HABERLER>GÜNCEL
14 Ocak 2012 Cumartesi - 15:06

Büyükşehir tutuklu yakınlarının adalet isyanı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonda tutuklanarak cezaevine gönderilen isimlerin yakınları adalet istedi.

Büyükşehir tutuklu yakınlarının adalet isyanı!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Mayıs ve Kasım ayında düzenlenen polis operasyonunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen bürokrat ve sendikacıların yakınları Konak Meydanı’nda buluştu. Büyükşehir Belediye Binası’nın halk giriş kapısının önündeki alanda toplanan yaklaşık 500 kişi adalet istedi. Cezaevinde bulunan isimlerin dışarıda kalan yakınları geçtiğimiz günlerde ‘Tutuklu Yakınları Platformu” adında bir oluşum kurmuştu.

Ümit Yaldız yazdı: Tutuklu olmanın faydaları!
 
“İzmir’de adalet istiyoruz” sloganı ile buluşan ve ellerinde pankartlarla alana gelen yaklaşık 500 kişiye CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da destek verdi. Cezaevinde tutuklu bulunan İzelman Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı’nın ağabeyi Kaner Kırmızı yaptığı açıklamada tutuklu yakınları adına konuşurken adaletin bir an önce gerçekleşmesini talep etti.
 


APAR TOPAR GÖZALTINA ALDILAR
Kaner açıklamasında, “Canımız yanıyor, içimiz acıyor. Çünkü her gün sabah sekizde işinin başında olan yakınlarımız bir gün sabaha karşı kapıları çalınmış çocuklarının, eşlerinin ve komşularının gözleri önünde evleri aranmış ve apar topar gözaltına alınmışlardır. Hayatında mahkeme kapısı görmemiş olan bizler şimdi cezaevleri kapısında özlemle beklemekteyiz. Ortak dileğimiz tutuklamaların cezaya dönüştüğü bu sürecin bin an önce bitmesidir” dedi.
 
ADALET GEÇ KALMASIN
Ankara, Kayseri, İstanbul ve diğer belediyelerde benzer konularda yürütülen soruşturmaların normal yargı sürecinde devam ederken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yürütülen soruşturmanın ise örgütlü suç kapsamına alınarak özel yetkili mahkeme ve savcılar eliyle yürütüldüğünü belirten Kırmızı, “ Soruşturmanın başladığı günden beri yapılan hakim ve savcı değişiklikleri yargı bağımsızlığı konusunda şüphe uyandırmaktadır. Özel yetkili mahkemeler devlet güvenlik mahkemelerinin devamı niteliğindedir. AKP İzmir Milletvekili Ali Aşlık’ın da ifade ettiği gibi adliye binaları modernleştirilmiş fakat zihniyet değiştirilememiştir. Bizler ileri demokrasinin özel yetkili mahkemelerini ve yakınlarımızın özel yetkili mahkemelerde yargılanmasını istemiyoruz. Geç kalan adalet adalet değildir” ifadelerini kullandı.
 


Soruşturma ve yargılama sürecinde insan onuru ve haklarının korunma yönünde gerekli hassasiyetin gösterilmesi tutuklu ve yakınlarının en temel hakkı olduğunu anlatan Kırmızı sözlerini şöyle sürdürdü: “Aksi halde ortaya çıkacak hak ihlallerinin telafisi yoktur. Adil yargılama herkesin hakkıdır. Hiçbir yakınımız çıkar amaçlı suç örgütü kurmuş değildir. Ortada tek bir örgüt vardır. O da yakınlarımızın sadece birer çalışan olduğu sayal haldeki İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Tutuklandıkları ana kadar yaptıkları tek iş kamu yararına çalışmaktır. Oysa şimdi onlar dört duvar arasında, özgürlüklerinden mahrum bırakılmış, sevdiklerinden, yakınlarından ve ailelerinden yoksun bir şekilde sonunun ne zaman geleceği belli olmayan mahrumiyet süreci yaşıyorlar. Her biri tek tek sağlık sorunları ile karşı karşıya. İzmirliler olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi hayatının her alanında hizmet üreten bir kurumun hizmet vermesinin engellemeyecek, yavaşlatmayacak dolayısıyla İzmirlileri mağdur etmeyecek bir yargılama süreci istiyoruz. Bizler tutuklu yakınlarımızın haklarının takipçisi olarak her Cumartesi aynı saatte burada toplanacağız. Tüm İzmirliler adına İzmir’de adalet istiyoruz”
 
Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve sendikacıların yakınları adalet isterken “İzmir’de adalet istiyoruz” yazılı 5 bin adet yaka stecker’i dağıtılmasına karar verildi. Öte yandan tutuklu bulunan İzenerji Genel Müdürü Ali Sabuktay’ın köpeği afet de alana getirilirken boynunda “Ali’yi istiyoruz” yazılı kağıt vardı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 15 Ocak 2012 Pazar 13:51

adalet isimli yorumcu,operasyondan sonra,müsiad a gidip ödül alan aziz kocaoğlu değil mi?siz önce başkanınızı iyi tanıyın.ikisiyle de alakam yok.tufan isimli yorumcu,ilk operasyondan sonra eshottaki bazı bilgisayarların hard diskleri değiştirildiği tespit edildi.demek ki deliller karartılabilirmiş.sizleri de anlıyorum,hak da veriyorum.ama 1 kişinin yaptıkları yüzünden,kendini kral zannetmesinden dolayı bir çok insan madur oldu ve hapisteler.kendisi de sonunda hapise girdi ama diğerleri de yandı

Yorumu oyla      14      6  
ADALET 15 Ocak 2012 Pazar 13:03

İzmir AKP li olduğun belli. Savcıyla beraber hazırlıyorsunuz iddanameyi..Bir tane ileri sürebildiniz mi ? yolsuzluk yapıldı..para zimmete geçirdi, çıkar sağlandı diye..usul hatalarını yolsuzluk diye izmirliye yutturamazsınız. göreceksiniz DAĞ FARE DOĞURACAK. BÖYLE PROPOGANDA YAPARAK izmiri ele geçireceğinizi sanıyorsunuz. Boşuna yandaş Müsiatçılarınız müteahhiıtleriniz ağzının suyunu akıtmasın İzmir halkı size izmiri talan ettirmeyecek..

Yorumu oyla      14      7  
Tufan 15 Ocak 2012 Pazar 10:22

sayın izmir nickli yorumcu 11 ay operasyondan önce gizli kamera + ses kaydı + fiziki takip, operasyon oldu apar topar insanları attılar içeri şuanda tutuksuz yargılanmaları için verilen dilekçede dedlilleri karartma ve kaçma şüphesi yazıyor. yani kısacası senin anlayacagın daha delil fallan yok ortada üretmeye çalışıyorlar :)

Yorumu oyla      18      8  
izmir 14 Ocak 2012 Cumartesi 18:32

deliller ortaya çıktığında da aynı açıklamaları bekliyoruz.bakalım o zaman da 'adalet istiyoruz'diyecek misiniz?

Yorumu oyla      17      31  
adalet ıstıyorum 14 Ocak 2012 Cumartesi 16:55

konak meydanı da 500 kısı vardı ama ben 5000kısı olmasını ısterdım gelenlerın cogu bornova camdıbı lılerın olması erhan bey ın ne kadar cok sevıldıgının gostergesı ve camdıbılılerın arkadaslarına sahıp cıkması benı cok sevındırdı

Yorumu oyla      27      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elektrik kesildi, İstanbul'da hayat durdu!
İstanbul'da meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle, saat 13.43'ten ...
''Hristofyas diye bağırdı''
Vefat eden KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kızı Ender Vangöl, ...
Uludere Kaymakamı Yavuz hakkını helal etti
34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere'de linç girişimlerine marfuz kalan ...
 
Önder Sav’a şok! 2 yıla kadar hapis cezası talep edildi
Önder Sav'a 'ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak' 1 yıl 9 aya kadar ...
Büyükanıt’la ilgili deliller inceleniyor
Savcı, hem İnternet Andıcı iddialarıyla, hem de 27 Nisan bildirisiyle ...
Erkekleri para için kandıran şebeke yakayı ele verdi!
Eşlerinden ayrılmış erkekleri evlenme vaadiyle kandırdıktan sonra altın ...
 
İçişleri ve Emniyet'ten 'Sakık' yalanlaması
BDP'li Sırrı Sakık "Silahım doluydu" dedi ama kendi imzası bu iddiasını yalanladı.
Sıra 23 Nisan ve 30 Ağustos’a mı geldi?
Cumhurbaşkanlığı'nın da geçit törenlerine sınırlama için çalıştığı bildirildi.
KKTC yasta: Ata'mızı kaybettik!
KKTC'nin birinci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatı Kıbrıs Türk halkını ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva