZSİN.. ADAYLAR DOSYA VERMİŞ İNCELENSİN YUKARIDAKİLER GOOGLE DİYE BİR ŞEY VAR TÜM GAZETE HABERLERİ DE VAR ŞAİBESİ OLANLAR ORADA ÇIKAR. ESKİ YE DÖNDÜRMEYİN PARTİYİ BU SON ŞANS

Yorumu oyla      15      7  
Adnan Alabay Karşıyaka İlçe Başkanı 6 Nisan 2011 Çarşamba 20:19

Muhabiriniz görüşlerimi almak üzere beni aradığında İlçe binasındaydım ve yanımda bir sürü yönetici ve partililerimiz vardı.ben yapılanın şık olmadığını belirtmedim.Doğru bir çalışma olup olmadığı konusunda da kararı Genel merkez verir diye belirttim.Ayrıca,Bir ilçe başkanı olarak,genel başkan Yardımcım ve İl Başkanımın çağırdığı her toplantıyada gideceğimi ilave ettim.saygılarımla...

Yorumu oyla      14      6  
süleyman tekdemir 6 Nisan 2011 Çarşamba 20:18

Sayın Alladin Yüksel'in hiç bir etik değğere sığmayan bu davranışından dolayı hemen görevinden istifa etmesi gerekir. Genel Merkezin haberi bile olsa ahlaken doğru olmayan bu uygulamayı Sayın Alladdin Yüksel'in yapmaması gerekirdi. Bu andan itibaren Alladin Yüksel'in adaylığını sürdürebilmesi için mutlaka Genel Başkan Yardımcılığından istifa etmesi gerekir. Yada milletvekilliği adaylığından vazgeçmesi gerekir. Saygılarımla.

Yorumu oyla      16      7  
erkan tek 6 Nisan 2011 Çarşamba 18:44

bir sürü yağcı başkanın içinde delikanlı kürüm kaldı anlayın ya

Yorumu oyla      14      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engin Alan Silivri'den aday gösterilecek
MHP'nin tartışmalı milletvekili adayı Balyoz davası sanığı Engin Alan, ...
'Türkiye turuncudan kırmızıya boyanacak'
CHP 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Burak Oğuz, CHP Buca İlçe Örgütü’nü ...
BDP'den 'dini itaatsizlik' çağrısı
BDP lideri Selahattin Demirtaş, hükümet tarafından Güneydoğu’ya gönderilen ...
 
AK Parti’de 'çizik' iddiası
Sözcü Gazetesi’nin iddiasına göre, Bülent Arınç'tan Cemil Çiçek'e, Abdülkadir ...
Çakmak: İzmir'e hizmet için yola çıktım
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İkinci Bölge Milletvekili Aday ...
Piriştina: Toplumla iç içe olacağım
İzmir'in 7 yıl önce vefat eden Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın CHP ...
 
BDP ‘sivil itaatsizliği’ Meclis’e taşıdı
BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, partisinin sivil itaatsizlik eylemini ...
Demirsoy'dan 'demir' gibi bildiri
CHP 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Yüksel Demirsoy, yayınladığı bildiri ile vatandaşları uyardı.
Karadağ: Yatırımsızlığa son vereceğiz
CHP İzmir Birinci Bölge Milletvekili aday adayı Ayten Karadağ vatandaş ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva