HABERLER>POLİTİKA
6 Nisan 2011 Çarşamba - 11:55

BDP'den 'dini itaatsizlik' çağrısı

BDP lideri Selahattin Demirtaş, hükümet tarafından Güneydoğu’ya gönderilen kadrolu imamların arkasında namaz kılınmaması çağrısı yaptı.

BDP den  dini itaatsizlik  çağrısı

ANKARA - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MGK’da karara bağlanan ve terörle mücadele kapsamında hükümet tarafından Güneydoğu’ya gönderilen kadrolu imamların arkasında namaz kılınmaması çağrısı yaptı. Demirtaş şu görüşleri ortaya koydu:
 
“Halk Türkçü, Fethullahçı ve devletçi imamların etrafında, arkasında saf tutmasın. Çünkü dinimizde bu kavramların hiçbiri yoktur. Bu misyonla görevlendirilmiş özel ve siyasi görevlilerdir. Din kisvesi altında halka Türkçülüğü, devletçiliği, cemaatçiliği dayatan imamlardır. ‘Irkçı, devletçi, Fethullahçı imamların arkasında kimse saf tutmasın’ diyoruz.
 
MGK’da özel olarak, bölgeye özel imamların gönderilmesi kararlaştırılmıştır ki bu durum bölgeye özel bir istihbaratçı göndermenin bir başka şekli. Dini terörle mücadelede araç olarak kullanmak utanç verici bir durumudur. Devletin bu şekilde görevlendirdiği imamlar özel tim, korucu, kontra, JİTEM’den farklı bir amaç gütmüyor. Bunların 2011 versiyonu.”
 
Milliyet gazetesine açıklamalar yapan Demirtaş, sivil itaatsizlik eylemleri kapsamında BDP tarafından yapılan “sivil cuma” eylemini, “Dinimize bölücülük kattılar, sivil itaatsizlik değil sivil iradesizlik eylemi” diye eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Camilerde niye Kürtçe hutbeye izin verilmiyor” sorusu ile yanıt verdi.
 
“Sivil cuma” eylemlerinin BDP ya da DTK tarafından değil halkın kendi inisiyatifi ile yapıldığını belirten Demirtaş, “Sayın Başbakan şunun cevabını verebiliyor mu? Niye Kürtçe hutbe okutulmuyor? Ya da imam kendi bildiği şekilde hutbesini okuma hakkına sahip değil midir ki, hutbe Ankara’dan, devletin ağzıyla yazılıp gönderiliyor. Bu nedenle halkın da kendi inisiyatifi ile imamların arkasında saf tutmaması da doğaldır.
 
Bu BDP’nin çağrısı da değildir, halk kendiliğinden bunu yapıyor. İslamiyeti kendi çıkarları için kullanan Başbakan’ın kendisi ayrımcıdır. Dinimiz ayrımcı değildir, bütünleştiricidir. Bizim halkımız AKP’li değil, Allah’a inanıyor. Tayyip’e değil peygambere güveniyor. Bu nedenle Tayyip’in imamlarının arkasında saf tutmak zorunda değil” dedi.
 
KÜRTÇE VAAZA İZİN VERİLSİN
Camilerdeki düzenin devlete değil cemaate bırakılmasını ve Kürtçe vaaz okutulmasına izin verilmesini isteyen Demirtaş, “Meydanlarda kılınan namazlarda herkes Kürtçe vaaz dinliyor. Camiler devletin değil Allah’ın evidir. Camilerin içindeki düzen de cemaate ait olmalıdır, devlete değil. Camilerde bile hangi dille konuşulacağını devlet belirliyorsa bunun dinle alakası yoktur. Bırakın cemaat nasıl ibadet etmek istiyorsa öyle ibadet etsin” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
es es 6 Nisan 2011 Çarşamba 23:47

bunları toprak bile kabul etmez... İSYANA teşvik uymayın...

Yorumu oyla      12      6  
6 Nisan 2011 Çarşamba 22:41

bu aciklamalar mhp ye yariyor iki parti birbirine calisiyor hadi bakalim ulkucu genclere is dusecek sanirim gecmiste oldugu gibi allah yardimcimiz oolsun

Yorumu oyla      12      6  
melik malik 6 Nisan 2011 Çarşamba 13:46

sen caminin yolunu ne bilirsin ey allahın bunağı ki milleti camiden soğutuyorsun.sizde allah korkusu olsa idi insan öldürürmü idiniz.utanmadan bir de milletin önüne çıkıp konuşuyorsun

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’de 'çizik' iddiası
Sözcü Gazetesi’nin iddiasına göre, Bülent Arınç'tan Cemil Çiçek'e, Abdülkadir ...
Çakmak: İzmir'e hizmet için yola çıktım
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İkinci Bölge Milletvekili Aday ...
Piriştina: Toplumla iç içe olacağım
İzmir'in 7 yıl önce vefat eden Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın CHP ...
 
BDP ‘sivil itaatsizliği’ Meclis’e taşıdı
BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, partisinin sivil itaatsizlik eylemini ...
Demirsoy'dan 'demir' gibi bildiri
CHP 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Yüksel Demirsoy, yayınladığı bildiri ile vatandaşları uyardı.
Karadağ: Yatırımsızlığa son vereceğiz
CHP İzmir Birinci Bölge Milletvekili aday adayı Ayten Karadağ vatandaş ...
 
'Basılmayan kitabı on binler okudu'
CHP lideri Kılıçdaroğlu Ahmet Şık'ın basılmayan ve yasaklanan kitabını ...
Kumtuna: İzmir'in farkını göstereceğiz
AK Parti’nin İzmir’deki ‘ilk’ kadın il genel meclis üyesi Neşe Kumtuna, ...
CHP'de aday adayları masaya yatırıldı
İzmir’de önseçim yapmayan CHP Genel Merkezi, aday adaylarını örgüte sorma ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva