HABERLER>POLİTİKA
17 Şubat 2012 Cuma - 15:32

CHP Bornova’da adaylık ibresi Dündar’a döndü

Başkanların ilçesi Bornova’da dün yapılması beklenen kritik zirve ani bir kararla iptal edildi. Kocaoğlu-Sındır ve potansiyel üç adayın katılacağı tek aday zirvesinin sürpriz şekilde iptal edilmesiyle birlikte adaylık ibresi yeniden mevcut Başkan Enver Dündar’a döndü.

CHP Bornova’da adaylık ibresi Dündar’a döndü

FATİH YAPAR-EGEDESONSÖZ-CHP Bornova’da delege seçimlerinin ardından siyasi tansiyon yükseliyor. Delege seçimlerinde Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’a yakın ekiplerle Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yakın isimler arasında kıyasıya bir yarış yaşanırken, geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek baş başa görüşen başkanlar Kamil Okyay Sındır ve Aziz Kocaoğlu’nun ikinci görüşmeleri ani bir kararla iptal edildi.

Kongre öncesi tek aday üzerinde uzlaşmak üzere Kocaoğlu ve Sındır’ın yanı sıra İlçe Başkanı Enver Dündar, İlçe Başkan Adaylığı çalışması yapan Okan Karlıdağ ve aday olması istenen Osman Koçanalı’nın katılması düşünülen zirvenin iptali, ilçe siyasetindeki dengeleri yeniden değiştirdi.
 
KOÇANALI ADAYLIĞI REDDEDİP TARAF OLDU
İlçe Başkanı Enver Dündar’ın Kocaoğlu-Sındır’ın davetiyle yapılacak tek aday toplantısına katılmayı reddettiği öğrenilirken, iki gün önce yapılan ikili görüşmenin detaylarının kulislere sızmasının da son toplantının iptalinde rol oynamış olabileceği konuşuluyor. Kocaoğlu’nun bir önceki dönem adaylık düşüncesinden vazgeçirip, Enver Dündar’a destek olmaya ikna ettiği Osman Koçanalı’nın ilçe başkanı olarak bu dönem görev almasını istediği biliniyordu.

Enver Dündar yönetiminde yer alan ve aylardır adaylık çalışması yürüten Okan Karlıdağ’a destek olacağını Aziz Başkan’ın yüzüne söyleyen Koçanalı’nın adaylığının ‘taraf olduğu gerekçesiyle’ gündemden kaldırıldığı Bornova’da, Kocaoğlu’nun talebiyle bu dönem adaylık düşüncesini rafa kaldıran Enver Dündar’ın yeniden başkan olmak için harekete geçtiği belirtiliyor.

DÜNDAR’DAN ADAYLIK SİNYALİ: YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ
Yönetim Kurulu’ndaki çalışma arkadaşı Okan Karlıdağ’ın adaylığına sıcak bakmadığı öğrenilen Dündar’ın ‘Koçanalı bu saatten sonra taraftır. O nedenle başkan adaylığı için ikna edilmesi de doğru değildir’ dediği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yakın isimlerle birlikte aday çıkması beklenen Karlıdağ’a karşı adaylığa hazırlandığı konuşuluyor.

İlçe Başkanı Enver Dündar egedesonsoz.com’a, ‘Mevcut başkan olarak arkadaşlarımla birlikte yolumuza devam ediyoruz. Nihai açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağız’ dedi.
 
BU AŞAMADAN SONRA DÖNMEM MÜMKÜN DEĞİL
Tek aday toplantısının iptal edilmesinin ardından Dündar’ın adaylığına dönen Kocaoğlu ekibi, Okan Karlıdağ’ın adaylığına sıcak bakmazken, Osman Koçanalı, Münip Altop gibi Kocaoğlu ile hareket eden isimlerin desteğini alan Karlıdağ’ın Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın da desteğiyle adaylık çalışmasını sürdürdüğü konuşuluyor. Resmi açıklama yapmayan ancak yakın çevresine; ‘Bu aşamadan sonra dönmem mümkün değil’ dediği öğrenilen Karlıdağ’ın ‘Delege seçimleri öncesinde olsa belki uzlaşılabilirdi ancak mahallelerde birlikte yol yürüdüğümüz arkadaşları yalnız bırakamam’ diye konuştuğu kaydediliyor.
 
SINDIR’IN EKİBİ İKİ PARÇA
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın desteğini alsa da Sındır’la birlikte siyaset yapan Eski İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın desteğini alamayan Karlıdağ’ın iddialı bir aday olduğu ancak sonucu halen Kocaoğlu’nun tavrının belirleyeceği biliniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tarafsız kalması halinde yarışın ortada geçebileceği, Dündar’ı yineden işaret etmesi halinde ise sonucun belli olduğu yorumlarının yapıldığı Bornova’da İlçe Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın ekibinin bir bölümü de şimdiden Karlıdağ’la birlikte adaylık çalışması yürütmeye başladı.
 
ÇAPIN EKİBİNDEN KONGRE KOMİTESİ
Delege seçimlerinde Bornova’da mevcut İlçe Başkanı Enver Dündar’ın karşısında yer alan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve eski İlçe Başkanı Ertürk Çapın ile hareket eden isimler kongre sürecine dönük bir çalışma gurubu kurdu. Oluşturulan çalışma grubunda İl Genel Meclis Üyesi Halis Çam, Belediye Meclis Üyesi Erol Mutlu, Meclis Üyesi Mehmet Aksu, Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Nihat Kaya, Çeto Çamlıbel ve Beyazıt Palabıyık yer aldı.
 
ÇAPIN’IN BÜROSUNDAN ÇIKTILAR
Belediye Başkanı Sındır’ın ilçe başkanlık yaşında İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Okan Karlıdağ’a yönelmesi üzerine İlçe eski Başkanı Ertürk Çapın, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden açıklama yapmıştı. Karlıdağ’ın adaylığına tepki gösteren Çapın, Dündar’ın tercih edilmesinin doğru olacağını dile getirmişti. Dündar’ın karşısında yer alan muhaliflerin arasında oluşan çatlak siyasete yansıdı. Delege seçimleri sürecini Çapın’ın bürosundan yöneten ekip büroyu boşalttı ve başka bir yere taşındı.
 
TERCİHİMİZ DÜNDAR
Oluşturulan komitede yar alan isimlerden biri olan Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Nihat Kaya, Pazar günü yapılacak kahvaltılı toplantıda birçok şeyin netleşeceğini söyledi. Kendileri ile hareket eden delegelerin artık iki belediye başkanı arasında kalmak istemediğini dile getiren Kaya, “Delege artık kendi kararını verecek. Bir araya gelen ve güç birliği yapan isimler çalışmalarına başladı. Bu zamana kadar Deniz Baykal ya da Önder Sav arasında kalan delegeler şimdi tercihlerini bizzat yapacaklar. Bizim yapımızda her kesimden insan olacak. Göçmeni, yerlisi, kürdü, lazı kısaca herkesi kucaklayacak bir yapı oluşturuyoruz. Dayatma ile karşı karşıya kalmak istemeyen isimler bize katılarak yapımıza destek veriyor. Bornova’da İlçe Başkanı Enver Dündar ve İlçe Yöneticisi Okan Karlıdağ arasında tercih yapmak durumunda kalırsak benim şahsi görüşüm Dündar’ı destekleyeceğiz” dedi.
 
KADIN ADAY SÜRPRİZİ
Bornova’da tüm kesimlerin üzerinde uzlaştığı bir ismin çıkmaması aday arayışlarının devam etmesine neden oluyor. Mevcut İlçe Başkanı Enver Dündar, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Harita Mühendisi Okan Karlıdağ, İl Genel Meclisi Üyesi Nevzat Kavalar, Bornova Belediye Meclis Üyesi Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Muhammet Yıldız, Büyükşehir Belediyesi eski İmar Komisyonu Başkanı ve Grup Sözcüsü Erkut Öcal gibi konuşulduğu ilçe başkanlığı yarışına Gençlik Kolları İlçe eski Başkanı Avukat Bahar Gürsu’da eklendi. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve parti genel merkezine yakınlığı ile bilinen Gürsu aynı zamanda İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Polat’ın yeğeni. Küçükpark Sevgi Yolu Yardımlaşma, Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Denetim Kurulu Üyesi Veysel Gürsu’nun eşi olan Avukat Gürsu’nun uzlaşı adayı olarak açıklanması bekleniyor.
 
ÇINAR MAHALLESİ TAMAM
Öte yandan Bornova’da delege seçimleri halen yapılmayan tek mahalle olan Çınar’daki ertelenen seçimler bugün gerçekleştirildi. İl Eski Disiplin Kurulu Üyesi Fikret Vatansever’in tedbirli olarak disipline sevk edilmesine neden olan kavganın yaşandığı mahallede yargı süreci devam etse de siyasal barış sağlandı. İl Disiplin Kurulu’nun ‘tedbiri’ kaldırmasının ardından yapılan seçimde kavgaya karışan Fikret Vatansever delege olurken, kavganın öbür kanadında yer alan muhtar Kaplanlar da tek listeli seçimde delege oldu. Çınar Mahallesi’nde Fikret Vatansever’in yanı sıra Ethem Yılmaz, Recep Kaplan, Mustafa Kaplan, Ahmet Doğruya ve Birol Türkmentepe delege seçildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 36 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ÇINAR MAH. 21 Şubat 2012 Salı 09:48

ÇINAR MAH TAMAM DEĞİL SANDIK KURULMADI.Çınar mah seçimi 19 şubat denildi.sandığı göremedik.İLÇE BŞK SANDIĞI NEREYE KURDUNUZ.İL BŞKNN DİKKATİNE.!

Yorumu oyla      15      7  
DELEGE 20 Şubat 2012 Pazartesi 00:52

OKAN KARLIDAĞ HER DÖNEMİN ADAMI,İKİ YILDIR İLÇE YÖNETİCİLİĞİ YAPIYOR İLÇE TOPLANTILARINA KAÇ DEFA İŞTİRAK ETMİŞTİR,YÖNETİCİLERE BİR SORALIM.İLÇE ÇALIŞMALARINA DESTEKMİ?YOKSA KÖSTEKMİ OLDU?EN YAKIN YÖNETİCİ BAYAN ARKADAŞINA BİLE ÇİRKİN KÜFÜRLRDE BULUNAN YÖNETİCİDEN BAŞKAN OLMAZ.NİHAT KAYA PARTİDEN İHRAÇ EDİLMEDİMİ?NEDENİ NEYDİ?KENDİSİ DELEGEMİ DELEGE AĞALIĞINA SOYUNMUŞLAR PARTİ BUNLARA KALDIİSE VAY HALİMİZE KARGADAN KILAVUZ OLANIN......ÇIKMAZMIŞ

Yorumu oyla      15      15  
GÖZLEM 19 Şubat 2012 Pazar 10:23

Ali yaşar Çalışkanı bornova da kaç kişi tanır lütfen biraz gerçekçi olun ve hala kamil okyay sındır ın Ertük çapından öğrendiği uyguladığı benim olsunda nasıl olursa olsun siyasetini bırakın.Kamil bey yeni oluşturacağı (yani oluşturamayacağı) ekibinde sizlere yer vermez.buna emin olun

Yorumu oyla      22      13  
ÖN SEÇİM OLURSA 18 Şubat 2012 Cumartesi 22:03

ALİ YAŞAR ÇALIŞKAN ,OKAN KARLIDAĞ arasında geçer gibi ikiside değerli insanlar ama. ali bey bu işi götürür gibi duruyor taban da çok ağır basıyordelegelerin çoğu ali bey aday olursa diye ikilemde kalmış durumda gerçi iki belediye başkanımızın başka adayları var gibi sözde karışmıcaz diye heryerde konuşuyorlardıya bırakın bir kere gerçekten taban karar versin, kim kazanırsa kazansın CHP kazanacak tek dileğim o.

Yorumu oyla      22      10  
sayın editör 18 Şubat 2012 Cumartesi 17:00

ibre dündar dan yana demişsiniz bakın bilgi kaynağınız pek iyi değil belli yada taraflı şöyle bir çıkın partililerin uğrak yerleri olan yerler bellidir çamdibi,altındağ,yeşilova nın en büyük aday favorisi ALİ ÇALIŞKAN dır biz çeşitli mahalledeki arkadaşlarla istişarelerde de bulunduk tabanın büyük bölümünün tanıdığı bu kişi taze kan vede bornovada kavga nın bitmesi olarak görünüyor size tavsiyem delegelerlede görüşün saygılar tuna mah. kongre delegesi.

Yorumu oyla      22      11  
ahmet deniz 18 Şubat 2012 Cumartesi 14:11

ali çalışkan ismini gündeme getiren arkadaşa bir kürt vatandaş olarak teşekkür ederim.ali beyin kendisi göçmen olmasına rağmen hiç şövenlik yapmamıştır her kesimden insanı kucaklamıştır,adam kere adamdır.karizmatik kişiliği ile ilçe başkanlığına çok yakışır.chp yi bornovada uçurur.

Yorumu oyla      27      10  
GÖZLEM 18 Şubat 2012 Cumartesi 10:36

Bu koçanalılar ne bulunmaz hind kumaşıymış yaa il genel meclisi , il yöneticisi olmalarına rağmen bornova için ne üretmişler.Bırakın bornovayı mahalleleri için ne üretmişler.

Yorumu oyla      21      17  
SÜPRİZ İSİM 18 Şubat 2012 Cumartesi 10:25

ALİ YAŞAR ÇALIŞKAN gerçekten süpriz olmuş benim gördüğüm ama iyi bir süpriz diye bilirim birikimi bilgisi çok olan biri faydası olur zararı olmaz düşüncesindeyim diğer adyalarda güzel isimler ama bornovanın durumu ortada her an bir huzrsuzluk çıkma ihtimali var ali bey bunları aşar diyorum .

Yorumu oyla      43      17  
rafetpasalı 18 Şubat 2012 Cumartesi 10:00

yahu ne onemlıymıs bu kocanalılar bırı ıl genel meclıs uyesı yuzunu goren yok bırı ıl yonetıcısı atamayla bababaları her donem aday arkadaslar baskan camdıbınden olcaksa alı calıskan olmalı

Yorumu oyla      49      19  
aday bolluğu 18 Şubat 2012 Cumartesi 08:33

ne güzel aday bolluğu var hepsi bir birinden değerli partililerimiz ama ALİ YAŞAR farklı biri sağlam duruşlu bir iş adamı bence o olmalı.

Yorumu oyla      44      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK kadınlar il kongresi öncesi toplandı
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, Kadın Kolları ...
Flaş! MHP İzmir yasta: Tanrıverdi ölü bulundu!
İl Başkanvekili Nurettin Tanrıverdi Güzelbahçe’de ölü bulundu. Cesedi ...
Konak ve Karabağlar'da ittifak arayışları hızlandı!
Delege seçimlerinin ardından gözlerini ilçe kongresine çeviren Konak ve ...
 
Kılıçdaroğlu: Başbakan, Gül'e kızıp saldırın diyebilir
CHP Lideri, MİT mensuplarına soruşturma için Başbakan'ın iznini zorunlu ...
Ömer Cihat Akay'a bayan rakip
İzmir’de Nisan ayında yapılacak Ak Parti İl kongresinde mevcut başkan ...
CHP Karşıyaka’da seçimler sonrası birlik mesajları
Karşıyaka’da yapılan seçimler sonucunda delege seçilenleri kutlamak için ...
 
CHP'li Şafak Pavey'den Engin Ardıç'a cevap
Sabah Gazetesi yazarı Engin Ardıç, dünkü köşe yazısında CHP Milletvekili ...
Hüseyin Çelik: Gülen grubuna cephe almayız
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, ‘AK Parti-cemaat çatışması’na ...
MİT teklifi TBMM'de: Tartışmalı madde geçti
TBMM Genel Kurulunda, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve MİT Kanununda Değişiklik ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva