HABERLER>POLİTİKA
3 Aralık 2014 Çarşamba - 13:21

Erdoğan: Bu saray Recep Tayyip Erdoğan’ın değil!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yönelik eleştirilere bir kez daha tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sarayın ülkenin nereden yönetildiğinin yanıtı olduğunu söyledi. Erdoğan, “Bu saray Tayyip Erdoğan’ın sarayı değil. Burası Türk milletinin sarayıdır” dedi.

Erdoğan: Bu saray Recep Tayyip Erdoğan’ın değil!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde konuşma yaptı.
 
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen törende konuşan Erdoğan, ödül alan sanatçılara tek tek teşekkür etti.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bizde sanatçı yetişmiyor.” Hayır efendim böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil. Üstelik her şeye rağmen yetişiyor. Yetişiyor hem de çok sayıda yetişiyor. Şu anda uluslararası kurumları masaya yatırdığımızda hepsinin karar noktasında attığı adımların kendi inançlarının belirlediği bir ortamda sizler objektif bakışı beklemeyin.
 
"YA O LAFI BIRAK..."
Nobel kararlarını objektif mi veriyor. Asla. Bunları bizzat gördük görüyoruz. BM Güvenlik konseyi kararlarını objektif mi veriyor asla. Yine söylüyorum. Dünya beşten büyüktür. Bu beş ülke sadece Hıristiyanlardan oluşuyor. İçlerinde bir tane Müslüman ülke var mı?
Suriye’de 300 bin kişi öldü. Milyonlarca kişi evlerini terk etti. Karşımıza geldiklerinde “tebrik ederiz çok güzel işler yapıyorsunuz.” Ya o lafı bırak bütün bu yükü almış Türkiye’ye ne kadar destek verdin. Ondan bahset. İstedikleri yerlere ise o destek kanallarını açıyorlar.
 
Kimine göre ney, affedersiniz, bir odun parçasıdır. Kimine göre içi boş bir kamış parçasıdır. Kimine göre biz müzik aletidir. Ama biliyoruz ki ney Mevlana’nın bahsettiği gibi sedası ateş olan aşk olan bizatihi kendisi sanat, hikmet, ahlak abidesi olan bir ilim çeşmesidir.
Neyin sedası ateştir. “Hava sanma kimde bu ateş yoksa yazık ona” diyor. Neydeki o ateşi göremeyen neyi sadece içinden nefes geçen bir kamış parçası olarak gören Hazreti Mevlana’nın da bahsettiği gibi kendisine yazık eder. O, neye, neyzene sanatçı demiyor diye ney ya da neyzen değerinden sanatından bir şey kaybetmez.
 
Milletimizin ve medeniyetimizin en çok ihtiyaç duyduğu şey aydın diktasına, vesayetine, yabancılaşmış aydınına bir projektör tutabilmektir. Geleceği farklı bakabilmenin gayreti içindeyiz. Bölgesindeki tüm krizlere rağmen demokratikleşme alanında önemli adımlar atıyoruz.
 
"BURASI TAYYİP ERDOĞAN'IN SARAYI DEĞİL"
İşte çatısı altında bulunduğumuz Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı. Neler neler söylediler. Varsın söylesinler. Biz büyük bir devlet olmanın gayreti içindeyiz.İstanbul’da bir Dolmabahçe Sarayımız, Topkapı Sarayımız var hala onunla övünürüz. Bizden sonra gelen nesillere bizden öncekiler acaba ne bıraktılar diye sorduklarında bıraktığınız bir eseriniz var mı. Buna bakın. Acaba Türkiye Cumhuriyeti, nerede yönetildi diye sorulduğunda bu soruya bu saray cevap verecektir. Burası Tayyip Erdoğan’ın sarayı değil. Burası Türk milletinin sarayıdır. Ve burası Türk milletinin kendi imkanlarıyla inşa edilmiş bir saraydır. Burada sadece Cumhurbaşkanlığı görevlileri çalışacaktır ve millet burada ağırlanacaktır. Burada sizlerle bir araya gelebiliyoruz ama daha önce böyle bir imkanımız yoktu.
Devlet başkanlarını burada ağırlamaya başladık. Onlar da çok farklı değerlendirmeler yapıyor.
 
ÖDÜL ALANLARA TEBRİK
Sayın Alev Alatlı bu ülke münevverlerinin vicdanı oldu. Bize batıyı en açık şekilde anlattı. Doğuyu hatırlattı. O yaşasın ölümde de ona hayırlı uzun bir ömür diliyoruz. Sayın Hülya Koçyiğit’i anlatmada kelimelerin kifayetsiz olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Susuz Yaz’ı unutamıyoruz. Kelimelerin kifayetsiz olması sebebiyledir ki o bize sanatıyla konuştu. Türkiye sinemasının hiç unutulmayan ve asla da unutmayacak bir siması oldu. Kimi zaman İstanbul’un küçük hanımefendisi. Kimiz aman Anadolu’nun çilekeş kadını oldu. Sadece bizlerin hafızasında değil sinema ve sanat tarihimizin altın sayfalarında yer edindi. Bir sanatçı olarak çözüm sürecine hiç çekinmeden korkmadan katkılarda bulundu. Akil insanlar arasında yer alarak kanın ve gözyaşının dinmesi için de yanımızda yer aldı. Sinemanın yüzüncü yılında beyaz perdenin bu değerli şahsiyetine teşekkürlerimi sunuyorum.
 
KOÇYİĞİT: HİÇBİR ÖDÜL BU KADAR DEĞERLİ OLMADI
Ödül kazanan isimlerinden sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit kürsüde yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi: "Yurt içinde ve yurt dışında pek çok ödül kazandım. Ama hiçbiri Türkiye’nin en yüce makamının verdiği Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü kadar değerli olmadı. Ve bu ödülü Türkiye’de ilk kez halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almak çok büyük bir onur. Ve ben de bu onuru ömrüm boyunca taşıyacağım. Çok teşekkür ediyorum."



EDEBİYAT ÖDÜLÜ ALATLI'NIN
Edebiyat alanında ödül kazana yazar Alev Alatlı ise konuşmasında, “Siz ‘dünya beşten büyüktür’ dediğinizde George Orwell ayağa kalkar sizi alkışlardı. O yetmez Daniel Defoe de kalkar o da alkışlardı. Sizin sahici dostlarınız sanatçılar ve edebiyatçılar arasındandır” dedi.
 


TÖRENDEN NOTLAR
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen törene aralarında Doğan Hızlan ve Murat Bardakçı gibi gazeteciler ile Bülent Ersoy, Yavuz Bingöl ve Muazzez Ersoy gibi ünlü isimlerin de bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 3 Aralık 2014 Çarşamba 19:25

Türk Milletinin sarayı, parayı millet öder ben sefasını sürerim, yalakalarıma da ödüller dağıtırım ohhh ne güzel!

Yorumu oyla      13      6  
ercan 3 Aralık 2014 Çarşamba 15:41

900 lira asgari ücret.Neden çünkü daha fazlasını veremiyorsun.900 lira emekli maaşı .Neden çünkü daha fazlasını verecek gücün yok.Bu maaşı alan kişilerden yedigi ekmekten içtigi sudan bile vergi alıyorsun.Emekli zorunlulktan çalışınca yüzde 15 kesiyorsun .Sen maliyetini bile açıklamaktan korktugun sarayda oturmakata hiç behiş görmüyorsun içtigi suya bile vergi ödeyen ve bu aldıgın vergilerle yaptırdıgın şatafata kızanlara birde celalleniyorsun.Önce kendine kız.milletim bu kadar darda iken ben hesabını bile veremedigim bu sarayı neden hala savunuyorum diye..

Yorumu oyla      14      7  
Misafir 3 Aralık 2014 Çarşamba 15:02

İyi o zaman kimin? Benim mi? O zaman bir koşu ben yerleşeyim, lafa bak ya!!

Yorumu oyla      14      7  
Işık Dikicigil 3 Aralık 2014 Çarşamba 14:07

YORUMSUZ ....

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şengül’den stat mesajları: Belediye ruhsat vermezse…
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Karşıyaka Stadyumu’nun yalıda ...
AK Partili Doğan’dan korkutan iddia: Lağım suları…
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, ...
Başbakanlıkta ‘sır’ zirve: Kimler katıldı bilinmiyor!
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin dün "Cemevleri ibadethanedir. Cemevlerine ...
 
Flaş! Başdanışman’dan Öcalan’a övgü yağmuru
Başbakanlık Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, çözüm süreci, Alevi açılımı ...
Binali Yıldırım'dan 3 Aralık mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım 3 Aralık Dünya Engelliler ...
AK Parti'de bir ilk: Grupta öfkeli diyalog
AK Parti'nin grup toplantısında alışık olmadığımız bir olay yaşandı. Başbakan ...
 
TBMM'de gergin anlar: 'Kafan çalışmıyor', 'adam değilsin'
TBMM Genel Kurulu'nda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile AK Parti ...
Yeni skandal 'vip' kulak: Dinlenmeyen ünlü kalmamış!
2008-2009 yılları arasında sektörlerinin ileri gelen 160 ünlü isminin, ...
Davutoğlu'ndan AİHM’in 'cemevi' kararına yorum
AİHM’in cemevleriyle ilgili kararını değerlendiren Başbakan Davutoğlu, ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva