HABERLER>POLİTİKA
3 Aralık 2014 Çarşamba - 12:42

Şengül’den stat mesajları: Belediye ruhsat vermezse…

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Karşıyaka Stadyumu’nun yalıda yapılmasında ısrarcı olduklarını belediye inşaat ruhsatı vermez ise konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile çözüme kavuşturacaklarını açıkladı. Şengül Karşıyaka Birliği’ni ziyaret ederek dernek üyeleri ve Karşıyakalılarla buluştu, Karşıyaka Stadı hakkında bilgiler verdi.

Şengül’den stat mesajları: Belediye ruhsat vermezse…

Şengül 2011 seçimlerinde Binali Yıldırım ile birlikte İzmir’e iki stadyumun kazandırma sözü verdiklerini hatırlatarak, “Biz ciddi olduğumuzu ihaleye çıkarak gösterdik. Sözümü yerine getireceğiz. İzmir’in her iki yakasına birer stadyum kazandıracağız” diye konuştu.

Karşıyaka Birliği başkanı Mehmet Yıldırım, dernek üyeleri ve taraftarların sorularını cevaplayan Şengül şöyle konuştu: “Ben 30 yıldır Karşıyaka’da yaşıyorum. Hayatım bu sokaklarda geçti. İzmir’e, Karşıyaka’mıza hizmet ederken bunu oy hesabıyla yapmıyoruz. Karşıyaka’ya borcumuz var. Karşıyaka Spor Kulübü, İzmir tarihi demektir. Bizim stadyum konusuna siyaset üstü olarak bakıyoruz. . Biz, bu toplum yararına ortak neler yapabiliriz ona bakıyoruz.   İzmir’de öyle bir aldı oluşturuluyor ki sanki hükümet kendine oy vermediği için İzmir’i cezalandırıyor. Böyle bir şey asla mümkün değildir. Biz İzmir’de 1 milyona yakın oy aldık. Bu oy oranı, bizim diğer birçok ilden aldığımız oy oranına göre çok yüksek. Eğer, biz o kadar küçük düşünürsek, biz o anlamda kitle partisi olamayız. CHP den bir farkımız kalmaz. Mesele, bize oy verip verilmemesiyle alakalı değil. Çünkü biz, Türkiye’yi seviyoruz. Türkiye’de güçlü olmak istiyoruz. Türkiye’nin geleceği de İzmir’den geçer. Siz, İzmir’i dışlayarak İzmir’i yok sayarak Türkiye’yi  büyütemezsiniz... O büyüme olacaksa İzmir de bunun içerirsin de olmak zorunda.”


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun stadyumun Örnekköy’e yapılmasını istediğini, fakat bunun arazi koşulları ve dere yatağında olması nedeniyle stadyum maliyetlerinin 3 katına çıktığını, Karşıyaka Belediyesinin önerdiği alanın ise mera alanı olduğunu, hukuken orada yapılaşma olamayacağını işaret eden Şengül, “Aziz Kocaoğlu Yalı’ya yapılması planlanan Karşıyaka Stadı için trafiğin sorun olacağını söylüyor. Sayın Kocaoğlu hiç kusuru bakmasın ben şehir plancısıyım. Stadyum nereye yapılır, yoğunluk ne olur, trafik sıkıntısı ne olur ondan daha iyi bilirim. Tüm dünyada stadyumlar şehir merkezinde. Kaldı ki 15 günde bir hafta sonu oynanacak maçlar trafiğe falan neden olmaz. Ayrıca bu işlerin çözümleri çok kolay… Yeter ki bakış açımız yapıcı olsun. Maalesef Karşıyaka Belediyesi stadın ihalesinin iptali için dava açtı. Yürütmenin durdurulmasını, ihalenin iptalini istiyor. Bunu anlamak mümkün değil. Kulübümüz her maçını deplasmanda oynuyor. Taraftar perişan. Bu kadar eziyet olmaz. Bu iş inatlaşma konusu olmamalı. Davalar işin önünü tıkıyor. Herkesi aklın yoluna davet ediyorum. Yargı sürecinde yürütmeyi durdurma kararı çıkmazsa derhal harekete geçeceğiz. Belediye ruhsat vermezse bakanlıktan alacağız. Bu konuda tam bir kararlılığımız var” diye konuştu.

Şengül Türkiye’de ilk kez Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yapılan tesislerden elde edilecek geliri bir kulübe bırakacağını, bunun da Karşıyaka Spor Kulübünün ekonomik özgürlüğüne kavuşması için çok önemli olduğuna dikkat çekti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Aralık 2014 Çarşamba 15:52

Bizim kurtuluşumuz yalıya yapılacak stada bağlı.Ekonomik olarak rahatlatacak bizi.Bu projeye karşı çıkan karşıyaka'ya ihanet eder bu kadar basit işinize gelirse.Particilik yapıp durmayın siyasetiniz size kalsın Karşıyaka'ya birşeyler yapın yeter ki.

Yorumu oyla      12      7  
Ufuk Mertcan 3 Aralık 2014 Çarşamba 14:11

Bir Karşıyaka Gezisi yaratmak için çok çabalıyorlar.Şehir plancılığından bahsedene bak.Amaç Karşıyaka'nın yüreğine hançer saplamak. İzmir ve Karşıyaka halkı buna izin vermemelidir.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Doğan’dan korkutan iddia: Lağım suları…
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, ...
Başbakanlıkta ‘sır’ zirve: Kimler katıldı bilinmiyor!
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin dün "Cemevleri ibadethanedir. Cemevlerine ...
Flaş! Başdanışman’dan Öcalan’a övgü yağmuru
Başbakanlık Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, çözüm süreci, Alevi açılımı ...
 
Binali Yıldırım'dan 3 Aralık mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım 3 Aralık Dünya Engelliler ...
AK Parti'de bir ilk: Grupta öfkeli diyalog
AK Parti'nin grup toplantısında alışık olmadığımız bir olay yaşandı. Başbakan ...
TBMM'de gergin anlar: 'Kafan çalışmıyor', 'adam değilsin'
TBMM Genel Kurulu'nda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile AK Parti ...
 
Yeni skandal 'vip' kulak: Dinlenmeyen ünlü kalmamış!
2008-2009 yılları arasında sektörlerinin ileri gelen 160 ünlü isminin, ...
Davutoğlu'ndan AİHM’in 'cemevi' kararına yorum
AİHM’in cemevleriyle ilgili kararını değerlendiren Başbakan Davutoğlu, ...
'Yargı paketi' kabul edildi: Artık herkes makul şüpheli
CMK ve TCK’da değişiklikler yapılarak “Paralel yapıyla mücadele” için ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva