HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ağustos 2024 Pazar - 14:18

Büyükşehir yapacaktı: Okul yarım kaldı!

Elazığ’da 24 Ocak 2020 depremi sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Tunç Soyer döneminde İzBeton tarafından kentteki okul sorununu çözmek amacıyla Atatürk Lisesi okulunu tekrar yapma kararı almış ancak ödeme yapılmadığı için yüklenici firma çalışmayı durdurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, uzun süredir atıl halde bekleyen okul inşaatıyla açıklama yaptı.

Büyükşehir yapacaktı: Okul yarım kaldı!

Elazığ'da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını üstlendiği Atatürk Lisesi yapım işi ihalesini Zanew İnşaat, Arin Yapı ve Adi Ortaklığı 62 milyon 62 bin TL bedelle kazandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 32 derslikli okulun inşaatı hak edişlerin ödenmemesi nedeniyle yüklenici firma tarafından durduruldu. Belediye yaptığı açıklamada firma sahibi almış olduğu fiyatlara göre bu işi tamamlayamayacağını, yaklaşık 50 milyon TL zararının oluşacağı iddiasıyla sözleşmeyi feshetme kararını aldığı kaydedildi.

"50 MİLYON ZARARI OLUŞACAK İDDİASIYLA SÖZLEŞMEYİ FESHEDECEĞİNİ BELİRTMİŞTİR"
İzmir Büyükşehir Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada yüklenici firma tarafından belediyeye hak edişlerinin ödenmesi için ihtarname çekildiği belirterek, “14.03.2024’te ise tarafımıza 2. ihtarname gönderilmiştir. Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ise 02.04.2024 tarihinde inşaat ilerleme durumunun iş programı gerisinde kaldığını belirtir yazı İZBETON A.Ş’ye iletilmiştir. 17 Mayıs 2024 tarihinde firma sahibi (Zanew İnş. Mad. San. Tic. A.Ş.) Abdullah Demirci İZBETON AŞ yetkilileri ile görüşmüştür. Hakedişlerden bir kısmının ödendiği firmaya yapmış olduğu hakedişlerin tamamının ödeneceği, bu nedenle işe devam etmesi konusunda bilgi verilmiş, ancak firma sahibi almış olduğu fiyatlara göre bu işi tamamlayamayacağını, yaklaşık 50 milyon TL zararının oluşacağı iddiasıyla sözleşmeyi feshedeceğini belirtmiştir. Firma sahibi eğer böyle bir durum olursa hukuki olarak dava açacağını ve orada hiçbir imalatın yapılmasına müsaade etmeyeceğini söylemiştir. Bu görüşmeden sonra firma arabulucu ile alacağını talep etmiş ve işi feshettiği ile ilgili yazı göndermiştir” denildi.

"İMALATLARA DEVAM EDİLMESİ İÇİN İHTARNAME GÖNDERİLMİŞTİR"
Yüklenici firmaya işe devam etmeleri için ihtarname gönderdiklerimi 10 gün içerisinde başlanılmaması durumunda fesih işlemlerinin başlatılacağı uyarısı yapıldığı belirtilen açıklamada, “Şu anda iş hukuki zeminde devam etmekte olup herhangi bir ödeme yapılmamıştır. Sahada herhangi bir faaliyet yoktur.  05.08.2024 tarihinde noterden Arin Yapı İnşaat Anonim Şirketi, Zanew İnşaat Madencilik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi İş Ortaklığı’na imalatlara devam edilmesi hususunda ihtarname gönderilmiş, 10 gün içerisinde imalatlara başlanılmaması durumunda fesih işlemlerinin başlatılacağı iletilmiştir. Bu süre zarfında imalatların başlamaması nedeniyle 23.08.2024 tarihinde firmaya ihtarname gönderilmiş ve fesih işlemleri başlatılmıştır.  Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 05.08.2024 tarihinde firmamızla anlaşma sağlanamaması durumunda fesih işlemlerinin yapılacağı bildirilmiş ve fenni mesuller tarafından mevcut durumun seviye tespit çalışmalarının başlatılması için bilgi verilmiştir” ifadeleri kullanıldı. (Sözcü)

 
5 yaşındaki kızını öldürdü; 'Eşime ateş ettim, çocuğuma isabet etti' dedi
 
İzmir açıklarında 100 düzensiz göçmen kurtarıldı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali alkantara 25 Ağustos 2024 Pazar 22:35

bu ülkede felaketler üstüne bile gösteriş yapılıyor. olaylar unutulunca da vaadler ortadan kalkıyor. çok üzücü bir durum umarım böyle gösteriş budalası, ilgi meraklısı hareketleri bir daha görmek zorunda kalmasın. kimse afetler üzerinden kendine siyasi rant sağlamasın.

Yorumu oyla      2      1  
T 25 Ağustos 2024 Pazar 19:07

Tunç Soyer kendi reklamı uğrunda İzmirlinin parası ile Erzincanda okul yapmaya kalkmış eline yüzüne bulaştırmı. Sen kimsin Devlet ten dahamı paralı bir belediyeyi yönettin? Haddini bilememiş!

Yorumu oyla      4      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'nın bilim ve eğlence merkezine yoğun ilgi
Türkiye’de alanında ilk ve tek olma özelliğini taşıyan Karşıyaka Belediyesi ...
Urla'nın 4 yıllık planı hazır!
Urla Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı Çalıştayı, STK temsilcileri ...
Gültepe'de Rumeli rüzgarı esecek
Konak Belediyesi’nin Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma ...
 
Seferihisar’da Ata Ekmeği ve Armola Pazarı'na yoğun ilgi
Seferihisar Belediyesi tarafından her yıl Ulamış Köyü’nde düzenlenen Ata ...
Selçuk’ta Kadın Zabıta Destek Birimi görev başında
Selçuk Belediyesi'nde, Zabıta Amirliği’ne 7 kadın çalışandan oluşan Zabıta Destek Birimi kuruldu.
Çerçioğlu, otizmli çocukların eğitimine öncü oluyor
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından Aydın’ın ...
 
Büyükşehir’in evde tamir ekipleri sahada
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın İzmirlilere verdiği ...
Büyükşehir’den kadın ve çocuklara ücretsiz deniz etkinliği
Kentin dezavantajlı bölgelerinde yaşayan kadınlar ve çocuklar, İzmir Büyükşehir ...
Bornova’da çocuklara çevreci eğitim
Bornova Belediyesi, çocuklara yönelik olarak düzenlediği çevre bilincini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
5 yaşında kayboldu, 18 yıldır aranıyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Aşırı uçuşlar da turizm canavarı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet, cemaat ve cinayet!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva