HABERLER>GÜNCEL
11 Aralık 2011 Pazar - 15:39

Büyükşehir operasyonuda 10 tutuklu 3 firar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik son operasyonda mahkeme tarafından serbest bırakılan 28 kişiden 13’ü hakkında yeniden tutuklama kararı verilmesi şok etkisi yaratırken, dün ve bugün 10 kişi tutuklandı. Ancak üç kişinin firar olduğu öğrenildi.

Büyükşehir operasyonuda 10 tutuklu 3 firar

FATİH YAPAR/CAN ÖZLÜ-EGEDESONSÖZ - Özel Yetkili Savcıların talimatlarıyla süren ‘çete, örgüt’ iddialarıyla üst üste gelen operasyonlarla sarsılan İzmir Büyükşehir Belediyesi, güne yine operasyonla uyandı. 9 Aralık Cuma günü verilen tutuklama kararlarından sonra haftasonu 10 kişi tutuklandı. Ancak aralarında Grand Plaza Eski Genel Müdürü Muharrem Derbertoğlulları'nın da olduğu ikisi organizatör üç kişinin firarı olduğu belirtildi. Dün öğle saatlerine doğru halen Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevlerini sürdüren Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey, ESHOT Eski Genel Müdürü Gül Şener, Daire Başkanları Tülay Azeri, Selçuk Savcı, İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, Grand Plaza Genel Müdür Vekili Işık Çelikoğlu’nun da içinde olduğu 7 üst düzey bürokratın kapısını polis tutuklama talebiyle çaldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Deniz Baykal'ın operasyonu yorumladı

İşte operasyondaki 13 tutuklamaların gerekçesi

Büyükşehir Operasyonu'nda flşa gelişme: 13 tutuklama

Başkan Kocaoğlu'ndan operasyon yorumu
 
FİRARİ DERBENTOĞULLARI'NA SANDVİÇ SORUSU GELMİŞTİ
Haklarında tutuklama kararı çıkanlardan, KKTC'de bulunduğu ileri sürülen organizasyon şirketi yetkilisi İsmail Yoğurtçu'nun yanısıra organizasyon firması yetkilisi Mustafa Nafi Kaya ile Grand Plaza Eski Genel Müdürü Muharrem Derbentoğulları'nın ise adreslerinde bulunamadığı, aranmalarının sürdüğü belirtildi. Özellikle polisle telefon teması kurduktan sonra kayıplara karışan Derbentoğuları'nun firar etmiş olmasından endişe ediliyor. Grand Plaza Eski Genel Müdürü ve Büyükşehir Belediyesi ile ilişkisini yaklaşık bir yıl önce kesen Muharrem Derbentoğulları'na seçim sürecinde dağıtılan 26 bin sandviçin CHP seçim ofislerine dağıtılıp dağıtılmadığı sorulmuştu. 

BUGÜN ÜÇ TUTUKLAMA DAHA GELDİ
Mahkemece serbest bırakılan ancak cumhuriyet savcılığının yaptığı itiraz sonucu haklarında tutuklama kararı çıkarılarak İstanbul'da gözaltına alınan özel şirket yetkilileri Gökhan Boğazkesen, Murat Boyacıoğlu, Ferik Faruk Boyacıoğlu bugün İzmir'e getirildi. izmir Adliyesine götürülen 3 kişi bugün nöbetçi mahkemece haklarında verilen tutukluluk kararı vicahiye çevrilerek cezaevine gönderildi.
 
TUTUKLAMA KARARINI VEREN HAKİM TANIDIK 
9 Aralık Cuma günü akşam saatlerinde İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Sayın tarafından verilen ve kamuoyundan, şüpheli avukatlarından bile gizlenen ’13 kişilik tutuklama’ kararı için emniyete yazılan yazı 10 Aralık Cumartesi günü sabah saatlerinde Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne ulaştı. Hakim Sayın’ın Mayıs ayındaki ilk operasyonun hem gözaltı hem de tutuklama kararlarına imza atan isim olması dikkat çekti. Mahkemenin talebiyle harekete geçen polis, Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey bürokratlarının fezlekede yazılı olan ev adreslerine gitti. Evlerinde olmayan bürokratlara telefonla haber verilirken, Büyükşehir Belediyesi’nin eski bürokratı, Grand Plaza Şirketi’nin Eski Genel Müdürü Muharrem Derbentoğulları’nın polisin evine geldiği sırada dışarıda olduğu ve halen firari durumda olduğu öğrenildi.

EVLERİNDEN ALINDILAR
Önce İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne ardından Adliyeye getirilen şüpheliler, delilleri karartma ve kaçma ihtimallerine karşı verilen tutuklama kararları yüzlerine okunarak hapishaneye gönderildi. Polis ilk olarak ESHOT Eski Genel Müdürü, İZDENİZ VE İZULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Gül Şener, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı ve Harita Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Selçuk Savcı, Grand Plaza Genel Müdürü Vekili Işık Çelikoğlu'nun kapısını çaldı. Ardından haklarında yakalama ve tutuklama kararı verilen bürokratlar tek tek evlerinden alınmaya başlandı. Bürokratların bazıları ise yakalama kararının haber verilmesi üzerine evlerine geldi ya da polise gitti.

BÜYÜKŞEHİR KADROSUNDAN 8 ÜST DÜZEY BÜKOKRAT
Büyükşehir Belediyesi’nden Gül Şener, Işık Çelikoğlu, Selçuk Savcı'nın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey, Kararlar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri, ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker ve İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı yeniden tutuklanırken, Büyükşehir’in eski çalışanı Muharrem Derbentoğulları polise halen teslim olmadı. Polisin konuyla ilgili geniş çaplı araştırma başlattığı, telefonların sinyallerini tespit etmeye çalıştığı öğrenildi.
LİSTEDE BEŞ ORGANİZATÖR VAR
Derbentoğulları ile birlikte 8 üst düzey Büyükşehir bürokratı için çıkarılan tutuklama kararında 22 Kasım’daki ikinci dalga operasyonda gözaltına alınıp mahkeme tarafından serbest bırakılan Turkuaz organizasyon şirketi yetkilileri Mustafa Nafi Kaya, Gökhan Boğazkesen, Murat Boyacıoğlu, Ferik Faruk Boyacıoğlu ve organizatör İsmail Yoğurtçu da dahil oldu. İstanbul’da bulunan Turkuaz şirketi yetkililerinden bazılarının tutuklandığı öğrenilirken organizatör İsmail Yoğurtçu’nun KKTC’de olduğu kaydedildi. Organizatör Murat Boyacıoğlu’nun İstanbul’da yakalandığı belirtildi. Bugün akşam saatlerine kadar sadece Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey bürokratları tutuklanıp cezaevine gönderilirken, bazı isimleri yakalamaya dönük çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
 
KAÇMA VE DELİLLERİ KARARTMA İHTİMALİ
22 Kasım’daki operasyonda gözaltına alınıp serbest bırakılan 33 kişiden mahkeme tarafından serbest bırakılan 28 kişi için özel yetkili savcıların yaptığı itirazın kabul edilmesiyle haklarında tutuklama kararı çıkarılan Büyükşehir bürokratları için yasal gerekçe olarak kaçma ve delilleri karartma ihtimali gösterildi. Mahkeme salonunda gerginlik yaşanırken İzmir Adliyesi önüne gelen tutuklu yakınları ve Büyükşehir çalışanları karara isyan etti.
 
KOCAOĞLU: ADALET BU ÜLKENİN BİRİNCİ İHTİYACIDIR
Tutuklama kararını beklemeyen hatta canlı yayında operasyonlar artık bitti ifadesini kullanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şok karara karşı ilk açıklamasını ‘üzgünüm, ne diyebilirim ki’ diyerek yapan Kocaoğlu, İzmir Adliyesi önünde daha geniş bir açıklama yaparak, tutuklama kararına karşı isyanını, ‘Bugün Türkiye’nin en büyük ihtiyacı adalettir’ diyerek yaptı. Özel yetkili mahkemelere isyan eden Kocaoğlu’nu Cevat Durak, Abdul Batur, Mehmet Ali Çalkaya gibi başkanların yanı sıra Mustafa Moroğlu, Erdal Aksünger ve Musa Çam gibi vekiller de yalnız bırakmadı. Moroğlu, duruşma salonuna girerek bizzat duruşmayı izledi.
 
ERHAN BEY’DEN OPERASYON YORUMU
Tutuklu Büyükşehir bürokratlarına ilişkin kararın yüzlerine okunduğu mahkeme salonuna girmeye çalışan vekillerden sadece Mustafa Moroğlu bunu başarırken, kararın yüzlere okunduğu sırada Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey’in yaptığı ‘Bu operasyon Büyükşehir Belediyesi’ni seçim öncesi işlevsiz bırakmayı amaçlamaktadır. Bu operasyon hukuki değil siyasidir’ açıklaması hakim kararıyla kayıtlardan çıkarıldı.
 
ADLİYE ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR
Tutuklu personelin yakınları hem Yeşilyurt’taki Emniyet Binası önünde hem de İzmir Adliyesi’ndeki duruşma sırasında fenalık geçirirken, hapishaneye gönderilme sırasında yakınlarının son bir dokunma isteğiyle yaptıkları girişimler adliye önünde duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Çevik kuvvet desteği ile çıkartılan tutuklu bürokratların aracının üzerine atlayan yakınları zor zapdedildi. Tutuklu yakınları ‘İzmir sizinle gurur duyuyor. Bu nasıl adalet, Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek’ sloganları attı.
 
AVUKAT BAKAN’DAN GEREKÇEYE İSYAN
Tutukluluk gerekçelerine itiraz ve isyan eden Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü ve Hüseyin Kırmızı’nın avukatı Murat Bakan, mahkeme salonunda ’13 kişinin tutuklanacağı bazı medya kuruluşlarında yer aldı. Ama arkadaşlarımız kaçmadı. Bu arkadaşlar çete davasının başladığı gün kabul edilen 2 Mayıs’tan bu yana 7 aydır görevlerinin başındalar ve İzmirlilere hizmet ediyorlar. Delillerin tamamı toplanmış ve de delillere ilişkin bilirkişi raporları bile yazılmışken ‘kaçacaklardı, delilleri karartacaklardı’ gerekçesi sübjektif bir değerlendirmedir’ dedi.
 
İKİ OPERASYONDA 38 TUTUKLU VAR
Mayıs ayındaki ilk operasyonda 40’ın üzerinde kişi gözaltına alınmış, 17 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 22 Kasım’daki ikinci dalga operasyonda da 44 kişi gözaltına alınırken son kararla birlikte 24 kişi tutuklandı. Süreç içinde Büyükşehir Belediyesi’nden 3 ismin itirazlar sonucu serbest bırakıldığı operasyonun bilançosu şu ana kadar çoğunluğu Büyükşehir Belediyesi bürokratı olmak üzere 38 tutuklu oldu.
 
GENEL SEKRETER GENÇ TAM YEDİ AYDIR TUTUKLU
Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç’in 7 aydır Bergama Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu operasyon kapsamında Şirketler Koordinatörü Hilmi Özen, Destek Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Sayar gibi isimler de 7 aydır tutuklu bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin eski Teftiş Kurulu Başkanı , Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Hulusi Gülşen’in yanı sıra son operasyonda gözaltına alınan üst düzey isimlerle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey bürokratlarının önemli bölümü tutuklanarak cezaevine konuldu. Operasyonların sürebileceği kaydedilirken halen davaya ilişkin iddianamenin bile yazılmamış olması süreci pek çok açıdan tartışmalı hale getiriyor.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali 10 Aralık 2011 Cumartesi 23:55

partici,hakkında tutuklama kararı verilen insanın fuarda ne işi var? diğerleri gibi gelir,teslim olur.hakkında verilen karardan da haberdar!!

Yorumu oyla      18      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
13 yaşındaki kız arkadaşına cinsel istismar
Torbalı’da 13 yaşındaki kız arkadaşı D.D.'yi kaçıran E.U., ailenin şikayeti ...
YÖK'ün yeni başkanı Gökhan Çetinsaya
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK Başkanlığı'na İstanbul Şehir Üniversitesi ...
Alıcı: Mucize Bebek / Yer: Türkiye'nin doğusu
Van'da enkazdan kurtarılan ve depremin simgesi haline gelen mucize bebek ...
 
Sen misin özür dilemeyen!
Genel Yayın Yönetmenimiz Ümit Yaldız, Büyükşehir Operasyonu'nda yaşanan ...
İzmir'de atanamayan öğretmenlerden protesto
İzmir'de Ataması Yapılmayan öğretmenler Platformu üyeleri Büyükşehir Belediyesi ...
Karabağlar Karakolu önünde 'dayak' protestosu
Sosyalist Demokrasi Partisi İzmir İl Başkanlığı üyesi bir grup kadın, ...
 
Cübbeli Ahmet, suç örgütüne üyelikten tutuklandı
“Cübbeli Ahmet” olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, kamuoyunda “Karagümrük ...
Cübbeli Ahmet'e kadın ticareti suçlaması
Mahmut Ünlü'nün adamlarının suç örgütleri ve kadın ticareti yapanlarla ...
14 yaşında Erdoğan’a suikasttan yargılanıyor
Kocaeli'nde 2010 yılının Mayıs ayında Deniz Baykal için, bir ay sonra ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva