HABERLER>POLİTİKA
10 Temmuz 2012 Salı - 14:34

Çakar'dan Başkan Tartan'a çok sert eleştiri!

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Meclisi Üyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Kenan Çakar, Kordon’da yaşanları değerlendi ve Konak Belediyesi’ne çok sert eleştirdi.

Çakar dan Başkan Tartan a çok sert eleştiri!

İZMİR - Geçtiğimiz günlerde Kordon esnafına Konak Belediyesi tarafından uygulanan, para cezasında, mühürlemeye kadar giden operasyona AK Parti’den büyük tepki geldi. AK Partili Yusuf Kenan Çakar, kordon esnafına uygulanan kapatma ve para cezası uygulayan Konak Belediyesi’ni suçlayarak şunları söyledi: ” Kordonda faaliyet gösteren esnaflara yönelik Konak Belediyesi’nce verilen kapatma kararı ve kesilen para cezası tamamen Konak Belediyesi yetkilileri ve Konak Belediyesi encümeninin almış olduğu kararla uygulanmıştır. Konak Belediyesi yetkilileri ilgili yerlerde gürültü ölçümlerini kendisi yapmış yaptırmış ve tutanağa bağlamıştır. Bu tutanak konak belediyesi encümeni tarafından değerlendirilerek kapatma cezasına ve para cezası verilmesine karar verilmiştir. Bütün bu işlemler Konak Belediye Başkanlığı’nın bilgi ve emri ile yapılmıştır.  Kararı veren encümen üyeleri Konak Belediye Başkanının emrindeki bürokratlardan ve CHP’li meclis üyelerinden oluşmaktadır. Hakkında işlem yapılan esnafa, “ Biz bunu istemeyiz ama kanunlar bizi zorluyor”, şeklinde sözlü ifadelerde bulunduğu esnaf tarafından ifade edilmektedir.

Kamu yöneticilerine yakışmamakta olan bu söylem eğer doğruysa , hem de kamu görevini yaparken siyasete yönelik beyanlar, bu yöneticilerin ne kadar aciziyet ve zaafiyet içinde olduğunun en büyük göstergesidir.

Ayrıca Konak Belediye Başkanı olarak siz istemiyorsunuz ama kanunlar sizi zorluyorsa, verdiğiniz kapatma kararını hangi yetkiye dayanarak kaldırdıysanız, yine sizin encümeninizin verdiği para cezasını da aynı yetkiye dayanarak kaldırınız.

Kordon gibi hasas bölgelerde tüm uygulama ve denetim yetkisi Konak Belediyesinin talebi üzerine, Bakanlıkça Konak Belediyesi Başkanlığı yetkisine devredilmiştir. Bu gerekçe sanırım eski Bakan Konak Belediye Başkanı da bilmektedir.

Şimdi kendi yetkilerine dayanarak yaptıkları işlemin altında ezilen belediye başkanı yeniden bu yetkilerinin kaldırılması için valiliğe talepte bulunmuştur.

Bütün bu gerçekler ortada iken, kordon esnafını ve İzmirliyi yanlış beyanlarla yanıltmayı ve siyasete alet etme girişimini doğru bulmadığımızı özellikle ifade etmek isterim.

Devlet de bakanlık yapmış bir kişinin, yönetiminin uzun yıllardır var olan kanunları uygularken siyasi söylemlerle bu yükümlülüklerini başkalarının üzerine atma girişimini kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş... 11 Temmuz 2012 Çarşamba 08:51

"Demokrat" yorumu ile yazan arkadaş, Konak Belediyesi'nin takdir hakkını hep esnaftan yana kullandığını söylüyor. Bu da bu ceza işinin Bakanlığın zorlamasıyla yapıldığını ortaya koyuyor. Bu ilk değil. Bakanlığın emriyle Gültepe'deki meskenlere zorla yüksek meblağlarda yol katılım payı CEZASI yazdırıldı. Bu da bakanlığın zorlamasıyla. Belediyeyi halkla karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. AKP'nin memuru olan Karabağlar Kaymakamı, belediyeye zorla dükkan kapattırıyor. Bu da ayrı bir handikap.

Yorumu oyla      15      7  
AKIN KÜÇÜKOĞULLARI 11 Temmuz 2012 Çarşamba 06:07

KARDEŞİM AKP NİN EN BÜYÜK MUHALEFETİ İÇKİYİ YASAK ETMEK ALLAH KENAN ÇAKARDAN RAZI OLSUN HER YALAN DOLAN ÇAKIŞINDA CHP NİN İZMİRDEKİ OYLARI ARTIYOR GERÇEKTEN GÜZEL BİR MUHALEFET

Yorumu oyla      15      7  
chp li 10 Temmuz 2012 Salı 18:36

eee bizden ömür şanlı yı alırsanız bizde böyle yaparız izmirin kalesi kordon oda akp ye geçerse izmir biter

Yorumu oyla      20      9  
DİKKAT MUHALEFET 10 Temmuz 2012 Salı 18:08

İL BAŞKANI ADINA MI YAPIYOR BU MUHALEFETİ YOKSA BLD. MEÇLİS ÜYESİ SIFATI İLE Mİ.ÇÜNKÜ İL BAŞKANI PEK MUHAALEFET TARAFTARI DEĞİLDİR.KENAN BE Y DİKKAT ET

Yorumu oyla      17      6  
karşıyakalı 10 Temmuz 2012 Salı 16:16

slm sayın kenan çakar bey meclisde akp muhalefeti konuşturuyormu siz izmirde meclisde bizi konuşturmuyorlar diye yakınıyorsunuz önce ankaraya bakınız lütfen çevre bakanlığı izmirede el attı karıştırmak istiyor

Yorumu oyla      16      11  
DEMOKRAT 10 Temmuz 2012 Salı 15:20

Daha Anlaşılır Yazayım! KONAK Belediye Başkanı,Önümüzdeki Seçimleri Düşündüğü İçin,ESNAF ile PAPAZ Olmak İstemiyor.Bu Nedenle HALK"a Sözüm Ona Uyuturum Taktiği Uyguluyor.BAL Gibi Bu Görev Ve Yetki Konak Belediyesine Ait.Yasaları Uygulamaktan İmtina Ediyor.Her Zaman Olduğu Gibi Takdir Hakkını Hep Esnaftan Yana Kullanıyor.Mağdur Olan Kesim Onun Umurunda Bile Değil.Seçim Zamanı O da Bizim UMURUMUZDA Olmayacak!

Yorumu oyla      22      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DSP'den 'Kılıçdarzade' benzetmesi
DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Örgüt Kurulu Başkanı Önder Aksakal, CHP ...
Başkan Şahin'le, AK Partili Kuran yine kapıştı
Menemen’de CHP’li Belediye Başkanı Tahir Şahin ile AK Partili İlçe Başkanı Arif Kuran yine kapıştı.
Akay: EXPO için her desteğe hazırız
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İzmir ...
 
2014’te Erdoğan’ın karşısına sürpriz aday!
2014 yılında Köşk'e kimin çıkacağı hesapları tartışıladursun Milliyet ...
Türeli: Yeni teşvik çiftçiye üretim yapma demek midir?
Rahmi Aşkın Türeli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e yeni ...
Londra’da olimpiyatın onur konuğu Erdoğan
İngiltere Başbakanı Cameron'un 2012 Londra için özel davetine Başbakan Erdoğan 'evet' dedi.
 
AKP'li Tanrıverdi: Yerel seçimler öne alınabilir
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ''Meclis içerisinde ...
AK Parti'de ilçelerin ev ödevi yarım kaldı
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın üye sayısını arttırmak için ...
AK Parti Karabağlar'a bin 600 yeni üye
AK Parti Karabağlar İlçe Teşkilatı Temmuz Ayı Danışma Meclisi toplantısında ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva