HABERLER>GÜNCEL
1 Nisan 2016 Cuma - 09:17

Can Dündar ve Erdem Gül 2. kez hakim karşısında!

Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılanmasına başlanıyor.

Can Dündar ve Erdem Gül 2. kez hakim karşısında!

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yargılandığı “MİT TIR’ları Haberi” ile ilgili olarak İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde ikinci defa hakim karşısına çıktı.

Duruşma öncesi İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar;“Biz aslında sorgulayan tarafta olmalıydık”dedi. Dündar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birincisi duruşmanın tarafları belli oldu. Cumhurbaşkanı ve Milli İstihbarat Teşkilatı müdahil olarak duruşmaya katılacaklar. İkincisi de kapalılık kararı alındı. Burada oturma düzeninde bir yanlışlık var. Cumhurbaşkanı ve MİT müsteşarlığına karşı gazeteciler, biz aslında burada sorgulayan tarafta olmalıydık. Olar suçlanan tarafta olmalıydı. Çünkü davanın özünde uluslar arası suç yargılanıyor. Ben bu oturma düzeninin yakında düzeleceğini ve gerçek olması gereken halini alacağını düşünüyorum. Burada yargılanması gereken biz değiliz. Burada yargılanan gazetecilik . Burada yargılanan haber alma hakkımız. Halkın öğrenme hakkı. Karşı tarafta ise, halktan gizlenen bir suç var. Biz şimdilik savunmamızı yapacağız. Ama artık bu sadece gazetecilik davası olmanın ötesine kaçtı. Uluslar arası diplomatların davayı izleme hakkı da girdi işin içine. Halkın temsilcilerinin, meclisteki temsilcilerinin bu davayı izleyip, izleyemeyeceği de çıktı. Dolayısı ile diplomatlar ve milletvekilleri de hedef haline geldi. Bu davanın tarafı haline geldi”

ORTAYA ÇIKAN SKANDALI DÜNYANIN GÖZÜNDEN SAKLAMAYA ÇALIŞIYORLAR
Can Dündar, “Baştan beri burada ortaya çıkan skandalı dünyanın gözünden saklamaya çalışıyorlar. Fakat Adana’da o TIR’lardan çıkan eşyalar, mühimmat gizlenmeye çalışıldıkça uluslararası bir öykü haline geldi. Tam ters tepti. Artık bütün dünyanın bildiği ve Amerika’da Cumhurbaşkanı’na sorulan bir olay haline geldi.Dolayısı ile ne kadar kapatmaya çalışırlarla o kadar aleniyet kazanıyor. Gene öyle olacak. Cumhurbaşkanı anayasayı tanımadığını, anayasa mahkemesinin kararına uymayacağını söyledi. Biz ona uymayacağız. Biz yasaları, anayasayı tanıyoruz. Mümkün olduğunca saygılı olmaya çalışacağız. O anayasa, bu Anayasa Mahkemesi kararı ve bu yasalar bizi beraate götürecek. Ona inanıyoruz. Sonuna kadar bu davada savunma hakkımızı kullanacağız. Tarihte her zaman kazandık, yine kazanacağız” dedi.

ERDEM GÜL: BU DAVADA GAZETECİLİK YARGILANIYOR
Erdem Gül ise konuşmasında “Bugün burada ne karar verilirse verilsin, sonuçta bu davada gazetecilik yargılanıyor. Haber yargılanıyor. Dolayısı ile burada yargılanmaya çalışılan şey gazetecilik faaliyetidir. Gazetecilik faaliyeti de suç olmadığına göre bu yargılamayı reddediyoruz. Dolayısı ile bu davanın bugün düşmesi gerekiyor” dedi.

Can Dündar ve Erdem Gül’ün avukatı Akın Atalay ise savunmayı 500 den fazla avukatın üstlenmek istediğini belirterek “Arkadaşlar şu ana kadar Can ve Erdem’in müdafiliğini üstlenmek için tahminen beş yüzün üzerinde avukat arkadaşımız görev üstlenmek istedi. Onlar bugün duruşma salonunda olacaklar. Dolayısı ile duruşmanın kamuoyu denetiminden uzak yapılmasını bir nevi avukat arkadaşlarımız engel olmuş olacaklar. Hukuka aykırı, kanuna aykırı kararlara uymamızı kimse bizden beklemesin. Bir tiyatro oyununda rol alan figürler olmayacağımızı şimdiden size duyuralım” dedi.

CAN DÜNDAR “KONSOLOSLAR GEREKEN CEVABI VERDİ”
Bir habercinin, “Geçen hafta duruşmaya konsoloslar da katılmıştı.Cumhurbaşkanımızın buna tepkisi olmuştu. Bu hafta gene katılım olacak mı sorusuna, Can Dündar; “Konsoloslardan bilmiyorum gelip gelen olup olmadığını. Ama onlar gereken cevabı verdiler, biliyorsunuz. Bu davayı izlemek en doğal hakları. Türkiye’de hukuk var mı yok mu? Takip etmek bütün yabancı diplomatların hakkı” dedi.

GAZETECİLERE DAVA SORUSU
Bir gazetecinin savcılık soruşturmasını haber yapan gazetecilere 100’er bin TL’lik tazminat davası açtınız. Bununla ilgili bir şey söylemek ister misiniz? şeklindeki soruya “Biz gazetecileri ayırıyoruz diğer tetikçilerden. Tetikçileri gazetecilerden ayırmayı öğrendik”yanıtını verdi. Can Dündar ve Erdem Gül, aralarında gazeteci, milletvekili ve sivil toplum temsilcilerini alkışları arasında İstanbul Adalet Sarayı’na girdi.

DÜNDAR'IN OĞLU DA İÇERİYE ALINMADI
Can Dündar ve Erdem Gül'ün salona alınması sırasında Dündar'ın oğlu Ege Dündar içeriye alınmadı. Hakim kararıyla sanıkların eşleri, anne ve babaları ile avukatları salona alınabiliyordu. Dündar'ın avukatları Ege Dündar'ın da içeriye alınması için mahkeme heyetiyle görüştü. (dha)

 
Kemalpaşa’nın üniversite rüyası gerçek oldu
 
Soma’da Alp Gürkan soruşturmasında 3.savcı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünde görev değişimi
Tayini Trabzon'a çıkan Meteoroloji Bölge Müdürü Şahin'in yerine Meteoroloji ...
Film gibi kovalamaca: 2 kaza, 2 polis yaralı!
Muğla'nın Menteşe ilçesinde polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan otomobil, ...
Değişim Grubu’ndan dava günü anlamlı mesaj: Gazeteciler Can’dır, Erdem’dir!
Değişim Grubu, 2.duruşması yapılacak dava günü anlamlı bir mesaj yayınladı. ...
 
Başkent'in yüreği yanıyor: 5 şehit acısı birden
Diyarbakır'da PKK'lı teröristler dün akşam özel harekât polislerini taşıyan ...
1.5 yaşındaki Zeynep'in feci ölümü
Artvin'de, üzerine düşen televizyonun altında kalarak ağır yaralanan 1.5 ...
Gaziantep’e 760 bin TL’lik logo!
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleli açtığı “logo yarışmasını” ...
 
Pazarcıların otopark talebine ret!
İzmir’de AVM inşaatı nedeniyle Balçova viyadük altına taşınacak olan Üçkuyular ...
İzmir’de erken yaz!
İzmir’de, soğuk ve terör korkusu nedeniyle boşalan meydanlar, yeşil alanlar, ...
Emre Uslu Washington’da ortaya çıktı!
Hakkında yakalama kararı çıkarılan ve kırmızı bültenle aranan eski Taraf ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva