HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
31 Aralık 2023 Pazar - 14:53

Ceylan - Demirkubuz tartışması devam ediyor

Yönetmenler Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz arasındaki tartışmada son açıklama Ceylan'dan geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ceylan, "Filmlerimin hiçbirinde hiçbir şekilde sana yapılmış bir gönderme yok. Filmlerimi böyle şeylerle kirletmek istemem" ifadelerini kullandı.

Ceylan - Demirkubuz tartışması devam ediyor

Türkiye'nin önde gelen iki yönetmeni arasındaki tartışmada sular durulmuyor. Tartışmaya ilişkin Nuri Bilge Ceylan'dan yeni açıklama geldi. Zeki Demirkubuz'un Habertürk'te katıldığı yayında söylediği sözlere yanıt veren Ceylan, 2006 yılındaki Altın Portakal Film Festivali'nde hastalığı nedeniyle bayıldığını belirtirken Demirkubuz'un diğer açıklamalarına da ismini anmadan yanıt verdi.

Atilla Dorsay ile yaptığı röportajda Yılmaz Güney'in 'Baba' filmini izlediğini söylediğini hatırlatan Ceylan, filmlerinde ise Demirkubuz'a yönelik herhangi bir gönderme bulunmadığını vurgulayarak, "Filmlerimin hiçbirinde hiçbir şekilde sana yapılmış bir gönderme yok. Filmlerimi böyle şeylerle kirletmek istemem" dedi.

Ceylan'ın açıklaması şöyle:
''Bir algı oluşturmaya yönelik hiçbir kanıtı olmayan bir sürü hayal ürünü iddiayla uğraşmak kolay değilmiş. Ama 2006 yılında Antalya’daki törene 40 derece ateşle geldiğimi, sağlık nedeniyle bayıldığımı bildiğin ve o dönemde bunu bütün gazeteler yazdığı halde hala öyle şeyler söyleyebilmen inanılmaz. Her zaman yaptığın gibi “madem böyle bir algı oluşmuş, öyleyse bundan yararlanayım” şeklinde düşünüyorsun. Tıpkı filmi bile seyretmeden yaptığın suçlamalar gibi. O senaryonun üzerinde sadece benim değil üç kişinin aylar süren alın teri ve emeği var. Birkaç kişi şöyle dedi böyle dedi diye seyretmek zahmetine bile katlanmadan bir filme kara çalmak, ona emek veren insanların onuruyla oynamak bu kadar kolay olmamalı.

2008 Altın Portakal’da Baba filmini izlemediğimi söylediğimi, bunu TV’de seyrettiğini belirtmişsin. Bu doğru değil. Baba filmini seyrettiğimi ve çok sevdiğimi daha dünya prömiyeri sonrasında Cannes’daki basın toplantısında söyledim. Soruyu da Atilla Dorsay sormuştu hatta. Cannes sitesinde podcastini bulabilirsin.

Filmlerimin hiçbirinde hiçbir şekilde sana yapılmış bir gönderme yok. Filmlerimi böyle şeylerle kirletmek istemem. Ama yine de Kış Uykusu filminde Nihal’in Aydın’a söylediği küçük bir repliğin senin de içinde olduğun belli bir tipolojiyi iyi tarif ettiğini düşündüğümü inkar edemem. “Vicdan, ahlak, ideal, ilkeli olma, yaşamın amacı… bu sözler ağzından hiç eksilmedi. Birini küçük düşürmek, incitmek, karalamak istediğin zaman hep böyle sözler söylersin. Ama bence, bir insan bu kelimeleri bu kadar fazla kullanıyorsa esas ondan şüphe etmek lazım…”

Daha birçok şey yazdım, sildim, vazgeçtim. "Bir insanın karakteri onun yazgısıdır" demiş Herakleitos. Yapacak bir şey yok. Kendimin ve çevremdeki insanların huzurunu daha fazla kaçırmayacağım. Ve bundan sonra da bir şey yazmayacağım. Böyle bir gereklilik doğarsa da buna mahkeme yoluyla devam ederim. Seni kendi gerçeğinle başbaşa bırakıyorum. Gördüğüm kadarıyla bu ceza sana zaten yetiyor.

Herkese kavgasız dövüşsüz bir yeni yıl dilerim.'' (KRTTV)

 
Heyelan kara yolunu trafiğe kapattı
 
14 yıldır aranıyordu... Gece kulübünde yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korsan film sitelerinden Demirkubuz'a destek
Yönetmen Zeki Demirkubuz'un yeni filmi 'Hayat'ı korsan film sitelerinden ...
Demirkubuz’dan Ceylan’a sert sözler!
Nuri Bilge Ceylan ile Zeki Demirkubuz arasında uzun yıllardır devam eden ...
Taylor Swift, Elvis Presley'nin rekorunu kırdı
Eski albümünü "1989 - Taylor's Version" (Taylor'ın Versiyonu) adıyla yeniden ...
 
UFF X’te Kanatlı Denizatı Ödülleri sahiplerini buldu
Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu ve apart Sanat Derneği tarafından ...
Gruda Çifti'nin kızı Elvan hayatını kaybetti!
Ünlü Yeşilçam oyuncuları Ayşen ve Yılmaz Gruda çiftinin kızı Elvan Gruda, ...
Cem Karaca filmiyle ilgili karar verildi
2004'te hayatını kaybeden usta sanatçı Cem Karaca'nın hayatını anlatacak ...
 
Manço ailesinin ödül isyanı!
Barış Manço adına verilen ödüller ailesini isyan etme noktasına getirdi. ...
Uluslararası Mitoloji Film Festivali yarın İzmir'de başlıyor
Türk Musiki Araştırmaları Vakfı öncülüğünde ilki düzenlenen Uluslararası ...
Gazze için tek yürek
Kurucusu olduğu AHBAP Derneği ile birçok yardımda bulunan Haluk Levent, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva