HABERLER>SEÇİM 2015
13 Mayıs 2015 Çarşamba - 13:43

İZSİAD'ta CHP günü: Adaylar kürsüde

İZSİAD-İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin 7 Haziran seçimlerine yönelik başlattığı İZSİAD Dinliyor toplantılarının ikincisinde CHP İzmir Milletvekili adayları konuk oldu.

İZSİAD ta CHP günü: Adaylar kürsüde

Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’ndeki kahvaltıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili adayı Selin Sayek Böke, Maliye eski Bakanı Zekeriya Temizel, Tacettin Bayır, Turgay Bozoğlu, Kamil Okyay Sındır, Ali Engin, Ednan Arslan, Sabri Ergül ve CHP İl Başkanı Bedri Sertel katıldı. Kahvaltı sonrasında Büke ve diğer adaylar ekonomi konusunda görüşlerini, İZSİAD Üyeleriyle paylaştı. Böke, “Teşvik sistemi İzmirlilere ‘fabrikanı sök başka yere git’ diyerek kenti cezalandırıyor” ifadelerini kullandı.



Toplantının açılış konuşmasını yapan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “Bugün yüreğimizi dağlayan Soma Maden Faciası’nın birinci yıldönümü. Hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Geçen bir yıl içinde değişen bir şey olmamasından dolayı da üzüntülerimi belirtiyorum. Bugün İZSİAD Dinliyor toplantılarının ikincisinde CHP adaylarını ağırlıyoruz. Katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

CHP’nin seçim programını ve ekonomi konusundaki projeleri sözcü olarak anlatan Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili adayı Selin Sayek Böke, Türkiye’nin içinde bulunduğu zor koşullara rağmen işadamlarının başarısı sayesinde yüzde 2 büyüdüğünü söyledi. İzmir’in teşvik sisteminde de büyük sorun yaşadığını anlatan Böke, sanayicinin ihtiyaç duyduğu arsalar konusunda teşvik ve desteklerin verileceğini kaydetti. İzmir’in sıkıntı yaşandığı bölgesel teşvik sistemini değiştireceklerini dile getiren Böke, “Haksızlığı siz zaten çok iyi biliyorsunuz o nedenle bunu size anlatmaya gerek yok. Bu teşvik sistemi İzmirlilere, ‘Sen fabrikanı sök başka yere git’ diyerek kenti cezalandırıyor. Ama önemli olan sanayicinin nerede yatırım yaptığı değil, yüksek katma değerli ve ekolojik ürünler meydana getirmesidir. O nedenle coğrafyası nedeniyle cezalandırılan değil yaptığı iş nedeniyle ödüllendirildiği bir sistem getireceğiz” ifadelerini kullandı.



“İZMİR HER GEÇEN GÜN GERİYE GİDİYOR”
Hükümetin ve siyasetin gündeminin ‘yaşanabilir bir ülke’ yaratmak olduğunu aktaran Böke, “Fakat bugün iş yapmayan ve diğer kişilere de iş yaptırmayan bir anlayış var. Tıpkı Türkiye’nin dünyada en fazla üretim yapan ilk 15 ülke arasında yer alırken bugün bu başarısını sürdüremedi. İzmir’de tıpkı ülkemiz gibi her geçen gün geriye gidiyor. Bizim artık tekrar nasıl bir üretim yapacağımızı ortak bir noktada kurgulamamız ve bunu merkeze alarak hareket etmemiz şart. Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararların yüzde 60’ı imarla ilgili. Bizim Bakanlar Kurulu’nun imarla işi olmayacak. Başta sanayi olmak üzere tüm sektörleri inşaata iten bir anlayış var. Bakanlar Kurulu’nun imarla işi olmamalı. Biz ise artık imarla değil sanayi üretimim artmasıyla ilgileneceğiz. Artık nitelikli, kaliteli ve verimli üretim yapmalıyız. İktidara geldiğimizde ilk işimiz Avrupa Birliği (AB) ile kapalı olan fasılları açmak olacak. AB’ye uyum kapsamında ihale kanunu faslı açılmıyor. Hükümet şu anda bu gücü kaybetmek istemediği için bu faslı açmıyor. Biz ilk günden fasılların açılmasını sağlayacağız. Ayrıca siyasi ahlak yasasını da çıkaracağız. İktidara geldiğimizde kesin hesap komisyonu kurup, bunun denetimini de ana muhalefet partisine vereceğiz’’ diye konuştu.

Toplantıda diğer adaylarda ekonomi konusunda ki görüşlerini aktardı. Adaylardan Turgay Bozoğlu, özellikle bilişim sisteminin teşvik edilmesine yönelik projeleri olduğunu ve İzmir’in Silikon Vadisi olmasını planladıklarını söyledi. Tacettin Bayır, İzmirli bir sanayici olarak sorunları bildiğini ve çözmek için çalışacağını sözlerine ekledi.

Maliye eski Bakanı Zekeriya Temizel’de özellikle asgari ücrette vergi ve SSK yükünü ortadan kaldıracaklarını taahhüt etti.

Soru cevap bölümünün ardından İZSİAD Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, konuklara günün anısına birer plaket vererek, katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 13 Mayıs 2015 Çarşamba 17:10

Konu o parti bu parti meselesi değil. Biri geliyor diğerinin yaptığını bozuyor. Öbürü geliyor öncekinin yaptığını bozuyor. Sonuçta ilerleme yok. AKP açıkça 2005'ten beri AB ile ilgilenmezken CHP ilgilenecek. Sonra birileri yine ilgilenmeyecek. AKP bizi gümrük birliği üzerinden bu sefer transatlantik ticaretine bağladı. Yine onlar ortak, biz pazar. Tek taraflı tavizlerin faturasını biz ödüyoruz. Siz AB'ye girmeden önce rekabetçi ekonomi olmalısınız. Yoksa sırf AB'ye üye olalım derseniz sizden sürekli toprak talep ederler (Kıbrıs, Güneydoğu) kim bilir yarın neresi? Önerdiğiniz yol yol değil.

Yorumu oyla      12      6  
13 Mayıs 2015 Çarşamba 14:30

“İZMİR HER GEÇEN GÜN GERİYE GİDİYOR” mu? olur mu hiç, dünyanın en hızlı gelişen 2.metropolüyüz (!) şehircilik 10 numara, iş olanakları müthiş, ulaşım süper :))

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatan Partisi Güzelbahçe'de gücüne güç kattı
Vatan Partisi gücüne güç katmaya devam ediyor. İzmir’in birçok noktasında ...
Çıray’dan AYM’ye ‘Erdoğan’ dilekçesi: İzmir mitingi delil!
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray kapsamlı bir dilekçeyle Anayasa ...
AK Parti İzmir Adayı Turhan’dan MÜSİAD mesajları
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Borsa İstanbul Eski Başkanı İbrahim ...
 
Başbakan Davutoğlu İzmir’de Kocaoğlu’na komşu olacak
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 24 Mayıs'ta miting için geleceği İzmir'de Büyükşehir ...
Özfatura’dan Milli İttifak’a tam destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Dr. Burhan Özfatura yaptığı açıklamayla, ...
AK Parti Adayı Nasır muhtarlara seslendi
‘Birlikte Daha Güçlü İzmir’ sloganıyla yola çıkan AK Parti İzmir 25'inci ...
 
Sürekli’den Kemalpaşa çıkarması: Tarıma teşvik sürecek!
Tarım ve gıda alanını stratejik bir sektör olarak gördüklerini söyleyen ...
Binali Yıldırım sahada tam gaz: Teşkilata motivasyon turu!
AK Parti İzmir Milletvekili, Ulaştırma-Haberleşme ve Denizcilik Eski Bakanı ...
AK Parti Adayı Şeboy’dan Kocaoğlu’na sert ‘havza’ yanıtı!
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy “Tahtalı Baraj Havzası ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva