HABERLER>GÜNCEL
27 Ocak 2012 Cuma - 18:22

Odatv davası sanıklarından tahliye talebi

Odatv davası, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görülen duruşmayla devam etti. Gergin başlayan duruşmaya, tutuksuz sanık İklim Kaleli'nin saatler süren ifadesi damga vurdu. Kaleli ardından kürsüye gelen diğer sanıklar tahliyelerini talep etti.

Odatv davası sanıklarından tahliye talebi

Ergenekon soruşturması kapsamında açılan Odatv davasına İstanbul Özel Yetkili 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.
 
Saat 11.00’de başlayan duruşmaya karlı havaya rağmen yüksek bir katılım oldu.
 
Mahkeme salonunda sanıklar, aileleri ve gazetecilerin yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ve Denizli Milletvekili İlhan Cihaner de hazır bulundu. Duruşmaya katılanların bazıları, önceki duruşmalarda da olduğu gibi salondan canlı yayın yaptı.
 
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, duruşmanın başında, Doğan Yurdakul'un sağlık raporunun ve TÜBİTAK’ın bilirkişi listesinin mahkeme heyetine ulaştığını açıkladı. Ekinci, bugünkü duruşmada çapraz sorguların yapılmayacağını da bildirdi.
 
DURUŞMA GERGİN BAŞLADI   
Yalçın Küçük, Hanefi Avcı ve Nedim Şener'in bir önceki duruşmadaki ifadelerini kast ederek, “Diğer tanıkların ifadeleri yüzünden bana söz hakkı doğdu. Bizle ilgili çok ağır suçlamalar yaptılar” dedi. Küçük’ söz hakkı verilmemesi gergin anlar yaşanmasına neden oldu.
 
Küçük’ün ardından söz alan Hanefi Avcı ise virüslü olduğu iddia edilen belgelerle ilgili mahkemeden gerekenin yapılmasını istedi. Ekinci, Avcı’nın talebi üzerine “İddia edildiği gibi görevi kötüye kullanma ve komplo varsa biz sonuna kadar gideceğiz” dedi.
 
"ERDOĞAN DAVAYA MÜDAHİL EDİLSİN"
Avcı'nın ardından söz alan Müyesser Yıldız ise yargıca Başbakan Tayyip Erdoğan'ın gazetecilere ilişkin son açıklamaları hakkında ne düşündüğünü sordu.
 
Yıldız, "Bu açıklamayı nasıl değerlendirmeliyiz. Yargıya müdahale mi? Adil yargılamayı etkilemek mi? Mahkemeye bir talimat mı?” dedi. Başbakan'ın davanın gerçek ve gizli davacısı olduğunu da ileri süren Yıldız, Erdoğan'ın davaya müdahil edilmesini de talep etti.
 
Yıldız mahkemeden üyesi oldukları iddia edilen örgütün numarasını ve adresinin verilmesini isteyerek, “Mektupla üyelik başvurusu yapıp, buraya da üye olacağım. Zira olmayan bir örgüt yüzünden bunca aydır yatmak ciddi şekilde onuruma dokunuyor" diye konuştu.
 
SÖZ KALELİ'DE
Verilen aradan sonra kürsüye İklim Kaleli çıktı. Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 200'üncü maddesi doğrultusunda, Kaleli'nin ifadesi için diğer sanıklar çıkarıldı. Mahkemenin bu kararı, diğer sanık avukatlarının tepkilerine neden oldu. Mahkeme Başkanı Ekinci ise kararına gerekçe olarak Kaleli’nin ağlamasını gösterdi.
 
ODATV İLE BAĞLANTISINI ANLATTI
Kaleli, diğer sanıklar salonda olmadan verdiği ifadesinde kendisine yönelik suçlamalara değinerek Odatv ile olan bağlantısını anlattı. Diğer sanıklardan sadece Soner Yalçın’ı tanıdığını ifade eden Kaleli, bir karalama kampanyasına kurban edildiğini dolayısıyla avukat bile bulamadığını belirtti.
 
Savunmasında telefon kayıtlarını okuyan Kaleli, yazdığı kitabı da kanıt ve savunması olarak gösterdi. Kaleli, “Deniz Baykal'a asla şantaj yapmadım, komplo kurmadım. Odatv'den hiç kimse bana Deniz Baykal'la ilgili talimat vermedi. Baykal meselesinin tamamen şahsi meselem olduğunu düşündüğüm için Odatv'ye bilgi vermedim 'Tohum attım, bekliyorum' sözlerimle Olcay Baykal'la yapmak istediğim röportajı kast ettim” diye konuştu.
 
“SANIK DEĞİL MAĞDURUM”
“Abdullah Öcalan ve Saddam'dan sonra Türkiye’de itibarsızlaştırmak için hakkında en çok haber yapılan kişi” olduğunu söyleyen Kaleli, bazı ses kayıtlarının iddianamede yer almadığına da söyledi.
 
Kaleli’nin, “Bu davanın sanığı değil mağduruyum” sözleriyle tamamladığı savunmasının saatler sürmesi davayı izleyenlerin tepkisine neden oldu.
 
Mahkeme Başkanı Ekinci’nin "O odada ne oldu? Taciz edilen bir kişi olarak daha sonra neden iki kez arıyorsunuz Deniz Baykal'ı?" şeklindeki soruları da dikkat çekti.
 
SANIKLAR YENİDEN İÇERİ ALINDI
Kaleli'nin ifadesinin tamamlanmasının ardından diğer sanıklar yeniden mahkeme salonuna alındı. Sanıklara, Kaleli'nin ifadesi özetlendi. Kaleli'nin avukatı, "Bu davanın içinde Erol Taş da var Tecavüzcü Coşkun da var ama Hulusi Kentmen gibi babacan bir hakimimiz de var” diye konuştu.
 
SANIKLAR KÜRSÜDE
Aranın ardından Yalçın Küçük hakkındaki iddialara yanıt veremediği gerekçesiyle yeniden söz aldı. Küçük, “Ahmet Şık’lar Silivri’de bir üst katımda kalıyor. Bir kere selam vermediler. Bu nasıl örgüt?” dedi.
 
Küçük’ten sonra Soner Yalçın ve Barış Terkoğlu da kürsüye geldi.
 
Terkoğlu, bir önceki duruşmada bir televizyon kanalının mahkemenin kararını açıklanmadan 20 dakika önce seyircilerine duyurduğunu hatırlatarak, mahkeme heyetini eleştirdi.
 

Coşkun Musluk ise beraatini ve tahliyesini istedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hangi İzmir? 4’üncü olan mı; 181’inci, 196’ncı olan mı?
Yazarımız Gönül Soyoğul, ABD'deki Brookings Enstitüsü'nün dünyanın en ...
İzmir kaka mı?
Martı Canıtın, İzmir semalarından gördüklerini yazıyor...
İşte Türkiye’nin il il son nüfus rakamları
Nüfüs sayımının artık sokağa çıkma yasağıyla yapılma uygulamasının sona ...
 
Akademisyen adayı soba kurbanı oldu
İzmir'de vergi dairesinde gelir uzmanı olarak görev yapan ve aynı zamanda ...
Yolcu otobüsü ve araçların üzerine çığ düştü!
Tunceli- Erzincan yolunda 1 otobüs, otomobil ve tırlar mahsur kaldı. Yol ...
Ege'de bir yanardağ uyanıyor
Bodrum'a 260 km mesafedeki Santorini Adası'nda bulunan yanardağ endişe verici aşamaya geldi.
 
Eşine böbreğini verdi hayatını kurtardı
İzmir'de diyabet hastalığı nedeniyle böbrekleri çalışma fonksiyonunu yitirince ...
THY'de Kuran-ı Kerim dönemi başladı
THY’nin dış hat seferlerinde Kuran-ı Kerim okunmaya başlandı. CHP’li vekil ...
Gelir tespitinde duyuru ihmali iddiası
Zorunlu Genel Sağlık Sigortasıyla ilgili yayınlanan iki yönetmelikte de ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva