HABERLER>GÜNCEL
22 Temmuz 2011 Cuma - 08:55

Çeşme'de ekmek 1 lira!

Çeşme'de ekmeğin 75 kuruş yerine 1 liraya satılmasına tepkilerin yükselmesi üzerine İESOB'den açıklama geldi.

Çeşme de ekmek 1 lira!

İZMİR - Çeşme'de ekmeğin yasal olarak belirlenen 75 kuruş yerine 1 liraya satılması, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (İESOB) harekete geçirdi. Fahiş fiyatlar üzerine çalışma başlatan İESOB, Çeşme Belediyesi, kaymakamlık, Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü ile Tarım Müdürlüğü'nün fiyat tarifesiyle ilgili denetim yapması gerektiğini belirtti.
 
"Doğru değil"
İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Çeşme Kaymakamı Cafer Sarılı ve Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu'nu konu ile ilgili sözlü olarak bilgilendirdiğini belirtirken, Başkan Vekili Hilmi Kurtaoğlu, kimsenin izin almadan ekmeğin gramajı ve fiyatı ile oynamasının mümkün olmadığını söyledi. "Yapılan zam doğru değil" diyen Kurtoğlu, "Çeşme Esnaf Odası, ilçede 350 gram ekmeğin 1 liraya satıldığını bize rapor etti. Bunun üzerine biz de çalışma başlattık. Ekmekle ilgili bizim bir fiyat değişikliğimiz yok. Ancak ilçe esnafı ekmeği 300 gramdan 350 grama çıkararak fiyatını da 1 liraya yükseltmiş. Böyle bir fiyat değişikliği için esnaf odasına kaydı olanların bizden, İzmir Ticaret Odası'na kaydı olanların da oradan izin alması gerekiyor. Bize bu konuda bir müracaat gelmedi" diye konuştu.

Çeşme Kaymakamlığı, İl Tarım Müdürlüğü, Çeşme Belediyesi ve Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü'nün yüksek fiyatla ilgili denetim ve tespit yapması gerektiğini belirten Kurtoğlu, kendilerine şikayet gelmesi durumunda zammı uygulayan üyeleriyle ilgili kanuni işlem yapabileceklerini söyledi.
 
Yaptırım uygulanır
Şikayet durumunda odaya kaydı bulunan esnafları disiplin kuruluna sevk edebileceklerini dile getiren Kurtoğlu, bu esnaflara para cezası ve uyarı gibi yaptırımlarda bulunabileceklerini ifade etti. Hiç bir fırıncının İESOB ya da İzmir Ticaret Odası'nın izni olmadan ekmeğin gramını ya da fiyatını değiştiremeyeceğini belirten Kurtoğlu, "Kimse kafasına göre ekmeğe zam uygulayamaz. Eğer ilçe esnafı zam yapmak istiyorsa bununla ilgili Çeşme Esnaf Odası kanalıyla bize müracaat etmeli. İESOB Yönetim Kurulu konuyu değerlendirir ve kendilerine yanıt verir. Böyle bir prosedürü izlemeden zam yapmak, doğru bir davranış değil" diye konuştu.
 
"Uygulama durdurulmalı"
Çeşme'deki ekmek zammı, belediyenin halk ekmek fiyatını artırmasıyla başladı. Belediye, bir süredir "Çeştur" adlı şirketi kanalıyla ürettiği halk ekmeği 300 gramdan 350 grama, fiyatını da 50 kuruştan 70 kuruşa çıkarırken, fırın ve marketler de ekmeği 350 grama, fiyatını ise 75 kuruştan 1 liraya yükseltti. Durumu tespit eden Çeşme Esnaf Odası Başkanı Mustafa Cenger, fırıncı esnafı ile toplantı yaparak ekmeğin fiyatını İESOB ve İTO'nun belirlidiği 75 kuruşa indirmelerini istedi. Bu fiyat artışı ilçede "turistik tarife uygulanıyor" yorumlarına neden olurken, Çeşme Esnaf Odası konuyu yazılı olarak İESOB'a bildirdi. Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Yeni Asır'a yaptığı açıklamada, ekmeğe zam yaparken kimseye görüş sorma zorunluluğu bulunmadığını belirtmişti. Şimdi İESOB, İzmir Valiliği başta olmak üzere kamu kurumlarını bilgilendiriyor.Çeşme Esnaf Odası ise gerekli denetimlerin yapılmasını ve uygulamanın durdurulmasını istiyor.(İlker Çoban/Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEMOKRAT 22 Temmuz 2011 Cuma 10:42

Ahh keşke şu Gevrekçilerden 1 aylığına da olsa Gevrek,Boyoz almasak,Evlerimizde de hepimizin Fırını bulunmakta,herkez kendi evinde kendi ekmeğini 1 aylığınada olsa yapsa,o zaman görürüm şu Fırıncıların halini.

Yorumu oyla      15      6  
sedat gider 22 Temmuz 2011 Cuma 10:15

bizim de tepkimiz var ama ne hbr yapılıyor ne konu ediliyor..karşıyaka da gevrek peynir boyoz 75 kuruş... ne o gevrek gramajı arttırılmış..otomatık digerlerini de zamlamışlar.sadece KSK de bu fiyatlar var.izmir de birçok yerde 60 kuruş kimi yerlerde 50 kuruş..cogu insan tepki olarak gevrek almamaya basladı..karşıyakalılar koyun degildir..önce kısa aralıklarla gevrekleri küçültüler sonra gramajı ve büyüklüğünü arttırıp fiyatı zamladılar..bu tepki giderek aartıyor ama hiçbir yerde yer alamıyor..

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adliye önünde silahlı kavga: 3 yaralı
İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda işportacılık ve otopark işletmeciliği ...
Hıfzıssıhha: Sendika sansasyon yapabilir
Kütahya Tavşanlı İlçesi’nde yaşanan siyanür krizinde su numunelerinde ...
LYS sonuçları açıklandı: İzmir'in gururu Deniz
ÖSYM, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarını açıkladı. LYS'de, ...
 
'Titanik'te Türkler de vardı'
Bir faciayla sonuçlanan tüm zamanların en ünlü gemisi Titanik'te hayatını ...
Doğru tercih yap, sonra üzülme!
Üniversite hayali kuran gençler için en kritik döneme gelindi. Öğrenciler, ...
Küçük Kerem'in acı ölümü
Bayraklı Çaymahallesi semtinde, dayısının düğün törenine katılmak için ...
 
Eser 3. kez yürütmeyi durdurma davası açıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden alınan ...
İki oyuncunun tecavüz davası başladı
İzmir’de çekimi devam eden ve ulusal bir kanalda yayınlanan dizide birlikte ...
89 yıl sonra baba ocağında...
Atina'da yaşayan Margarita Karmiri Marselou, babasının 1922 yılında mübadele ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva