HABERLER>POLİTİKA
17 Şubat 2012 Cuma - 12:48

Konak ve Karabağlar'da ittifak arayışları hızlandı!

Delege seçimlerinin ardından gözlerini ilçe kongresine çeviren Konak ve Karabağlar’da ittifak arayışları hız kazandı. Konak’ta, ekibe ve mevcut yapıya karşı olanlar ‘üçüncü yol’ arayışına girerken, Karabağlar’ın parçalı yapısı Başkan Kürüm’ü kara kara düşündürüyor.

Konak ve Karabağlar da ittifak arayışları hızlandı!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - Delege seçimlerinin en tartışmalı geçtiği ilçelerden biri olan CHP Konak’ta gözler ilçe kongresine çevrildi. İzmir siyasetinde önemli bir söz sahibi olan ilçede; aktif siyaset yürüten grupların, kendi adaylarını tek başlarına başkanlığa taşıyacak gücü elde edememeleri de kongre heyecanını bir kat daha artırdı. Mevcut İlçe Başkanı Aytekin Tunus yapısına karşı, Önder Sav taraftarlarından oluşan ve ‘Karabağlar ekibi’ olarak anılan listelerin yarıştığı delege seçimlerinde her iki kanat da -çok güvenilen- mahallelerde yara aldı! Seçimlerin; Kılıçdaroğlu ve muhalifleri arasında geçtiği algısı da delegasyonun kafasını iyice bulandırdı. CHP Konak’ta kongre öncesi yaşanan bu belirsizlik, delegeler üzerinde ‘Üçüncü Yol’ arayışını başlattı.
 
İTTİFAK ARAYIŞLARI SÜRÜYOR
Aytekin Tunus ve Karabağlar ekibine Konak’ta güç kazandırma arzusunda olan muhaliflerinin dışında, başını Muhsin Kurt’un desteklediği, Avukat Onur Temiz ve aktif siyasette bulunmasa da CHP Konak’ın etkin isimlerinden olan eski ilçe başkanlarından Tayfun Emre’nin desteklediği bu grup Konak siyasetine yeni bir heyecan getirdi. Kaba bir hesapla, ellerinde yüze yakın delegenin desteği bulunan ‘Üçüncü Yol’ temsilcilerinin, ilçe kongresinde belirleyici rol oynamaları beklenirken, aday pazarlıkları da başladı. Mevcut yönetimin adayı belli! Eski milletvekili Sedat Uzunbay ve Şakir Başak’ın da desteğini alan İlçe Başkanı Aytekin Tunus tekrar başkan olmaya hazır ancak Tunus’un özellikle Gültepe ve sahilde güç kaybettiği de bir gerçek.
 
TARTAN’IN TAVRI MERAK KONUSU
Muhalif ‘ekibin’ aday listesinde ise Ali Yılmaz ve Murat Erginci’nin adı geçiyor. Mahallesinde delege seçilememesine rağmen, Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Uğur Yelekli de koltuğun en büyük adayları arasında yer alıyor. Yüzün üzerinde delegeye hâkim olan muhalif ekip de tek başına hareket ettiği takdirde kendi adayını başkanlığa taşıyamayabilir! ‘Üçüncü Yol’ temsilcilerinin ise şuana kadar netleşmiş bir adayları yok. İl Başkan Yardımcılarından Zeki Günen’in adı sıkça dillendirilse de iki kez mağlubiyet alan Günen için yeniden adaylık, siyasi yaşantısı açısından büyük risk gibi görünüyor. Tam da bu noktada ittifak arayışları başlıyor. Her iki yapıya da eşit mesafede bulunan Üçüncü Yol temsilcileri şimdiden net bir tavır ortaya koydu. Muhsin Kurt ve beraberindekiler, birleştirici ve bütünleştirici bir ilçe yönetimi ile adaletli bir il delegasyon listesi talep ediyor. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın da üçüncü yol noktasında hareket etmesi sürpriz olmaz.
 
ÜÇÜNCÜ YOL BELİRLEYİCİ OLACAK
Tunus ve muhaliflerinin ortak noktada buluşamayacakları düşünülürse, ittifak arayışlarının merkezinde de ‘üçüncü yol’cular bulunuyor. Muhalif ekibin; ‘fanatik’ bir aday çıkartmaması halinde bu iki ekip seçime birlikte girebilecek ve istedikleri adayı başkanlık koltuğuna oturtabilecek! Muhsin Kurt ve Mustafa Kocaoğlu’nun yakınlıkları da bu ittifakı güçlendirebilir. Muhaliflerin ‘ekibe yakın’ aday ısrarı ise diğer iki yapıyı birbirine yakınlaştıracak. İl delegasyonu üzerinde etki kurarak, il başkanlığının yolunu açmaya çalışan Uzunbay ve Şakir Başak’ın, Tunus ısrarından vazgeçmeleri halinde de genel merkeze yakın yeni bir isim üzerinde uzlaşı sağlanma ihtimali doğacak. Bu sefer de muhalif ‘ekip’ devre dışı bırakılmış olacak. Mahalle seçimlerinde pek etkin olmayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın da ikinci ittifak alternatifine destek vermesi bekleniyor. Tunus’tan arındırılmış bir ittifak, delegeler üzerinde etkisi bulunan Mehmet Şerif Demir’i de yanlarına çekebilir. Demir’in, Şakir Başak’ın akrabası olması da bu birlikteliği güçlendirir.
 
KARABAĞLAR PARÇALI BULUTLU!
Karabağlar’da ise tablo biraz karışık! Güvendiği birçok mahallede yara alan, ekibin İzmir’deki en güçlü ismi Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün eli kongreler öncesi az da olsa zayıfladı. Mahalle seçimlerinden güçlenerek çıkan çok parçalı muhalif yapı, Kürüm ve ekibi üzerindeki pazarlık paylarını artırdı. Meclisteki 12 muhalif partili üyenin yanı sıra, delegeler üzerinde hakimiyet kuran Manduz Ailesi, Batıhanlar ve beraberindekiler de alternatif aday arayışlarına girdi. Kürüm ve ekibini asıl zorlayacak grup ise kendilerine Çağdaş, Katılımcı, Halkçı CHP’liler adını veren ADD ve Eğit-Der üyeleri olacak. Milletvekili Erdal Aksünger’in desteklediği alevi yapı da kongre sürecinde etkili olacak. Muhalefetin güçlü sesine kulak vermesi beklenen Kürüm, iki yılda birçok sorun ile mücadele ettikleri ilçe başkanı Birol Ağırbaş’tan vazgeçecek gibi gözüküyor. Yerine, muhaliflerin de kabul edebilecekleri bir isim önererek de rakipleri zayıf bırakmanın hesaplarını yapıyor. Kürüm’ün yeni adayının ise Meclis Üyesi Kadir Sinan olacağı konuşuluyor. Adaylık konusunda hareketli olan diğer grup ise Çağdaş, Katılımcı, Halkçı CHP’liler! İl Başkanı Tacettin Bayır’a da yakın oldukları bilinen grupta Eczacı Ali İhsan Yıldız’ın ismi ön plana çıkarken, Erkan Büyükkaya, ADD Başkanı Fevzi Özelli ve Bayır’ın eniştesi Hilmi Değirmenci’nin de adı adaylık için geçenler arasında yer alıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karabağlı 19 Şubat 2012 Pazar 16:35

manduzlar ve batuhanlar kendi mahallerinden çıkabilmişler mi gün beraberlik günü ilçe başkanı olacak şahsın mütevazi,onurlu,gerçek chpli,ötekileştimeden,örgütü kucaklayacak,belediye başkanına sahip çıkacak ve partiye heyecan katacak birirsi olması lazımdır.adaylar arsında bu kıriterlere uygun kişi ALİ İHSAN BAŞKANIN yerinde bir aday olduğu aşikardır.yolun ve bahtın açık olsun başkanım örgüt seninle gücüne güç katacaktır.??????

Yorumu oyla      13      6  
chp li 18 Şubat 2012 Cumartesi 09:24

arkadaşlar delegeler hiç kimsenin adamı değil olmayacakta.adaylar ve aday çıkarmak isteyenler dürüst nir siyaset sergilesin belden aşağı bir siyaset biz chp lilere yakışmaz .aldığım bazı duyumlara göre sıtkı başkan bu seçimler için 85 kişilik bir işçi kontenjanı ayırmış.kişilğini onurunu oyunu satanlara yazıklar olsun

Yorumu oyla      13      6  
gökhan kurt 17 Şubat 2012 Cuma 21:11

chp nin delegeleri ne add nin nede eğit derin tekelinde değildir. chp bir kamu kuruluşuda değildir. tamamen özgürlüklerin ve düşünce serbestliğinin olduğu siyaset çınarıdır.ve bir taban hareketidir.

Yorumu oyla      14      6  
MEHMET ŞERİF DEMİR 17 Şubat 2012 Cuma 20:53

Konaklı Yaptığımı iddia ettiğin yolsuzluklara cevabımdır..Mehmet Şerif DEMiRe yolsuzluk ismini yakıştıranlar utansın.İzmir siyasetinde herkes MEHMET ŞERİFİ biliyor.Aylardır Mehmet Şerifin hakkında bu tür çirkin yorumlarda bulunanları Allaha havale ediyorum.Elinde belgesi,bilgisi olupta ispat etmeyen namerttir.SAYGILAR KONAKLI..

Yorumu oyla      17      9  
partili... 17 Şubat 2012 Cuma 17:22

manduzlar kendı mahallelerınde cıkamadı sayın yazar nasıl aday olucak anlamıyorum delege olamayanlar bızı mı yonetcekler bence cok yanlıs bılgıler bunlar .bu bolgede secımı belırleyecek aılenın kım oldugunu bence herkez bılıyor ama onları ıkna edecek guce ne batıhanlar nede manduzlar sahıp sıtkı kurumun ısı cok ama cok zor partımız ıcın kım gelırse hayırlısı olsun

Yorumu oyla      13      7  
konaklı 17 Şubat 2012 Cuma 16:03

ya utanma yokmu halen mehmet serif demirden bahsediliyor yapmadıgı yolsuzluk kalmadı bununla iltifak edenin aklına süphe duyarım

Yorumu oyla      13      11  
erhan 17 Şubat 2012 Cuma 15:44

Konak'a sevindim.3.yol arayışı umarım sonuç verir.Aytekin Tunus Gültepede hiç tutulmuyor.Ama asla Sav ekibi de istenmiyor.Başka birileri bulunmalı.Sedat Uzunbay ile Tayfun Emre eskiden beri beraberler.Danışsınlar düzgün yeni birini bulsunlar.

Yorumu oyla      15      8  
partili 17 Şubat 2012 Cuma 15:30

konaktaki üçüncü yola hepimiz destek veriyoruz daha birleştirici daha etkin bir konak ilçe için bu şart çünkü aytekin tunus artık yıprandı bence kendisinin aday olmaması daha güzel olur

Yorumu oyla      14      6  
adını sen koy 17 Şubat 2012 Cuma 15:21

ne olursa olsun barış kazansın yoksa ayrışma olur ve kazanan allah korusun ak parti olur buda hiç birimizin işine gelmez.not.gün birlik beraberlik günü beksep ayırma günü deyil.hata yapmayın uzlaşın.

Yorumu oyla      14      6  
izmirli 17 Şubat 2012 Cuma 14:29

devam edeyim eczacı ali ihsan ve devamı bunların hepsi aday içlerinde bir veya iki kişi ilçe başkanı olabilir bu seçimler kimsenin tek elinde değil

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Başbakan, Gül'e kızıp saldırın diyebilir
CHP Lideri, MİT mensuplarına soruşturma için Başbakan'ın iznini zorunlu ...
Ömer Cihat Akay'a bayan rakip
İzmir’de Nisan ayında yapılacak Ak Parti İl kongresinde mevcut başkan ...
CHP Karşıyaka’da seçimler sonrası birlik mesajları
Karşıyaka’da yapılan seçimler sonucunda delege seçilenleri kutlamak için ...
 
CHP'li Şafak Pavey'den Engin Ardıç'a cevap
Sabah Gazetesi yazarı Engin Ardıç, dünkü köşe yazısında CHP Milletvekili ...
Hüseyin Çelik: Gülen grubuna cephe almayız
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, ‘AK Parti-cemaat çatışması’na ...
MİT teklifi TBMM'de: Tartışmalı madde geçti
TBMM Genel Kurulunda, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve MİT Kanununda Değişiklik ...
 
MHP Çiğli'de Karal dönemi sona eriyor
MHP Çiğli İlçe Başkanı Nevzat Karal ilçe kongresinde aday olmayacağını açıkladı.
“60 Yaş Kart uygulamasında haklı olduğumuz görüldü”
Ak Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül 60 yaş kart uygulaması ile ilgili ...
Bülent Arınç'tan MHP'li Vural'a dava!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bazı konuşmalarında kişilik haklarına ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva