HABERLER>POLİTİKA
10 Temmuz 2012 Salı - 14:13

Başkan Şahin'le, AK Partili Kuran yine kapıştı

Menemen’de CHP’li Belediye Başkanı Tahir Şahin ile AK Partili İlçe Başkanı Arif Kuran yine kapıştı.

Başkan Şahin le, AK Partili Kuran yine kapıştı

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -AK Parti Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran, CHP’li Belediye Başkanı Tahir Şahin’in belediye tarafından ruhsat verilen binayı yargıya taşıyarak yıktıran vatandaşlardan intikam aldığını iddia etti. Kuran, “Belediye Meclisi kararı ile yıkılan binanın yeri satın alındı. Başkan “Buraya sığınma evi yapacağım” diyor. Amaç hizmet değil inşaat alanı 50 metrekare olan arsa yüzünden vatandaştan intikam almak” dedi. Belediye Başkanı Şahin ise “Her zamanki gibi saçma sapan konuşuyor. Belediyenin malını koruyoruz. İçimizdeki İrlandalı’ya diyecek bir şey bulamıyorum”
 
Menemen’de Belediye Başkanı Tahir Şahin ile AK Parti İlçe Başkanı Arif Kuran yine karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek belediyeyi denetleyen müfettişleri belediye başkanının lehine rapor yazmakla suçlayan ve İçişleri Bakanlığı’na şikayet eden Kuran, belediyenin kasasının Şahin’in makam şoförü tarafından soyulması olayında da sert muhalefet yapmıştı. İlçe Başkanı Kuran, yine Başkan Şahin’e yüklendi. İkili bu kez ilçe sınırlarında bulunan ve çok uzun zamandır tartışılan arsa yüzünden birbirine girdi.
 
Bu kez tartışmanın fitilini ilçede bulunan bir arsa ateşledi. Menemen’de Kasımpaşa Mahallesi Türbe Geçidi Sokak’ta bulunan arsaya sahipleri tarafından 5 katlı bina yapıldı. 1997 yılında yapılan binaya 1999 yılında göreve gelen Belediye Başkanı Tahir Şahin ‘inşaat projesine uygundur’ gerekçesiyle yapı kullanma izni verdi. Bu arada yan binada bulunan kat malikleri 5 katlı binanın imar kanununa aykırı yapıldığı gerekçesiyle dava açtı. Tam 14 yıl süren davanın ardından yeni binanın ‘çekme mesafesine uymadığı ve inşaat alanını taşırdığı’ gerekçesiyle mahkeme tarafından yıkılmasına karar verildi. Temyiz süreci ve geçen zamanın ardından üst mahkeme de kararı onayladı. Bina daha sonra yıkıldı. Daha sonra bu kez yıkılan binanın sahipleri ‘zararımız var, belediye ruhsat verdi’ diyerek dava açtı. Mahkeme, zararın belediyeden tahsil edilmesine karar verdi. Menemen Belediyesi, yıkılan binanın sahiplerine zararını ödedi. Karmaşık ve tartışmalı geçen sürenin ardından arazi sahipleri zararının tahsil edildiği gerekçesiyle arsayı belediyeye bıraktı. Tartışmalı arsa belediyenin mülkiyetine geçti. Menemen Belediye Meclisi geçtiğimiz gün yapılan meclis toplantısında borçları nedeniyle arsaya haciz konulmaması için ‘kamu yararı’ kararı aldı. AK Partili meclis üyelerinin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye ise kendi mülkiyetine geçen alan için yeni bina çalışması başlatınca bu kez ortalık yine karıştı.
 
SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI
AK Parti İlçe Başkanı Kuran, “Vatandaşın kendisine karşı kazandığı hukuk zaferini içine sindiremeyen belediye başkanı intikam almak için kanun tanımaz uygulamalarına devam ediyor. İmara aykırı olarak yapı kullanma izni verdiği bina yüzünden mağdur duruma düşen vatandaşların dava açması üzerine yıkım kararı alınan binanın yıkımı için kat sahiplerine belediye kasasından yüklü miktarda para ödendi. Ayrıca binanın yıkımı yine belediye kasasından çıkan büyük meblağda paralarla gerçekleştirildi. Oluşan bu kamu zararının bu binaya usulsüz bir şekilde yapı kullanma iznini veren belediye başkanı ve diğer sorumlulardan tahsil edilmesi gerekir. Bu konuda Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum” dedi.
 
BURASI ANCAK HÜCRE OLUR
Kuran, “Bu hukuk zaferini içine sindiremeyen Başkan Tahir Şahin, onlardan adeta intikam almak istercesine hareketler sergilemiştir. İlk olarak kanuna aykırı bir şekilde adı geçen arsayı büyük paralar ödeyerek kat maliklerinden satın almıştır. Bu tip alımlarda 5393 sayılı Belediye Kanu’nun 18/E bendine göre belediye meclisine danışılması gerekiyor. Bunu Başkan Şahin’den daha iyi bilen de sanırım yoktur. Fakat kendisi böyle bir karara gerek duymadan bazı bahanelerle kanunsuz bir şekilde tapuyu belediyeye almıştır. Mahkemece verilmiş karara rağmen buraya ‘kamu yararı’ kararı aldırarak kadın sığınma evi kurmak istediğini ifade etti . Bu sadece bir bahanedir. Bu kadar küçük alana bırakın kadın sığınma evini ancak hücre olur. Asıl neden bu vatandaşlardan intikam almaktır. Şahin’in yaptığı yanlıştan 14 yıl sonra değil yol yakınken dönmesini istiyoruz. Burası hukuksuz bir şekilde belediye üzerine alınmış, tartışmalı bir şekilde oy çokluğu ile kamu yararına tahsis edilmiş ve mahkemenin yıkım kararı ile yıkılan binanın yerine yeni bir bina yapılmak için çalışmalara başlanılmıştır” ifadelerini kullandı.
 
SAÇMA SAPAN KONUŞUYOR
AK Parti İlçe Başkanı Kuran’ın her zaman olduğu gibi şimdi de bilinçsizce konuştuğunu söyleyen Belediye Başkanı Şahin alınan kararda bir usulsüzlük olmadığını söyledi. Kendisinden önceki belediye yönetimi tarafından 1997 yılında inşaata onay verildiğini, inşaat ruhsatına göre de göreve geldiklerinde yapı kullanma iznini onayladıklarını ifade eden Şahin, “Arif Kuran her zaman saçma sapan bu tür iddialarda bulunur. Ben artık doğal karşılıyorum. İnşaat ile ilgili yıkım kararı zaten uygulandı. Biz de mahkeme kararı ile mülk sahiplerinin zararlarını ödemiştik. Onlar da arsayı belediyeye bağışladılar. Bizim mülkiyetimize geçen yere haciz gelmesin diye karar alırken onlar ret kararı verdiler. Yani AKP’liler, ‘belediyenin mülklerine mallarına haciz gelsin, hizmet üretemesinler’ diyor. Böyle bir mantık ve anlayış olmaz” dedi.
 
İÇİMİZDEKİ İRLANDALI
Belediyenin mülkiyetine geçmiş bir yeri boş arsa olarak tutmaktansa değerlendirmeyi düşündüklerini anlatan Başkan Şahin, “Niye iş üretmeyelim?. Burayı boş bıraksaydık daha mı iyi olacaktı?. Belediyenin mallarını korumak ne zamandan beri suç oluyor?. Mülkleri korumak ve kollamak suç ise evet biz suç işliyoruz. Biz karşı taraf gibi, onlar gibi İrlandalıcık oynamayacağız. Yaptığımız her şeye itiraz eden, bilinçsizce ‘hayır’ diyen içimizdeki İrlandalıya diyecek bir şey bulamıyorum” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hüseyin kul 2 Eylül 2012 Pazar 00:00

allah aşkına sayın başkan tahir şahin ilçe ak parti başkanı arif kuran başkanla uğraşıcağına şu canım menemenin yollarında sinyalizasyon yok [1] zafer mahallesindeki çöp konteynırları dolmuş taşmış yanında çocuklar oyun oynuyor çöpler boşaltılmıyor doğru düzgün çevre düzenlemesi yok [2]kente yakışır bir otogarımız yok .BAŞKAN ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUMKİ OYUN BİTTİ PERDE DÜŞTÜ İNŞALLAH BUNU SEÇİMLERDE GÖRÜCEZ ..

Yorumu oyla      14      6  
11 Temmuz 2012 Çarşamba 10:57

2009 yerel seçimin hemen arkasından çorba ihalesinin resmi belgesi ortadayken neyi konuşuyoruz

Yorumu oyla      16      10  
11 Temmuz 2012 Çarşamba 10:55

merak etme canım 2014 ü bekle.söylediklerimin arkasındayım.Tahir Şahinle beraber 2009 nasıl anlaşmalıydı.karşılığında iki ay geçmeden çorba ihalesini kim aldıysa hadi oraya canım.Üç kağıtçılarla işim olmaz.Ak partinin isminin arkasına saklanan çorbacılar sizi

Yorumu oyla      17      10  
ADALET YOK 2009 11 Temmuz 2012 Çarşamba 10:15

2009 MENEMEN ESKİ İLÇE BAŞKANI ASIL BASINA ACIKLAMIŞ OLDUGU AK PARTİYİ SEÇİM ARAFESINDE SÖYLEDIKLERI ACIKLAMAYLA CHP NİN EKMEGİNE YAG SURMUŞTUR.ASIL BASINA AK PARTİYİ ZOR DURUMA DUSUREN ESKİ İLÇE BASKANININ ACIKLAMARINI NEDEN YAPTIGINI ACIKLMASI GEREKIR HAYDI BUNUDA ACIKLA CANIMMMMMMMM ACIKLAAA

Yorumu oyla      16      10  
11 Temmuz 2012 Çarşamba 09:03

yine 2009 yerel seçimlerinin arkasından daha iki ay geçmeden tahir Şahin in benzinliğinde başbaşa neyin bedelini istedin bunuda hadi canım açıkla

Yorumu oyla      20      8  
BUYUK BAŞKAN 11 Temmuz 2012 Çarşamba 08:18

ARİF KURAN GELMİŞ GEÇMİŞ MENEMENDE AK PARTİYİ TEMSİL EDECEK EN MUKEMMEL LİDERDİR.ONUNLA ALLAHIN İZNİYLE MENEMENE AK PARTİ BAYRAGINI DİKECEGIZ.VE BAŞBAKANIMIZA MENEMENIN ANAHTARINI VERCEGIZ.ASIL İÇİMİZEKİ İRLANDALI TAHİR ŞAHINDIR,İŞÇİSİNE HALKINA LÜZMÜ KENDİSİ YAPMIŞ VEDE YAPMAYA DEVAM EDİYOR ARTIK SENIN DEVRİN BİTİ,MENEMENE ARİF KURAN BELEDIYE BASKANLIGINDA AK BELEDİYECİLİĞİ GETİRECEZİĞ

Yorumu oyla      18      17  
yaşar güzelgün 11 Temmuz 2012 Çarşamba 06:24

bunlar ufak şeyler.bakın menemen kaç dönem oldu chp ylen yönetiliyor,adam akıllı ne yapıldı menemene ne sosyal alanda ne işsizlik hiç bir alanda adam akıllı bir yatırım yok.bizler her belediyenin mecburi yapması gereken hizmetleri vaad olarak alıyoruz ve onlarla uyutuluyoruz.yolsuzluk diz boyu menemeni yediniz ve menemen ki bitmedi halan direniyor gözlerini para hırsı bürümüş sözde halk temsilcileri tarafından.gün gelir devran döner sayın başkan...

Yorumu oyla      15      10  
ADNAN ŞAHİN 10 Temmuz 2012 Salı 23:40

içinizdeki irlandalılar ı bilemem ama içinizdeki soyguncuları polis yakaladı. belediyenin kasasındaki parayı kollayamayan başkan mı belediyenin mallarını koruyacak. menemen halkı artık gülüyo bunlara

Yorumu oyla      19      11  
10 Temmuz 2012 Salı 18:05

çorba kalmadı arif efendi

Yorumu oyla      18      11  
Seyfi ÜLKER 10 Temmuz 2012 Salı 18:04

1-) belediyeye hibe edilen arsa için, şartlı ya da şartsı bağış nedeni ile meclis kararı alınmışmıdır... 2-) Yapı kullanma izninin onaylanmasından doğan zararın belediye tarafından karşılanmasından ötürü, belediye başkanı ve ilgili memurlara zimmet çıkmışmıdır... 3-) menemen belediyesi T.C. kanunlarına mı? Muz Cumhuriyeti kanunlarına mı tabidir.... 4-) T.C. Kanunlarına tabii ise bu belediye başkanı nasıl o koltukta oturuyor?

Yorumu oyla      22      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akay: EXPO için her desteğe hazırız
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İzmir ...
2014’te Erdoğan’ın karşısına sürpriz aday!
2014 yılında Köşk'e kimin çıkacağı hesapları tartışıladursun Milliyet ...
Türeli: Yeni teşvik çiftçiye üretim yapma demek midir?
Rahmi Aşkın Türeli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e yeni ...
 
Londra’da olimpiyatın onur konuğu Erdoğan
İngiltere Başbakanı Cameron'un 2012 Londra için özel davetine Başbakan Erdoğan 'evet' dedi.
AKP'li Tanrıverdi: Yerel seçimler öne alınabilir
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ''Meclis içerisinde ...
AK Parti'de ilçelerin ev ödevi yarım kaldı
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın üye sayısını arttırmak için ...
 
AK Parti Karabağlar'a bin 600 yeni üye
AK Parti Karabağlar İlçe Teşkilatı Temmuz Ayı Danışma Meclisi toplantısında ...
Haberal'ı duruşma salonuna getiren iddia!
Sağlık sorunları nedeniyle duruşmalara katılmayan CHP Zonguldak Milletvekili ...
Başbakan Erdoğan Urla’ya taziye ziyaretine geldi
Başbakan Recep Tayip Erdoğan her yaz tatilini geçirmek için geldiği Urla ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva