HABERLER>POLİTİKA
28 Ağustos 2023 Pazartesi - 14:03

CHP Çiğli’de sular durulmuyor… Niyazi Arslan’dan ‘pazarlık’ paylaşımı

İlçe kongre sürecinde tartışmaların yaşandığı Çiğli’de tartışmalar büyümeye devam ediyor. Gelinen anlaşmazlıkla Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün il delegeliğinden istifa etmesi ile devam eden süreçte  Çiğli eski Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın yeğeni ve CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan, taraflar arasında geçen pazarlığı kamuoyu ile paylaştı.

CHP Çiğli’de sular durulmuyor… Niyazi Arslan’dan ‘pazarlık’ paylaşımı

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de ilçe kongre takviminin son gününde tartışmaların yaşandığı Çiğli’de sular durulmuyor.

3 adaylı gidilmesi beklenen ancak gerçekleşen uzlaşı sonrası ortak aday çıkarılma kararı alınan Çiğli’de kongre anında ve sonrasında tartışmalar yaşanırken, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü il delegeliğinden istifa etmişti.

Süreç sonrası ilçede hareketli saatler yaşanırken Çiğli eski Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın yeğeni ve CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan yaptığı yazılı açıklama ile süreç hakkında bilgi paylaştı.

Yapılan pazarlıkları açıklayan Arslan, ayrıca mahalle delege seçimleri sürecinde mavi listenin üstünlüğüne vurgu yaptı. Arslan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Değerli yol arkadaşlarım;

Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Kongresi’nde ‘protokol’ yapıldığı ve uyulmadığı iddiası gerçek dışıdır.

Partimizin kongre takviminin açıklandığı günden ilçe kongremizin yapıldığı tarihe kadar, mahallelerden başlayarak eski ilçe yönetiminin çalışmaları değerlendirilmiş, partimizin ilçemizde daha etkin olması için eleştiri-özeleştiri süreci gerçekleştirilmiştir.

Mahallelerin tamamına yakınında eski ilçe yönetiminin listeleri değil, mavi listenin delege adayları sandıklardan çıkmıştır. Mavi listenin ezici üstünlüğüne rağmen; partimizin birlik ve beraberliğini pekiştirmek adına, tüm kesimlerin olabildiğince temsil edildiği ancak doğal olarak sandıktan çıkan ‘mavi’ iradenin tescillendiği bir liste yapma kararı aldık. Bu kararı, delegelerimizle yaptığımız toplantılarda istişarelerle ortaya koyduk. Partililerimizin ortak iradesiyle kongreye tek aday olarak gittik.

Üzülerek görüyoruz ki; mahallelerde kazanamayan eski yönetim ve mevcut belediye başkanımız; kongremize, partililerimizin birlik beraberlik iradesine gölge düşürecek türden çabalar içerisine girdiler. Bu çabalar, kongre sürecimizi ve parti içi demokrasi geleneğimizi zedeleyecek noktaya gelmemelidir.

Parti kamuoyumuz bilmelidir ki; belediye başkanımız ile kongre öncesinde yaptığımız görüşmede kendisi bizlere ‘bana 4 il delegesi verin, geri kalanını mahallelerde değerlendirin’ dedi. Sonrasında bize 4 kişinin dışında 15 kişilik liste gönderdi. Sandıktan çıkan iradenin ezilmemesi adına tüm bu listeden başkanın da içinde olduğu 3 kişiyi listemize ekledik. Listenin geri kalanını ise mahallelerden gelen önerilerle belirledik.

Değerli yoldaşlarım, sandıktan çıkan iradenin üzerinde bir irade olamaz. Parti birlik ve beraberliğini korumak ile kamu gücü üzerinden dayatma yapmak arasında fark vardır. Mavi listenin, belediye başkanı ile yaptığı herhangi bir protokol bulunmamaktadır. Bu nedenle basına verilen gerçek dışı demeçlere itibar edilmemelidir.

İktidar medyasının her gün partimizi yıprattığı yayınlar yaptığı şu günlerde, partimizi basın önünde tartıştırmaya fırsat vermek en çok da partimizin düşmanlarının işine yaramaktadır.

Delege olan-olmayan tüm yoldaşlarımızla beraber, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde mücadele etmeye devam edeceğiz.

Gün ‘ben’ değil, ‘biz’ deme günü, parti kurullarımızda alınan kararlara uyma, sandıktan çıkan arkadaşlarımıza saygı gösterip omuz verme günüdür. Gün daha fazla birleşme ve mücadele etme günüdür.

Tüm bu süreçte emek veren herkesin emeğine sağlık.”

 
Küçük çocuk iki yıl dehşeti yaşadı... Torbalı'da sapığa meydan dayağı!
 
Büyükşehir’den barınma krizine karşı hamle… 820 yataklı yurt yolda!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet 29 Ağustos 2023 Salı 11:20

Yazıklar olsun, Hala daha bunlara tıpış tıpış oy verenlere, vereceklere Allah akıl fikir versin... Çiğli hiç bunları ve böyle yöneticileri hak etmiyor...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li eski vekil açıkladı: Tüzükte neler var?
CHP İzmir geçmiş dönem Milletvekili Atilla Sertel, kendisinin de içinde ...
CHP İzmir İlçe Kongreleri'nin Z Raporu: Kimler geldi/kimler gitti? İl delegeleri kimler oldu?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de tamamlanan ilçe kongreleri sonrası tablo ...
Erdoğan başkanlık edecek... AK Parti MKYK toplanıyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti MKYK toplantısına başkanlık ...
 
İsmi Büyükşehir için konuşulan Özgener’in durumu netleşti… Aday olacak mı?
Yerel seçim öncesi siyasi partilerden adayların gündeme geldiği dönemde ...
Başkan Saygılı ‘rotasyon’ düğmesine bastı… En az yarısı gidecek!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı yerel seçim öncesinde teşkilat ...
CHP’li Taşkın’a Kadın Kolları’ndan sitem: Oturduğunuz koltukta kadınların emeği çoktur!
CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, Karabağlar İlçe Kongresi’nde, Tüzük ...
 
Kılıçdaroğlu, Akşener’in eleştirilerine ne dedi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in ...
Yeniden Refah, yerel seçim için kararını verdi
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, "Seçimlere Yeniden ...
CHP'li belediyelere burs talimatı!
CHP, bünyesindeki bütün belediyelere barınma sorunu olan üniversite öğrencilerine ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva