HABERLER>POLİTİKA
21 Ekim 2011 Cuma - 17:42

Özkan’dan Bornova’ya ‘altı müjde’

AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, Ankara’ya giderek ilçenin sorunlarını anlatırken yapılması gereken projelerle ilgili önemli görüşmeler yaptı. Özkan, Bornova için çok önemli olan 6 önemli konu için müjdeli haber getirdi.

Özkan’dan Bornova’ya ‘altı müjde’

Fatih Yapar/Egedesonsöz- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Bornova’da yapılacak işlerle ilgili çalışma yapılması istemesinin ardından AK Parti Bornova Teşkilatı çalışma başlattı. Bornova’nın yıllardır bitirilemeyen, kimisi yarım kalan projelerinin de aralarında olduğu ilçenin geleceğini etkileyecek çalışmalar Ankara’ya sunuldu. Başkent’te ilgili bakanlıklar başta olmak üzere İzmir milletvekilleri ile temas kuran Özkan, çalışmaların en kısa zamanda başlayacağını söyledi.
 
HASTANE İHALESİ TAMAM
AK Parti İlçe Başkanı Özkan’ın Ankara’ya götürdüğü ve hızlanmasını istediği çalışmalar arasında ilk sırayı Bornova Türkan Özilhan Hastanesi’nin ek binasının yapılması konusu yer aldı. AK Parti eski İl Başkan Yardımcısı Bülent Delican’ın Sağlık Komisyonu Başkanlığı yaptığı dönemde adımını attığı ve büyük oranda sonuçlandırdığı konuya son nokta konuldu. Hastanenin kapasitesinin arıtılmasını öngören çalışma ile ilgili ihalenin 31 Ekim tarihinde yapılacağı açıklandı. Hastaneye 200 yataklı ek bina ve poliklinik kazandırılması çalışmasının ilk somut adımı önümüzdeki günlerde atılacak. Çalışmaların kısa zamanda bitirilip yeni hizmet binasının faaliyete geçmesi planlanıyor.
 
ÜST GEÇİT
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın son İzmir turunda ziyaret ettiği ve inceleme yaptığı Bornova Kültür Merkezi projesi de Ankara’da görüşülen konular arasında yer aldı. Başkan Özkan, Kültür Bakanlığı ile yaptıkları görüşmede projenin 20013 yılında bitirilmesinin planlandığını söyledi. Özkan, ayrıca Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından kavşak çalışmaları devam eden Belkahve yokuşunda bulunan Benzin İstasyonu ve Dinlenme Tesisi arasına üst geçit projesini sundu. Özkan, yoğun geçişlerin yapıldığı karayolunda kaza tehlikesinin bulunduğu için bu kararı aldıklarını söyledi Proje kapsamında bir ayağı Atatürk Anıtı’nın bulunduğu yere gelen köprü için Anıtlar Kurulu’na rapor gönderilecek.
 
İLÇE EMNİYET BİNASI
Ankara’ya sunulan dosyaların içinde İlçe Emniyet Binası da yer aldı. Geçtiğimiz 27 Haziran’da yer tahsisi yapılan arazinin üzerine yapılacak inşaatın bir an önce başlatılması istendi. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nde yürütülen görüşmeler olumlu sonuç verdi. Bornova Ali Rıza Güven Camii’nin yakınında yapılacak olan 8 dönüm arazideki planlanan binanın büyük bölümünde kriminal araştırma merkezi kurulacak. Bornova Belediyesi’nin 25 yıllığına tahsis yaptığı arazide çalışmaların en kısa sürede başlayacağı ifade edildi.
 
TOKİ KONUTLARI GELİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bornova’nın birçok yerinde kent dönüşümü çalışmaları başlatırken başta Mevlana ve Pınarbaşı olmak üzere birçok alanın tespitini yapmıştı. Özkan, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ile görüşerek Bornova’da iki noktaya dar gelirliler için konut yapılmasını istedi. AK Parti Milletvekili Aydın Şengül’ün de destek verdiği çalışma kapsamında İzmir’e önümüzdeki günlerde TOKİ heyeti gelerek belirlenen iki yerde inceleme yapacak.
 
OKULLAR MUHTARLIKLARA
Bornova’nın sorunları arasında yer alan konulardan birisi de köylerdeki okullar oldu. Başta Çamici ve Eğridere köyleri olmak üzere 12 köyde bulunan kullanılmayan okulların muhtarlıklara devredilmesi istendi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün protokolde ‘istediği zaman geri alabilir’ ibaresiyle muhtarlıklara devrettiği okulların kesin olarak muhtarlıklarda kalması istendi. İlçe Başkanı Özkan, bu çalışma ile birlikte bazı muhtarlıkların okul ve bahçelerinde yerleri kiraya vererek çalışma yaptıklarını, köye gelir geldiğini söyledi.
 
AİLE HEKİMLİĞİ GENİŞLETİLSİN
İzmir Milletvekillerinden Nesrin Ulema’nın da destek verdiği ‘her mahalleye aile hekimi’ önerisi Ankara’ya giden dosyada yerini aldı. İlçenin bazı mahallelerinin 7–8 bin nüfusu olmasına rağmen aile hekimliği için başka yerlere gönderilmesinin problem oluşturduğu ifade edildi. Hasta vatandaşların otobüslerle başka mahallede bulunan doktora gitmesinin zor olacağı belirtilirken ilçe genelindeki sayının arttırılması talep edildi.
 
HİÇ BU KADAR MUTLU OLMAMIŞTIM

Bornova’da yaşayan vatandaşların yıllardır beklediği yatırımların bulunduğu belirten İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, “Geniş bir dosya hazırlayarak ilgili bakanlıkları ziyaret için Ankara’ya gittik. 10 yıldır AK Parti’de siyasetin içinde olan birisi olarak hiç bu kadar mutlu ve heyecanlı olmamıştım. Kapısını çaldığımız herkes bizimle ilgilendi ve ilçemizin taleplerini değerlendirdi. Çok yakın zamanda hastane ile birlikte bu çalışmalardan olumlu gelişmeler elde edeceğiz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
matrak 22 Ekim 2011 Cumartesi 11:25

sayin ilçe başkanı sen siyasi ilçe başknısın eğer bir hizmet yapılaçaksa vekiller bakanlar açıklasın sen partinin siyasi işlerıyle ilgilen partını bornovada temsil et bu işlerı başkası açıklasın dikkat et ilçe başkanlığında gitmesın binalı bey inşallah okumaz bu yazıyı

Yorumu oyla      14      7  
soner 22 Ekim 2011 Cumartesi 11:23

kim tutar seni başkan

Yorumu oyla      14      6  
Zafer 22 Ekim 2011 Cumartesi 01:17

Bir Bornovalı olarak yapmış olduğunuz hizmetler için size teşekkür ediyor saygı duyuyorum başkanım. Allah'ın izniyle daha büyük hizmetler için sabırla ve hevesle sizi Bornova'nın Belediye Başkanı olarak görmeyi istiyoruz.Durmak yok yola devam Başkanım

Yorumu oyla      16      7  
mrtklk 22 Ekim 2011 Cumartesi 00:27

yıllardır bornova bu tür hizmetleri hiç görmedi sonuna kadar arkandayız başkanım

Yorumu oyla      15      7  
bornovalı 22 Ekim 2011 Cumartesi 00:02

başkanlarım yeter artık teşkilat içi meseleleri bırakalım bornova başkanımız gibi ilçemizin sorunlarıyla ilgilenelimm. tebrik ediyorum başkan

Yorumu oyla      15      7  
İLYAS 21 Ekim 2011 Cuma 22:37

TEBRİKLER BAŞKAN,SORUNLARI İLETMEDİĞİN ZAMAN KİMSENİNDE HABERİ OLMAZ,DOSYA ELLERİNDE İSE HATIRLATMAK KOLAY OLUR.İLÇENİN ÖNEMLİ PROJELERİ OLDUĞU KANAATİNDEYİM.SAYGILAR.

Yorumu oyla      20      7  
helal sana başkan 21 Ekim 2011 Cuma 18:46

bornava seninle güzelleşecek darısı bayraklıya

Yorumu oyla      17      6  
hüseyin ahmetoğlu 21 Ekim 2011 Cuma 18:28

işte ak parti ayrıcalığı böyle bir şey.her ilçe başkanı bir atom karınca gibi çalışarak ilçelerin gelişimine katkı koyuyorlar.bornova ilçe başkanımı kutluyorum.

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BBP’den ‘dil sürçmesine’ sert tepki
Büyük Birlik Partisi İzmir İl Başkanı Bereket, ‘PKK’ya silahları göm’ ...
Çıray, Başkan Batur'u ziyaret etti
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül ...
Erdoğan'ı kendi sözleriyle vurdu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin terör sorununa çözüm üretemediğini ...
 
AK Parti İzmir'in kasası görevi bıraktı
Parti’nin İzmir’deki kasası olarak tanımlandırılan Mali ve İdari İşlerden ...
Güven'den şehit ailelerine ziyaret
CHP İzmir Milletvekili ve CHP PM Üyesi Prof. Dr. Hülya Güven ile CHP İzmir ...
Muhalefetten hükümete tam destek!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu Hükümete çağrıda bulunarak, ''Bir kişinin daha ...
 
Erdoğan çağırdı Barzani geldi
TSK'nın Hakkari'deki terör saldırılarının ardından Kuzay Irak'taki terör ...
Bahçeli'den AK Parti'ye terör için 7 öneri
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Meclisimiz üzerine düşeni fazlasıyla ...
TBMM'de kapalı oturumda kavga
TBMM Genel Kurulunda, terör konusundaki genel görüşme için kapalı oturuma ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva