HABERLER>POLİTİKA
3 Aralık 2014 Çarşamba - 13:31

CHP’de ‘Engin’in yardımcısı’ndan şok çıkış: Yönetim…

CHP Genel Merkezi parti yönetimlerinde görev alan kişilerin milletvekili adaylığı için son tarihi 25 Aralık olarak açıklarken İzmir’de görevi bırakacağını açıklayan İl Başkanı Ali Engin’in yerine gelecek isimler tartışılmaya başlandı. Birçok isim gündemdeki yerini korurken İl Başkan Yardımcısı Yekta Varnalı’dan açıklama geldi. Varnalı, “Yönetim görev süresini doldurdu. Birçok kişi milletvekili adaylığı için istifa edecek. Toplu halde istifa edip genel merkezin elini güçlendirmeliyiz. Bu yönetim seçimleri götüremez” dedi. İl Başkanı Engin ise yönetimin sağduyusuna güvendiğini ifade etti.

CHP’de ‘Engin’in yardımcısı’ndan şok çıkış: Yönetim…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Genel seçim öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ön seçim çıkışı ile hareketlenen İzmir İl Örgütü’nde birçok isim milletvekili adayı olmak için çalışmaları başlattı. Yerel seçimde Karşıyaka Belediye Başkanlığı’na talip olan fakat genel merkezin ‘görevde kal’ talimatı doğrultusunda çalışmaları sürdüren İl Başkanı Ali Engin ise görevi bırakacağını açıklamıştı. 15 Aralık’ta genel merkeze gidip durum değerlendirmesi yapacak olan Engin’in yerine gelecek isimler de konuşulmaya başlandı.
 
Parti tüzüğü gereği yönetim içinden ya da dışından atanacak bir kişinin başkanlık yapabileceği İzmir İl Örgütü’nde görev alan Yekta Varnalı’dan çarpıcı bir açıklama geldi. Varnalı, istifaların sayısının çok olacağını, doğal olarak mevcut yönetimin yedeklerden gelenlerle dinamizmini kaybedeceğini söyledi. İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yakınlığı ile bilinen Varnalı yaptığı açıklamada yönetimin tamamen istifa etmesini istedi.



Varnalı, “Mevcut yönetime ben yedeklerden geldim. Bir arkadaşımızın görevi bırakmasından sonra listeden yönetime girdim. Göreve gelirken de ‘il başkanı ile geldim, il başkanı ile giderim’ demiştim. İl başkanı istifa etme kararı aldığına göre benim de yönetimde durmamın anlamı yok. İl başkanlığı ya da milletvekili adaylığı konusunda bir düşüncem bulunmuyor. Çünkü verdiğim sözü tutacağım. Partimizin tüzüğü bellidir. Yönetim içinden yada dışından bir kişi il başkanı olabilir. Bana göre istifa edecek sayısı çok olduğundan yedeklerden gelecek isimlerle süreç yürütülemez. Bir uyum problemi, karışıklık çıkacaktır. O yüzden şu anki yönetim görevinden istifa etmelidir” dedi.
 
GENEL MERKEZ GÜÇLÜ OLSUN
Parti genel merkezinin örgütlere gönderdiği genelgede kendilerine danışılmadan yönetimler içinden bir ismin belirlenmemesini istediğini anlatan Varnalı, “Mevcut yönetim Haziran 2014’te iki yıllık görev süresini doldurdu. Aradan geçen zamanda yıprandı. Yorgunluk var. Yedeklerden gelen isimlerle oluşacak yönetimde karmaşıklık oluşacak. Genel merkezimizin elini güçlendirmeli ve hep birlikte görevi bırakmalıyız. Sekiz kişinin istifa edip yedeklerden yeni sekiz ismin geleceğini beklemek yerine 16 kişinin de tamamının görevini bırakması lazım. Genel merkez de seçime gidecek yeni ekibi rahatlıkla belirlesin, süreç sağlıklı ilerlesin” diye konuştu.
 
ENGİN KATILMADI
İl Başkanı Ali Engin de, partinin yönetiminin kendi içinden ya da dışından bir ismi il başkanı olarak belirleyebilecek yapıda olduğunu söyledi. Engin, “Çeşitli öneriler mutlaka gündeme gelir. Ama partimizin tüzüğüne göre biz çarşaf liste ile seçime gittik. Zaten yerel seçim öncesinde istifa edenler oldu. Şu anda yedek listeden gelenler ile süreci yürütüyoruz. Bana göre istifa eden sayısı 5’i geçmez. Geçse bile yeni arkadaşlarımızla uyumlu bir süreç yürütülür. Bundan önce nasıl çalışmalar iyi olduysa bundan sonra da öyle devam eder. Ben toplu halde istifanın parti ilkelerine ve çarşaf listenin önemine aykırı olduğunu düşünüyorum. Bana göre doğru değil. İstikrarlı, kavgasız bir yönetim oluşacağına inanıyorum. Partideki arkadaşlarımın da sağduyusuna güveniyorum” dedi.


 
KİMLER GÜNDEMDE?
Öte yandan CHP’de Engin’in istifa etme kararını açıklamasının ardından yerine geçebilecek isimler de tartışılmaya başlandı. Birçok isim “yönetim içinden seçim yapılsın” derken bazı isimler de “dışarıdan il başkanı” formülü üzerinde duruyor. Yönetimin tamamen yenilenmesi fikrinin bazı milletvekilleri tarafından da sıcak karşılandığı dile getiriliyor. Partide, il başkanlığı için başta Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel olmak üzere Celal Yıldız, Osman Peri, Orhan Karaoğlu gibi isimler de konuşuluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi Avukat Murat Bakan’ın da görev için ismi konuşuluyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nurettin yemez 4 Aralık 2014 Perşembe 21:12

Murat Bakan gibi siyaseti etik ve ahlak üzerine kurmus bir siyasetçi gerçek anlamda İzmir'e değer katarak partiyi yüceltecektir.

Yorumu oyla      12      6  
nurettin gelmez 4 Aralık 2014 Perşembe 18:22

il başkanlığı için aziz beyin oğlu olsun veya Alaattin yüksel hem vekil hem il başkanı olabilir.aziz bey hem belediye hem il başkanı olabilir.zaten perde arkasında il başkanı aziz beydi.

Yorumu oyla      12      6  
izmirli 4 Aralık 2014 Perşembe 12:02

BARIŞ EREL GENÇ DİNAMİK VİZYON SAHİBİ .. GERİSİ BOŞ.

Yorumu oyla      12      12  
kent35 4 Aralık 2014 Perşembe 09:40

yekta bey'e katılıyorum....o sayılan isimlerin hiç birisi 2015 seçimini götüremez...

Yorumu oyla      22      7  
Onur sarı 4 Aralık 2014 Perşembe 08:48

Adam gibi adam Bülent Sözüpek il başkanı olsun Her şeyin en iyisini yapar

Yorumu oyla      12      22  
bence 4 Aralık 2014 Perşembe 08:34

İl başkanlığı kapatılsın, il saraydan yönetilsin :)

Yorumu oyla      51      7  
Kursat ulugun 4 Aralık 2014 Perşembe 02:40

İl teşkilatına, tüm kesime hitap edebilecek bir başkan yıllarını chp vermiş Sayın mustafa KAPUCU

Yorumu oyla      60      11  
Emekçi 4 Aralık 2014 Perşembe 00:29

Arkadaşlar ilyönetim 25 aralığı beklemesin zaten insanları yerel seçimde kırdılar ahbab çavuş iliş kileriynen şimdide partiyi baraj altımı bırakmak istiyorsunuz sizler istifa edin gidin evinizde oturun saten dünyalınızı yaptınız bırakında hakedenler gel sin yoksam partiye yazık olacak diyecem şu istifa edin ama vekillik için değil partinin refahı için anladıysanız tabilki .........?

Yorumu oyla      14      9  
ANKARA 3 Aralık 2014 Çarşamba 23:18

Hüseyin ASLAN Olmalı...

Yorumu oyla      13      8  
ANKARA 3 Aralık 2014 Çarşamba 23:16

Bence Hatice Hanım Olmalı... Yıllardır Chp Izmir Il Baskanlığın da Emek Verdı...

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Bu saray Recep Tayyip Erdoğan’ın değil!
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yönelik eleştirilere bir kez daha tepki gösteren ...
Şengül’den stat mesajları: Belediye ruhsat vermezse…
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Karşıyaka Stadyumu’nun yalıda ...
AK Partili Doğan’dan korkutan iddia: Lağım suları…
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, ...
 
Başbakanlıkta ‘sır’ zirve: Kimler katıldı bilinmiyor!
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin dün "Cemevleri ibadethanedir. Cemevlerine ...
Flaş! Başdanışman’dan Öcalan’a övgü yağmuru
Başbakanlık Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, çözüm süreci, Alevi açılımı ...
Binali Yıldırım'dan 3 Aralık mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım 3 Aralık Dünya Engelliler ...
 
AK Parti'de bir ilk: Grupta öfkeli diyalog
AK Parti'nin grup toplantısında alışık olmadığımız bir olay yaşandı. Başbakan ...
TBMM'de gergin anlar: 'Kafan çalışmıyor', 'adam değilsin'
TBMM Genel Kurulu'nda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile AK Parti ...
Yeni skandal 'vip' kulak: Dinlenmeyen ünlü kalmamış!
2008-2009 yılları arasında sektörlerinin ileri gelen 160 ünlü isminin, ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva