HABERLER>GÜNCEL
21 Temmuz 2011 Perşembe - 14:34

LYS sonuçları açıklandı: İzmir'in gururu Deniz

ÖSYM, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarını açıkladı. LYS'de, sınavlara giren toplam 2 milyon 19 bin 865 adaydan toplam 473'ünün sınavı geçersiz sayıldı.

LYS sonuçları açıklandı: İzmir in gururu Deniz

ANKARA - Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre Deniz Çağlın tm-1, tm-2, tm-3 puan türünde Türkiye Birincisi olarak İzmir'in gururu oldu. Deniz Çağlın bir önceki LGS sınavında ise 4 puan türünde birinci olmuştu.

Sonucunuzu öğrenmek için tıklayın...
 
Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre, MF-1 ve MF-2 puan türünde Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesinden Murat Kaan Erdal; MF-3 ve MF-4 puan türünden Ankara Fen Lisesinden Aycan Doğa Hakyemez; TM-1, TM-2, TM-3 puan türünde Özel Yamanlar Anadolu Lisesinden Deniz Çağlın, TS-1 ve TS-2 puan türünde İstanbul Lisesinden Utku Evci birinci oldu.
 
LYS sonuçlarına göre, DİL-1, DİL-2 puan türünde İstanbul Kabataş Lisesinden Can Berk Özşen, İstanbul Galatasaray Lisesinden Evrim Bilal Engin, İstanbul Lisesinden Zeynep Gizem Topçak; DİL-3 puan türünde Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinden Arda Çınar, İstanbul Galatasaray Lisesinden Evrim Bilal Engin birinci oldu.
 
EN BAŞARILI İL KİLİS
Kilis, Kırşehir, Karabük, Kastamonu, Niğde, Bitlis, Bartın ve Aydın en başarılı iller olurken, Tunceli, Hakkari, Ağrı, Şırnak, Ardahan ve Artvin de son sıralarda yer aldı.
 
BİR SORU İPTAL
ÖSYM, LYS-2'de bulunan Kimya Testinin ana soru kitapçığındaki 16. sorusunda yazım hatası bulunduğu için sorunun iptal edildiğini bildirdi.
 
FEN LİSELERİ BAŞARIYI KAPTIRMADI
LYS'de en başarılı liseler fen liseleri olurken, bu liseleri askeri liseler ile Anadolu liseleri izledi. En başarısız liseler endüstri meslek liseleri oldu. İmam hatip liselerinin genel lise düzeyine oldukça yakın puanlar alabildikleri görüldü. ÖSYM LYS ile ilgili olarak, ''İkinci aşama sınavlarında elde edilen sonuçlarda normal dışı bir duruma rastlanmamıştır. Bazı testler geçen yıla oranla zor olmasına rağmen genel olarak geçen yıl yapılan sınavlar ile uyumlu bir sonuç dağılımı elde edilmiştir'' açıklaması yaptı.
 
SÜREÇ SORUNSUZ TAMAMLANDI
ÖSYM'den LYS sonuçları ile ilgili yapılan açıklamada, ''Ortaya atılan asılsız birçok iddiaya rağmen, LYS sınavlarının hazırlanmasında ve uygulanmasında tedbirler en üst düzeye çıkarılmış ve sınav süreci yakından izlenmiştir. Bu kapsamda süreci sabote etmeye yönelik birkaç girişim, alınan önlemler sayesinde önceden fark edilmiş ve süreç herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlanmıştır. Soru kitapçıklarının basım ve sevkiyat çalışmaları yakından izlenmiş ve sınavlar sırasında basım hatalarının olmaması için sürecin her anı yakın takip altında tutulmuştur. Alınan önlemler sayesinde basım hatasından kaynaklanan hiç bir yedek kitapçık kullanılmadan LYS tamamlanmıştır'' denildi. 

BİRKAÇ YANLIŞIM VARDI, BİRİNCİLİK BEKLEMİYORDUM
Deniz Çağlın, yüzbinlerce aday gibi heyecanla beklediği sınav sonucunu okulda ailesi ve öğretmenleriyle birlikte internetten öğrendi. Manisa Soma'da yaşayan lokantacı baba Şenol Çağlın ile ev kadını anne Sevim Çağlın yıllardan beri kendilerine takdirnameli karneler, kimyada dünya çapında başarılar ve madalyalar getiren oğulları Deniz'i ilk kutlayanlar oldu. Anne Çağlın, "Oğlum bize yıllardır böyle sevinçler, mutluluklar yaşatıyor, onunla gurur duyuyoruz" dedi. Baba Şenol Çağlın da, "Deniz, ilköğretimi bitirdiğinde OKS'de (Ortaöğretim Kurumları Sınavı) Türkiye 28'incisi olmuştu. İzmir Fen Lisesi'ni kazanmıştı, Özel Yamanlar Lisesi'nden gelen burs teklifini kabul edip bu okulda okuttuk. Deniz'in sınavlarda bir yanlış yapma gibi lüksü vardı, öğretmenleri bundan şikayet ederlerdi, o bir yanlışı da yapmamalarını isterlerdi. Ben üstüne fazla gidilmemesini isterdim. Sosyal bir öğrenciydi, başarısında öğretmenlerinin, Körfez Dershanesi'nin de büyük payı var. Başarısı için hep dua ettik. Oğlumla gurur duyuyoruz" diye konuştu.
 
Tatil olmasına karşın başarısını kutlamak için okula gelen arkadaşları tarafından omuzlara alınan, her fırsatta "iman gücü"nden, inançtan söz eden Deniz Çağlın, şampiyonluğun "sistem ve disiplin"le geldiğini söyledi. Okulu yatılı okuduğunu, öğrencilerin başarılı olması için her türlü olanağın sağlandığını, sistemli bir çalışma yaptıklarını belirten süper öğrenci, "Ben de bu disipline uydum ve düzenli, sistemli çalışarak başarılı oldum. İlk sınavda Türkiye ikincisi olmuştum. Bu sınavda bir matematik, birkaç edebiyat, coğrafya yanıtım yanlıştı. O nedenle birinci olmayı beklemiyordum, Benden şampiyonluk bekleyenler ise teveccühte bulunmuşlar. Sonuç sürpriz oldu ama şimdi çok sevinçli, bir o kadar da şaşkınım" dedi. Sosyal bir öğrenci olduğunu, şiir ve kitap okumayı sevdiğini, sınav hazırlık sürecinde bunları biraz ihmal ettiğini belirten Deniz Çağlın, basketbol oynağını da söyledi. Hukuk okumak istediğini, henüz hangi üniversiteyi tercih edeceğine karar vermediğini kaydeden Çağlın, şunları söyledi:
 
"Ygs'den sonra birkaç vakıf üniversitesi kendilerini tanıtmak istedi. Henüz bir teklif almadım. Hukuk Fakültesi'nde okumak istiyorum. Hayalim diplomat olmak. Bunun perde arkasında ise öncelikle vatana millete hayırlı insan olup Türkiye'ye bir şekilde hizmet etmek var. Türkiye, özellikle son yıllarda dış ilişkilerinde çok başarılı. 'Sıfır sorun' politikasıyla çok güzel gelişmeler oluyor. Türkiye denge unsuru, ben de bu güzel bütünün bir parçası olmak istiyorum. "
 
Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap ise, Deniz Çağlın'dan Türkiye derecesi yapmasını beklediklerini, sonucun sürpriz olmadığını söyledi. Kasap, "Deniz bizi ve öğretmenlerini mutlu etti. Onun hedeflerine ulaşacağına inanıyorum, kutluyorum" dedi. (AA, DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Titanik'te Türkler de vardı'
Bir faciayla sonuçlanan tüm zamanların en ünlü gemisi Titanik'te hayatını ...
Doğru tercih yap, sonra üzülme!
Üniversite hayali kuran gençler için en kritik döneme gelindi. Öğrenciler, ...
Küçük Kerem'in acı ölümü
Bayraklı Çaymahallesi semtinde, dayısının düğün törenine katılmak için ...
 
Eser 3. kez yürütmeyi durdurma davası açıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden alınan ...
İki oyuncunun tecavüz davası başladı
İzmir’de çekimi devam eden ve ulusal bir kanalda yayınlanan dizide birlikte ...
89 yıl sonra baba ocağında...
Atina'da yaşayan Margarita Karmiri Marselou, babasının 1922 yılında mübadele ...
 
İzmirli profesörden ‘sıcak’ buluş
İzmir'de, Tekstil Mühendisi Prof. Dr. Işık Tarakçıoğlu, 50 liraya, siyah ...
Karşıyaka'da trafik kazası: 1 ölü
Karşıyaka’da Anadolu Caddesi’nde karşıdan karşıya geçmeye çalışan Ertan ...
Adliyede taşlar yerinden oynadı
İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler’in, Kocaeli’ne tayininden sonra, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva